icon

Mám problémy s 12 ročným synom

erikanezbedna
4. nov 2015

dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 dakujem ze som mrkva asi aj ano.mi sa starame o mojho syna ale len ta je chyba ze ponociach beha ...ale starame sa onho ako len vladzeme ....ked bol maly tak uplne bolo inak teras sa uz aj neda mi poboskat neda ani to ...

majaxy
6. nov 2015

@erikanezbedna ja ti nebudem písať o svojich fobiách a zlých skúsenostiach, mám ich dosť, ver tomu, ale ked ide o môjho syna, v mojom prípade ide všetko bokom, lebo nejde o mna.... neviem či to chápeš...x

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@majaxy trocha chapem ale nie vea prepac aj vijadrovat mi je tasko lebo nie som slovacka aj ked zijem na slovensku..ved viem ze kazda znas ma problemi a ine to viem ....

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna no ked sa neda ta sa neda co narobis 😀

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, chod v pondelok, naco cakat? Neodkladaj to. Oni ti pomozu, nejdu ti robit zle.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 dalo bi sa ale nemam sylu a ani neviem ak na mojho syna .to je ta chyba u mna alebo aj u mojho muza

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 viem ze bi nerobili zle asi bi mi aj pomohli ale ...radcej nepisem o tom prepac ze nedokoncim ze co chcem napisat prepac ...

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, je mi jasne, ze tam nechces ist. Ved nemusis, mne to na zivote nezmeni nic. Tvoje trapenie bude pokracovat dalej.

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna ked nemas silu nie je co riesit 😀 Baby ti tu poradili, ale kde nie je vola nie je cesta 😀

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, my sme si nevedeli rady s dcerkou, tak sme isli k psychologicke ked mala 2 roky 4 mesiace. A ani nevies ake bolo super pokecat si s nou.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 chcem tam ist a velmi ako tu sa pise ze bi aj oni mi pomohli len teras momentalne sa mi neda ist do skoli a ked sa bude dat tak pojdem a to naozaj ved uz nevladzem ani zit ..to nikto nepreziva to co ja ale ani neciti...tekze viem ze sa o to uz musim postarat ze zakrocit na mojho syna ..a chcem mu pomoct a to vemi

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 ja som si vsetko zobrala do mojej hlavi co sa tu pisalo ze radilo ano viem ze mi radili a dobre tak vseliako budem skusat ako tu bolo pisane a velmi som rada ze som tu ze viacere dostavam rady ale ja tie radi potrebujem lebo aspon jedna z nich mi uz nech pomoze

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 normalne ti zavidim a to velmi ti uz mas za sebov ....

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna a co teda ides spravit najblizsie?

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 to je to ze neviem co budem spravit neviem...aj teras momentalne rozmislam ze ako ..uz mam zacat ano vela ste mi dali radi a premislam ze akou radou mam zacat na mojho syna ...ale vsetke budem vyskusat vsetek

dismonika
6. nov 2015

@erikanezbedna ...píšete: "srdce mi ide puknúť, kebyže som ho mala udriet"... nie som zástanca fyzických trestov, ale rovno Vám poviem: "Takú by som mu zdunila" - 12 ročné decko nemá čo chodiť vonku po nociach a Vy s manželom by ste mali byť dôslednejší. Tam sa stala chyba, dieťa musí mať hranice... ani si nechcem predstaviť, že čo robí 12 ročný zasran vonku po nociach... Ja mám 2 malé detičky, no na staršiu už aj pokričím a dostala už aj po dupe... už si uvedomuje čo robí. A nech mi tu nikto nepíše, že to je týranie a neviem čo ešte. Ja som mala veľmi prísnu výchovu a neublížilo mi to. Mali by ste šuhajkovi stanoviť presné hranice, v opačnom prípade si z ním o pár rokov neporadíte... a potom bude on tĺcť Vás.
Na druhej strane treba zistiť aj to, prečo sa tak chová... má nejaký problém v škole??? Prečo odvráva iba manželovi a Vám nie?? Ste na neho prísnejšia???... prečo uteká hneď z domu a tak??? Nečítala som všetky príspevky, možno iba prvých 5 - no ja si myslím, že mladý s vami kýve... Ja by som si ho posadila a porozprávala sa s ním, dostal by zaracha... a že v škole sú s nim tiež problémy... a vlastne všade??? No neviem, či už včera nebolo neskoro... :( Máte okrem neho ešte aj iné deti??? ako sa správajú???

