icon

Negatíva učiteľského povolania - ako sa brániť?

Dnes o 07:19

Učitelia sú čoraz viac šikanovaní a urážaní rodičmi svojich žiakov. Dostávajú rôzne správy cez EduPage, príkazy, čo a ako majú robiť. Rodič je pán.
Ako sa brániť? Prosím o odpovede len učiteľky, nie koníkovské stálice, ktoré všade boli, všetko vedia. Len učiteľky.

Strana
z4
beata_k
Dnes o 14:27
@zuzana76

@beata_k chcela vyslovene nazor pedagogov, ako to citia oni a co robili, vyslovene to v uvodnom texte spomenula.

@zuzana76 Mohla dostat viac pomoci, aj od inych profesii. Ale ak vyslovene, tak vyslovene. 🤷

autor
Dnes o 14:33
@beata_k

@zuzana76 Mohla dostat viac pomoci, aj od inych profesii. Ale ak vyslovene, tak vyslovene. 🤷

@beata_k Ja nepotrebujem skúsenosti iných. @zuzana76 má pravdu, chcela som skúsenosti ľudí priamo z fachu, nie názory matiek na profesiu.

anonym_b28b38
Dnes o 14:41

@anonym_autor Ja osobne som sa takto zle v školstve necítila,ako tento rok. Učím 15-ty rok. Nie som žiadna bábovka, ale psychika akosi v zadku. Nepodpora u vedenia, stale sa ustupuje ziakom, len aby neboli sťažnosti alebo podnet pre inšpekciu. Ja mam pocit, ze system z nas urobil blbcov. Aj ja mam krizu, co a ako. Ci naozaj mam dat na stol vypoved?

Rozmyslam, keby som Rokefelerova dcera, nevaham!

aurelia2000
Dnes o 14:48

@anonym_autor Musíš sa naučiť správne reagovať alebo vôbec nereagovať na urážlivé správy rodičov. Nejaká kolegyňa by ťa to nevedela naučiť? V zborovni sa nerozpravate o svojích problémoch? My áno, a veľmi sa podporujeme. Chodia za tebou rodičia aj osobne? Prečo? Ak sa niečo opýtajú cez EduPage, tak kratučké odpovede. Ak je otázka drzá a útočná, tak žiadna odpoveď.
Špecifikuj typ školy, lebo u nás na SŠ mi rodičia nevypisuju ani nechodia. Možno 5 správ ročne alebo 2 stretnutia ročne, ale slušne. Takým rada vyjdem v ústrety. Zažila som za celý život mozno 3 vyhrážajúcich sa, nikdy z toho nič nebolo - ponuknem komisionalnu skúšku.
Študenti píšu podľa potreby, ja im z mobilu odpíšem aj večer v posteli, pre mňa je hlavné, aby sa nikto netrápil.
Moje telefónne číslo nemá takmer žiadny žiak ani rodič. Ty si ho dala k dispozícii?

d_ivana
Dnes o 14:51

@anonym_autor Takže ti robia problémy hlavne rodičia detí s diagnózami? V takom prípade odporúčam držať sa odporúčaní od CPPPaP. A vydokladovať to rodičom - napr. ukázať test pre intaktných žiakov a upravený test pre deti s ŠVVP. Iné ti poradiť neviem, aj ja mám v škole deti s diagnózami, ale rodičia (zatiaľ) nerýpu. Mrzí ma tvoja skúsenosť. 🙁

wiliam3royal
Dnes o 16:53

@anonym_autor napisem ti jedine, cely Edupage by som zrusil a hotovo, ja som presiel skolami uplne bez neho na zositoch(aj som si okraje porobil) a som tu, dokazem citat s pochopenim, zit svoj vlastny zivot a jednoducho by som nezniesol aby moje dieta muselo mat a nasledne nielen jeho ale i mna ako rodica dennodenne otravovala nejaka pri-hlupa aplikacia len preto ze stat nedokazal uplne zakazat mobily na zakladnych skolach I a II stupna, ze nedokazal dodat vsetky potrebne knihy na vyucbu a preto si ich musia ucitelia a ziaci kopirovat a ze nedokazal nalozit poriadne s tymi co jednak ziakov cielene sikanuju, tak dovolil umiestnovanie jasne hendikepovanych deti do tried s normalnymi ziakmi kde ucivo len spomaluju, vyucbu narusaju a male deti same nechapu co sa to deje, jednoducho deti ktorym to mysli pomalsie alebo ze vôbec patria do specialnych skol a tam ma s nimi sediet osobny asistent a psychiater, za tymto nazorom si plne stojim, samozrejme slovenske skolstvo ako take narusa este jeden podstatny fakt a to ze sa neustale vykonavaju jeho reformy, ktore ho v skutocnosti iba cielene deformuju, pytam sa co je to dnes za vyucbu ked ma matka postihnute dieta a dalsie deti zdrave pricom jej zakon statu umoznuje ucit vsetky tie deti doma, to ake budu mat socialne zazemie / vyvinute styky? Ziadne, minimalne, budu sa spolocnosti iba bat, zdrave deti musia chodit do skoly a aj tie ktorym to situacia dovoli, niet nad ludsky kontakt!

anonym_491bf8
Dnes o 18:12

Ucim anj a na zac.sk.r. ma mamicka novej ziacky poucovala, ako mam ucit, lebo ona par rokov zila v UK. Potom sa skludnila. Milujem svoju pracu, tie ciste duse, ale s rodicmi je tazka rec.. do vsetkeho vrtaju..
Do edupage zapisujem vsetko, aby sa potom nik nemohol vyhovarat, ze nevedel o DU, bol chory-nemal nove slovicka,.. takto mam dokaz cierne na bielom a prinasa to ovocie-decka makaju, plnia ulohy, su kontrolovane rodicmi.. 🙂

Strana
z4