Majú aj vaši učitelia takéto nepríjemné poznámky?
Prosím vás, dnes vravela učiteľka na ZŠ známky zaokruhlene z matiky. Dcéra 8.rocnik tam má samé trojky z matiky, tak sme rátali s tým, že bude mať trojku. Dcéru ale zamrzela blbá poznámka od učiteľky pred celou triedou: "to je posledný raz, čo máš trojku z matiky".
Ja neviem, ale dcére takmer vyhŕkli slzy do očí. Je to normálne takéto reči? Komu by to bolo príjemné? Akože fakt nechápem...
Tak povedať to nahlas nemusela.
Tak povedať to nahlas nemusela.
@sara07
@januska12323 tak teraz som to zrátal, aby som tu nezavadzala. Má tri dvojky, 7 trojka a 2 štvorky. Váha je tam uvedená pri každej známke a priemer čistá 3. Akože dcére matika nejde, ja nehovorím, je to trojka. Ale takúto sprostu poznámku do mohla nahlas fakt odpustiť. Pri nikom inom nič nehovorila. Dcére to bolo veľmi nepríjemné. Celý polrok akoby bola k dvere nepríjemná, ale tak fakt nechápem, že ak učiteľ nemotivuje, načo zhadzuje. Dcéra je tichá, nie si žiadne problémy ani so správaním...
nejde ani o priemer ale ako sa zapaja v skole a ako sa snazi .. znamka je jedna vec a zvysok druha.. mozno jej 3jky davla len tak tak a skor je vedomostne na 4 ... to uz musi dcera vediet je 8macka-dost velka na to,aby dokazala byt sebekriticka a vziat pravdu ako je
nejde ani o priemer ale ako sa zapaja v skole a ako sa snazi .. znamka je jedna vec a zvysok druha.. mozno jej 3jky davla len tak tak a skor je vedomostne na 4 ... to uz musi dcera vediet je 8macka-dost velka na to,aby dokazala byt sebekriticka a vziat pravdu ako je
@anonym_3b93f3 asi preto jej vyhrkli slzy. Mna tiez raz nieco takto zamrzelo
@anonym_3b93f3 vieš ale asi z pisomiek, kde sa boduje, jej nedala trojky len tak. Musela mať na to body. Za to že by sa aktívne nehlasila by mala mať štvorku?
@anonym_3b93f3 ty by si sa snažila keby niekto mal k tebe takýto postoj
ak teda jej vadi aktivita, dá sa to povedat aj inak, máš tu známky na 3 a ale bolo by fajn keby si bola viac aktivna hlasila sa .... alebo nejak podobne
nie každy to má v sebe hlasenie, byt akčny a podobne ...
Niektore ucitelky su chodiace poruchy osobnosti. Nikdy nezabudnem na moju ucitelku zo ZS, ktora mala zaroven aj funkciu poradenstva ohladom vyberu strednej skoly, a mala potrebu sa nechutne vozit na spoluziackach a spoluziakoch, ktori mali 3ky, niektori aj nejaku 4ku a chceli si dat prihlasku na maturitny odbor na SOS.. Zvozila ich pred celou triedou takym stylom, ze aj dospely chlap by mal co robit, aby sa nerozreval, nieto 13-14rocne decko. Jasne, ze boli zdeptani a prihlasky si dali radsej len na ucnovky… A pritom nejde o to, kto na co ma/nema, ale o to, ako sa k tomu ta „akoze” dospela osoba so vzdelanim postavi. Podla mna ucitelky sa maju zdrzat takychto prid*banych komentarov, ktore deckam len podkopnu sebavedomie, ale tak niektore chuderky si asi na tych deckach riesia svoje komplexy.😥
Ano, hlúpa poznamka, žiaľ, aj medzi učiteľmi sa nájdu všelijakí.
