Problémy súčasného školského systému
Dobrý deň, neviem či mi niekto schváli tento príspevok ale čím dalej tým viac ma toto školstvo rozčuluje. Dbá sa na to , čo nie je podstatné, edupage nonstop sa tam niečo píše..kedysi nebolo žiadne edupage keď už ozaj žiak neposlúchal tak si zavolali rodiča učitelia, teraz píšu každú nepodstatnú vec, každé malé vybočenie žiaka z ich teda podľa ich vytvorenej predstavy ako žiak má byť len ticho a nič sa nepýtať už najradšej, taktiež som prekvapená z toho , že existuje kniha na vytvarnú vychovu, hudobnú výchovu na základnej všeobecnej škole, veď toto za mojich čias nebývalo...stále nejaké papierky nosia , načo majú zošity?Potom, že školy nemajú kancelársky papier ale načo?Keď majú zošity, učiteľ má predsa diktovať a žiak písať,ale nie oni im to pripravia na kancelárske papiere a majú to vypracovávať-potom že nie je papier a takto by som mohla pokračovať, aj u dobre učiaceho žiaka hľadajú stále len nejaké chyby...milí učitelia áno aj rodičia boli íní v mnulosti ale aj učitelia boli iní , áno boli prísni, buĎte prísni ale spravodlivo prísni a tam kde treba a neotravujte rodiča za každu malu banalitu a nevypisujte to rovno do edupage, co ma zarazilo bolo ze ucitelka slovenciny nam napisala nech si prinesu mobil vraj budu robit s nejakym kahoot ?neviem ani ako sa to pise, tak na jednej strane sa hovori ze deti su vela na mobiloch a na druhej strane im na slovencine prikazu doniest mobil, nehovorim o tom ze niektory ten mobil ani nemusia mat.
@zuzana76 no OK. stačí mi www.postoj.sk prajem ti pekný večer.
@bobabooobiii a masturbacne miestnosti v skolke
@zuzana76 no, ešteže si si odkrútila 26 r v školstve a už tam nestrašíš. Katastrofa toto len čítať. Čo je na tom, že dievča sa dozvie o menštruácii skôr ako ju dostane ? Podľa mňa nebude v šoku, bude mať napríklad v aktovke hygienické potreby, bude vedieť ako ich použiť. Tvoj nadrámec znie naozaj akokeby ich tam učili kamasutru. Rovnako som bola v 15 r rokoch zneužitá, ale manipulačne, psychicky. Rozhodne mi nie je jedno, ak chlapci nepochopia slová nechcem, bojím sa či nie som pripravená, a nie presviedčať a tlačiť.
Vyťahovať sem nejaké pofidérne stránky, ultra konzervatívne si nechaj svojim červenajúcim sa 50tničkam. A byť nútený do náboženstva je fajn ? Kde tie znásilnenia sa naozaj stali? Počúvať omáčky, namiesto etiky kde sa preberajú veci z reálneho života. Tu nech si rodičia berú deti do kostol a vieru si nechajú doma a do škôl.
@zuzana76 ok to beriem, že nie je nútená. Ale na druhej strane je to o súhlase rodiča o úplne nepodstatných veciach pre život. A žiadať súhlas na sexuálnu výchovu, ktorá je nevyhnutnou súčasťou každého človeka. Tak nech si rozhodujú teda rodičia, a určite preberú všetky oblasti. Od toho čo sa deje s dievčatami, od používania ochrany, prenosné choroby, pochopenia hraníc v intimite každého človeka až po vseobecný rozhľad ako sa z detí stavajú dospelí jedinci alebo pre chlapcov pochopenie, že žena každý mesiac krváca čo slúži na rozmnožovanie q deti nenosí bocian. Alebo aby sa dievčatá nehanbili, že menštruujú a chlapci sa im nesmiali. TOTO JE SEXUÁLNA VÝCHOVA A NIE MENŠTRUAČNÉ MIESTNOSTI V MŠ!!!
Ako nudne to tu zacinalo a zrazu😲
@zuzana76 lenze ty tu cely cas vypisujes o tom, ze vztahova vychova a vychova k rodicovstvu ako taka nema co robit na skolach. To je setsakramentsky rozdiel medzi pravom na informovany suhlas rodia a obsahom vzdelavaieho procesu.
@viestta nie, vovec nie, ha cely cas vypisujem, ze treba tolerovat individualitu dietata a jeho fyzicky a mentalny vyvin. Spytat sa aj toho dietata, ci chce takuto vychovu a ak nie, tak respektovat aj jeho bazor. Toto je to , co tu vypisujem.
@zuzana76 WTF?! Čo tu miešate extrémy so všeobecným prehľadom dieťaťa? Oooooooh môj bože... Hm, vstavím sa, že tých ktorých spomínate napríklad nikdy neprešli sexuálnou výchovou a domq bolo všetko tabu. Možno ich poučili v 18nástich, kedy aj podľa zákona by mali byť mentálne pripravení, že treba gumu keď nechce deti ..