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, a preco sa ti neda ist do skoly? Nevychadza ti krok? No dnes by som uz ani ja nesla, ale pondelok je na to idealny den.

majaxy
6. nov 2015

Ja si myslím, že každej normálnej matke je blaho dieťaťa prvoradé, a nejaké fyzické tresty ja som neriešila nikdy,našťastie nemusela som, ale ked si to situácia vyžaduje možno je lepšie pristúpiť aj k týmto praktikám,dieťa chce skúšať rodiča. Niektoré zájde do extrému, alebo volá o pomoc,iné povolí hned....

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, ako co myslis, ze mam za sebou? Navstevu psychologicky? Alebo zmenu dcerkinho spravania, alebo co mam za sebou? Vsetko mam pred sebou, zivot ide dalej 🙂 Nemysli si, ze je ako anjelik, veselo mame stale. Ale tak uz nema vzdor aky mala a u nas pomohli aj ine veci, poriesili sme zdravotny problem, ale to nie je pripad vasho syna. Ale poviem ti psycholog je skvely clovek, nepicha injekcie, nemusis sa ho bat 🙂

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna bla bla bla bla bla blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@dismonika ano mali by sme bit dvoslednejsis rodicisa ano mas pravdu a velku .to nikto nepovie ze tiranie ale dieta sa nema bit...no ja bi som nudrela ved moj syn 12 rocni si uz zasluzi poriadnu bitku a ja hlupana neviem ho udret a ani moj muz ...neviem uz aki sme mi ludia neviem.v skole neviem ci ma problemi on sa na nic nestazuje vobec aj ked mu davaju tresti aj to nepovie ze mal ine deti mi pridu povedat alebo ked sa stretnem vonku s detmi oni mi povedia a ked sa pitam mojho syna tak mi nic nepovie ani nchce .neviem co ho len moze asi trapit on nam to nepovie nechce ani si nechce posediet s nami ...ano som na neho prisnejsia ano stale blacim ako sprosta na mojho syna ale on si nerobi nic a zobere sa prec vonku a moj muz ten toho sa uz vobec neboji a este si zela moj syn opsluhu od mojho muza dobre moj muz aj mna opsluhuje to ano ale ..mi tak zijeme ze navzajom sa opsluhujeme ale moj muz mna viacej ako ja jeho a moj syncek este to chce abi moj muz ho opsluhoval a predstav si ze moj muzik ho opsluhuje ako sprosti ked poviem mojmu muzovi ze ho nema opsluhovat on ho opsluzi a to stale...a mne si nedovoli povedat ze mama daj mi nieco napriklad ked je este v posteli a povie mojmu muzovi ze otec daj mi veci do postele alebo ze sprav mi caj a to do postele ...a ja nadarmo sa rosculujem moj muzik ho opsluhuje a nemal bi to robit nemal ...ano vsade su snim problemi aj v dedine ...aj v skole ..bohuzial je zli nas syn.a u nas sa stazuju aj v dedine len nas poznaju dobre vsetci a vedia ze sme slusna rodina tak nechaju to tak este to je stastie ze nas pozeraju aj ked ano ze sa pridu stazovat az knam domov ...proste uz vsade poznaju nasho syna ze sa nesprava ako ma ...aj nas starosta vie ze sa nie dobre sprava proste cela dedina to vie len to ze nas pozeraju ze sme slusna rodina a to asi pozeraju ze nas nezahlasia .. ale chcem pomoct synovi to velmi

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 nechcem to tu zaoberat ze preco sa mi neda ist do skoli ...ale ked bude sa dat tak hned tam idem ...a skusim to tam...a to ze mi nevychadza krok ..to tu nejdem pisat.prepac o inych veciach tu nebudem sa zaoberat zaoberam sa o mojom synovi a nie o mne ...ked budem vediet tak hned idem do skoli a ak ma tu nebloknu tak napisem ako som dopadla ...

ikana30
6. nov 2015

@erikanezbedna pozri, ak tvoj syn ma problemy v skole so spravanim, zacne vymeskavat zo skoly a presiahne urcity pocet hodin, zoberu ti pridavky na deti a je pravdepodobne ze dostanete vychovne opatrenie, urcia Vam socialneho kuratora, to znamena ze budete pod dohladom a budete musiet spolupracovat z roznymi instituciami. Cim skor zacnes riesit problem tym lepsie pre vsetkych.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 co???????? bla bla blaaaaaaaaaa co?????????

