icon

Mám problémy s 12 ročným synom

erikanezbedna
4. nov 2015

dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...

0silvia0
6. nov 2015

@erikanezbedna tak to mi je ľúto, evidentne tebe samej chýba rodičovský vzor, ale v tomto štádiu s tým sama nič neurobíš. Nemáš vybudovanú autoritu a neviem, a pravdepodobne sa situácia nezmení zo dňa na deň, takže vyhľadaj odborníka aj pre seba a poraď sa s ním.

katka1981
6. nov 2015

@nanulka24, napisem ti moju skusenost. Moja mala prac. zosity , nenavidela ich. Bola schopna cele dni kreslit, tvorit, vymalovavat.... prac. zosity nie. Par uloh sme spravili,mozo 4 viac nie. Vzdala som to, lebo v skolke mala pripravu a ucitelky ju chvalili. Ostali nam zosity ako nove, ale nelutujem. V skole zvlada vsetko normalne, ucitelka ju velmi chvali. Domace si robi sama od seba, co jej robi problem, tak precvicujeme navyse, aby sa necitila v skole blbo. Naozaj som si casom povedala, ze nebudem ju nutit, inak robi na silu doma toho ozaj dost. Vlastne vsetko co po nej chcem 🙂 Takze ak je v skolke v pohode, netlac na nu. Ja som ju sice ucila tvary pred zapisom, ale bol to skor boj ako radost. Pokial rada kresli a zaujima sa o pismanka a cisla aspon trosku, tak je to ok. Ja som bola starsne vystresovana ako zvladne zapis, skolu a poviem ti taka som kludna, jasne kym nestrajkuje ze uz nie, ze uz staci. Ale to len ked robime navyse, ulohy su zatial ok.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@0silvia0 nie ja to mam inak ako moj syn a o vela ...on ma matku..moj syn ja som inak mala o zivote

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@0silvia0 aj pre mna?odborníkov?preco?

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, ty si vyrastala v detskom domove. Mala si tam rezim, ci nie? Musela si respektovat vychovavtelky, alebo nie? A tvoj muz kde vyrastal, ze nema sajnu o vychove? Tvoje starsie deti vasho najmladsieho neriesia? A ano potrebujes odbornika aj ty, lebo sama sa nevies vyrpovnat so svojou minulostou. Preco sa tomu tak branis? Ved len spolu p[okocate, nikto ti nejde lieky davat.

0silvia0
6. nov 2015

@ikana30 no veď ja to určite vyskúšam, len to nebude taký účinok ako u mladšieho dieťaťa, nakoľko už takéto decká vedia, čo tým sledujem - že ich potrebujem dostať tam, kam chcem, oni už chápu aj zákulisie výchovnej metódy, nielen jej prvotný zámer 🙂
Ale tak sa mi to páči, že určite vyskúšam, aspoň bude sranda 🙂

nanulka24
6. nov 2015

@katka1981 moja tiez rada kresli, pismena aj cisla vie všetky, problem podla pani ktora nam robila posudok na spôsobilost nastupit do 1.rocnika je ze sa nevie sustredit pri cviceniach v skolke. Nikdy som ju nenutila nasilu pracovat ale teraz s nou pracujem aspon pol hodku denne kvoli sustredeniu, a vies co mam pocit ze to ide od deviatich k piatim, nepomaha to. Pri malovani vodovkami alebo strihani, modelovani z plasteliny vsetko v poriadku pracuje aj hodinu ale na ulohy v zosite sa vobec nesustredi bud odbieha alebo zahovara ze chce jest proste hocico len aby nemusela. Do septembra casu dost len nechcem nieco zanedbat lebo do skoly chce ist v skolke sa uz nudi

0silvia0
6. nov 2015

@erikanezbedna aby ti poradili účinné výchovné postupy, ktorými svojho syna pozitívne ovplyvníš. Takto svojho syna len ľúbiš, dávaš mu lásku, jedlo, všetko materiálne čo potrebuje. Ale to hlavné, čo mu nevieš dať, je hranice, mantinely, neučíš ho, čo sa smie a čo sa nesmie. Si mäkká, bez autority, nedôsledná vo výchove - vlastne nevieš ako vychovávať dieťa.

majaxy
6. nov 2015

Fu,ja túto témuuž nevladzem čítať. Či je vymyslená alebo nie, maminka evidentne názory nepoužije,neaplikuje, ked tak tie najhoršie....Ked vychovala dve deti až, takto jej dieťa nemôže prerastať cez hlavu, a ked ano tak tie dve deti sú vydarene samorasty.Ked je téma pravdivá, u chlapca došlo k nejakým patologickým zmenám ktoré zistí nejakým rozhovorom,alebo fakt len psychologom. Ked sú u nich neni nejaké rodinné problémy, potom neviem prečo matka nehladá príčinu správania dieťaťa a len dokolečka vypisuje že potrebuje pomoc pre syna, ktorú vie poskytnúť jefdine a len ona, príp. s manželom...

senka111
6. nov 2015

@0silvia0 😀 😀 😀 😀

ikana30
6. nov 2015

@0silvia0 joj aj moj syn vie ako na mna, ale uz mu to neprejde.

katka1981
6. nov 2015

@nanulka24, ma skoro rok casu. Moja nevedela pisat, niekedy ani meno nedokazala poriadne napisat, motala pismenka, cisla ani pisat nevedela. Ja som sa tiez bala, ale sustredenost mala nastastie dobru v MS. Drzim palce, chapem ta.

nanulka24
6. nov 2015

@katka1981 vdaka 🙂

katka1981
6. nov 2015

@nanulka24, nemas zac 🙂

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

ako sa tu len lahko pise ...veru lahok mamicky viem ze ste mi uz vela poradili vela ..a zobrala som si to do mojej nepodarenej hlavi mamicky...a v rodine nie su problemi nieee len ten nas syn ...len on je tu ze sa deje ze sa nevieme dohodnut s muzom ..alebo ze by sme vedeli pomoct mi synovi ..ano aj asi mi sme na chybe ved to uznavam anooo ale aj ta povaha robi syna nielen na vychove zalezi ved som vychovala dve deti a bolo to bez problemov ..nadarmo su surodenci kazdy ma znych ine napadi ci povahy ...

