Mal by sa rodič vyjadrovať k vyučovaciemu procesu?
Ako sa zachovate, ked si myslite, ze nieco co robi ucitel v skole pri vyucbe nedava zmysel, ze je to zastarane a zbytocne pridava k povinnostiam ziakov? Ze je to len hlupe memorovanie a opisovanie pouciek bez realneho benefitu pre rozvoj ziaka. To je len jeden priklad. Prikladov podobneho charakteru je spusta.
Ozvete sa? Spytate sa na to triednej ucitelky? Vyjadrite nejako nazor.
Ja sa na to pozeram ako na prezentovanie ineho nazoru, na iniciaciu diskusie, ktora moze viest k zlepseniu, o ktore by skola malo ist. Avsak viem, ze je to minoritne vnimanie ...
Co si o tom myslite?
Vdaka.
@jajka257 ja len doplnim ze aj keby si platila skolu z vlastneho vrecka tak nemoze len tak zasahovat do diania v skole - moze sa spolupodielat ale nie riadit... aj proces dohody medzi rodicmi je zlozity - nemozem predsa ja presadzovat svoje zaujmy na ukor vsetkych ostatnych rodicov...
@dai si taká obmedzená, aby si si myslela, že všetko čo občan má proti, musí osobne prezidentovi odovzdať? Sú rôzne prostriedky, o ktorých nemusíš vedieť. Obnos mojich daní ťa zaujíma? UŽ ZAS? Túto debatu sme už mali. Nemám potrebu ti oznamovať, aké dane platím. To len ty máš potrebu sa ukazovať ako strašne úspešná pani, ktorá všetko má a všetko je u nej ok, a akí ste úspešní obaja s manželom a platíte brutálne dane a ste úplne úžasní... 😀 😀 😀 Verím ti. My sme úplne normálni ľudia, na vás sa nechytáme 😎
@alaguema nechytate a aj tak mas silne reci😀 vidis ... a napriek tomu nie som taka velkohuba ako ty🙂 obmedzenost sa prejavuje napr. aj takymi recami ako mas ty - ty vsetko platis a tym padom riadis celu zemegulu a vsetci maju tebe skladat ucty, ze??? lebo ty vies vsetko najlepsie a mas vsetky prava sveta🙂
budem rada ak moju obmedzenost trosku zmensis a prezradis mi ako riadis toho nasho prezidenta, lekarov, policiu a vsetkych statnych zamestnancov😀
@dai samozrejme, k jednemu cielu sa da dopracovat viacerymi cestami. ak vies vyuzit inu cestu nez klasicku a je efektivna, vyuzi ju. 😉
- vec ma viacero aspektov, a urcite kazdy ziacik nebude na 100% vediet vsetko, aj keby sme pri uceni pouzili neviem ake metody. skratka niekomu pojde lepsie citanie, niekomu matika, niekomu prirodopis, a niekomu najlepsie telesna. to je normalne. kazdy ma vlohy na ine veci, takze to neznamena, ze kazdy musi mat zo vsetkeho jednotky na pockanie. a mozno aj to by si mali rodicia uvedomit...
- ad viacero ciest... nemala by som sa priznavat, ale tusim som nikdy nevedela vymenovat vybrane slova, alebo gramaticke pravidla... a napriek tomu si dovolim tvrdit, ze chybu urobim mozno v 1% z nich (tym neratam lenivost pisat v diskusnych prispevkoch velke pismena na zaciatku viet 😀 ) skratka som velmi rada citala, a citala, a citala... a na hodinach slovenciny som zistila, ze vlastne tie vysvetlovane veci uz ovladam intuitivne. a ako su na tom ti, ktori sa boli "nuteni" tie kadejake pravidla naucit? nuz, vsimla som si, ze ak maju snahu ich vo svojom prejave aplikovat, podla toho sa ten vysledok na slovencinu aspon podoba... zatial co poznam aj ludi, ktori napriek VS a doktoratom maju take veci na haku a ich prejav nie je casto gramaticky a pravopisne o nic lepsi ako robotnika za pasom (nemyslim to nijak pejorativne). ale ked vidim niektore statusy dnesnych pubertakov na facebooku, tak to vyzera, akoby niektori neabsolvovali ani 1.stupen ZS... mozno su iste veci pri studiu a uceni aj o prioritach, snahe a pristupe dotycneho ziaka.
@dai neriadim ani prezidenta, ani nikoho vo vláde, píšem ako by to malo byť...mali sme tu debatu o priamej demokracii, na ktorú si v tom momente nedorástla a zjavne nemáš šajnu dodnes. Tvoje argumenty sú smiešne.
@jajka257 k tebe len toľko: vypisuješ tu do nemoty už tri dni a do nemoty obhajuješ svoje právo učiteľa robiť si ako sa ti zachce. Moja otázka - kde na to berieš čas pri tom zanietení, aké si tu opisovala. Zjavne sa z našich daní vieš celkom slušne v rámci pracovnej doby pobaviť aj na verejných fórach!
@alaguema ty do nemoty😀ty si cela nemota😀 a vcera a predcerom bol vikend. ...😀😀😀 Veci mam nachystane, testy pripravene, to vies, ja som schopny jedinec a viem robit subezne viac veci a aj s dietatom sa akurat hram😀😀😀ale za tie tvoje dane, asi by som mala este zo dve hodky popracovat
@alaguema tak vidis, mas pravdu... na teba som nedorastla... pravdepodobne nikto podla toho ako sa vyjadrujes - skoda ze s tou vsetkou mudrostou ktoru mas nevies byt nieco viac ako len obycajny normalny clovek ako sa rada nazyvas v snahe ziskat si potlapkanie od ostatnej normalnej vaecsiny🙂 vies, keby si bola taka super hyper vynimocna ako rada o sebe pises tak uz davno nie si v pozicii krcmovej stazovatelky...
rada by som uz debatu s tebou ukoncila ak ti to neprekaza, nedava mi totiz absolutne nic... kludne chod dalej riadit zemegulu
@alaguema pozri, ked mas taky nazor na uciteloc, preco nevzdelavas dieta doma???
