icon

Mám problémy s 12 ročným synom

erikanezbedna
4. nov 2015

dobrý vecer mam problémi s dietatom má rokov 12 a nechce doma poslúchat odvráva svojmu otcovi.mne nie .nedá sa mu nic dat roskázat ked pride zo skoly tak sa naje ani sa neprezlecie a ide vonku a príde domov pozde vecer niekedy sa aj stalo ze len v noci prisiel domov obávam sa o mojho syna ..a som nestastna ze sa mu nedá roskazat nic aj v skole sú uz sním problémi aj tam sa uz stazuju na mojho syna ,,,ak vie niekto mi poradit tak dakujem ako si mám dat rady s mojím synom ...

0silvia0
6. nov 2015

@erikanezbedna tebe mama nikdy nič nerozkázala? Nevychovávala ťa? Nikdy si nemusela nič urobiť? Nemala si žiadne povinnosti? Robila si si to, čo si chcela tak ako to robí tvoj syn?

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@katka1981 skusim aj sama ist do skoli ...anooo skusim dakujem za radu aj to bi mi mohlo pomoct skusim dakujem

ikana30
6. nov 2015

Dievcata poznate Keksikovu metodu? Date dietatu dve moznosti a on si musi vybrat. Napriklad: syn nerad pisa diktaty. Zacne predslov a poviem: vyber si bud napises 5 viet alebo 10 viet. Vyber si. A on si vyberie, lebo viac moznosti nedostal.

katka1981
6. nov 2015

@erikanezbedna, ako tazko sa mi hladaju slova, a fajn ze pisem a da sa to mazat. Juj, ja nie som na takuto diskusiu, ty by si sa posrala, keby som ti povedala z duse. Ja nemamproblem rozkazat komukolvek ajkeby to bol papez do riti, co je to vlastne decko.

Ja uz radsej koncim. Nedavno mi manzel hovoril, ze vraj nejaky chlap mal bolesti hlavy a pri vysetrovani zistili, ze mu chyba kus mozgu, lekari nechapali ze vobec zije. On sa narodil s hydrocefalom, v puberte mu prestali odsavat vodu a ta mu stlacila mozog a ostal mu malicky. Je to unikat. Ja mam obavy, ze ze on nebude jediny na svete, ale ze ma silnu konkurenciu.

worker_falcon
6. nov 2015

@ikana30 tretia možnosť - opľuje ťa a odíde od stola. A mnohé maminky sú v koncoch, lebo "mu nič nemôžu".

0silvia0
6. nov 2015

@ikana30 táto metóda sa mi veľmi páči, fakt 🙂 Určite ju zavediem do domáceho výchovného procesu 🙂

katka1981
6. nov 2015

@worker_falcon, podla mna ju za chvilu zacne bit ale ona si to vysvetli, ze ho vyprovokovala, ze to je jej chyba.

worker_falcon
6. nov 2015

@katka1981 sakra, aj mne nejak ťahá hlavu na stranu 😀

sardinka335
6. nov 2015

@ikana30 si myslíš ze ti napíše pravdu?

0silvia0
6. nov 2015

@worker_falcon veď to nám už všetkým ťahá na stranu, čo sa tu zmotávame v tejto téme 😀

ikana30
6. nov 2015

@worker_falcon je to tazke ale ked mam nejaky problem oslovim odbornika o radu a snazim sa to riesit. Mam vyhodu, ze pracujem s odbornikmi a vela sa o tom s nimi rozpravam.

ikana30
6. nov 2015

@sardinka335 kto mi napise pravdu? nerozumiem

katka1981
6. nov 2015

@worker_falcon, to je tazka nausnica 😀

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@0silvia0 prepac mne mama nevedela uz roskazovat bohuzial nemam a ani som nemala

ikana30
6. nov 2015

@0silvia0 snazim sa aj ja, niekedy je to velmi tazke🙂

nestastnik
6. nov 2015

tak tu chyba pevna otcovska ruka. chlapec nema svoj muzsky identifikacny vzor. co robi tvoj muz, ze sa nevenuje synovi?

sardinka335
6. nov 2015

@ikana30 keksikovu metodu nepoznám, ale moj muž ma taku metodu že ,,zjedz jeden mesiačik paradajky,, dcera ze nie.... a on že tak potom zješ tri mesiačiky paradajky.....
Tak dcera ten jeden teda zje...._ nechapem ale funguje to. Beriem že niekde inde nemusí, ale moj muž to povie s autoritou, razne a nekompromisne.

katka1981
6. nov 2015

@ikana30, ja netusim co riesite, ale zakladatelkin syn nikdy neklame, spytaj sa jeho 😀

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@sardinka335 prepac ale tu pravdu pisem preco bi som uz mala klamt?preco?

nanulka24
6. nov 2015

@ikana30 super toto musim vyskusat u svojej ked sa jej nebude chciet robit v pracovnom zošite. Vyber si bud jednu alebo dve strany 🙂 🙂

katka1981
6. nov 2015

@nanulka24, ona je este skolkarka?

sardinka335
6. nov 2015

@ikana30 pýtala si sa jej ake ma dosiahnute vzdelanie...
Ja som tiež neni MUDR. ale tato osoba ma tak ,,4 ludové a jednu tanečnu,,. bez urazky.

ikana30
6. nov 2015

@sardinka335 muzi maju vacsiu autoritu u deti ako my matky.

sardinka335
6. nov 2015

@nanulka24 funguje to mame vyskušane. 😀

0silvia0
6. nov 2015

@ikana30 no u mňa tiež ťažšie aplikovateľné, nakoľko moje deti už sú pubertiaci, takže ma pravdepodobne prekuknú, alebo budú mať z toho srandu, ale pre mladšie deti ideálna metóda 🙂

katka1981
6. nov 2015

@ikana30, no tento rozhodne nie.

nanulka24
6. nov 2015

@katka1981 ano predskolacka. Rozumej ze na jednej strane je jedna uloha na kruzkovanie a vymalovanie

erikanezbedna
autor
6. nov 2015

@nestastnik mas pravdu mal bi sa venovat aj moj muz synovi ..co robi?chodi pracovat a len vecer o 6 je domaa ked pride moj muz tak moj syn uz neni doma a pokial sa umije moj muz alebo ci naje prezlecie je aj pol osmej a len vtedy moj muz ide za nim ho hladat a pokial pride moj syn tak moj muz je unaveni pracuje a zaspi ale ja som az do rana hore ano to je pravda ale ja sa bojim uz po tme ist von a mojho muza nemozem zobudit ked je s prace unaveni a vstava skoro rano..

sardinka335
6. nov 2015

@ikana30 tak ja som ta ,,lepšia,, lebo ked moj muž zavelí tak aj morske prasa utekalo do domčeka....(uz ho nemame) ale moj muž si to moze dovoliť a preto to u neho funguje lebo on sa detom venuje, neni na ne hrubý, hra sa s nimi, jaší...proste snaží sa im byť otcom takým akým má byť -nehovorím ze nerobí chyby, ale fatálne vychovne chyby nerobíme - zatial klop, klop.

ikana30
6. nov 2015

@0silvia0 Podla mna to funguje aj u pubertiakov, len im musis dat vyber v ich moznostiach. Neviem nemam take velke deti ale mozno napr. bud prides o 22.00 hod alebo prid o polnoci a to bude s trestom, bez vreckoveho a podobne