icon

Komunikácia s učiteľmi cez Edupage: Ako riešiť večerné oznámenia?

7. sep 2026

Aj vám píše učiteľka na edupage čo treba priniesť na druhý deň až o ôsmej večer? Neviem mne toto nepríde v pohode aby som ešte o ôsmej večer prišla na nejaké veci ktoré nám chýbajú alebo do ôsmej večera čakala či vôbec dá vedieť čo treba priniesť. Napríklad zajtra majú výtvarnú výchovu a keďže si ju majú brať domov nechcem baliť všetko možné to nebudem trepať hore dole. Preháňam alebo sa mám ozvať?

Strana
z2
merkelica
7. sep 2026

Ozvi sa

anonym_92812c
7. sep 2026

ozvy sa, tiež mi vadí že píšu o ôsmej, deviatej a ty si trhni do rána
niekedy to zaberie ked poprosiš a vedia napisat napr o dvanactej, čiže si ako človek ak to doma nemaáš cestou domov nakupiš ,doplniš atd

autor
7. sep 2026
@anonym_92812c

ozvy sa, tiež mi vadí že píšu o ôsmej, deviatej a ty si trhni do rána
niekedy to zaberie ked poprosiš a vedia napisat napr o dvanactej, čiže si ako človek ak to doma nemaáš cestou domov nakupiš ,doplniš atd

@anonym_92812c ozvala som sa nikto mi neodpísal k veci zato tam stíhajú vešať iné blbosti tak ja neviem načo taká komunikácia.

anonym_93b958
7. sep 2026

prehanas, dieta urcite dostalo v skole info co a ako, toto je len inf pre rodicov deti ktore zabudaju... ak patri tvoje medzi tie zabudlive kup mu debilnik nech si to vzdy poznaci

euka210
7. sep 2026

@anonym_autor VV nosia domov? Moji aj druhy stupen maju aj krabice s vecami aj vykresy v skole.
Ale pisat o 20h veci na druhy den...toto vie vytocit aj mna, lebo moji su uz zbaleni v takom case.
Syn 6.roc.min.rok...ucka na matike dava casto DU cez Edu...ked poobede tak ok, ale raz poslala o 20h! Tak to som jej rovno napisala, ze moj ulohu nebude mat, lebo uz je unaveny a ide spat.
Takze by som sa ozvala, lebo ok to nie je.

mandzula
7. sep 2026

Ozvala som sa. Na strednej jedna vysinuta vypisovala o 11. vecer buzerujuce spravy. Celkovo sme sa viaceri ozvali k nahadzovaniu znamok neskoro vecer. Pokojne to pocka do druheho dna, aj dieta ma pravo na pokojny vecer a spanok, nie byt zbytocne rozrusene.

anonym_79d54c
7. sep 2026

@anonym_autor ako rodič aj ako učiteľ ti hovorím, že nie, toto nie je normálne a kľudne sa voči tomu ohraď. Nie ste na špagátiku aby ste povinne každý večer sledovali požiadavky na EP a z večera do rána na ne reagovali.
Ale mám bohužiaľ podobnú skúsenosť, dokonca ešte horšiu. Synova učiteľka v MŠ zvykla písať ráno okolo 6h co si majú deti priniesť na daný deň. Posledná kvapka bola keď takto písala kvôli plavkam, že sa deti budú kúpať v malom bazéniku na dvore. Samozrejme som si to precitala až o 8h v práci. Syn reval ešte poobede doma, že som mu nedala plavky. Rovno v ten deň som napísala verejnú správu kde som pripla aj zástupkynu pre MŠ. Bolo v nej, že si prajem dostávať informácie, pokiaľ to daná situácia umožňuje čo najskôr, a verím, že nie som jediná. Podpísala sa pod to väčšina rodičov. Odvtedy bolo všetko vopred na nástenke alebo EP pipal aj niekoľko dní vopred...

anonym_12f9c5
7. sep 2026

Ako učiteľka ti napíšem, že to nie je v poriadku a pokojne sa ozvi a ako mama ti napíšem, že nie je v poriadku ani to, keď mi rodičia vypisujú o deviatej, desiatej večer bez ohľadu na to, či je víkend..

anonym_3cf03a
7. sep 2026
@anonym_12f9c5

Ako učiteľka ti napíšem, že to nie je v poriadku a pokojne sa ozvi a ako mama ti napíšem, že nie je v poriadku ani to, keď mi rodičia vypisujú o deviatej, desiatej večer bez ohľadu na to, či je víkend..