@jajka257 a asi este nepochopila, ze kym niekto pride domov z prace a ma "fajront", ucitelova praca pokracuje aj na ukor jeho volneho casu, rodiny ci oddychu...ale to asi pani kontrolorka ani len netusi... nuz, takito rodicia fakt nemaju chybu...
@katka253111 pozor, nahravas jej do karat, za jej dane by som mala este makat, 5 minut na cikanie a makam dalej, lebo urcite odvadza aspon milionove dane mesacne, kedze plati ucitela. Ale to, ze cely buduci vikend budem opravovat a vyhodnocovat vstupky na ukor rodiny, to nevidi. Asi by som sa mala vykaslat na ti, dam pisomky zajtra. Lebo riaditelka vesmiru rozhodla, ze to musim urobit cez tyzden😀😀😀😀
jéééémine, vy ste sa tu do nej pustili 😀
@sardinka336 no a co s nou😀😀😀😀 ja nemam rada taketo typy ludi, riaditelka sveta. Zajtra poviem deckam, nic sa nefa robit, pise dnes, rozhodol moj zamestnavatel.😀😀😀😀
@katka253111 zial ano....čo som sa ja navlačila veci z domu do školy 😀 pracujem na mojom vlastnom PC, papier na tlač je bud moj vlastny alebo ,,vyžobrany,, od rodičov, od muža z roboty. V robote mi tlači aj materiály... pomocky - bud vlastne napr. vela literatury som si svojho času kupovala - knihy takeho Portálu, Grada snad ani nie su pod 10 eur za jednu, nakup hračiek na svojom aute - benzin, volny čas, a kolko takých ,,drobných,, nakupov roznych serepetičiek v obchodoch ,,všetko za euro,, (aby sme mali z čoho vyrabat) som odpustila a neučtovala. teraz nehovorim ze mi to sluzi ku cti, len mi to vadi - chceš robiť? Kup si, zožen si, dones si...ok nejaky obnos mam na triednom fonde ale to musim kazdu korunu obracat aby sme vyšli na cely rok, a nechcem drankat stale od rodičov.
@jajka257 ok...beriem späť. Bol víkend a preto si mohla vypisovať. Ospravedlňujem sa. Nemám potrebu sa hádať, ale tento postoj, ktorý ty máš, je u mňa chorý. To čo si napísala v predošlom komentári, je totál neprijateľné. Ty si štátny zamestnanec a si zamestnanec nás všetkých. Obnov si definície. Ako učiteľka by si to mala ovládať.
@alaguema nehnevaj sa, ja vacsinou s tebou aj suhlasim, ale niekedy posobis aj dost arogantne, nic proti tebe, ale taky je tvoj styl vyjadrovania, priznam sa, ze ked mna niekto nastve, tiez viem byt arogantna, to, ze je niekto statny zamestnanec neznamena, ze ho priamo kontroluju ludia, ktorí tie dane predsa platia, ako si spominala, tu nemame priamu demokraciu, inak tebe by vyhovovala volna skola, tam ucitelia maju zabezpecene miesto vzdy len na rok a ziaci hlasuju, ci tam ten ucitel zostane ci nie.
Toto nemyslite vážne?! To kam sme/ste dospeli? Ja si tiež myslím, že rodič právo rozhodovať o vzdelaní má. A neverím, že vy si to nemyslite. A s homeschoolingom ma neserte. ( a to ja sa v diskusiách škaredo vyjadrovať nezvyknem) Skúste sa pozrieť, aké zosmiesnenie ste boli schopné vyplodit. 😞
@moni73 Monika rodic ma pravo rozhodovat, aku skolu zvoli, ma pravo rozhodovat o spravovani danej skoly cez skolsku radu rodicov, ale zatial nema pravo rozhodvat, co a kedy sa bude jeho dieta ucit, pokial zvolil klasicku statnu skolu, pisem zatial, mozno niekedy v buducnosti sa to zmeni
ale statna skola si myslim,ze bude stale statna a bude vo vacsej miere rozhodovat stat, cize zakony. Aj v iných krajinach su k dispoziciipre rodicov a deti, ktori su nastavene skor alternativne rozne alternativne skoly, takze ak sa to phne inym smerom, tak skor tak,ze bude vznikat viac alternatívnych skol

@alaguema a pojdes to tomu prezidentovi aj povedat? A este sa ta opytam, ci aj starostovi vaseho mesta ci obce pojdes povedat , co robi zle? Ja som statny, zdvoraznujem statny zamestnanec, ale nie zamestnanec rodicov . Uvedom si ten rozdiel, a prestan vystupovat, ako keby si platila ucitelov z vlastnejho vrecka. Tie dane, co odvadzas idu hlavne na socialny system, teda aj pre nezamestnanych, zeny na rodicivskej, atd. A vlastne ved teba a tvojej rodiny sa tyka vsetko okolo teba, cela polika sa ta tyka....nemozes vyclenit len urcitu oblast a ostatne len oznacit ich vulgarnym vyrazov, apropo to ci napisala, je urazka verejneho cinitela a teda podlieha urcitemu zakon, davaj si pozor, co vypustas z ust.....