icon

Majú aj vaši učitelia takéto nepríjemné poznámky?

Včera o 15:53

Prosím vás, dnes vravela učiteľka na ZŠ známky zaokruhlene z matiky. Dcéra 8.rocnik tam má samé trojky z matiky, tak sme rátali s tým, že bude mať trojku. Dcéru ale zamrzela blbá poznámka od učiteľky pred celou triedou: "to je posledný raz, čo máš trojku z matiky".
Ja neviem, ale dcére takmer vyhŕkli slzy do očí. Je to normálne takéto reči? Komu by to bolo príjemné? Akože fakt nechápem...

autor
Včera o 17:03
@biba_18

a čo si s tým pomôžeš? vieš vyhodnotiť?

@biba_18 no tak prerátala by som si to. Trojky neriešim ale nedajbože keby zrazu mala horšie známky.

autor
Včera o 17:05
@anonym_84e747

@anonym_autor to je to, rodicia pchaju hlavu do piesku, a potom si panie dovoluju...treba napisat p. uc. do edupage a pridat p. riaditela, nech si precita...

oni si totizto dovolia len to, co im sami dovolite...mozno je na nu staznosti viac...nie si sama, ...niektori uc. uz takto prisli o pracu...

@anonym_84e747 no vieš, keď som riešila šikanu, tak aj riaditeľ sa tváril že riešim blbosti. Preto viem, že aj riaditeľ vie zastávať učiteľa a nebyť spravodlivy. Asi by riaditeľka proti nej nešla. Ale jasné, že uvidím čo bude ďalej.

anonym_a514c2
Včera o 17:07

dcérka nech si zvyká. je to smutné, Ale čo všetko mi moje deti rozprávajú čo pozažívali v škole. blbé poznámky od učiteľov - nič výnimočné.
takéto správanie bolo a bude. už pred x rokmi sme to počúvali aj my.
Ale povedzme si otvorene - šikanovanie, ponižovanie ,arogancia, - ich čaká aj v práci.

autor
Včera o 17:13
@anonym_a514c2

dcérka nech si zvyká. je to smutné, Ale čo všetko mi moje deti rozprávajú čo pozažívali v škole. blbé poznámky od učiteľov - nič výnimočné.
takéto správanie bolo a bude. už pred x rokmi sme to počúvali aj my.
Ale povedzme si otvorene - šikanovanie, ponižovanie ,arogancia, - ich čaká aj v práci.

@anonym_a514c2 ale prečo je tá spoločnosť taká? Tiež mám problémy v práci, tiež istým spôsobom šikana.

anonym_84e747
Včera o 17:13
@anonym_autor

@anonym_84e747 no vieš, keď som riešila šikanu, tak aj riaditeľ sa tváril že riešim blbosti. Preto viem, že aj riaditeľ vie zastávať učiteľa a nebyť spravodlivy. Asi by riaditeľka proti nej nešla. Ale jasné, že uvidím čo bude ďalej.

@anonym_autor a sikanu si riesila cez edu, ci per huba?

anonym_a514c2
Včera o 17:15
@anonym_84e747

@anonym_autor to je to, rodicia pchaju hlavu do piesku, a potom si panie dovoluju...treba napisat p. uc. do edupage a pridat p. riaditela, nech si precita...

oni si totizto dovolia len to, co im sami dovolite...mozno je na nu staznosti viac...nie si sama, ...niektori uc. uz takto prisli o pracu...

@anonym_84e747 v dnešnej dobe prísť o miesto učiteľa? Však ich chýba veľa - tak kto vyhodí učiteľa z práce.
to isté je aj so sestričkami. aj mizerná sestrička v nemocnici je lepšia ako žiadna. Že ti vymenia lieky? no čo - stáva sa to pomerne často. Max. skolabuje pacient.
Žiaľ , taká je realita

anonym_a514c2
Včera o 17:19
@anonym_autor

@anonym_a514c2 ale prečo je tá spoločnosť taká? Tiež mám problémy v práci, tiež istým spôsobom šikana.

