icon

Maju vase deti horsie alebo lepsie znamky ako ste mali vy?

16. máj 2026

Maju vase deti horsie alebo lepsie znamky ako ste mali vy?

anonym_f6c25a
16. máj 2026

myslíš zš? sš?

valikadzm
16. máj 2026

Horšie 😢 ale dúfam, že sa to na strednej zmení

patka06
16. máj 2026

Lepšie na ZŠ aj na SŠ, ale vedomosti oveľa horšie - nároky na žiakov sú stále menšie

anonym_9c2deb
16. máj 2026

Lepšie a to som nikdy nemala na vysvedčení horšiu znamku ako dvojku.

anonym_408bc4
16. máj 2026

@anonym_autor lepšie o pár dní maturuje a na vysvedčení jednu dvojku

slavomira236
16. máj 2026

@anonym_autor lepsie vsetky 3 deti.jedno uz ukomcilo vs druhy je 6stak a tretia 3 cka...Ale mne sa zda ze my sme mali tazsiu skolu niekedy. A celkovo deti mali horsie znamky. Nebolo tko jednotkarov. Do zs som sla v 84..tom.

anonym_9bc701
16. máj 2026

Mna by skor zaujimalo, ze co sa sleduje touto otazkou? Nemyslim to zle , len ma to zaujima

andrejka1974
16. máj 2026

Horšie ako ja , ale lepšie ako môj muž stačí taká odpoved a to najstarší už ma aj vysokú za sebou , stredná syn a najmlafsinsyn majú strednú za sebou a všetci už pracujú a žijú od strednej sami a ešte mám dcéru tá ide na strednú a najmladšia je autorská takže tá známky nemá

matilda2002
16. máj 2026

Ak sleduješ po kom sú, tak ževraj po predchádzajúcej generácii... Škoda...

euka210
16. máj 2026

@anonym_autor maju horsie ako som mala ja a lepsie ako mal manzel 😁 ...takze som spokojna a musim sa nejako zmierit, ze mojim 3 chlapcom Sj nijako nevonia na rozdiel odo mna, ale v matike a prirodnych predmetoch su velmi dobri.

ika02
17. máj 2026

Ahoj, majú lepšie známky (jednotky, dvojky), ale takmer nič sa neučia. Nejak zázračne, tesne pred vysvedčením, im pribudnú dobré známky. Mám pocit, že svoju rolu zohráva aj rebríček úspešnosti škôl. V 80-tych rokoch bežne v triede prepadli každý rok 2-4 žiaci. Dnes? Nikto.

heleninamama
17. máj 2026

Známky majú výborné, ale súhlasím s poklesom vedomostí a nárokov na deti. Dcéra chodí na francúzsky bilingvál, ktorý je považovaný za extrémne náročný kvôli zameraniu na prírodné vedy. Matematiku a fyziku majú ťažkú a aj viac hodín v týždni, ako na bežnom gymnáziu, to potvrdila aj učiteľka, ale náš dedo, absolvent obyčajnej priemyslovky a potom bývalej VŠDS v Žiline to dáva s prehľadom. Oni takéto veci vraj mali kedysi bežne na priemyslovke a na vysokej škole a normálne z toho mávali 1, 2. A to boli obyčajní chlapci, bez špeciálnej prípravy, bez doučovania, ktorí popri škole doma pomáhali so statkom a na poli. Moja dcéra sa len učí a aj dedo ju doučuje.

simsalabim
17. máj 2026

Neda sa to porovnavat, ja som bola na gympli, deti aj na gympli aj na SS, teda iny typ skoly a ine predmety. Ale celkove mali znamky podobne.

anonym_017983
17. máj 2026

Viem to porovnať len na nevlastnej sestre - ma lepšie známky na ZŠ ako ja, ale nevie NIČ. Nechápem to. Nevie pisať písaním písmom, nevie rozmýšľať, nevie logicky prist na odpoveď - napríklad som sa jej pýtala čo je čistička odpadových vôd a ona že vôbec netuší (deviatačka). Spýtam sa jej niečo po anglicky - nevie, pritom ma same jednotky, ale nevie povedať ani HOW are you.
Ja rozmýšľam, či tie známky dávajú za dochádzku alebo za sympatie lebo keby som ja mala pred 16 rokmi tieto vedomosti, asi by som opakovala rocnik

anonym_e3690b
17. máj 2026
@anonym_017983

Viem to porovnať len na nevlastnej sestre - ma lepšie známky na ZŠ ako ja, ale nevie NIČ. Nechápem to. Nevie pisať písaním písmom, nevie rozmýšľať, nevie logicky prist na odpoveď - napríklad som sa jej pýtala čo je čistička odpadových vôd a ona že vôbec netuší (deviatačka). Spýtam sa jej niečo po anglicky - nevie, pritom ma same jednotky, ale nevie povedať ani HOW are you.
Ja rozmýšľam, či tie známky dávajú za dochádzku alebo za sympatie lebo keby som ja mala pred 16 rokmi tieto vedomosti, asi by som opakovala rocnik

@anonym_017983 Dnes je tlak rodičov najmä na známky, nie na vedomosti a toto je výsledok. Deti sa učia bez záujmu, často naspamäť a ani sa nezamýšľajú nad tým, čo sa učia, hlavne, nech to majú rýchlo z krku a môžu byť na mobile. Študuje každý, keďže miest na stredných a vysokých škôl je viac než žiakov a tak to potom vyzerá. Nik nie je motivovaný k vyššiemu výkonu, ak v sebe nemá ctiziadosť a nechápe, prečo sa učí. Takých pubertiakov ako tvoja sestra je mnoho a prebudia sa až v realite, keď začnú pracovať, platiť účty a samostatne žiť.

anonym_54ee88
17. máj 2026

@anonym_autor ja som mala horsie 😄 ale mne sa nikto nevenoval.

lucylaw
17. máj 2026

Horšie,ale tak je to aj tým,že má dysgrafiu,dyskalkúliu,poruchu pozornosti,ADHD,takže keď donesie trojky,oslavujem..

biba_18
17. máj 2026

milionkrát horšie 😂 jeho známky ma ale trápili najmenej…

anonym_5e2342
17. máj 2026

Deti majú lepšie, ale držím sa jedného pravidla, nikdy nevideli naše vysvedčenia😅🤣 aby mali motiváciu niečo v živote viac dosiahnuť👍

diablikovci
18. máj 2026

Majú oveľa lepšie známky 🙂 vyznamenany stale.

anonym_389005
18. máj 2026

Horšie, hlavne odkedy má na druhom stupni známky podľa percent