icon

Mám problémy s 12 ročným synom

erikanezbedna
4. nov 2015

dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 ano nehadame sa vobec a ani sme sa nehadali moj muz chodi do roboti a ja som sama teras doma dve deti su uz dospele a nie su pri mne uz maju zalozenu svoju rodinku ..ja co robim?varim perem upratujem a tu posedim na internete

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, odpovedz mi ako riesite situaciu ze zistite ze dieta nemate vecer doma. Od kedy to robi, ako ste reagovaloi ked sa to stalo prvykrat? Ked utecie z domu pes, lebo rotrha pes, vzdy je na vine majitel. Neboj aj nam utekal pes a muz ho nahanal autom jak blazon, len aby ho cim skor chytil. Mas pocit ze nie ste zodpovedni zato ze vam malolete dieta beha v noci po vonku???? Koho je to chyba? Snad jeho? Alebo susedova? Kto je pravne zodpovedny za vasho syna?

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 celi moj zivot bi mi vycital ze som ho zahodila a to bi som uz nechcela abi to tak bolo prepac ja viem ako je bez matky a moj syn bez matky?juuu ja bi som to neprezila ano je zli a neposlusni chcem mu skusit ja pomoct ale aj sebe

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, kde je teraz tvoj syn? Ja obdivujem vase kludne povahy, ako u nas ked dcera robi cirkusy, okamzite sme aj my podrazdeni, lebo nie sme spokojni s danym stavom a riesime to. Jasne kazdy ma iny temperament, nie kazdy je ako talianska rodina, mali by sme byt kludnejsi ale ako mozete byt pokojni, ked neviete kde mate dieta?

sardinka335
5. nov 2015

@erikanezbedna a kto za to moze? Ty si rodič - ty nesiš zodpovednosť za to čo sa deje s tvojimi deťmi do 18 rokov minimalne...
Socialka už o tebe zrejme vie - z toho čo píšeš...a uprimne? Nassereš sa....ze ste cigani?

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, nehnevaj sa na mna, ale ty si tak poznacena, ze ty si mala uz davno vyhladat pomoc, lebo tu su dosledky. Dobra matka nie je ta, co decku vsetko toleruje a povoli. Ja som na decko prisna jak svina, aj nakricim, aj tresty dam a v krajnom pripade aj po riti dostane ale chvalabohu cim dalej menej, a pokroky su riadne. Je mi jasne ze v puberte bude veselo, ale nam nastastie nema ako z domu ujst, lebo ked stiahneme rolety a zamnkneme vchodove dvere, musela by stenu rozbit aby usla, proste fyzicky nema sancu a keby to aj raz urobila a nepomohol by dohovor, tak by fasla tak ze to viac neurobi, a nenaram, na fyzicky tret, proste by to viac nespravila, aspon teda dufam. Vies s akou partiou vobec je? Vies co robi? To nie je normalne ved ma len 12 rokov. Odkedy to robi?

katka1981
5. nov 2015

@sardinka335, myslim si ze to nehra rolu ci by boli bieli alebo nie. To je v rodicoch, ver ze to tym nebude.

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981
@katka1981 zistim to tak ze si ani nelahnem vobec a som hore aj ked treba do rana ja som hora stale uz som si aj zvikla moj muz ten nevidrzi bit hore ale ja ano ja som hore zato viem ze kedi pride domov a rano ked je tak kricim na neho ale si robi zo mna prdel a zakrije si hlavu a ani ma nechce pocuvat ze co rospravam hned rano som uz stale nervozna a to stale

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, vies ty sa ohanas ako milujes svojho syna a chces byt dobra matka, ale jeho dobro nie je ponocovat ale mat kvalitny spanok, ved je vo vyvoji. Tak ako nedam dcere tatranku, lebo nesmie lepok, nech by aj bola zduta, ale dam jej len to co moze. Nech mi to aj vycita, mam na haku, ide o jej zdravie. To ze sa toi dieta flaka po vonku, kde ho mozu zbit, zabit, co to je proti jednej vychovnej, alebo kriku doma?

