icon

Pocity a dojmy deviatakov z Testovania 9

18. mar 2026

Ahojte rodičia deviatakov👋

Ake maju pocity deti z dnesneho testovania? Moj hovoril,ze MAT v pohode,ale SJL narocna,otazky nejasne. Teda,ze so spoluziakmi to tak zhodnotili. Dokonca aj ucitelia sa nad niektorymi pozastavili.

Strana
z4
zuzana76
22. mar 2026
@lili177

@zuzana76 myslím že také veľké radenie na 10tich,ale také mini na viacerych

@lili177 tak ked som chodila ja, nikdy sme si to nedovolili, boli sme tam dve a jedna kontrolovala druhu (kazda z inej skoly) cize sme sa ani nepoznali, nestalo mi to za znicenie si profesionalnej reputacie

zuzana76
22. mar 2026
@lili177

@merlinja
@merlinja ja si myslim ze je to zriedkave ale nie nemozne, ja som len dva krat zazila drobnosti, no myslim ze ta zienka netara, dava to logiku ked chce byt niektora skola top a neboja sa...nspr. ja som zazila asistentku na skole pre autistov ktora teda okrem citania aj radila...a synovi posepla ucitelka ze ma jednu otazku zle, bola to slobna odpoved zo sjl, sa ho pytam ze odkial vedela spravnu odpved, mi vravi ze ked chodila po triede a videla ktore odpoved tie pisomne sa opakovali a on tam mal ine, tak vedela co je spravne, tie deti poznala a vedela ktore su dobre, no aj tak mu nepomohla lebo ju nepocul a namiesto jedneho slova napisal dve...ale da sa...a niekde kde sa neboja a dokonca maju prikaz a pomoc od vedenia a vedenia ma podporu akontakty na vyssich miestach, vsetko je mozne, aj ze otvoria obalky den vopred...

@lili177 navyse podmienka je, aby to nebol clovek s tou aprobaciou a priznam sa, ze jednak my ako ucitelky sme tie testy nemali k dispozicii, cize citanie s porozumenim nehrozilo, aby som vedela tak rychlo odpoved a ani niektore tie ulohy zamerane na gramatiku som nevedela. Matiku si potrebujes prepocitat, na to tam nie je cas, tie ucitelky sa maju prechadzat a nie sediet a pocitat. Cize toto je take scifi, nevravim, ze nemozne, ale komu to za ti stoji, tak to musi byt naozaj papalasska skola.

lili177
22. mar 2026
@zuzana76

@lili177 navyse podmienka je, aby to nebol clovek s tou aprobaciou a priznam sa, ze jednak my ako ucitelky sme tie testy nemali k dispozicii, cize citanie s porozumenim nehrozilo, aby som vedela tak rychlo odpoved a ani niektore tie ulohy zamerane na gramatiku som nevedela. Matiku si potrebujes prepocitat, na to tam nie je cas, tie ucitelky sa maju prechadzat a nie sediet a pocitat. Cize toto je take scifi, nevravim, ze nemozne, ale komu to za ti stoji, tak to musi byt naozaj papalasska skola.

@zuzana76 synovi pomohla s jednou otázkou slovnou učiteľka.pytam sa ho odkiaľ vedela že to máš zle.vravi mi syn že prechádzala sa a videla slovné odpovede,ktorých bolo asi 10,vie ktoré deti sú múdre a keď sa im tie slová opakovali tak si ich zapamätala a vedela že on má to slovo zle,poradila mu to však ku koncu,on ju poriadne nepočul a napísal dve slová namiesto jedného,no aspoň viem ako sa dá pomoct

zuzana76
22. mar 2026
@lili177

@zuzana76 synovi pomohla s jednou otázkou slovnou učiteľka.pytam sa ho odkiaľ vedela že to máš zle.vravi mi syn že prechádzala sa a videla slovné odpovede,ktorých bolo asi 10,vie ktoré deti sú múdre a keď sa im tie slová opakovali tak si ich zapamätala a vedela že on má to slovo zle,poradila mu to však ku koncu,on ju poriadne nepočul a napísal dve slová namiesto jedného,no aspoň viem ako sa dá pomoct

