icon

Je koruna hlúpych otázok dobrý nápad?

6. aug 2026

Čo si myslíte o nápade učiteľky na druhom stupni ZŠ – koruna hlúpych otázok? V prípade, že žiak položí hlúpu otázku (o tom, či je hlúpa, rozhodne učiteľka), musí si dať takú papierovú “korunu hlúpych otázok” na hlavu a nosiť ju celú hodinu alebo kým nepoloží “hlúpu” otázku niekto iný. Vraj prevencia proti predvádzaniu sa žiakov a snaha o pokojnejšie hodiny.

Strana
z2
d_ivana
6. aug 2026

Myslím, že sa minie účinkom. Ešte len teraz sa začnú decká predbiehať v hlúpych otázkach.

anonym_ff2f17
6. aug 2026

@anonym_autor učiteľka čo mala taký nápad by mala zmeniť povolanie a ísť pracovať do kravína.

anonym_a0df5a
6. aug 2026

@anonym_autor podľa mňa je to nevhodné, vidím v tom istú formu šikany a obmedzovanie detí...

anonym_bf410b
6. aug 2026

Ak by toto ucitelka zaviedla po cely cas by mala mat korunu kralovnej hlupych a neprofesiobalnych napadov.

dskjhfdlkdjhl
6. aug 2026

@anonym_autor No, aj hlupy napad je napad😝

parvinka0001
6. aug 2026

Pani učiteľka by mala mať korunu za hlúpy nápad.

zanka777
6. aug 2026

@anonym_autor ja by som si to na mieste detí užila.... Keby sa pani učiteľka opýtala KTO CHCE ODPOVEDAŤ?už aj by mala na počkanie korunu na hlave 😁👑

anonym_bddb9e
6. aug 2026

Nezachytila som taky pripad, ale ak je to pravda, je to velmi hlupa ucitelka. Na VS nam raz na uplne prvej prednaske povedal jeden prednasajuci toto: neexistuje hlupa otazka, len hlupa odpoved…a tak to je a ja sa tym riadim ci uz z pozicie pytajuceho sa alebo odpovedajuceho.

beata_k
6. aug 2026

@anonym_autor Uf, na 2 stupni ma o zabavu postarane 😆

anonym_c03ab5
6. aug 2026

Nechce začať s povinným nosením žltej hviezdy na hrudi?

beata_k
6. aug 2026
@anonym_c03ab5

Nechce začať s povinným nosením žltej hviezdy na hrudi?

@anonym_c03ab5 Dost nevhodny pokus o vtip...

euka210
6. aug 2026

@anonym_autor tak pri pubertakoch si uzije 😃😃😃
Totalna hlupost to je.

anonym_c03ab5
6. aug 2026
@beata_k

@anonym_c03ab5 Dost nevhodny pokus o vtip...

@beata_k to nie je vtip, aj to začalo nosením označenia od autority a vieme ako to zle dopadlo
učiteľke by sa asi páčilo robiť dozorkyňu a kontrolovať či deti poctivo nosia jej korunu

beata_k
6. aug 2026
@anonym_c03ab5

@beata_k to nie je vtip, aj to začalo nosením označenia od autority a vieme ako to zle dopadlo
učiteľke by sa asi páčilo robiť dozorkyňu a kontrolovať či deti poctivo nosia jej korunu

@anonym_c03ab5 Stale simyslim, ze je to nevhodne.

anonym_73bd59
6. aug 2026

Išla by som sa na učiteľku sťažovať vedeniu školy

anonym_ca9337
6. aug 2026
@anonym_c03ab5

@anonym_c03ab5 súhlasím

anonym_d690fa
6. aug 2026

Dobrá kravina .Je to šikana

anonym_9901ce
6. aug 2026

V takom 7-8-9 ročníku to bude mat podľa mna úplne opačný efekt a decka budú pretekať kto bude “kráľ hlupákov”

Veľmi neštástny nápad

d_ivana
6. aug 2026
@anonym_c03ab5

@anonym_c03ab5 Lenže židovskú komunitu označovali hviezdou preto, aby boli Židia ľahko odlíšiteľní, a teda aby na nich bolo jednoduché uplatniť diskriminačné opatrenia (čo sa stalo neskôr je všetkým jasné). Autor príspevku nepíše, že by sa učiteľka chystala odňať žiakom s korunou ich práva. Proste sa snaží zahanbiť deti, ale sa jej to nepodarí.