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, a muz to ako riesi? On je debil uplne? Ved on to ma na haku. Tak ser na to aj ty. Nech si decko robi co chce. Za par rokov vas vyhodi z domu a ty mu to nemaj za zle, ved uz bude dospely a bude chciet mat vlastne byvanie, tak si najdite svoje nove byvanie, ved nech je chlapec spokojny. Kokos co mas za muza? A mimochodom, doslo ti ze on vas absolutne nerespektuje? Vies co ja by som ho dobila jak zito, len smola, on uz ma viac sily ako ty. Nic, polepsovna a vase zlyhanie. Ja som na decko jak svina ked treba, lebo skusa, skusa, skusa, ale ked teraz ustupim a povolim, tak sa dozijem takeho zazraku, aky mate doma a to nechcem. Boze len to nie, to neprajem nikomu. Nezavidim vam.

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 ked sme uz pritom ja som tmava ale moj syn je po otcovi je bieli ako sneh a modre oci ma ..a skoda je jeho skoda ..aj ked pojde do zivota tak asi to ani nebude vediet vyuzit ten moj syn ...aj preto som tak nestastna lebo chcem aby bolo zneho nieco no zo mna sa stalo ale on bi mal veciu sancu ako ja vecju len on nechce ..skoda stale mu hovorim ze nech sa uci ze to on potrebuje ze nie ja ze pre seba to robi a on sa otoci mi chrbtom nechce ani to pocut ani to za mu chcem dobre

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, mne je uplne jedno ze on je biely a ty nie. Ja podla toho ludi neposudzujem, mne to je ozaj jedno. A ty sa tym tiez netrap, ze nie si biela. Odkedy uteka z domu?

sardinka335
5. nov 2015

@katka1981 Kati je to v rodičoch...ale zial sa pozri na ,,obyvatelov DD,, kto tam prevazuje? Je skupina ludí, ktora vychovu nezvlada...indicie tam su.

katka1981
5. nov 2015

@sardinka335, jasne, nezvladaju ho, ale ja sa divim, ze nezvazuju polepsovnu. Aj narkoman patri na liecenie a nie nechat ho doma, lebo chudacik, to by mi neodpustil. Proste treba sa k tomu postavit s rozumom a nie citmi. Brrr nechcela by som toto zazivat.

ewisam
5. nov 2015

@erikanezbedna ale preco by ti ho mali brat? Nechapem... Ako on tebe, tak ty jemu- Mama potrebujem peniaze- daj mi pokoj, mama preco si mi neoprala? Daj mi pokoj, nevyniesol si smeti, nepomohol si mi,mne sa tiez nechce stale ti skakat okolo zadku, ked sa takto spravas...Akoby sa tak asi zatvaril, keby si mu povedala, len tak medzi recou na ranajky, ze vecera je o 19, neprides, pojdes hladny spat?

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 moj muz tak riesi ze mi povie ze preco sa rosculujem ..on neriesi to vobec a mal bi mi pomahat synom aj on moj muz ja asi prepac nemotorni nerad krici a nerad sa hada on je taky moj muz hej asi moj muz je dobri debil ano aj ja si tak myslim aj ja

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, inak @ewisam ma velku pravdu, toto by som ti poradila aj ja. Dik za pripomenutie. Na nasu dceru neplati nic, zakazy, tresty, nic. Hovorim jej nieco, zapcha si usi - nepocuva a nespravi co jej poviem. Nahukam na nu, sepotom ju prosim, dam tresty, nepomoze nic. Ale najlepsie co moze byt je, ignoracia. Vies ako to zabera? Vyuzi ze decko je na vas zavisle. Neoper mu, nenavar, nedaj peniaze. 6 rocne dwecko skusa, ale 12 rocne, je rozumovo daleko popredu, jasne je tam puberta ale mnohe veci si lepsie uvedomuje ako 6 rocne.

