Treba pri nástupe prváčika doniesť učiteľke kvety?
Dobrý deň, zajtra nastupuje synček ako prváčik treba doniesť aj učiteľke a asistentke ktorá bude s nimi v triede rúžu?
Ružu by som dieťaťu do rúk nedávala,iný kvietok áno.
@anonym_autor pozri si web stránku školy, tam bude zoznam čo treba doniesť prváčikom
@anonym_e01c74 pozerala žiaľ nič tam také nepíše
@anonym_autor u nas prvaci nosia kvietok. Nie ruzu, nejaky vhodnejsi kvietok. Ale iba ucitelke, ak nie je syn ziak, ktory potrebuje asistentku, tak tej by som nenosila.
@anonym_autor pozri si web stránku školy, tam bude zoznam čo treba doniesť prváčikom
@anonym_e01c74 chcela by som vidieť v ktorej škole majú napísané že treba niečo nosiť do skoly pani učiteľke 🤦
Vzala by som kvietky jednej aj druhej . Moji tiež dávali aj vychovávateľke,keďže sa prišla ukázať prvý deň .
@anonym_autor Netreba naco. Máloktorá si to vezme domov. Hodí to rovno do kosa. U nás v škole som počula nechtiac rozhovor učiteliek, že čo s tými kvetmi. Však nič hodine ich do kompostu.
Zbytočne utratene peniaze.
@anonym_autor Netreba naco. Máloktorá si to vezme domov. Hodí to rovno do kosa. U nás v škole som počula nechtiac rozhovor učiteliek, že čo s tými kvetmi. Však nič hodine ich do kompostu.
@anonym_6d65d5 presne 🙂 a preto by som nič nenosila. Načo 🤷
Je to predsa dobrovoľné, áno samozrejme prváčikovia nosia buď čokoláda alebo kvietok, za mňa čokoláda je lepšie riešenie obom samozrejme ak vychovávatelke 😉
Ružu by som dieťaťu do rúk nedávala,iný kvietok áno.
@anonym_1a4a44 Aby nezaspal na 1000 rokov,ci preco?Ty budes aai prilis uzkostliva mama.
Ano nesieme.Vzdy su ti,ktori maju kvietok a aj taky, ktori prvy den skoly kvietok nemaju.Osobne radsej patrim medzi tych,ktori daju kvet.Je to aj pre to dieta mile mat pre novu pani ucitelku kvietok v rucicke.Druhe dieta mam na 2.stupni a dodnes nosia pani ucitelke kvietok prvy den,aj si sama vypytala.V tom prvom rocniku mi to pride take ze sa to patri.Ale kazdy sa moze rozhodnut samozrejme.
@anonym_6d65d5 učím už roky. Kto si kvety nevezme domov, má ich v triede alebo v zborovni. Nepoznám učiteľku, ktorá by hodila kvety do koša.
@anonym_6d65d5 mám kmotru učiteľku, gro vecí skončí u jej mamky, kvety na cintoríne alebo v kostole, bonbóny nosí lekárom a sestričkám, kopec hrnčekov, vankúšov mali v starej skrini pod altánkom a zvyšok v pivnici a na povale, nakoniec budú ajtak vyhodené
@anonym_6d65d5 presne 🙂 a preto by som nič nenosila. Načo 🤷
@anonym_a7bac2 Nie každá to hádže do koša, ja osobne žiadnu takú nepoznám, píšete bludy! A prváčika by som určite nevypravila hneď prvý deň bez kvietka, inak si ho ani neviem predstaviť. Veď samy uvidíte, koľko detí príde do symbolickým kvietkom. Povinné to nie je, ale patrí sa. Rovnako učiteľka nie je povinná vyzdobiť triedu a nakúpiť pozornosti deťom ( za vlastné), ale urobí to!
@anonym_a7bac2 Nie každá to hádže do koša, ja osobne žiadnu takú nepoznám, píšete bludy! A prváčika by som určite nevypravila hneď prvý deň bez kvietka, inak si ho ani neviem predstaviť. Veď samy uvidíte, koľko detí príde do symbolickým kvietkom. Povinné to nie je, ale patrí sa. Rovnako učiteľka nie je povinná vyzdobiť triedu a nakúpiť pozornosti deťom ( za vlastné), ale urobí to!
