Môže učiteľka znížiť známku na vysvedčení?
Zdravim, dcera je deviatacka. Planovala si podat prihlasku na gymnazium. Ma same jednotky az na matematiku. Priemer ma 2,17. Ziadne poznamky. Na rodicovskom mi jej ucitelka vravela, ze sice nie je zrovna aktivna, ale pise si poznamky, nevyrusuje... Sustredi sa. A predsa uvazuje nad tym, ze jej da na vysvedceni 3. Dneska prisla dcera vytocena. Buduci tyzden ma pisat dalsiu pisomku, podla ktorej sa rozhodne. Budu s nou este pisat niektori spoluziaci. Podaktori maju priemer 2,20 a podobne. Nepoviem, keby to je 2,50 alebo 2,40. Ale do kelu 2,17? Ked idu pisat coskoro prijimacky?
@anonym_autor a priemer si vypočítala ako? Každá známka s rovnakou váhou? Lebo ak mala z polročnej písomky stvorku a tri jednotky za aktivitu, tak to nie je to isté.
@anonym_585a3f ostatné predmety má jednotky, áno nechápeš
@biba_18 ak má ostatné predmety jednotky a len jeden trojku tak by to mali byť niekde okolo 1.6666 .2.17 rozhodne nieje samé jednotky a jedna trojka
@barborab1411 čože??? zo sloviny má 1, z biologie 1, z angliny 1, z nemčiny1, z občianskej 1, z geografie 1, zo všetkého 1 - okrem matiky, tam má priemer znamok 2,17 😏
či tebe počítajú priemer z matiky tak že ti započítajú aj známky z ostatných predmetov?
@anonym_autor nie všetky známky majú rovnakú váhu, ak má z hlavných pisomiek 3 a jednotky má iba z domácich úloh alebo nahodnej prepadovky učiteľka môže rozmýšľať aj nad inou známkou ako je 2. Netreba robiť klasický priemer zo známok ale ísť sa opýtať prečo rozmýšľa aj nad 3. Ak by to mala byť solovka tak dupľom by som sa za učiteľkou zastavila ale s miernym tónom a vypočula by som si jej vysvetlenie
@anonym_autor no, nie je znamka ako znamka...to asi vies. Ine je aktivita, odpoved, mala pisomka a velke pisomky. Mozno prave z velkych pisomiek ma zle znamky...to my nevieme. Lebo inak taky priemer je na jasnu 2.
Preboha ženy, vy neviete čítať? Zo všetkých predmetov mu vychádzajú samé jednotky. Z matiky mu vychádza 2,17. Ja žasnem, že dospelé ženy nevedia čítať či ako?
@anonym_444115 tá aktivita, je to vôbec reálne, si zober že sa trieda rozhodne a začne byt aktivna celá , že si povedia dobre , chcete aktivitu budete ju mat, teraz koho skorej vyvolat, alebo prečo ste ma nevyvolali ??
@anonym_55360e učiteľka vidí, či sa niekto hlási, alebo nie. To nie je iba o vyvolaní, ale o snahe, byť vyvolaný.
@anonym_55360e učiteľka vidí, či sa niekto hlási, alebo nie. To nie je iba o vyvolaní, ale o snahe, byť vyvolaný.
@anonym_444115 tiež nie je možné, aby učiteľka mala o všetkých prehľad, kto je ako aktívny... Keď sa niekto nehlasi vôbec alebo hlasi stále, to si môže zapamätať, ale isto si nepamätá spravodlivo všetkých žiakov. Často je jej pohľad na žiaka aj o sympatiach.
@anonym_autor "Ma same jednotky az na matematiku. Priemer ma 2,17." Toto mi nejako nevychádza, Ako môže mať priemer 2,17 zo samých jednotiek???
@anonym_ad3260 to je v r.ti, nevieš čítať s porozumením?
Mne toto urobila anglictinarka v maturitnom rocniku pred podavanim prihlasom na VS. Priemer tiez okolo 2,30 a dala mi trojku z predmetu, z ktoreho som ani nesla maturovat. Moja jedina trojka v zivote. Som sa naplakala 😀 este mi hovorila, ze aj za tu 3 mozem byt rada. Teraz v praci komunikujem 80% v anglictine.
ahojko nepises ake znamky tam ma z coho a s akou vahou, ale ono to nie je len o znamkach ale aj o aktivite, napr. u nas ucitel zadava "znamky" aj za aktivitu tak sa to potom lahsie hodnoti, u vasa asi nie, za znamky ma 2,17 + neaktivna na hodinach... vychadza jej to na 3 nic s tym nenarobis, dieta sa pouci, ze ma byt aktivnejsie cely polrok nie len pred vysvedcenim kedy si chce opravit znamky
@anonym_autor To je smutné, žiaľ dejú sa také veci. Ak to chces riešiť, tak skús ísť za riaditeľkou a povedať jej o tejto veci. Gymnázium samo o sebe je na nič, ak si človek nespraví VŠ, pretože nie je to odborná škola, ale i tak je ťažká.
@anonym_autor u nas pre zmenu dala ucitelka sjl polovici triedy 4 na vysvecku.Deviatakom.To nema komentar.Sama neviem ci je to vizitka deti alebo ucitelky.
poniektoré učiteľky sú poriadne trubky. Alebo si zmýlili povolanie, alebo sú už rokmi vyhorené.
@anonym_444115 tak to by si sa čudovala, vidi nevidi záleží či si pamätá alebo chce pamätať ,niektoré učitelky by nimi nemali byt , tak ako mudr alebo sestričky a nie je to o chovaní sa k nim vždy
nuz, pani ucitelka by si potrebovala asi zatrt... . Mame podobny problem so synom. Aj ked teda neni jednotkar, ucitelky si ho zaskatulkovali aj ked ma plno ulav od psychologicky (podpisala to aj riaditelka), ze ma problem sa sustredit, je potrebny osobny pristup a podobne. A pomaly kazdy den poznamka - nesustredi sa na hodine, nedava pozor, na hodine je pasivny,...

@anonym_autor nám učiteľky stále hovorili, že známka na vysvedčení nie je iba premierom známok, ale aktivity počas celého polroka. Sama si napísala, že dcéra nie je veľmi aktívna na hodinách, tak asi aj podľa toho sa učiteľka rozhodla, dať ešte písomku.
@anonym_444115 tá aktivita, je to vôbec reálne, si zober že sa trieda rozhodne a začne byt aktivna celá , že si povedia dobre , chcete aktivitu budete ju mat, teraz koho skorej vyvolat, alebo prečo ste ma nevyvolali ??