icon

Mám problémy s 12 ročným synom

erikanezbedna
4. nov 2015

dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, a kam chodi? Co robi? Chodi niekam do baru? Alebo kamaratovi na byt? Musis vediet kam chodi. Nauceny bol?

cecil36
6. nov 2015

@erikanezbedna tvoj 12 rocny syn nie je o 22.38 este doma a ty sedis a cakas? Na co? Ze si zacne pichat? Ze sa opije do bezvedomia? Ze bude prepadavat tetky co idu z poobednej? Ci na co cakas? Neprisiel domov ohlasim policajtom. A ked sa milostivemu uraci prist domov za usi ho dovleciem na policajnu stanicu nech mu vycistia zaludok. Stiahnem dokument o diagnostickych ustavoch a pekne si ho cely pozrie aj keby nechcel. Vytlacim prihlasku do diagnostaku, vyplnim a poviem, ze este raz a osobne ju tam odnesiem. Ako sorryv tomto stadiu vasho "vztahu" musis byt tvrda inak tvoje decko o par rokov skonci v base.

brisilda
6. nov 2015

@erikanezbedna nechapem ako jedna matka moze dopustit aby toto robilo 12 rocne dieta ? mam syna v rovnakom veku , ma svoje muchy a odvravanie je bezne ale odtial potial ! Deti nebijem ale kricat dokazem vyborne 🙄 😀 Na tvojom mieste by som navstivila detsku psychologicku a dala na jej radu alebo daj malemu studenu sprchu ....... presne ako pisu dievcata ... chalan potrebuje ladovu sprchu ! Ak to nestopnes teraz tak to bude stale horsie :( pre dobro svojho dietata by si mala byt na dieta prisnejsia a venovat mu viac casu . Zaraza ma , ze otec dietata si necha od neho skakat po hlave 😕 bud je tento pribeh vymysel a zabavas sa alebo zo slusnosti napisem , ze neviem .............

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 ahoj...neviem kam chodí nepovie aj ked sa pítame povie za dajte pokoj a zlostísa moj syn aj vcera prisiel domov o tristvrte dvanast v noci bola som hore kricala som na neho a nerobil si s toho nic ani jest nepital a ani ho netrebalo nechat za dverami sam siel prec ked som kricala ..ale som hned utekala za nim a trocha som ho udrela ..a nic nepovedal ked som ho udrela ticho bol a dovlacila som ho pekne dnuka a ked som povedala ze nech ide jest tak ani to uz nechcel a povedal mi pekne ze mama zajtra idem robit ..pekne ako mi to len povedal a este viacej som dostala nervi a kricala som ako sprosta v noci aj muz sa zobudil a len ma upokojoval moj muz a nic nepovedal je taki debil ako aj jeho sn ..neviem uz ani jeho pochopit vadila som sa na muza aj na neho som blacala ale zbitocne ten len bol ticho ako aj jeho syn tak ze asi to ma po mojom muzovi ze ta povaha sprosta ...no az do rána mi bolo hej..

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@cecil36 bohuzial nebol doma o takom case ako pises nieee nebol.ako uz vies ze si picha ...pozrela som mu oba dve ruki a nema tam nic este zatial nieee nema nic ze bi som nieco tam vydela ...to ze s pichanim asi nie ine to moze byt ze ...sa potuluje...a ja sa bojim ist v noci vonka takze ja neviem za nim ist ked uz je noc ci tma.ohlásit policajtom?ved bi som aj ja mala s toho problémi.ano aj to mozem uz pocitat ze bi sa aj dostal do basi anooo to davam za teba ...

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@brisilda skusim mu dat ladovu vodu a to este dneska ked sa vrati zo skoli kto vie ci aj siel do skoli lebo v noci mi povedal ze ide robit no to su uz vei ze robit 12 rocný chlapec ..a co ked má záujem o práce ..kto vie teras aj na to myslim ..je to mozné?ze bi ta robota?musim sa ho spitat na robotu mozno ze to ho zaújma neviem este som sa ho to nepítala ale sa dneska spítam..

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@brisilda nejake uz musi byt vychodisko ..len neviem uz na to na neho ze ako ..na to

brisilda
6. nov 2015

@erikanezbedna neviem preco ale pride mi to ako keby si bola TY to "problemove" dieta a chcela vediet ako by zachovali rodicia . Neviem ...... sudiac podla tvojej gramatiky a vyjadrovania 😖 . navstiv odbornika a chod sa porozpravat s psychologom ... isto najdete spolocne riesenie ...... no spravanie 12r. syna musi skoncit aby nedopadol zle :(