anonym_c03ab5
6. aug 2026
@d_ivana

@anonym_c03ab5 Lenže židovskú komunitu označovali hviezdou preto, aby boli Židia ľahko odlíšiteľní, a teda aby na nich bolo jednoduché uplatniť diskriminačné opatrenia (čo sa stalo neskôr je všetkým jasné). Autor príspevku nepíše, že by sa učiteľka chystala odňať žiakom s korunou ich práva. Proste sa snaží zahanbiť deti, ale sa jej to nepodarí.

@d_ivana označovať takto deti je veľmi hlúpy nápad
ako by si sa cítila keby ťa zamestnávateľ v práci nútil nosiť označenie keď máš menštruáciu? už tu také ťahy boli

ipsa646
6. aug 2026

Nemáte náhodou fotografiu tej učiteľky? Koho má príbuzného, alebo kto nad ňou drží ochrannú ruku? Toto je dosť veľká somarina, možno že by tú korunu mala nosiť do smrti!

anonym_18f4ee
6. aug 2026

Učiteľka nevie ako pracovať s deťmi. Poradila by som jej dovzdelat sa, pracovať pod superviziou, alebo sa aspoň poradiť so skúsenejším kolegyňami, alebo školskou psychologičkou.

najstastnejsia
6. aug 2026

@anonym_autor Toto je veľmi chorý nápad! Ako môže učiteľka očakávať úctu od žiakov, ak aplikuje takéto metódy. Smutné...

loulou02811
6. aug 2026

Toto nebol dobrý nápad zo strany pani učiteľky. Dieťa môže položiť otázku s vedomím že sa pýta “normálnu otázku” učiteľka to vyhodnotí ako provokačnú otázku a dieťa dostane korunu, čo by naňho mohlo pôsobiť psychicky dosť zle. Vnímam to ako šikanu. Ponížiť dieťa pred celou triedou..

marca12
6. aug 2026

@anonym_autor Myslim si,ze pani ucitelka by tu korunu mohla nosit cely skolsky rok. Co uz musi mat v hlave ta zena,ked ju taka hlupost napadla. Nesuhlasila by som s tym. Je to ponizujuce a dehonestujuce.

estellas
6. aug 2026

@anonym_autor Nie, nie je to dobrý nápad.
Pre žiakov ktorí chcú vyrušovať to ešte viac povzbudí vyrušovať. Lebo takí žiaci ktorí vyrušujú chcú byť stredobodom pozornosti.
Tí ktorí sa hanbia opýtať sa budú po tomto hanbiť ešte viac. Budú sa báť výsmechu a ešte viac sa uzavrú.

anonym_a2ad5e
6. aug 2026

Vyborny sposob ako traumatizovat zvedave dieta len preto, ze ona nevie odpovedat na jeho otazku a ak su tie otazky nevhodne nevie ako normalne reagovat. Tych, ktori provokuju to neuzemni, oni si z toho spravia preteky, bude to este horsie a pre niektore deti to bude dalsi dovod aby boli sikanovane. A na cele vsetkych sikanujucich bude ucitelka s tymto c.h-ujo.vym napadom. Dufam, ze ta to nenapadlo ako sposob nastolenia poriadku v dalsom skolskom roku. Ak ano, pripiseme to radsej tym horucavam ako tvojej hluposti

estellas
Autor odpoveď zmazal
autor
6. aug 2026

Ja som autor príspevku a pýtam sa, lebo sme to zažili na ZŠ pred pár rokmi a dopadlo to presne tak, ako ste predpokladali – triedni ,,šašovia" si to užívali a hanblivejší sa už nikdy nič neopýtali.

anonym_4124e5
6. aug 2026

Zrejme je trieda v puberte a nedávajú moc rešpektovaniu ucitelov, majú kopu hlúpych otázok, tak to takto poňala ucitelka. 🤷‍♀️ ale či to vedie k niečomu východnému, to netuším. 🤔 asi by som sa spýtala učiteľky, či to prináša očakávané ovocie.

Strana
z2