Nech si z toho nič nerobí. Povzbuďte ju. Ja som bola tiež tichá introvertka, ale to neznamená, že som bola slabá, lebo som sa nezapájala. Na ZŠ som tiež mala trojku z matiky a z nemčiny. Učiteľka na nemčine mi povedala, že som sprostá a nič zo mňa nebude. Neodporučili mi ísť na zdravotnícku školu, že to nezvládnem. Dnes mám dva doktoráty, bola som vyučujúca na VŠ, prednášala som na medzinárodných konferenciách v zahraničí a teraz som vo vedúcej pozícii. Jednoducho učiteľ neznamená, že bude vedieť aj normálne komunikovať. A ak by jej aj matika nešla, bude dobrá v niečom inom.
@anonym_autor mojej povedala raz slovencinarka ze aj tak ju vyhodia zo strednej skoly (9.rocnik).Mala som chut tam nabehnut, ale nesla som, dcera sa uci dobre, napriek tomu takato hlaska.Ja uz nekomentujem tuto ucitelku, uz padla hlaska na deti ci su neandertalci.
@anonym_3b93f3 Blbost, keby sa snazila a dostala zle znamky, aj tak jej da horsiu. Vlastna skusenost. Ako jedina zo skoly som uspesne vyriesila okresnu olympiadu, same 1, predposledna pisomka 3, ucila som sa na olympiadu, nie aktualne ucivo.A sup, na vysvedceni 2
Už by aj pani učiteľka mala odo mňa správu na Edupage.
ucitelky matiky su castokrat bez eq, u nas sa detom, ktori maju z pisomky 3 a horsiu posmievala pred celou triedou, s vykrikmi, ako pri sporte,a po mojom synovi na pisomke vrieskala, ze preco nic nepise,chcel si premysliet trocha, ze ak okamzite nezacne pisat, vezme mu pisomku a da mu 5, tak zacal pisat a vysledok bol aj tak 5, tak ho vystresovala stazovala som sa ,dostala po nose az u zriadovatela, viac to neurobila, ....su to ludske svine , pardon za vyraz.., maju cit len ku tym, z ktorych maju nejaky prospech....
Už by aj pani učiteľka mala odo mňa správu na Edupage.
@anonym_15c8d8 a co by si jej napísala? Bojím sa, aby to nebolo ešte horšie, keďže už máme s ňou skúsenosť.
@anonym_autor No sama ucim a tiez nechapem taketo zhadzovanie. Ja som mala spoluziaka na strednej, do ktoreho sa casto obuvala slovencinarka. Jednak rackoval a horsie vyslovoval, za co ho zosmiesnovala, ale aj zo slohov mu davala zle znamky a pred celou triedou o tom hovorila. Zaujimave je, ze ten chalan isiel po skole studovat slovencinu, naucil sa perfektne vyslovovat a dnes je z neho docent a venuje sa slovenskemu jazyku vedecky. Doteraz neviem, ci ho nejako vyhecoval ten pristup slovencinarky, alebo bol v skutocnosti dobry v tych slohoch a v slovencine a davala mu tie znamky nepravom, tazko povedat.
@anonym_3b93f3 vieš ale asi z pisomiek, kde sa boduje, jej nedala trojky len tak. Musela mať na to body. Za to že by sa aktívne nehlasila by mala mať štvorku?
@anonym_autor A myslela to tak, ako si to pochopila Ty? Lebo to mohla mysliet aj tak, ze mas poslednykrat 3, lebo v dalsom polroku na tom zamakame.