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@brisilda mozno ze ano ze ja som tem problem dietata ano mozne za aj ano.nemozem zato ze nemam dobrú gramatiku kazdßy z nás ma nejaké chybi nikto sa nenarodil bez chýb..nikto.ano mala bi som íst k psychologovi ale sa bojím ze mi ho zoberu a velmi sa toho bojím ....

namornicka
6. nov 2015

@erikanezbedna Viac krát si tu napísala, že tvoj muž je debil. Potom zas píšeš, že ste sa nikdy nehádali a syn nemal kde vidieť váš konflikt. Nechce sa mi veriť, že sa dá žiť s debilom a nič mu nevyčítať a nehádať sa s ním.

brisilda
6. nov 2015

@erikanezbedna nikoho ti nezoberu ! preco by mali ? v dnesnej dobe navstevuje detskeho psychologa velmi vela rodicov ... len sa porozpravate ... ty povies svoj pohlad na vec a tvoje dieta svoj pohlad a riesenie sa najde ........... no nieco robit MUSIS !

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, ok, povedala si synovi, ze ak sa to zopakuje, ze budenocovat na ulici? Co ty mas zamuza? Ved on syna nemiluje, ved ho moze hocikto zbit, uniest, zabit, okradnut. Ako co je on za chuja? Ja by som ho vyhodila z domu, do polepsovne, aby ma zasran nepoxuval? Krik mu je ukradnuty, ved je zvyknuty a nic to nepomaha. Preco si uz davno nesla za skolskou psychologickou? Riesila si to s tr. ucitelkou? Ja stale riesim s nou vsetko. Ci uz ranne suchtanie do skoly, alebo domace ulohy.... vcera mi napisala krasnu vetu do mailu. Kopirujem: ani na jabloni nedozrievajú všetky jablka na raz ale postupne. Tak je to aj s deťmi. So všetkým v podstate začíname. Musíme byť trpezliví. Niekto nabehne skôr, niekomu to potrvá dlhšie.
Neskutocne to vie pomoct, lebo ma ovela viac skusenosti a vie poradit. S kym si sa doteraz radila? Az teraz tu s nami? Ved ten problem trva uz mesiace. Ja som bola v tretom roccniku na gymply, bol jun, pred prazdninami, bola som vonku s partiou, pred domom a o 22. ma rodicia volali domov. Hanbila som sa ako pes, ze preco mi to robia. Ale boli to krasne casy, nasi nas videli, lebo sme boli pred kuchynou na zastavke autobusu, na dedine, nefajcila som tam, nepila, ale len co sme sa hlasnejsie smiali, uz nas ohriakli. Ja si neviem predstavit aby v dnesnej dobe som nevedela kde je moje dieta alebo dokonca aj moj muz. Ked by aj povedal, idem s kamratom tak mu poviem, prosim ta dojdi najneskor o 22. aby sme sa vyspali, lebo to je nas vecny problem, aj by meskal, uz mu volam, ci sa mu nic nestalo, ci nehavaroval, viem, ze nic nerobi zle, ale bojim sa oneho. Tak mi povie, ze sa zakecali, ze za chvilu pride. Takto fungujeme, lebo sa o neho bojim. A to ani nie je moje neplnonelete dieta. Umrela by som od strachu. Ja som sa bala ajked muz viezol malu zo skolky a meskali, hned som volala ze kde su. Ja sa proste bojim velmi. A moj muz to chape, tiez ked som sal a s dcerkou na prechazku, zabudla si doma mobil a uz sa stmievalo, uz sa nevedel dockat, kedy sa vratime. POdla mna si vas syn vobec nevazi a nerespektuje a to ze ty nevies kde sa tvoje dieta nachadza to je ozaj moc.

katka1981
6. nov 2015

@cecil36, no super si to zhrnula, niet co dodat

katka1981
6. nov 2015

@namornicka, presne 🙂

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@namornicka da sa snim zit s mojim muzom ved spolu zijeme uz 23 roko to len uz nervi zo mna pisu lebo nevieme si dat rady synom a moj muz je vzorni a pozorni a stale bol len to je jeho chyba ze nekrici alebo ze necha tak ako je ale ja nechcem to len tak nechat ja lubim svojho syna a chcem aby sa nejako to zlepsilo aby sa uz netulala aby sme boli spolu ako volakedy so synom viem ja tu nevhodne veci pisem ale to len uz tie nervi co len stale mam ...neviem ako by bolo z vas nejak ci kebi ste to tak mali ako ja mozno ze aj inak bi ste uasli stim ze bi sa aj dalo nejak pomoct len to ze ja som na to velmi slaba a potrebujem pomoc a radu od vas niektore mamicky ...

