icon

Rastie z nášho dieťaťa niekto iný?

evulkara
2. jún 2012

Zasa prosím o radu, máme syna 6,5 roka adcérku 15 mes. a máme menší problém zo synom. No možno nemáme, len som si ho už vplivom rečí urobila. Ked som bola tehotná, velmi sme si želami dievčatko, a bum po ultrazvukoch a tak, prišiel chlapček. No 2 týždne som mala taká depresiu, ako... ale ked už nebol dievčatko, snažila som ho stále rozmáznávať, mojkať, hladkať, čičíkať a ... Nakoniec je to chapan, ktorého vobec nebaví velmi žiaden šport, ked som ho chcela dať na fotbal, prosil, že ide na angličtinu, a ked som ho prihlásila na tenis v školke, rozplakal sa, že chce isť s dievčatami na výtvarnú. Vonku, ked sme nekope si luptu, nenaháňa sa, ale zbiera si skalky, mne trhá púpavu, bozkáva mi ruky a hrá sa mi z vlasmi... No a akože "moje kamošky" ma už pol roka prepadávajú, že mi z neho rastie nejaký homosexuál alebo tranvestita!!! No je to normálne, ja si myslím že hej, ale už teraz ani neviem, vraj by mal robiť chlapčenské veci. Dokonca, ked mal 2 roky, povinne sme museli kúpiť kočík, kuchynku, mikrovlnku ... Rád kreslí, aj kriedami na chdník, číta si. Robím niekde chybu? Mám mu vštepovať čisto mužské veci?

nibiru
2. jún 2012

@zajaciq no ja som pozerala dokument kde bolo jasne preukazane že homosexualita je vyvojova chyba plodu v 6tt sa z tela matky vylučuje testosteron a zaleži či spravne plod nanho reaguje ak nie nastavaju vyvojove chyby ako homosexualita,transexualita,obojpohlavie,žena vizorovo s prsiami ale bez maternice zo semennikmi dokonca 1 z 80 000 deti sa narodi tak že nieje možne určit pohlavie preto nemci chcu uzakonnit tretie pohlavie aby sa mohly same rozhodnut nakolko často rodičia rozhodli zle je dokazane že homosexualom funguje mozok presne ako opačnemu pohlaviu nieje možne sa stat homoseualom lebo chcem! je pravda že narast je vätčí oproti inym rokom ale prečo?umele oplodnenia,hormonalne liečby,30r. dozadu vysoko hormonalna antikoncepcia,hormony su v potravinách a x dôvodov prečo sa to stava neviem original link ale davali to na discoveris chanel vyjadrilo sa tam x profesorov,vedcov ale aj samotny ludia,rodiny.moj švagor je homosexual no moj priatel nie nikdy ich nikto k tomu neviedol doma nemali 1 babiku boli len oni 2 bratia švagor bol cca od 2r očividne diečatko pohyby,spravanie,reagovanie napiek tomu že je vysoko inteligentny je z neho homosexual nie preto že by bol tak vychovavany ale preto že sa taky narodil!

anjelicek26
2. jún 2012

@aaddeelliinnaa na scene, zasa bude mat admin rano co premazavat 😅

Ono uz v tejto teme si clovek uvedomi, ako strasne sa ludia boja, ze su odlisni 😔 Uz to, ze sa zakladatelka temy boji, ze je dieta ine, kamosky beru ako slovo gay, lesbicka ako nadavku, abnormalitu, pritom byt taky je normalne, dieta si to nevybralo a napriek tomu musi s tymto bremenom zit, je maximalne neferove snazit sa svoje dieta vtlacit do nejakeho spolocenskeho vzorca aj ked tam nebude stastne 😖

czechzuzanaba
2. jún 2012

@aaddeelliinnaa tak sorry, nedalo mi, musela jsem....jinak gay a lezba jsou pro me slova jako pravak a levak, takze pouzivat je mi vubec troufale nepripada.
A precitala jsem teda este raz, a psala jsi, ze "to ze sa chlapcek rad hra s babikami,nezaujima ho sport este neznamena ze je iny", coz jsme tady v podstate poradily vsechny. Jen jsme se pres to dostaly k celkem zajimave debate...