ak teda jej vadi aktivita, dá sa to povedat aj inak, máš tu známky na 3 a ale bolo by fajn keby si bola viac aktivna hlasila sa .... alebo nejak podobne
@sara07 presne napr ja som mávala má zš jednotky a napriek tomu som sa skoro nikdy nehlasila, lebo som sa hanbila
@sara07 a to nebolo, aby ju to motivovala, to ju chcela jednoducho zhodiť. Keby mala medzi 3-4, a dala jej lepšiu známku,trojku, tak pochopím. Ale z čistej trojky neviem prečo si dovolila ju takto zhodiť
@anonym_c1b640 môjmu dieťaťu tiež triedna povedala že prečo chce ísť na gympel, veď na to nemá blabla… a potom urobilo prijímačky na oba bilingválne gymple a urobilo monitor nad 90% a išlo nakoniec na iný gympel bez prijímačiek… 😏
a potom z toho gympla na ktoré nemalo išlo aj na vysokú školu bez prijímačiek 🤦♀️
Niektore ucitelky su chodiace poruchy osobnosti. Nikdy nezabudnem na moju ucitelku zo ZS, ktora mala zaroven aj funkciu poradenstva ohladom vyberu strednej skoly, a mala potrebu sa nechutne vozit na spoluziackach a spoluziakoch, ktori mali 3ky, niektori aj nejaku 4ku a chceli si dat prihlasku na maturitny odbor na SOS.. Zvozila ich pred celou triedou takym stylom, ze aj dospely chlap by mal co robit, aby sa nerozreval, nieto 13-14rocne decko. Jasne, ze boli zdeptani a prihlasky si dali radsej len na ucnovky… A pritom nejde o to, kto na co ma/nema, ale o to, ako sa k tomu ta „akoze” dospela osoba so vzdelanim postavi. Podla mna ucitelky sa maju zdrzat takychto prid*banych komentarov, ktore deckam len podkopnu sebavedomie, ale tak niektore chuderky si asi na tych deckach riesia svoje komplexy.😥
@anonym_c1b640 ach, to ma mrzí. Presne aj táto už mala na dcéru poznámku, keď vravela kde chce ísť na školu, že podľa nej to nezvládne. Akože nehovorím že dcéra je extra múdra, ide mať tri trojky v osmičke a zvyšok jednotky dvojky, viac dvojak..ale zas hádam to nie je také zle
@anonym_c1b640 presne, veď aký človek môže mať potrebu zhadzovať dieťa?
@marianarem tiež som mala kravu slovečinárku - a stále hovorím že mám rada slovenčinu - nie vďaka nej, ale napriek
Ešte žienky napíšem, že na túto školu minulý rok dcéra prestúpila, kvôli šikane. A napriek tomu učiteľka toto povie. Akoby si už dcéra neprežila toho dost
@anonym_c1b640 môjmu dieťaťu tiež triedna povedala že prečo chce ísť na gympel, veď na to nemá blabla… a potom urobilo prijímačky na oba bilingválne gymple a urobilo monitor nad 90% a išlo nakoniec na iný gympel bez prijímačiek… 😏
a potom z toho gympla na ktoré nemalo išlo aj na vysokú školu bez prijímačiek 🤦♀️
@biba_18 paráda. A potom ho učiteľka pochválila? Či to si už akože nevšimla, že sa dostali na gympel?
@anonym_autor nie. a pritom boli na celej škole len dvaja čo mali monitor nad 90%
Normálne rozmýšľam, či jej nebude zhoršovať aj známky z písomiek. Keďže písomky domov nenosia. To nám právo aby mi každú písomku ukázala krby niečo? Napr na združení raz za štvrťrok?
a čo si s tým pomôžeš? vieš vyhodnotiť?
@anonym_c1b640 nie ze niektore ale 90% je mimo…
@anonym_15c8d8 a co by si jej napísala? Bojím sa, aby to nebolo ešte horšie, keďže už máme s ňou skúsenosť.
@anonym_autor to je to, rodicia pchaju hlavu do piesku, a potom si panie dovoluju...treba napisat p. uc. do edupage a pridat p. riaditela, nech si precita...
oni si totizto dovolia len to, co im sami dovolite...mozno je na nu staznosti viac...nie si sama, ...niektori uc. uz takto prisli o pracu...

ano , nechápem ak má samé 3 tak čo jej chce dat ako 10 ? ak sa k nej takto sprava učitelky to si važne mysli že to dieta začne byt aktivne ,hlasit aby na nu prehovorila ?