@anonym_12f9c5 presne tak, stalo sa že vo večerných hodinách piplo,že na druhý deň má dieťa doniesť gaštany, taký zošit hentaké farebné papiere.
Neviem či si dotyčná myslela že večer si dáme čelovku a budeme pobehovať po cintoríne (jediné miesto u nás v obci kde rastie pagastan konský) alebo zavolam taxík aby sme stihli ešte Tesco, kde ani ráno nemali daný typ zošitov. Papierníctvo vedľa školy otvára až o 8:00, tiež som sa ohradila a potom sa situácii zlepšila ale stále písala počas jesenných zimných aj jarných prázdnin. Tým že sme neboli doma, dieťa ani úlohy nespravilo, Prídeme po pár dňoch od našich a v edupage plný správ, samozrejme sa.stihnuť nedalo, zas som písala.

andrejka1974
7. sep 2026

@anonym_autor treba sa dohodnúť na najbližšom rodičovskom, že chcete komunikáciu len do 17.00 napr. U nás sme to tak mali aj my rodičia aj učitelia a výtvarnú si vezme zajtra do školy a ostane mu tam až do 30.6. Nikdy sa neberie domov

anonym_2c6554
7. sep 2026

Robila to jedna učiteľka dcéry.
A viacerými rodičmi bola slušne upozornena že toto je cez čiaru. Raz dokonca v nedeľu večer napísala nech sa naučia báseň do pondelka.
A nie na hodine nič také deťom povedané nebolo.
Potom to už neurobila.

lulua15
7. sep 2026

@anonym_autor neznášam edupage ako rodič aj učiteľ. Vzal nám slobodu 👎🥲

anonym_d760de
7. sep 2026

Tak toto ma ako rodiča dvojročnej vystrašilo. To už neexistuje také, že sa to deťom povie (mladším niekam zapíše) a oni si to zmenežujú samé? To mám piatačke čítať denne edupage a ísť jej napríklad nazbierať gaštany? 😀 prinajlepšom ešte aj prísť pozliepať na výtvarnú? Ja viem, že všetko sa digitalizuje, ale až takto?

letfenixa
7. sep 2026
@anonym_d760de

Tak toto ma ako rodiča dvojročnej vystrašilo. To už neexistuje také, že sa to deťom povie (mladším niekam zapíše) a oni si to zmenežujú samé? To mám piatačke čítať denne edupage a ísť jej napríklad nazbierať gaštany? 😀 prinajlepšom ešte aj prísť pozliepať na výtvarnú? Ja viem, že všetko sa digitalizuje, ale až takto?

@anonym_d760de prioritne všetky informácie podavam žiakom vopred na hodine, na EduPage to dám najmä kvôli chýbajúcim žiakom a na konci vyuč.hodiny.

anonym_18bd6d
8. sep 2026

@anonym_autor aj ak by písala, ma smolu. Vtedy už mám vypnutý internet. Začínam ho o 8rano, takže moje dieťa by nenosili peniaze, pomocky, atd. A okamžite by som to s ňou riešila. Tiež pracujem v školstve, pracovnu dobu mám do 15:30, potom rodičom už nedvíham telefón.

januska12323
8. sep 2026

Správy majú posielať v pracovnej dobe, mimo nej je len na tebe či budeš reagovať. Na prvom rodičovskom si dohodnite čas ak nie je určený všeobecne. Staršie deti informáciu dostanú v škole a majú zodpovedať za jej splnenie.

euka210
8. sep 2026
@anonym_d760de

@anonym_d760de ako rodic budes mat rodicovske konto na edu a budu ti chodit znamky a aj spravy, Du ake maju. Velakrat sa to len povie, niektori ucitelia frcia na edu, tak tam davaju info. Mam piataka, tak tam davaju kolko na co zaplatit a aj ine veci. Siedmak a deviatak len povedia, kolko e potrebuju na PZ skoro na kazdy predmet.
Prvy stupen nam fungoval hlavne na mess...tam ucitelka davala vsetko, info, DU, pripravy na pisomky. Ked uz je najmensi piatak, tak som mu povedala, ze toto skoncilo a uz si ma veci pamatat...ale ucitelka zo 4.r.odisla a prisla do skupiny triedna na druhy stupen 🤦‍♀️...a dava tam to iste co na edu 🤦‍♀️...myslela som, ze sa mess konecne zbavim, lebo edu mi nepipne, mess ano.