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, moj svokor je anjel, co vidi na ociach to splni svojej zene aj svojmumladsiemu synovi, vzdy taky bol. A co vyrastlo z jeho syna? Hajzel prvotriedny, tatkovi stale na krku, svokor mu plati hypoteku na vlastny byt kt. zalozili, a prepisali na syna, plus podnajom v dalsom byte, plati mu zivobytie aj vsetko. Keby nemal dochodok vyssi ako prezident, tak by nemal z coho. Jeho super vychova, skoda reci. Asi tolko, dalej nebudem rozpisovat lebo by som si zbytocne zvysovala tlak. Ja takychto ludi volam handra, lebo si nechaju decko skakat po hlave a vzdy nato doplatia. Vase prve dve deti boli ina povaha, ale na tohto vasho syna plati len velky bic a maly dvor.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@brisilda ano musim nieco uz porobit lebo takto sa uz neda zit a uz aj nevladzem zit ako sa deje u nas ...len to sa bojim ze ho stratim ani ja som nemala matku tak viem co je byt bez matky a uz som sa aj rospravala s mojim muzom ze by sme mali navstivit psychologiu na nasho syna a on povedal ze netrep uz ...moj muzik nevie ani co rosprava ale anoooo pises mi dobre ze mam skusit to navstivit tú psychologiu

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, nemaj mi to za zle, ale ty si ho uz stratila. Lebo hento jeho chovanie je o nicom. Inak ho nemas ako stratit. Su len dve moznosti, bud to ostane na hovno ako je a bude este horsie, alebo to poriesite. Ale ty si strasne zaslepena. Nemysli na to ze si stratila mamu prosim ta, on ta ma a nevazi si ta, to ta nestve? Aby ma malo decko takto na haku, tak ver, ze ked je moja ku mne drza tak jej to pekne nandam, vzdy sa potom ospravedlni a vidim ze ju to mrzi. A tvoj ma daleko viac rozumu uz. On si je tebou taky isty ze az. Keby vam zacal doma kradnut, urcite ho budes omluvat a neudas ho. Najvacsia chyba takto choto chranit dieta. A to mi ver, ze svoje dieta milujem na dovsetko na svete a som velmi chulostiva matka ale ked nieco, tak a a prisna velmi. U nas ked to bud sa mojkame alebo je krik 🙂 Ale tak byva aj klud ked sa dobre vyspime 🙂 Je to najvasi poklad na svete ale posluchat sa musi. Vsetci musia posluchat aj my dospeli.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 ano povedala som mu ze bude stravit na ulici ale on hm nic nepovedal len to ze ked ho nechcem tak nech mu dam pokoj ze aj sam odide mi zdomu ale ze na vzdi tak mi dal na to otpoved .jaaaaj nechcem ho uz stratit nieeee to sa nesmie stat lebo sa aj zabijem ked ho stratim uz som mala stratu ...a nechcem znova to prezivat .tu stratu co mam este ta osoba zije .len to ze celi moj zivot sa budem trapit za stratu ...a moj syn?nieeee nesmiem ho stratit je to moj poklad mojho zivota velmi ho lubim aj ked je taky nespravni k nam ..ale mozno ze nejako mu pomozem ved je to moj vlastny syn ktori mi spadol s mojho srdca ....tú stratu nechcem znova zazit ...som trpezliva uz viac ako rok a uz sa neda to zvladat ze ako sa sprava moj syn uz nevladzem ...nechcela som to tu zverejnit ale uz musela som aby sa dalo mi nejak pomoct ...este s nikim som sa neradila o takejto veci .....ano je to moc ze ako je u nas doma ano ..a je to smutne za ja ako matka neviem ze kde sa len tula ale urcite len v dedine ze kde byvame ....

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 aj ja som handra?ked vsetko kúpim synovi?ale vo vsetkom mas pravdu aj tu mamicky co pisu ja to uznavam za vase slova vi vsetci mate pravdu ale ..naozaj som zufala pre mojho syna ...ze ja matka mu neviem pomoct ..je to naozaj hrozne a smutne ...

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 jaaaaaj stratila?ako? este je pri mne moj syn a este ho vydim u seba aj ked nie tak ako by som to ja chcela.chvala bohu ze nekradne on to nema v krvi uz som mala aj na stole peniaze ci aj inde ale este neukradol nieee este ...ano vsetci bi mali posluchat aj mi dospeli mas velku velku pravdu ...anooooo.to nestastie co ma postrehlo sa mze hocikomu stat ..ale malo ktorim z rodin ...pocula som od jeho kamarátov ze aj fajci ..a ked sa ho pitam tak povie ze co si mama nie nefajcim ..ale jeho kamarati mi stale povedia ze fajci ..a povedala som im ze nech ho vifotia s cigaretou .alebo nech ho video spravia nech vidim ze ci naozaj fajci lebo dnesnej dobe sa neda uz nikomu verit ani ludom ani detom ani samim esbe ...