@valria jaj 😀 tie čo kvety nehádžu do koša si to niekde skladujú na pamiatku? Zaujímavé, no podľa mňa to určite raz skončí v koši a čokolády a dezerty čo kúpite zo svojích peňazí skončia porozdávané v rodine alebo medzi známymi ktorí majú nejaký sviatok alebo urobili nejakú službičku . Manžel (nebudem hovoriť jeho povolanie) dostáva niečo vždy, hlavne dezerty a fľašky. Aspoň nemusíme nič kupovať zo svojich a porozdávame keď ma niekto sviatok, nejaké meniny atď 🙂 takže ušetríme vďaka vám 😀
@valria jaj 😀 tie čo kvety nehádžu do koša si to niekde skladujú na pamiatku? Zaujímavé, no podľa mňa to určite raz skončí v koši a čokolády a dezerty čo kúpite zo svojích peňazí skončia porozdávané v rodine alebo medzi známymi ktorí majú nejaký sviatok alebo urobili nejakú službičku . Manžel (nebudem hovoriť jeho povolanie) dostáva niečo vždy, hlavne dezerty a fľašky. Aspoň nemusíme nič kupovať zo svojich a porozdávame keď ma niekto sviatok, nejaké meniny atď 🙂 takže ušetríme vďaka vám 😀
@anonym_a7bac2 Nerobte sa nechápavá. A tie čokolády určite zjeme, potrebujeme energiu a balzam na nervy. A čo nezjeme, zrecyklujeme, ako to robia aj iní.
Ja mám síce malú škôlkarku, ale berieme kvety aj triednym učiteľkám (majú dve), aj asistentke, ktorú majú pridelenú. Za mňa je to milé a uctivé. Máme v rodine dve učiteľky a ani jedna kvety nehádže rovno do kompostu. Obe si časť nosia domov do váz a časť nechávajú v zborovni.
Moj syn ide do 3r a kazdy rok berie ucitelke nejaku pozornost. To iste aj dcera do skolky obom ucitelkam. Tento rok sviecka a bonboniera. My ako deti sme ucitelke vzdy nieco prvy a posledny den skoly nieco priniesli. Vediem k tomu aj moje deti, ale je to individualne a na volbe kazdeho rodica 🙂
Čo je toto za trend nosiť na začiatok školy kvety?či už prváci alebo iný ročník.
Nie je to povinné ale je bežné že deti nosia niečo učiteľke aj vychovavatelke.
Asistentke nosí dcéra ale tam majú asistentku v rámci.
Kvety alebo čokolády.
Čo je toto za trend nosiť na začiatok školy kvety?či už prváci alebo iný ročník.
@anonym_04f355 neviem, kde zijete, ale my sme nosili tiez kvet a to bolo pred xy rokmi
@anonym_04f355 to sa nosilo vždy. Svokra je učiteľka a teda žiaden nový ročník.
Vždy dostávali kvety alebo niečo pod zub.
A nie nikdy to nehodila do kompostu. Kvety zdobili jej byt dlho.
Čokoládu má rada doteraz.
@anonym_04f355 za socializmu sa nosilo, aj na zaciatku, aj na konci, obycajny karafiat a hotovo
Rec o prvacikoch. Moje ide do 3r a budu mat novu ucitelku. Len u nas maju zaciatok taky, ze vsetky deti sa stretnu na skolskom dvore, riaditel ma prihovor, a po 15minutach idu domov. Iba prvaci do triedy. Tak mi prislo zbytocne jej nieco nosit. Ked bola prvacka tak doniesla. No teraz neviem ci nieco nosit.
@anonym_autor deti nosia kazdy skolsky rok triednym na zaciatku roka, pred Vianocami aj na konci roka darcek drobnost, bonbonieru, 10€ poukazku, naramok, handmade mydlo apod., kvety nekupujem
@anonym_e01c74 chcela by som vidieť v ktorej škole majú napísané že treba niečo nosiť do skoly pani učiteľke 🤦
Vzala by som kvietky jednej aj druhej . Moji tiež dávali aj vychovávateľke,keďže sa prišla ukázať prvý deň .
@parvinka0001 A ja si myslim, ze to bola ironia. Obcas je s nou zivot lahsi 😉
@anonym_04f355 neviem, kde zijete, ale my sme nosili tiez kvet a to bolo pred xy rokmi
@anonym_d4bf99 žijem vo väčšej dedine na ZŠ,ani ja ,ani moji súrodenci,ani spolužiaci,ani deti,ani ich spoluziaci sme nikdy na začiatok roka nic nenosili,až na konci
@anonym_d4bf99 žijem vo väčšej dedine na ZŠ,ani ja ,ani moji súrodenci,ani spolužiaci,ani deti,ani ich spoluziaci sme nikdy na začiatok roka nic nenosili,až na konci
@anonym_04f355 na ZS
@anonym_autor nikdy som v prvý deň školy nedávala kvet.