aaddeelliinnaa
2. jún 2012

@anjelicek26 ....ak das podnet a zasa sa budes vynimat v adminovej poste....nech maze 😀 😀 😀 😀
myslim,ze kazdy moze vyjadrit svoj nazor....tak som vyjadrila aj ja
to ze ty si zasa mudrejsia ...teda najmudrejsia ako my ostatne...to je uz tvoj problem 😀 😀 😀 😀

anjelicek26
2. jún 2012

@aaddeelliinnaa - ty si nevyjadrila ziaden nazor 😉 Ty si si len prisla rypnut 😝

zitaje
2. jún 2012

@zajaciq myslis taky francuzsky film o takom Ludovikovi? Ktory si na oslavu obliekol ruzove saty, lebo chcel byt krasna? Podla mna to bol krasny film.
Inak poznam x chlapcov, ktori mali v detstve fazu, ze chodili v sukni, preslo ich to 🙂 .
Dokonca poznam aj dopspeleho muza, ktory rad chodi v sukni, doma nohavice ani nenosi, v zahranici, kde ho nepoznaju tiez si obcas suknu oblecie. Asi pred rokom sa ozenil, jeho predchadzajuce frajerky nie vzdy tolerovali jeho "uchylku".
Nechapem celkom, co na tom treba riesit - citlivy chlapec, zjavne vnimavy, inteligentny, vsak o co ide? Ked bude homosexual, bude to mat v zivote mozno trocha komplikovanejsie, ale tak to je asi vsetko 😅 Hlavne aby si sam veril a vedel sa prijat taky, aky je, je velke plus, ak ho dokaze prijat aj jeho rodina, podporovat a tolerovat a bude to dobre 😉

zajaciq
2. jún 2012

@nibiru odkial bol ten dokument? klinicka studia? aky teoreticky smer, ? rada si ho pozriem. homosexualita nie je ani choroba ani geneticka "porucha" ani nic.. je to proste len iny vyber, nez ten "spolocensky" prijatelny...homosexualita nie je ziadna "chyba v programe "...v kazdom pripade, co ludi to nazorov, to studii a to vedomosti... ja si myslim,ze je ubohe homosexualitu povazovat za chybu v genetickom vyvoji.. ale tak to dnesna postkrestanska spolocnost asi povazuje za pripustnejsie.

inak v mojom druhom prispevku som napisala, ze vychova , myslim ta taka vseobecne vnimana realita.. s vyberom sexualnej orientacie nic nema..

skrecok
2. jún 2012

@evulkara No, tak ti napsiem o sebe ake zaluby som mala od malicka. Moja mamina velmi tuzila dievcatko a splnilo sa jej to. Som jedinacik. Ja som od malicka nebola typicke dievca, nehrala som sa s babikmi, nemala som rada saty, maslicky atd. Hravala som sa s autickami, legom, merkurom, pracovnym naradim, s pocitacom, rada som liezla po stromoch, rozumela som si ovela viac s chlapcami ako s dievcatami, vyrabala som nieco z dreva, bavil ma aj sport a pod...proste chlapcenske veci. Mamina ma prihlasila na balet, na klavir ale nechcela som tam chodit a tak ma aspon prihlasila na vytvarnu. Proste som bola taka, doteraz nemam rada take veci ako sitie, hackovanie, pletenie, sukne ani nenosim, lodicky na vysokych opatkoch vobec.... No a co! Aspon som viac-menej prakticka, nemam problem malovat izby, plot, opravit mensie veci, kopat zahradu... A som aj tak normalna zena, mam manzela, krasneho syna a radostne cakame druhe....
Ale to ze Tvoje kamaratky by ma potom povazovali za to, ze takym spravanim a zalubami by som bola potom inak orientovana, alebo nieco podobne...a je to uplne chore. Nevsimaj si tie kamaratky, nemaju rozum v hlave. Lub syna takeho aky je, bud rada, ze je citlivy, jemny a nekonfliktny. 😉

