icon

Problémy s pomalou druháčkou

Včera o 15:43

Ahojte moja dcéra je druhácka. Učí sa super rozumie všetkému je poslušná nemá problém s ničím okolo seba jediný jej problém je ze je strašne pomalá a mne už idú rupnut nervy. Oblieka sa 20 min keď nad ňou nikto nestojí ako dozor. V jedálni ostáva najdlhšie sama druhé deti a učiteľka sú už dávno v triede. Stráca veci zabúda ich nevie kde kým niečo k tomu povie prejde hodina 🤯 ale posledný týždeň ma vytočila snáď naplno nosí domov celé desiate a plnú fľašku vody lebo "nestíha" jest. Nechápem kedy z toho vyrastie,, ako je možné že za 10 min nestíha vymeniť knihy a najesť sa? Veľká prestávka tiež nič nechápem. Idem už fakt do vyvrtky. Nič neje nepije lebo nestíha. Úlohy ma najviac zo všetkých na doma lebo cez hodinu z dvoch strán stíha 2 cvičenia pritom to vie aj rozumie len strašne dlho jej to trvá. Dr povedala ze je dieťa ze vyrastie. Ale kedy? Na wc je 10 min oblieka sa 20 min umýva sa 20 min., nemôžem jej donekonečna so všetkým pomáhať musí sama. Väčšinou ráno keď ide so sestrou do školy ja doma už nie som. Teraz som pn tak jej trocha pomáham ale neskutočne mi to lezie na nervy. Niekde ideme tak musíme behom. Vyučovanie začína o 8, vchod školy mame 2 minúty peši od bytovky no ona musí vstať 6:30 aby stíhala. Pol veci zabudne pol urobí zle alebo nestihne vôbec. Mam pocit ze jej pozornosť je niekde úplne inde. Dam jej urobiť 3 jednoduché veci a z toho urobí jednu o pol hodinu a 2 zabudne ze ma urobiť. Zabudne za sebou splachnut záchod zabudne si dat šál na seba zabudne ze mala ísť jest.,, nerozumiem, čo robiť? Niektorí škôlkari sú rýchlejší a sústredenejsi

crazy_cat_lady
Včera o 15:50

Konzultovala si to s pediatrom? Ci by neodporucil nejake vysetrenia ...

januska12323
Včera o 15:52

Sponalená bude stále len je otázka či je to povaha alebo niečo iné.

a0
Včera o 16:06

@anonym_autor mne to príde ako ADD (porucha pozornosti). Naozaj všetky “príznaky” by mohli sedieť práve na toto. Skús si niečo k tomu prečítať + ak to budeš chcieť riešiť, tak smer CPP. Nie je spomalená, len jej hlava pracuje inak a nemá úplne pojem o čase.

anonym_406f9a
Včera o 16:21

v škole neje a nepije.
a to je problém? dcéra v 6 tr. zjedla na desiatu pol rožka. Niekedy sa chleba ani nedotkla. vyhodila som sliepkach a bolo po paráde.
teraz chodí na sš - neje vôbec. už schudla , lebo neje a veľa chodí. príde poobede domov tak vtedy sa naje.
čakám kedy budú prázdniny - vtedy vždy priberie.

biba_18
Včera o 16:32

ako píše @a0 - ADD. tie deti sú večne v oblakoch ...

anonym_7ca791
Včera o 16:39

Akoby si písala o mojej dcére a to ide mať 14 rokov. Ja mám v zadku vrtulu a jej všetko neskutočne dlho trvá alebo radšej zabudne, že má niečo urobiť. Sucitim s tebou.

anonym_94376e
Včera o 16:46

Mám to isté len mužského rodu. 😁😁😁Nezlepšuje sa to. Dnes ho čakám pred školu, pípne EduPage 13.30. Zo školy sa vytrepal 13.48. 🤦🤦🤦🤦Má 16. Je to hrôza. Čo ten človek bude robiť, keď bude musieť žiť sám??? Netuším.

anonym_37dcac
Včera o 16:50

@anonym_autor no, štandardné to nie je. Nad poruchou pozornosti si neuvažovala? ADD?

anonym_cf81a2
Včera o 17:10

@anonym_autor musela dcera uz niekedy niest nasledky svojej pomalosti?

biba_18
Včera o 17:44

@anonym_cf81a2 aké napr. čo sa stane ak je niekto pomalý?

mondolina
Včera o 17:54
@anonym_cf81a2

@anonym_autor musela dcera uz niekedy niest nasledky svojej pomalosti?