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@ikana30 zatial nemeska v skole zetial nechodi pozaskoli a skolu ma rad rad tam chodi aj sa vynikajuce uci ale len to je chyba ze odvrava a robi si posmech z ucitelov ...len ta je chyba u mojho syna

dada1252
6. nov 2015

Treba autoritu a respekt -6 Stanovit hranice. A davat aj tresty, Ale treba ich davat primerane veku. A tvoj syn si takymto spravanim snazi uputat pozornost na seba. Snazime sa dat detom vsetko detom, ale oni potrebuju lasku. Skuste si spravit rodinne posedenie a rozpravat o tom ako prezil den alebo tyzden a nie len raz. Zo zaciatku to pojde tazko, ale postupne si na to zvykne. Ale opakujte si taketo posedenia casto mozno raz za tyzden. A treba mu dat aj priestor nech vam vysvetli preco tak kona, co by chcel v zivote dosiahnut. Ja mam sice este male deti, ale dcerka ma rada,ked si vsetci sadneme za jeden stol a kecame,alebo obedujeme, u nas je to nedela,pretoze sme vsetci doma. Kedze manzel chodi ná tyzdnovky. A inak ta psychologicka poradna by nebola na zahodenie

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@ikana30 ano mas pravdu cim skorej sa bude riesit tak to skorej bude lepsie anoooo .zatial nas nezazalovala skola len zatial ...aj ucitelia nas poznaju a to dobre ....moj syn ma stastie asi to ze sa dobre uci ze ucitelia asi aj na to pozeraju ze nas nezahlasia..mozno ze aj preto neviem ale je pravda moj syn bi sa mal uz konecne zmenit na dobreho ...ziaka ..dobre aj mi sme boli mlady ze sme vystrajali napriklad ja som ties vystrajala ale ja som to mala inak ako moj syn inak .....

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@dada1252 on uz nechce od nas lasku aj ked chcem ved sa mi uz neda ani uz poboskat ani ked idem k nemu ..neviem uz aky je len moj syn neviem ja ho lubim a to velmi prevelmi...ale on sa uz neda mne poboskat ...ked idem k nemu tak mi povie ze nahaj ma mama.a skusam sa aj snim hrat ..ale sa neda ...nic sa snim neda vela veci som uz skusala na neho a nic nic nepomaha ..a naozaj ho lubim je to moj syn kebii ze ho nelubim tak uz nebol bi pri mne ....

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, ved je to anonymne, tak nechapem aky problem mas napisat ze preco ti to nevychadza ist do skoly, ale tvoja vec. Inak kedy sa uci, ked ani doma nebyva? A tiez keby sa hentak choval k ucitelom, neverim ze nema zle, ajkeby mal dobre znamky,nesedi mi to na neho.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@dada1252 ked syn bol mali tak stale sme si posedavali neboli ziadne problemi aj sme sa stale spolu hravali aj vecer v posteli stale aj vela sme sa stale len boskavali ..moj syn uz vedel rospravat osem mesacni a vedel nam aj otpovedat ked sme nieco mu rospravali ked bol mali tak ho vsetko bavilo aj bit snami ...ani vonku nechcel chodit stale bol len pri nas mam tri deti ale on ako bi bol jedinacik tak bol vyrastani ..lebo stale len snami bol a to zvlast somnou stale bol...bol velmi zlati ked bol mali velmi ..aj to ma tak boli ze sa tak zmenil ved nema na to ziadnu pricinu ze bi sa mal zmenit ...neviem co sa len snim stalo nevieme nepovie nam uz si ani nesadne k stolu a to vobec aj ked ide sa najes ...ani vtedy nejde k nam ako volakedi ze tak bolo