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 🙂 🙂 🙂

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna ty si si bud tuto temu vymyslela alebo si strasne egoisticka. JA sa v noci bojim, nemozem ho ist hladat. A ty co zujes sama na svete? Nemas nikoho na okoli, kto by ho s tebou isiel hladat a nahlasil, ze decko nie je doma? Ze ta budu potahovat policajti? No, to ta coskoro budu aj tak. Aj socialka. Ze sa bojis, ze tvoje dieta nebude mat matku? No to ju nema uz teraz, ma bankomat.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, jasne ze je to o povahe a preto treba k danej povahe prisposobit vychovu. Napis, ked sa vratis od skolskeho psychologa a triednej ucitelky, co ti oni poradia. A som zvedava, ci dodrzis slovo, ze ked nepride vcas ze ho vymknes a nepustis dnu. Som zvedava, velmi.

brisilda
6. nov 2015

DIEVCATA ........................ pani , ak to vobec je pani lebo podla pravopisu je to asi mlada slecna ktora navstevuje prvy stupen ZS . Ucet na MK si zalozila len teraz , stale melie len to svoje ......... dospela osoba take zmyslanie nemoze mat ani kebyze nema ukoncenu ZS .... je uplne zbytocne davat akukolvek radu kedze ona sa za PC isto prijemne zabava 😀

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 nie nevymislela som si to nieee neviem uz preco sa tu nic uz neda verit neviem ale co som uvjedla tu na modrom koniku je pravdiva ...nie nezijem sama na svete to viem .u nas sa nestaraju o inych ..ved kazdy ma svoje problemi a susedu?ze zobudit?v noci?alebo ze vecer ved to sa nepatri inych ludi otravovat a to prave ze vecer ...prepac ja nerada otravujem ludi vecer...policajti?ved nerobim nic zle aby ma mohli sudit policajti..dobre na mojho syna by aj vedeli siahnut aj policajti ..ti napriklad ako bi si sa zatvarila kebi ze tvoje dieta bi udrel policajt alebo ze bi aj zbil ..ako bi si sa ti zacitila?co?stala bi si len tak a nahala bi si to tak?...dobre moj syn bi si aj zasluzil dobru bitku anooo to berem ale ajtak aky syn ale je syn prepac to ja by som mala na neho siahnut ale sa mi neda uz som to tu pisala..ja nemam nic spolocne so socialkou takze bi mi nemali siahat len tak na mojho syna nepoberam nic ..od socialky ..ano bojim sa ze moje dieta nebude mat matku ano toho sa velmi bojim ano .kebi ze chcela siahnut socialka tak davno bi uz siahla lebo v skole sa ties nesprava dobre a zo skoli bi aj poslali papiere ze sa neslusne sprava ..prepac neberem nic od socialki a nemaju pravo mi oni brat dieta ....ale ajtak sa bojim to je pravda o syna ...a zato ja bi som chcela mu pomoct ..a neda sa ...ako vam je dobre ze tak mate vi ze dobre ...

majaxy
6. nov 2015

Čo???? Tento článok sa ani nedá zaradiť... Nikoho by som neotravovala keby mi 12ročny syn neprišiel domov v noci, sama by som ho hľadala a to mám fobiu z tmy, ale preboha je to môj syn, kde už veci typu moja fobia idú do úzadia....

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 dodrzim slovo ano ale neviem prepac ze kedi sa tam dostanem ku skole a psychologie ale pojdem a napisem ked ma nebloknu do vtedy tak napisem ze co povedali ked tam budem.... 🙂 M:K:

alenka2812
6. nov 2015

@majaxy presne tak,co ho nejde hladat cez den,pise,ze hned,ked pride zo skoly ide prec,tak nech ho ide hladat,alebo vecer,ked ide muz,preco nejde s nim,ale sedi doma,cele je to chore

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@brisilda prepac nie som mlada slecna uz som pani ....aj ked neviem pravopisne pisat ..kazdy mame svoje chibi ..ci?nie?

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna preco by mali policajti bit tvojho syna? nerozumiem... Inak ty si strasna mrvka. Ty nepoberas rodinne pridavky? Btw socialka tu nie je len na to, aby davala peniaze, dohliada na to ci sa o decko riadne staras a toto by za riadnu starostlivost urcite ziadny socialny pracovnik neoznacil

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@brisilda a nezabavam sa a ja prepac mam za sebov skolu ale nie slovensku ....a naozaj sa nezabavam nieeee neviem preco sa tu uz neda verit neviem

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@majaxy ale ked sa bojis von?po tme? tak ako mam uz ist ked mavam stres na tmu od malicka

majaxy
6. nov 2015

@erikanezbedna nejde o tvoju gramatiku ale o celý obsah....

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@alenka2812 chore?to asi nie prepac ze tak pisem...ale to neni chore ze ces den nejdem von za synom .ces den urcita sa bavi s kamaratmi a ako bi to len vyzeralo ze bi som bola medzi nima ...

alenka2812
6. nov 2015

@erikanezbedna ty mas na vsetko vyhovorky a ospravedlnenie,preco nie,tak potom tu nevypisuj,ze chces rady a porad si sama