@zuzana76 asi len to, že nie každý rodič má kapacitu na to aby dieťa riadne oboznámil. Paradoxom je ten, že ľudia ktorí sú proti tomu veria najčastejšie hoaxom a sú jednoduchší. A naozaj neverím, že by edukáciu dieťaťa zvládli ako je potrebné. Naproti tomu dnešné deti dospievajú oveľa skôr ako kedysi, nie je výnimkou aby 12 ročné dievčatá menštruovali, A PRITOM NEMUSIA BYŤ NATOĽKO MENTÁLNE VYSPELÉ. A čiže, ked je stále dieťa ale jej telo pracuje ako dospelé čo s tým? Nemá vedieť o tom, že môže otehotnieť ? Nemá vedieť aké dôležité sú gynekologické prehliadky? Necháme to dieťa, dieťaťom veď vyspeje. Ako má ešte vyspieť viac ?
@zuzana76 ale aj ti ludia, co nemaju pomyslenie na sex o tom, ze nieo take ako sex vedia, len ho nepraktikuju. Z vlastneho rozhodnutia. Ti ludia tiez vedia, ze su aj homosexuali. To, ze poniektori ich povazuju za uchylnych, v horsom pripade aj za hriesnych je druha vec, ale vedia o nich aj ti. Co je zle na tomm, ze sa chlape dozvie, ze jeho ranne polucie su uplne v poriadku, su prirodzenou sucastou jeho vyvoja a dospievania jeho tela a ked bude masturbovat, tak nebude mat chlpate dlane? Co je zle na tom ak sa to dozvie skor ako ho taka situacia sameho prekvapi? Co je zle na tom ak sa desat, jedenastrocni chalani dozvedia o tom ze zeny menstruju, ze je to prirodzeny biologiky proces? Co je zle na to, ze sa deti dozvedia co uz je ich intimita? Co je zle na to ak sa deti dozvedia, ze ich intimita je nedotknutelna a nesmie ju narusit ani stryko, ani cudzi ujo, ani trener a ani pan farar. Co je na to zle, ak sa deti dozvedia, svoje intimne nalezitosti nemaju zdielat s cudzimi ludmi, ze nemaju nikomu zdielat svoje nahe forky.. Co je na to zle ak sa deti dozedia, ze maju sa chranit pred nechcenym tehotenstvom a pohlavne prenosnyi chorobami? o je zle na tom ak sa dieata dozedia ze sex aju mat vtedy ked ony budu chciet a chlapci budu vediet, ze ked zena povie nie, tak je to NIE. Co je zle na tom ak sa to dozvedia v skole, od erudovanych ludi a nebudu zit v naivnej viere, ze pri prvom sexe sa neda otehotniet?
Samozrejme, kazdu z tychto informacii je potrebne podat v spravnom veku s ohladom na uroven vedomosti a chapania, ale tie inforacie su pre zivot potrebne. O rizikach zneuzvania maju byt deti informovane od utleho veku. V puberte je uz pre mnohe neskoro
@zuzana76 pozerala som teraz učebnú osnovu. Do google som zadala sexuálna výchova osnovy. Vybrala som asi druhú, tretiu stránku konkrétne od Štátne pedagogického ústavu, kde sú poskytnuté v pdf verzii.
Na počudovanie, nič sa tam nepíše o análnom sexe, nikto sa nikoho nemá chytať za genitálie. Naopak sú tam aj témy, ktoré ma prekvapili a potešili, napríklad ako prežíva žena tehotenstvo, potrebuje viacej pomoci a ohľaduplnosti. Čiže od die Welt podľa do reálnych učebných osnôv, a pozrieme sa kde je pravda. Želám posledné zbohom 🤗
@zuzana76 pozerala som teraz učebnú osnovu. Do google som zadala sexuálna výchova osnovy. Vybrala som asi druhú, tretiu stránku konkrétne od Štátne pedagogického ústavu, kde sú poskytnuté v pdf verzii.
Na počudovanie, nič sa tam nepíše o análnom sexe, nikto sa nikoho nemá chytať za genitálie. Naopak sú tam aj témy, ktoré ma prekvapili a potešili, napríklad ako prežíva žena tehotenstvo, potrebuje viacej pomoci a ohľaduplnosti. Čiže od die Welt podľa do reálnych učebných osnôv, a pozrieme sa kde je pravda. Želám posledné zbohom 🤗
@bobabooobiii ti odhodlani a statocni bojovnici za zachovanie cistoty "nasich" deti malokedy vedia co je presnym obsahom daneho predmetu. O co menej informacii maju, o to statocnejsie bojuju.