@anonym_autor prečo je spoločnosť taká? Ryba smrdí od hlavy. Všimni si správanie politikov, tých čo vedú tento štát. Máš odpoveď. Prečo by mali byť iní obyčajní občania - čo vidia, to robia.

anonym_84e747
Včera o 17:21
@anonym_a514c2

@anonym_84e747 v dnešnej dobe prísť o miesto učiteľa? Však ich chýba veľa - tak kto vyhodí učiteľa z práce.
to isté je aj so sestričkami. aj mizerná sestrička v nemocnici je lepšia ako žiadna. Že ti vymenia lieky? no čo - stáva sa to pomerne často. Max. skolabuje pacient.
Žiaľ , taká je realita

@anonym_a514c2 chyba ich vela leda tak v ba, ostatok si svoje miesta drzia, a mladi ucitelia sa nevedia dostat do skol...to su umelo vytvarane info o celom sk...

anonym_1fde23
Včera o 17:21

Záleží, ako sa k tomu postaví. Ja som končila I. stupeň ZŠ so 4 dvojkami. Veľmi ma to mrzelo. Vtedajšia triedna mi povedala pred celou triedou, že teraz končím s dvojkami, II. stupeň budem s trojkami a budem rada ak sa dostanem na učňovku. Hecla som sa. Povedala som, že tak to nebude. ZŠ som končila s jednou dvojkou. Strednú školu - matematický gympel s čistými jednotkami. A promovala som s červeným diplomom. Ďakujem učiteľke, naštartovala ma.

anonym_84e747
Včera o 17:22
@anonym_a514c2

Žiaľ , taká je realita

@anonym_a514c2 riaditel im po novom moze siahnut na pohyblivu zlozku platu ktora tvori aj polovicu platu...

autor
Včera o 17:23
@anonym_84e747

@anonym_autor a sikanu si riesila cez edu, ci per huba?

@anonym_84e747 osobne niekoľkokrát v škole. Ale to bolo na bývalej skole

anonym_a514c2
Včera o 17:24
@anonym_84e747

@anonym_a514c2 riaditel im po novom moze siahnut na pohyblivu zlozku platu ktora tvori aj polovicu platu...

@anonym_84e747 MôŽE, ale nemusí.
Riad. väčšinou chytí stranu kolegyni ako nejakej matke či žiakovi.

autor
Včera o 17:25
@anonym_1fde23

Záleží, ako sa k tomu postaví. Ja som končila I. stupeň ZŠ so 4 dvojkami. Veľmi ma to mrzelo. Vtedajšia triedna mi povedala pred celou triedou, že teraz končím s dvojkami, II. stupeň budem s trojkami a budem rada ak sa dostanem na učňovku. Hecla som sa. Povedala som, že tak to nebude. ZŠ som končila s jednou dvojkou. Strednú školu - matematický gympel s čistými jednotkami. A promovala som s červeným diplomom. Ďakujem učiteľke, naštartovala ma.

@anonym_1fde23 veď vravím dcére, že môže jej aj sebe dokázať, že bude mať dvojku. Ale to nič nemení na Tom, že je to smutné, takéto zhadzovanie pred spolužiakmi. Keby mala poznámky ku každému, tsk ešte to pochopím, ale k nej jedinej.

autor
Včera o 17:26
@anonym_84e747

@anonym_a514c2
@anonym_84e747 presne. Joj veď už sme kadečo videli a prežili za tých osem rokov čo dcéra chodí do školy.

zabka79
Včera o 17:31

@anonym_autor povzbud dceru ze aj taki ludia su. To bola pasivno agresivna poznamka a tie nemusia mat pricinu.s nespravodlivostou sa vzdy stretne, skor nech si svoje kvality hodnoti sama a nenecha sa zneistit. Podla znamok trojka, ucitelka si iba potrebovala kopnut.

lukbe
Včera o 17:32
@anonym_autor

Normálne rozmýšľam, či jej nebude zhoršovať aj známky z písomiek. Keďže písomky domov nenosia. To nám právo aby mi každú písomku ukázala krby niečo? Napr na združení raz za štvrťrok?

@anonym_autor áno, na písomky sa môžeš pozrieť, dat si vysvetliť, pripadne skontrolovať.

autor
Včera o 17:33
@zabka79

@anonym_autor povzbud dceru ze aj taki ludia su. To bola pasivno agresivna poznamka a tie nemusia mat pricinu.s nespravodlivostou sa vzdy stretne, skor nech si svoje kvality hodnoti sama a nenecha sa zneistit. Podla znamok trojka, ucitelka si iba potrebovala kopnut.

@zabka79 presne dcére hovorím, že poznámky iných svedčia o Tom, aki sú tí dotyční ľudia, nie ona. Je to ich vizitka. Len človeka to zabolí. A mňa ešte viac,ako matku...

autor
Včera o 17:34
@lukbe

@anonym_autor áno, na písomky sa môžeš pozrieť, dat si vysvetliť, pripadne skontrolovať.

