Keď rodičia nevedia pravopis a dávajú deti na výberové školy
Som jediná, ktorej vadí keď rodičia dávajú deti na výberové školy, majú na ne neskutočné nároky a pritom oni nevedia pravopis…??
V prvom rade teba do toho nič.
Mala som spolužiaka ktorý ledva prechádzal ročníkmi a neuveríš jeho deti chodia na výberové školy dokonca jedno študuje VS v zahraničí.
Sám toho dosiahol veľa, má úspešne firmy a je šikovný.
@kikuska63 to mi pripomina komunisticky rezim - rodic nevyhovoval kadrovemu posudku, tak dieta nesmelo studovat. V tebe to este silno zostalo, ze??
Aj keby bol rodic uplny analfabet a nevedel do 10 naratat, tak jeho dieta ma pravo studovat akukolvek skolu primerane svojim vlastnym schopnostiam.
A si predstav, ze by deti boli selektovane podla charakteru matky - to tvoje by mozno ani do skolky neprijali 🤷♀️
Ty si tak ubohý,zlý človek.Ja som neskončila strednú,lebo medveď.Jedno dieťa je právnik,druhé technik.Obaja rozprávajú štyrmi jazykmi.Asi som ich nemala posielať študovať do zahraničia.
Podľa príspevkov, diskusie a gramatiky matiek tu na MK by 70% detí nepatrilo na výberovú školu. Ako by k tomu prišli. Žeby náhoda? Že šikovnosťou predbehli svojich negramotných rodičov?
@kikuska63 a teraz ti to vadi kvoli comu presne?
Lebo jediny zmysel dava pripad, ak rodicom nejde o dieta, ale o to pysit sa, ake ma vysledky. Ze si cezen kompenzuju svoj socialny status, svoju prestiz, alebo si chcu takto splnit svoje sny, na ktore sami schopnosti nemaju.
To je vsak potom zle naformulovana otazka v uvode.
Skus viac rozviest, co presne ti vadi. Alebo ak sa jedna o konkretny pripad, tak ten.
A riesis to z pohladu toho dietata? Pribuzneho? Alebo pracovnika takej skoly?
Mozn9 neovladaju pravopis, lebo sa om nechcelo ucit, mozno nepochopili vysvetlovanie. To je jedno, ale vedia, ze pre dieta je dolezite vzdelanie. A ak sa dieta dostane na vyberovu skolu, tak asi ono ten pravopis vie, a to je dolezite.
Je to absolútne ich vec.Každá rodina je šťastná a drží takým deťom palce.Mimochodom ,mnoho Slovákov mediálne činných ľudí neovláda pravopis.Toto ma hnevá oveľa viac.Niektorí herci,novinári,politici na hodinách gramatiky určite chýbali.
@babababka nechýbali, len nemajú dostatočne IQ aby pochopili kde sa aké i/y píše
@kikuska63 keďže diskusia vytvorená o 2 ráno … niekto koli tomu nemôže zrejme ani spávať 🤣 …. Nie nevadí , lebo ti rodičia chcú aby deti mali to čo oni nie…. To že niektorí neovládajú pravopis , bolo možno preto lebo rodičia ich mali v riti s učením sa. Nie každý je obdarený , že sa nemusí ucit a ma jednotky.
@kikuska63 statisticky boli deti vzdy inteligentnejsie ako rodicia, takze podla tvojej teorie by dieta robotnika nemalo mat vyssie vzdelanie? Podstatne je, co vie to dieta, nie to, co nevie jeho rodic.
No, ja za seba musím napísať, že ma občas pichlo pri srdci keď dcérine spolužiačky, ktorých rodičia neovládajú pravopis a majú ledva stredné školy, vynikajú v pravopise a nádherne recitujú.
No a my sa trápime s poruchami učenia. Vyniká zase v iných veciach, ale musím uznať že som sa s tým celkom dlho snažila zmieriť.
Ach jo- ako by sa nam lepsie a kludnejsie zilo keby sa kazdy staral len a len o seba ❤️🙈
No, mne ďaleko viac vadí, keď čítam komentáre na FB a v každom druhom je min. jedna hrubica. K tomu aké sú tie príspevky plné nenávisti a osočovania sa ani nevyjadrujem. Podľa mňa to, že ich deti pôjdu na výberové školy je len dobre, aspoň budúca generácia nebude mentálne taká vymletá ako je táto súčasná.
No, mne ďaleko viac vadí, keď čítam komentáre na FB a v každom druhom je min. jedna hrubica. K tomu aké sú tie príspevky plné nenávisti a osočovania sa ani nevyjadrujem. Podľa mňa to, že ich deti pôjdu na výberové školy je len dobre, aspoň budúca generácia nebude mentálne taká vymletá ako je táto súčasná.
@dankamg2 úplný súhlas
@kikuska63 To je ešte ten lepší prípad, ak rodičia s menším vzdelaním dajú svoje dieťa, ktoré je nadané na takéto školy. Horší prípad je keď rodičia s VŠ dajú tam tiež svoje deti, ktoré nemajú na túto školu a držia ich tam ako sa len dá.
@kikuska63 Dieta nemoze za to,akuch ma rodicov. Ak je dieta nadane,preco by nemohlo ist na vyberovy skolu? Len preto,ze rodic nevie pravopis? To mi nedava logiku. Ak sa dvom priemernym rodicom narodi genius,tak sa ma trapit v obycajnej skole len preto,ze jeho rodicia nie su nadani? Pravopis nema nic spolocne nadanostou cloveka.

Moji rodicia nemaju ani jeden maturitu, gramatika nula bodov, a napriek tomu ma dali na vyberovu skolu. Lebo im zalezalo na mojom vzdelani, viac ako ich rodicom. Taka drzost!