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, kamoskina dcera ked mala 4 roky tak sa pohadala s mamou. 4 rocne dievatko povedalo, ze sa hneva a pojde spat k babke. Mama povedala, dobre tak chod a odniesla ju k babke. Mala tam bola tyzden a vratila sa spat. Co sa stalo? Stratila ju? Kamoska v 15 odisla z domu, bola mimo tyzden, znormalizovala sa casom. Ty ho choro chranis, si velmi poznacena. Vie, ze ho nenechas na ulici, preto sa tak chova. Nechaj ho vytrucovat a zavolaj potom policajtov. Nebude prvy co usiel z domu. A handra je tvoj muz, lebo nic neriesi. Ty sa snazis, ale nemas oporu v muzovi. Dodrz co si slubila. Inak som citala, ze ajked je pubertiak protivny a robi rodicom naprieky, tak v partii vzdy nazory rodicov obhajuje. Neboj podla mna mimo domu taky husty nebude. Staci ho nechat na noc vonku.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, preco vsetko kupujes synovi? Nasa neposluchala, nemala oslavu narodenin s kamoskina a uz 2 roky po sebe. Neposluchne, nedostane. Neviem ci jej to pomohlo, ale ja som aspon usetrila a mohla kupit konecne nieco aj sebe 🙂 A tiez mame pravidlo, nedbude si upratovat hracky, nove uz nedostane. Ma vas syn mobil, tablet? Ak ano, uz ste mu ho mali davno zobrat. Neboj, tiez ma chlapec svoje hranice.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, a ty si normalna? Sorry asi nie si. Ved mu ovonaj ruky a ak nie si fajciarka, tak musis citi, ci fajci alebo nie. Jasne ze sa ti neprizna a keby si aj zistila ze fajci, co urobis? Ako s tebou zameta to je neskutocne.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 mas pravdu moj muz je asi aj handra ale to je ze aj jeho milujem a to velmi...tak isto aj mojho milovaneho syna asi zato som tak meka ze syna ties velmi lubim a s mojim muzom sa nevadim lebo aj jeho milujem ..som aj ja debil ako sa vydi ale ja naozaj chcem pomoct synovi ...ved bi som to asi aj nezvladla keby ze ujde z domu ano aj to ze ked sa tula ze si sedim doma a aj ked bi som nemala ale aspon ze ho vydim aj ked len v posteli ze uz len spi ...vies ja som uz mala stratu dietata a nechcem to znova prezit aj tim sa trapim ze som stratila jedo dieta ..ale chvala bohu este zije to dieta a nemyslim to tim ze som to dieta stratila ze je v decaku on neni b decaku a ani nebol ..vies pre mna je taske uz tak ze by som mala aj stratit syna ...je pre mna vsetko moj syn ...ano mala by som byt tvrda na neho lebo bi si aj zasluzil ale skoda neda sa mi to neda ...je to taske naozaj ver mi

worker_falcon
6. nov 2015

@katka1981 aj ak je fajčiarka a ani ruky mu nemusí ovoniavať. aha, ale podmienkou je používanie šedej kôry mozgovej.
že s ňou zametá? nieeeee, to je iba obdobie vzdoru, to prejde 😀

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 ani sama neviem ze preco len vsetko mu kupujem mozno ze je to aj ta chyba ze to zneuziva aj na tom som uz premislala aj na tom.ano ma moj syn aj tablet aj mobila anoo ma ...neda si to zobret neda aj ked sme to uz skuali ...to si neda zobrat

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, aj mojej svokre umrela 3 mesacna dcera. Potom potratila a nakoniec sa im narodil ten sprosty parazit. Otazka casu kedy ho zabasnu alebo ho niekto zastreli. Mate toho zial vela spolocneho. Skus sa z toho poucit. Take deti rodicia velmi kryju a su zaslepeni, nedaju dopustit na ne a potom to zle dopadne. Myslim ze ti uz nemam co radit, lebo dost sa obavam, ze ajtak sa u vas nezmeni nic. Ty nie si vnutorne presvedcena, vzdy si najdes dovod preco to nejak pretrpis.

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 mozno ze ani nie som normalna ano asi aj mas pravdu mozno ved mi uz zo vsetkeho jebe ...ved uz ani sebe neviem pomoct ako sa vydi ..ani neviem co a ako by som sa zatvarila kebi ze viem ze fajci neviem ako bi som spravila ...a necitim ze fajci lebo aj ja fajcim aj ja ...

katka1981
6. nov 2015

@worker_falcon, ja neviem fajciari maju mozno horsi cuch, toto neviem, ja nefajcim, ale citim to na kilometre. Ja si nemyslim, ze ide o obdobie vzdoru, to je len malinke nedorozumenie 🙂 Hroza. Ja som asi krkavec, ale radsej v polepsovni nez mat toto doma.