@lukbe prosím ťa a akým štýlom to môže byť? Normálne si cez edupage vyžiadať hoci aj každú? Alebo jej napísať napr že by som ich chcela mať k nahliadnutiu na združení. Alebo napr aby ich k nahliadnutiu poslala po dcére? To na len tak napadlo... Ale myslím, že by s tým mala ucitelka problém.

lukbe
Včera o 17:44
@anonym_autor

@lukbe prosím ťa a akým štýlom to môže byť? Normálne si cez edupage vyžiadať hoci aj každú? Alebo jej napísať napr že by som ich chcela mať k nahliadnutiu na združení. Alebo napr aby ich k nahliadnutiu poslala po dcére? To na len tak napadlo... Ale myslím, že by s tým mala ucitelka problém.

@anonym_autor nie, poslať nemusí, nepošle. Dohodla by som si stretnutie a tam nech ti to ukaze. Neviem, ci mate nejake konzultacne hodiny, aj tam by to bolo vhodné. Ak komunikujete cez edupage, tak sa tam dohodni. Ak je taka, aká je, možno bude mať reči, ale písomky na požiadanie ukázať musí. Potom môžeš aj povedať, prečo to chces vidiet a prečo sa teba aj dcéry dotkli jej reči.

autor
Včera o 17:50
@lukbe

@anonym_autor nie, poslať nemusí, nepošle. Dohodla by som si stretnutie a tam nech ti to ukaze. Neviem, ci mate nejake konzultacne hodiny, aj tam by to bolo vhodné. Ak komunikujete cez edupage, tak sa tam dohodni. Ak je taka, aká je, možno bude mať reči, ale písomky na požiadanie ukázať musí. Potom môžeš aj povedať, prečo to chces vidiet a prečo sa teba aj dcéry dotkli jej reči.

@lukbe ďakujem. Celkom ma to vystrašili keď na čistú trojku mala poznámky, že to bolo posledný raz.

anonym_b3eeff
Včera o 17:56

Len upozornila, že pri týchto známkach bude 4 najnižšie. Ma sa zlepšiť ak chce 3. Bude to mať ťažké v živote ak toto je do plaču.

zabka79
Včera o 18:01
@anonym_autor

@zabka79 presne dcére hovorím, že poznámky iných svedčia o Tom, aki sú tí dotyční ľudia, nie ona. Je to ich vizitka. Len človeka to zabolí. A mňa ešte viac,ako matku...

@anonym_autor trenuj dceru, buduj sebadoveru a to ze nepotrebuje schvalenie inych . Znamky hovoria jasne.

autor
Včera o 18:01
@zabka79

@anonym_autor trenuj dceru, buduj sebadoveru a to ze nepotrebuje schvalenie inych . Znamky hovoria jasne.

@zabka79 💗

anonym_5539e3
Včera o 20:35

@anonym_autor a co vlastne tým učiteľka myslela, že odteraz bude mať už štvorku? Áno?

mironka
Včera o 21:05

@anonym_autor ja som to pochopila úplne inak....čo ak ju chcela motivovať, že to je posledný raz trojka...lebo už od nej chce, aby mala lepšiu známku...napr.2....

autor
Včera o 21:16
@anonym_5539e3

@anonym_autor a co vlastne tým učiteľka myslela, že odteraz bude mať už štvorku? Áno?

@anonym_5539e3 ano

autor
Včera o 21:17
@mironka

@anonym_autor ja som to pochopila úplne inak....čo ak ju chcela motivovať, že to je posledný raz trojka...lebo už od nej chce, aby mala lepšiu známku...napr.2....

@mironka to určite nie, keďže aj keď vraveli na akú školu chcú ísť, tak jej povedala, že to nezvládne. To už mala viac takých blbých poznámok.

mironka
Včera o 21:30
@anonym_autor

@mironka to určite nie, keďže aj keď vraveli na akú školu chcú ísť, tak jej povedala, že to nezvládne. To už mala viac takých blbých poznámok.

@anonym_autor aha....

gelifil
Včera o 23:00
@anonym_autor

@anonym_autor to je zaroven triedna?

autor
Dnes o 04:18
@gelifil

@anonym_autor to je zaroven triedna?

@gelifil našťastie nie. Učí ich matiku a anglinu.