@lili177 aj spoluziaci sa mohli mylit, ucitelka si nemzoe byt ista, co je spravne, nevzala by som si an zodpovednost poradit niekomua bolo by to zle. Vies kolko kraty sa stalo, ze ziaci to mali rovnako a bolo to zle?

zuzana76
22. mar 2026
@lili177

@lili177 nestalo by mi za to, poradit niekomu, nerozumiem motivacii ucitelky

zuzana76
22. mar 2026
@lili177

@lili177 vzdy na kazdej skuske, u mnohych lekarov su ludia, co su rovni a rovnejsi, ale nie je to pausalne, vzdy bude niekto necestny a bude hladat protekciu, ale tu sa bavime o tom, ze na vela skolach sa tak deje, v neposlednom rade to nepomohlo ani tvojmu synovi, sice poradit chcela, ale aj tak zle, cize mnoho z tych pokusov sa ani nepodari

lili177
22. mar 2026
@zuzana76

@lili177 nestalo by mi za to, poradit niekomu, nerozumiem motivacii ucitelky

@zuzana76 ani ja neviem,asi vzťah k žiakovi,aj jedna otázka môže rozhodnúť či nad či pod 90perc,vyzerá že má 2az 3 chyby zo SJ,takže to asi urobil,pomohlau len v závere testu,keby si to stihol ešte skontrolovať prišiel by na to že to malo byť 1slovo a nie dve,bavíme sa tu o Tom či sa dá pomôcť či nie,podľa mňa tak jednému dvom žiakom dobrým ktorý bojujú o 90perc sa dá s jednou slovnou otázkou pomôcť,závisí či externý dozor je v miestnosti stále a ako 0edantna osoba to je....to je vsetko

anonym_5a2462
22. mar 2026
@merlinja

@anonym_5a2462 netrep, je tam interná aj externá kontrola. Príklady treba tiež vyrátať, z hlavy ich nik nanapíše.

@merlinja Netrepem. A do hárkov píšeš len odpovede. Kontroly v niektorých školách sú naoko, keďže učky sa navzájom poznajú, nerobí škola škole problémy. Ak by som tieto info nemala z prvej ruky, ani neceknem. Ale ani negeneralizujem.

valria
22. mar 2026

Inak, všetky testy, či už monitorové alebo aj maturitné, sú stavané tak, aby len malé percento dosiahlo cez 90%, takže nie každý jednotkár je zároveň topka v predmete. A rovnako myslia aj na tých slabších. Preto sa strieda veľmi ťažká alebo špecifická otázka s veľmi ľahkou.

anonym_5a2462
22. mar 2026
@zuzana76

@zuzana76 Učky dozorujúce majú mobil? To dnes stačí....

anonym_11e00c
22. mar 2026
@merlinja

@anonym_5a2462 netrep, je tam interná aj externá kontrola. Príklady treba tiež vyrátať, z hlavy ich nik nanapíše.

@merlinja netrep ty...ja neviem, kde vy podaktore zijete...tato cela republika je zalozena na podvode, protekcii, korupcii...myslite, ze skolstvo zije v nejakej bubline?!

anonym_11e00c
22. mar 2026
@anonym_5a2462

@anonym_5a2462 maju....

zuzana76
22. mar 2026
@anonym_5a2462

@anonym_5a2462 a co ked maju mobil? ti hovorim, ze nestihnem tak rychlo vypocitat vsetko a robit aj dozor a navyse je tam ina osoba. To ta skola musi mat sakra proteckiu, aby jej nieco taketo preslo.

zuzana76
22. mar 2026
@anonym_11e00c

@merlinja netrep ty...ja neviem, kde vy podaktore zijete...tato cela republika je zalozena na podvode, protekcii, korupcii...myslite, ze skolstvo zije v nejakej bubline?!