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, no takze sme nasli pricinu. Ako prve uz pri malych detoch, kt., maju vzdor ti kazdy psicholog aj laik povie, rodicia musia drzat za jeden povraz. Kedze to tak u vas nie je, tak si chlapec robi co chce a pokial budete v tejto vasej vychove pokracovat, tak to tak pojde aj nadalej a myslim, ze zbytocne ti budu baby cokolvek pisat. Lebo ty pojdes spravnym smerom ako ti poradime, ale posere to muz. U vas nie je hlavnym problemom puberta ale vasa nulova vychova.

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 nemozem len tak srat na syna nieeee musim mu nejako pomoct musiiiiim

sardinka335
5. nov 2015

@erikanezbedna a ako si tu pomoc predstavuješ?

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, nepomozes mu nijak, pokial muz nebude na tvojej strane a nebudete tahat za jeden povraz, nepomozes mu nijak. Stale tomu nerozumies? Aj male dieta ked u jedneho rodica nepochodi, tak ide za druhym. Pokial su rodicia dohodnuti, ze nepovolia, dieta pochopi, ze su na neho dvaja, ze su silnejsi a casom pochopi. Ak matka zakaze a otec povoli, dieta to bude robit stale a nebude respektovat ani jedneho a bude si robit co chce.

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 uz mal 11 rokv a pol chibalo mu do 12 rokov 7 mesiacov a od vtedi tak robi

sardinka335
5. nov 2015

@erikanezbedna ako si predstavuješ tu pomoc pre tvojho syna?

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@sardinka335 ked som zvladla dve deti vychovat a bez problemov tak aj posledne tretie chcem vychovat ale sa neda ako ja chcem lebo on nechce moj syn

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@sardinka335 ani sama neviem len potrebujem u vas nejake viacere rady ak bi nejake pomohli mojmu synovi lebo mna nenapada uz nic vela som skusala a nic nepomahalo tak moznom ze u vas mi niekto dobre poradi a ze bi aj nieco pomohlo

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 ano mas pravdu moj muz mi musi pomoct ale aj vase radi bi sa mi velmi zisli a to velmi ked moj muz je nemotorni tak ja chcem zasiahnut niekto z nas musi zasiahnut musi ...ale neviem uz ako na to ked son´m vela veci skusala a nepomahaju

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, ok, ked budes najblizsie so synom, tak mu povedz, ze ak este raz odide z domu bez opytanie alebo nepride vcas domov, hodinu mu stanov ty, tak ho vymknes a domov sa nedostane. A tak aj urobis. Ak to nepomoze, tak ked ujde, zavolas policajtov, ze ti usiel syn a nevies kde je, ze je noc a bojis sa o neho. Nevesaj im na nos, ze to robi stale. A ti ti ho dovedu a bude to pre neho dobre ponaucenie. Ak nepomoze ani to, tak polepsovna. V skole sa ako uci? Neprepadne?

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 skusim tak ako pises vyskusam to este neni doma ale ho pockam a tak spravim dakujem aj to mozno ze pomoze ta rada vyskusam dakujem ti velmi pekne ze mi chces pomoct a vlastna moja rodina mi nepomoze ani ten moj muzik nie a ti mi chces pomoct velmi pekne dakujem budem ti vdacna a to velmi aj ked bi sa nepodarilo ajtak ti velmi dakujem ale to skusim ucit sa uci vynikajuco na dvojki a jednotki stim nie su problemi len aj to ze v skole odvrava a robi si posmechi z uciteliek aj s ucitelov oni ho trestaju v skole a nic mu nepomaha nic predstav si ze mu nepomahaju tie tresti

katka1981
5. nov 2015

@erikanezbedna, no a ked sa s nim budea bavit, tak ho za tie jednotky a dvojky nezabudni pochvalit ze si na neho pysna a ze aby sa polepsil, ze mu hrozi, ze mu niekto ublizi a ze holubis, ze sa o neho bojis a ze ak sa to este raz zopakuje, ze bude nocovat na ulici, ale musis to dodrzat, inak nepomozenic.

erikanezbedna
autor
5. nov 2015

@katka1981 ved ho stale chvalim a stale mu poviem ze ma sancu do zivota ale on si robi s toho nic skoda ho velmi skoda ...a pokusim sa tak ako mi radis presne tak urobim jaaaaj este neni doma