anonym_1f39c4
8. sep 2026

@anonym_autor tak ako ty nebudeš učiteľke vypisovat o 20.00, si vyprosim aby aj ona vypisovala o 20.00 za hocičo.

zuzubb007
8. sep 2026

Bože už teraz ľutujem tú učiteľku, čo si jej akože napísala to ma dosť zaujíma? Napíš znenie a uvidíme, či si bola drzá a ignoruje ťa, však keď píše učiteľka vypni upozornenia a prečítaš si neskôr, ak dieťa dačo zabudne nič sa nestane, väčšinou im to učiteľka povie v škole a ak ti to nepovie dieťa máte smolu, pošle to večer pre istotu pre tých čo zabudnú

autor
8. sep 2026
@anonym_93b958

prehanas, dieta urcite dostalo v skole info co a ako, toto je len inf pre rodicov deti ktore zabudaju... ak patri tvoje medzi tie zabudlive kup mu debilnik nech si to vzdy poznaci

@anonym_93b958 je prvák ešte si to nevie poznačiť tak si debilničkuj doma tieto mudroty

letfenixa
8. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_93b958 je prvák ešte si to nevie poznačiť tak si debilničkuj doma tieto mudroty

@anonym_autor keď bol syn prvák, k úlohám si znacil hviezdičku. Jeho triedna pisuela úlohy len chýbajúcim žiakom.

autor
8. sep 2026
@letfenixa

@anonym_autor keď bol syn prvák, k úlohám si znacil hviezdičku. Jeho triedna pisuela úlohy len chýbajúcim žiakom.

@letfenixa a ako mi má napísať zoznam vecí ktoré bude potrebovať na druhý deň?

mandzula
8. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Treba sa na rodicku dohodnut, ze sa zoznam (do EP alebo ziackej, debilnicka) bude davat v predstihu. Bojovali sme s tym na zakladke, a aj vybojovali, kedze nebolo v nasej moci zhanat veci o deviatej vecer a presviedcat deti, ze na chybe nie su ani ony, ani rodicia, ale ucitelka bez systemu.

autor
8. sep 2026
@mandzula

@anonym_autor Treba sa na rodicku dohodnut, ze sa zoznam (do EP alebo ziackej, debilnicka) bude davat v predstihu. Bojovali sme s tym na zakladke, a aj vybojovali, kedze nebolo v nasej moci zhanat veci o deviatej vecer a presviedcat deti, ze na chybe nie su ani ony, ani rodicia, ale ucitelka bez systemu.

@mandzula vytiahnem to na rodičovskom a uvidíme dúfam že nastane v tomto zmena lebo ak to má takto fungovať tak to synovi budem robiť domáce úlohy ja keď on už bude spať

mandzula
8. sep 2026
@anonym_autor

@mandzula vytiahnem to na rodičovskom a uvidíme dúfam že nastane v tomto zmena lebo ak to má takto fungovať tak to synovi budem robiť domáce úlohy ja keď on už bude spať

@anonym_autor Bojovali sme aj na strednej. V case korony si ucitelia zvykli zadavat ulohy a pokyny aj v noci a niektori doteraz nepochopili, ze tie casy su uz davno prec.

katica06
8. sep 2026
@mandzula

@anonym_autor Bojovali sme aj na strednej. V case korony si ucitelia zvykli zadavat ulohy a pokyny aj v noci a niektori doteraz nepochopili, ze tie casy su uz davno prec.

@mandzula joj to si pamätám, všetky obchody zatvorené a oni si povymýšlali pomôcky ktoré za nikde nedali kúpiť. Došlo to tak rýchlo že som musela vypožicať starý notebook, lebo tablet nezvládal všetky tie appky.

anonym_7e47e7
9. sep 2026
@letfenixa

@letfenixa ty si múdra jak šalamúnové 💩

anonym_7e47e7
9. sep 2026

Naša vypisuje aj o 23tej ale to ju mám v paži 😄 Majú slovníčky (je tretiak) tak si môžu zapisat v škole.

letfenixa
9. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor syn si to pamätal. Ale teda zriedka musel niečo nosiť. Fakt len občas.

letfenixa
9. sep 2026
@anonym_7e47e7

@letfenixa ty si múdra jak šalamúnové 💩

@anonym_7e47e7 ?

Strana
z2