Prvý školský deň a narodeniny v jednom: Kúpiť niečo deťom a učiteľke?
Dobrý večer, prosím poraďte synček ide nastúpiť ako prvák v septembri no ma v ten istý deň narodeniny tuším sa nastupuje 1 septembra. Mám niečo kúpiť detičkam a aj učiteľke? Ci to radšej nechať na druhý deň čo sa bežne dava poraďte.
Prvý deň je len slávnostné privítanie a ide sa domov po cca 2 hod, neucia sa.. Teda tak bolo ta mojich čias. Ja by som to určite riešila az ďalší deň, však nikto nebude vedieť, kedy to má. A určite ste bravali niečo aj do škôlky, tak niečo vymysli na ten štýl.
@bolarazjedna do škôlky sa nebravalo nič, robili to učiteľky nie rodičia
Tak u nás berú napr lizatka, Brumiky, mini balenie gumených medvedikov, niekedy bublifuky (v t.di majú za 35centov). omalovanky. Niečo na sgrihanie/lepenie.
Prvy den su ine starosti, neniesla by som nic, vela novych info, ludi
U nás v škole sa to už vôbec nehroti tak ako v škôlkach. Porozdavaju sa cukriky/lizatka a hotovo. Učiteľke nič špeciálne...tiež by som to nechala na druhý deň, pripadne ak má mať dieťa z toho stres (bude mať toho veľa nového) tak by som to odložila o rok keď už bude poznať spolužiakov.
Ako dvojmatka, ktorej uz dochadzaju napady ti radim hrat mrtveho chrobaka. Nic nenos
Ak silou mocou chceš/ chcete, tak až 2.9.
zbytočne. Aj o týždeň, dva je to v pohode niečo doniesť. Popr. vôbec.
V našej škole oslavenec nosí obvykle cukriky, normálne kazdemu spolužiakovi jeden, to isté aj učiteľkam. Vo vašom prípade by som to nechala tak, a v prípade, že chcete, tak až na druhý deň.
Nech sa najprv rozkuka a potom nech nieco donesie ak bude chciet, aj o 2 tyzdne je v pohode.
@bolarazjedna do škôlky sa nebravalo nič, robili to učiteľky nie rodičia
@anonym_autor je to prvý deń, nenos nič...deti sa ešte nepoznajú a učitelka nemá tiež poňatia že má niekto narodeniny či sviatok.....preňu to bude len robota naviac niečo deťom rozdávať a je to o prvom dni v škole nie o niekoho narodeninách....
Tiež by som to na tvojom mieste asi tento rok vynechala.. veď deti sa ešte nepoznajú, možno sa bude veľa detí ešte aj hanbiť medzi sebou.. načo to siliť kvôli jednej sladkosti. Nikto si nebude pamätať že akurát tvoje dieťa nič neodnieslo do školy na narodeniny.
@anonym_autor stačí v priebehu prvých pár dní keď niečo prinesie. Určite nie prvý deň. Na to nebude priestor, bude to uvítací deň a deti cca po hodinke odchádzajú a rodičmi domov.
Prvý deň v škole, deti sa nepoznajú, nikto nevie, že tvoj syn má narodeniny (ak nebude on sám každého informovať). Nič by som nenosila a ani by som nikoho s tým neoboznamovala. Úplne stačí na budúci rok, keď sa už budú deti poznať a bude zrejmé, či sa vôbec niekto iný bude v tomto smere angažovať. V škole mojich detí sa nikdy nič takéto nekonalo. V škôlke áno, v škole už nie. Ale sprav tak, ako to cítiš ty.
Prvý školský deň u prváka by som vynechala. Aj druhý .. deti sa nepoznajú, učiteľka má iné problémy, ako narodeniny. Misia sa zohrať ako kolektív. V škole sa to už niekde ani nerieši.
@anonym_autor Nemusíte nič kupovať, toto nie je škôlka a učiteľka, rodičia i deti majú kopec iných starostí a nových podnetov. Nezavádzajte v triede móresy hneď v deň nástupu.
Prvák bude mať plnú hlavu školy nie ešte riešiť narodeniny. Odlož to na piatok alebo sa na to vykašli úplne.
Neniesla by som nic, nove deti kolektiv, poznas rodicov deti, ked sladkosti, tak alergie, dnes rodicia riesia, kde ake obmedzenia a sa poznate, nepoznate…urcite si najdu v skole nejaky system pocas roka na sviatky a mozno nie..nehnevaj sa, ale zbytocne nezreba byt premotivovana je to prvy skolsky den u prvaka, tam sa riesi ine, plus mozno to nebude chciet riesit takto narodky…
Máte pravdu, nechám to radšej tak prvý deň a toto riešiť popravde ani mna sa nechce.

Prvý deň je len slávnostné privítanie a ide sa domov po cca 2 hod, neucia sa.. Teda tak bolo ta mojich čias. Ja by som to určite riešila az ďalší deň, však nikto nebude vedieť, kedy to má. A určite ste bravali niečo aj do škôlky, tak niečo vymysli na ten štýl.