@anonym_11e00c pracovala som v skolstve a teda tam som nezbohatla, nejako ma nikto nepodplacal

zuzana76
22. mar 2026
@lili177

@zuzana76 ani ja neviem,asi vzťah k žiakovi,aj jedna otázka môže rozhodnúť či nad či pod 90perc,vyzerá že má 2az 3 chyby zo SJ,takže to asi urobil,pomohlau len v závere testu,keby si to stihol ešte skontrolovať prišiel by na to že to malo byť 1slovo a nie dve,bavíme sa tu o Tom či sa dá pomôcť či nie,podľa mňa tak jednému dvom žiakom dobrým ktorý bojujú o 90perc sa dá s jednou slovnou otázkou pomôcť,závisí či externý dozor je v miestnosti stále a ako 0edantna osoba to je....to je vsetko

@lili177 musi byt stale v ucebni, ja ako externy som bola stale v triede a prechadzala som sa, interny administrator si nedovolil nic.

zuzana76
22. mar 2026
@anonym_5a2462

@anonym_5a2462 aby som videla otazku, musela by som sa sklanat nad dietatom, zapamatat si cele znenie otazky a bud rychlo vypocitat z hlavy, alebo na SJL si rychlo spomenut , pre mna nemozne, musela by som si nad to sadnut a sustredit sa. Takze u mna v skupinach sa nic take nedialo. navyse, preco by som to robila, nemala som ziadnu motivaciu niekomu neznamemu pomahat.

anonym_5a2462
22. mar 2026
@zuzana76

@anonym_5a2462 a co ked maju mobil? ti hovorim, ze nestihnem tak rychlo vypocitat vsetko a robit aj dozor a navyse je tam ina osoba. To ta skola musi mat sakra proteckiu, aby jej nieco taketo preslo.

@zuzana76 omg, veď nie VŠETKO riešiš, nie TY riešiš...

zuzana76
22. mar 2026
@anonym_5a2462

@zuzana76 omg, veď nie VŠETKO riešiš, nie TY riešiš...

@anonym_5a2462 nie vsetko, ale nevidim dovod ponahat niekomu cudziemu, vobec riesit co i len jeden priklad, nevidim najmensi dovod

anonym_5a2462
22. mar 2026
@zuzana76

@anonym_5a2462 nie vsetko, ale nevidim dovod ponahat niekomu cudziemu, vobec riesit co i len jeden priklad, nevidim najmensi dovod

@zuzana76 Ty nie, ale niekto na to dôvod má;)

zuzana76
22. mar 2026
@anonym_5a2462

@zuzana76 Ty nie, ale niekto na to dôvod má;)

@anonym_5a2462 ja chapem, ale tu sme sa bavili, ze sa tak deje takmer na kazdej skole, v kazdej skupine. Ja pisem, ze vzdy sa najde niekto nepoctivy, ale nedeje sa tak vseobecne. Vacsina tych testov bude mat normalnu vypovednu hodnotu.

lusilla
23. mar 2026
@gabika99

@lusilla a kam sa hlasite, ked z dejepisu bude mat prijimacky? Moja si dala 2x stavebnu. Na prvej nezohladnuju vobec monitor, ziadne body navyse, len keby mala nad 80% je automaticky prijata, preto ten 1 bod bolí. Na drujej dostane aspon bonusove body za monitor.

@gabika99 na pedagogicku, je tam odbor animator volneho casu, tam su prijimacky slovencina a dejepis. Na dalsej skole ma matematiku ale teda ta skola je podla toho automatu pre nu az druha v poradi. Na obe skoly by sa dostala keby ten monitor dala.

merlinja
24. mar 2026
@anonym_11e00c

@anonym_11e00c joj, mojka sa upokoj. Syn/dcera to nedala, tak hľadáš vinika a obviňuješ celú republiku. Sa bolo treba len viac učiť a ako rodič dozrieť na dieťa....

anonym_11e00c
24. mar 2026
@merlinja

@anonym_11e00c joj, mojka sa upokoj. Syn/dcera to nedala, tak hľadáš vinika a obviňuješ celú republiku. Sa bolo treba len viac učiť a ako rodič dozrieť na dieťa....

@merlinja si upne vedla...regujes tak typicky slovensky........mas lepsi den, ked si si kopla?

anonym_11e00c
24. mar 2026
@merlinja

@merlinja ...a popracuj na svojom pravopise...vo vlastnom zaujme😉

merlinja
25. mar 2026
@anonym_11e00c

@merlinja si upne vedla...regujes tak typicky slovensky........mas lepsi den, ked si si kopla?

@anonym_11e00c tak neviem, kto si kopol, keď sii na správu odpísala - netrep. Buď slušná, ok. A môj pravopis je v pohode. Ináč, ako by som mala reagovať ak nie typicky slovensky, však nie som z Arménska...

Strana
z4