@anonym_cf81a2
nerobí to naschvál. je to stále dieťa.

ria_sprout
Včera o 18:01

Môj najstarší syn bol taký. Je pomaly dodnes, ale zlepšilo sa to, pretože si sám uvedomil že je pomaly voči ostatným. On má ADD. Najmladší syn má zase ADHD - ten je zase extrém rýchly, hlučný, neposedný. Ľahšie je mať to pomalé dieťa.

anonym_4af42a
Včera o 18:41

@anonym_autor syn má add a poruchu pozornosti, ako sa už vyššie spomina, tiež mu vždy poviem, čo on bude robiť , keď si mnou žiť nebude a bude si musieť zorganizovať sám len taký odchod z domu samostatne
Bez mojich pripomienok , upozorňovaní
Niekto si povie, veď to nerob
Ale kto nezažije , nepochopí
To by on reálne musel vstávať o 5;00 ,aby bez upozorňovania môjho sa nejak vychystal sám do školy
Aj s mojou podporou je to na nervy
Po ceste do izby ho rozptýli x veci a zabudne ,načo išiel do izby ..
Má 12 rokov

biba_18
Včera o 18:44

@anonym_4af42a vieš čo, postupne sa naučí, že buď nestihne alebo sa skôr zobudí (doslovne ale hlavne obrazne). on si bude musieť nájsť svoj spôsob fungovania. zatiaľ preberá spôsob teba ako matky… ale že bude stále ako zasnený, to si píš 😏

reenie
Včera o 18:54

@anonym_autor ja mám takého syna..no nervy riadne som mala z neho..a vyštudoval 2 VŠ, ale povaha sa nezmenila, už má dieťa, no chúďa nevesta..

anonym_94376e
Včera o 19:04
@reenie

@anonym_autor ja mám takého syna..no nervy riadne som mala z neho..a vyštudoval 2 VŠ, ale povaha sa nezmenila, už má dieťa, no chúďa nevesta..

@reenie ja sa veru bojím, že ho ani žiadna chcieť nebude.

reenie
Včera o 19:08
@anonym_94376e

@anonym_94376e ja som sa tiež bála..🙂 ale neveste ten jeho pokoj a klud vyhovoval...na začiatku..teraz už menej, ale stále je na tom lepšie, ako ja..nervy mám..

anonym_78ead7
Včera o 19:09
@anonym_94376e

@anonym_94376e pokoj, mám v okolí dospelých ADD mužov, su to úspešní ľudia s rodinami

anonym_f41574
Včera o 19:10

Moja dcéra bola presne taká, tiež jej obliekanie trvalo minimálne 20 minút, dokonca raz prišla domov v jednej svojej čižme a jednej spolužiačkinej (ona si vraj nevšimla), ale vekom sa to zlepšilo.

anonym_9c428d
Včera o 19:27

Urcite by som skusila dat vysetrit na ADD. Ja sama to mam a bola som ako dieta presne takato. Cele detstvo ma nahanali, karhali, oznacovali za spomalenu, lenivu atd. Ja som to bohuzial nevedela ovplyvnit, cim viac ma pohanali, tym viac som bola v strese a robila nasledne chyby. Ako dospela uzkosti. Pritom na vyske som mala prospechove stipka, ono to suvisi s tym, ze ten mozog proste pracuje inak. Ako dospela fungujem v ramci moznosti ok, len ovela viac zabudam, stracam, neviem sa orientovat v case. Musim si vsetko presne podrobne planovat aby som stihala veci. Treba s tym urcite pracovat, teraz je uz ovela lepsia diagnostika aj moznosti ako to podchytit..

ivicatolic
Včera o 21:10

@anonym_autor na koho sa podobá v tvári, mama či tato?