Prihlásili by ste dieťa prihlásiť do družiny?
Ahojte, prosim poradte, syn ide do prvej triedy, ja budem este cely rok doma na RD s mladsim dietatom, teda do skolskeho klubu deti som ho neplanovala prihlasovat, chodila by som ponho normalne, ked skonci posledna hodina. Ale kamaratka mi povedala, ze ona dceru dala, aj ked nemusela, ze lepsie zapadla do kolektivu atd.
Co si o tom myslite?
Zalezi aj od dietata a ako budete travit poobedia. Pocas vyucovania nie je az tak priestor na volnu hru. Az v druzine maju deti priestor sa plne zabavit. Takze ano, druzina moze byt velkym prinosom pre dieta kvoli kamaratstvam.
Ked das dieta do druziny, moze tam pockat kym prides. Moze ti do toho hocico vojst. Keby si meskala bude bezprizorne postavat pred skolou, lebo v skole bez dozoru cakat nemoze
syn chodil - žeby som videla nejaký prínos tak to teda ozaj nie. Vyberala som ho keď som išla z práce takže u nás z núdze cnosť.
Dala by som . Môže sa niečo stať že budeš potrebovať niečo poobede tak máš postarané kde bude . A nebude ani on v šoku že zrazu musí ostať dlhšie.
Dala, pretože vždy po obede chodili vonku a hrali sa. Mňa to na ihriskách nebaví a ked som ho vzala domov, bol už kľudný, najedol sa a mohli sme sa pripravovať na ďalší deň.
@anonym_autor môžeš dať nech sa chvíľu po vyučovaní pohrá. Ved tam nemusí byť do 16hod. Prváci budú mať vyučovanie do 11.30 alebo možno 1 deň do 12.30h. potom obed a ŠKD. Môžeš ju nechať tak do 13-14h. Ale nemusíš sa báť, zapadne aj bez ŠKD.
Určite by som dala. Dcéra si tak nasla kamarátky ľahšie ako počas krátkych prestávok. Ked bolo treba niečo vybaviť tak som vedela, že je pod dohľadom. Oni si aj dosť tvoria alebo sa hrajú na dvore. Teraz mi uz aj sama povie, že chce ostat dlhšie lebo sa chce pohrať s kamarátkami.
Zisti si pravidla vo vasom ŠKD. U nas je to tak ze bud sa da dieta vyzdvihnut do 13.30 (dovtedy su v triede) alebo potom az po 15.00.. medzitym su von, maju kruzky atd. cize v tom case po deti nechodime.. ale za mna ano, pohraju sa, chodia na ihrisko, tvoria. Dcera tam rada chodi
Ja som tiež na RD a prváčku som teraz zapísala, kvôli tomu ako píšu vyššie, aby mala čas pohrať sa s kamarátmi, lebo všetci budú chodiť do družiny. Nemala by sa potom na ihrisku po 16:00 s kým hrať, lebo všetci pôjdu domov učiť sa a ona by už bola naučená. Takto sa po škole ešte zahrá a učiť sa budeme ako ostatní spolužiaci po družine.
Nie, nedala by som, bola som na MD počas predškolskej triedy a prvých ročníkov starších detí a chodila som pre nich na obed a hneď po vyučovaní...pri najmladšej som síce už pracovala, ale aj tak chodila domov medzi prvými...ja som ich mala rada doma, robili sme si svoj program...
Aj ja som bola doma. A dala som. Veď nemusí chodiť domov posledný. Niektoré dni nemusí chodiť vôbec predsa. Ideš ho prihlásiť aj na nejaké krúžky? U nás napr začínali tak o 14. Alebo mali poobedny program keď napr nacvičovali na nejaký program a to tiež mávali o 14. Bola výhoda že nemusel chodiť na hodinu hore dole domov
@anonym_autor moje deti chodili do družiny a dala by som zas. Doma sa nudia alebo hrajú na mobile, v družine je čas strávený efektívne, zahrajú sa s deťmi aj niečo nové naučia. Ja nevidím na družine nič negatívne. Navyše nie si limitovaná časom, kedy po dieťa musíš ísť, čo je pri ďalšom malom dieťati výhoda.
@anonym_autor zavisi od povahy dietata, od kolektivu, od vychovavatelky. Moji 3 inu moznost nemali ako chodit, jeden mal hroznu vychov., druhy super, jeden bol rad v druzine, druhy nie.
Ked ti mensie na obed spi, tak trochu tazko pojdes po syna do skoly okolo 12-12.30 ked im konci vyucko plus obed.
@anonym_autor moj syn sa vskole hlavne na druzinu tesi..ved ho zahlas a odhlasit sa da vzdy,pripadne chodit uz po takej hodinke po neho..nech sa pohra..aj sa naje na obed,tiez o starost menej..
Ja by som dala do družiny, tiež som bola so synom na rodičovskej dovolenke a dcéra chcela sama chodiť do družiny, chodila som pre ňu neskôr lebo mali program, hry s kamoškami, program s pani učiteľkami, proste nechcela ísť ešte domov 😀
Nám sa častokrát stalo, že sme išli pre dcéru a chcela ešte byť s kamoškami, tak sme išli domov a vrátili sa neskôr ale to naozaj záleží od školy a učiteliek ako sa tam bude cítiť
Riešila som pred 3 rokmi to iste. Povodne som ju neprihlásila. Prihlasovala som dodatočne od októbra. Bola jediná, čo nechodila a všetko sa dialo mimo nej. Bola z toho nešťastná. Kým som bola doma, tak si mohla povedať, či v ten deň do družiny chce ísť alebo nie. Tento rok uz budem nastupovať do práce, takže v družine posledný rok asi strávi najviac casu zo všetkých 3.
@anonym_autor dala. Hovorím to ako človek z ŠKD aj ako matka. Práve ŠKD formuje vzťahy... Môže byť potom outsider... Môže aj nemusí.... Samozrejme veľmi závisí aj od vychovávateľky...
Tiez som bola este na rodicaku a mojej minulorocnej prvacke sa v skole najviac pacila druzina. Vyslovene sa tesila do skoly, ze bude potom v druzine s kamoskami. Zaroven pani vychovavateka brava deti aj do jedalne a okrem toho, ze idu von tak este predtym robili nejake kreativne cinnosti, nacvicovali divadielko, aj na vianocne predstavenie atd. Okrem toho na skole bola moznost kruzkov, s tym, ze ucitelia a treneri si deti na kruzok vyzdvihuju rovno z druziny.. takze za mna urcite druzuna ano.
Ťažko povedať, môj družinu neznáša..keby som mala moznost byt doma ani by som nevahala a bol by doma pri mne..ved v triede sa socializuje az az
...
@anonym_autor moje deti druzinu milovali a chodili aj ked som bola doma
@anonym_autor veď nie všetky deti chodia predsa do družiny.....väčšna detí tam ani nechce chodiť.....

Nie, nedala by som. Jedine vtedy, ak by mi v tom case mladsie spavalo a vyhovovalo by mi chodit neskor.