mandragora22
2. jún 2012

@evulkara ahoj, co ja by som dala za to, keby moje dievcisko bolo ako tvoj chlapec! 😀 😀 😀 u nas dominuju lopty, vlaciky, auticka, bicykle, sport... strasne vela cinnosti za strasne kratky cas, ja uz vlasy dupkom, no co ti poviem.... 😀 😀 😀 takze bud pokojna a stastna, ze mas pokojne dieta, ktore ma oblubene cinnosti a dokaze pri nich stravit urcity cas... a keby aj bol inak orientovany, no a? hadam ho nebudes mat menej rada? ja mam len jedno dieta, ale uz teraz mi je jasne, ze ak by bola nahodou lesbicka, nezabijem ju ani seba, proste to budem tolerovat a budem jej priat, nech je hlavne spokojna a stastna 😉

aaddeelliinnaa
2. jún 2012

@anjelicek26 ....ked ja citam tvoje prispevky...tak ma dviha zo stolicky 😀 😀 😀
a nazor som vyjadrila....skus precitat este raz...drzim palce

mandragora22
2. jún 2012

@skrecok no tak to sme podobne 😀 😀 😀 😀 😀

czechzuzanaba
2. jún 2012

@aaddeelliinnaa dviha ta zo stolicky? no ne dostatecne, ocividne... 😉

zajaciq
2. jún 2012

@zitaje preesne, ja som to videla vo francuzstine. Vies, ide mozno o to, ze mama, ktora napisala otazku..zije na Slovensku..a tu je vsetko tak strasne skatulkovane.. moja dcerka nechce nosit tutu suknicky a cele dni chodi na odrazadle a obzera kazdemu bicikel, odrazadlo, trojkolku,.. :D no a teraz co, ze nie je cela ruzova a obabikovana? 😀

lea1333
2. jún 2012

prosim ta nestresuj mojej sesternici syn bol taky isty stale ma chvalil ake mam krasne nechty ako som krasne namalaovna a tak dalej chlapom rozpraval ake maju pekne oci tiez sme si mysleli ze bude iny len chalan ma dnes 11rokov a ma tolko frajeriek az az a dokonca starsie podla mna to je len obdobie zivota 😉

zajaciq
2. jún 2012

yyyyyyyyy 🙂))

carodejnica
2. jún 2012

Nečítala som celé, ale mám dojem, že si pletiete pojmy transvestita a transsexuál.

Transsexuál je osoba v "nesprávnom" tele, muž v tele ženy, žena v tele muža. Narodí sa tak, nemôže za to ani on sám, ani výchova - príroda sa niekde "zasekla". Celý život trpí a ak sa aj rozhodne pre radikálnu zmenu pohlavia, vždy je to pod dozorom psychológa.

Transvestita je naopak človek v správnom tele, ale obľubuje obliekať sa ako osoba opačného pohlavia, či už ho to vzrušuje, alebo to robí kvôli show (teda v súkromnom živote sú inak "normálni"). Často sa muži prezliekajú za ženy.

A je ich viac v Amerike? Podľa mňa nie je a prečo? To je jednoduché, Amerika si veľmi cení osobné slobody, a nie je taká prudérna ako stále silne kresťanská Európa. Pre transsexuála v Amerike, je jednoduchšie priznať a prijať svoju "identitu", v konvenčnej Európe sa stále na týchto nešťastných ľudí pozerá ako na "úchylov" (žiaľ). Nehovoriac o transvestitoch, ktorí majú v liberálnej Amerike eldorádo.

mataharyy
2. jún 2012

@evulkara No jak rychle ze spokojeného a normálního dítěte udělat velmi nešťastné... Poslouchat hloupé kamarádky 😝 Co tak se řídit tím že každé dítě je jiné?? Nebo vlastním rozumem... A kdyby to i bylo tímto vlivem, tak co uděláš? Nic, budeš ho nutit aby si hrál s autama, běhal za míčem a pokud má homosexuální sklony, tak stejně dřív, nebo později si najde kluka a můžeš se na hlavu postavit a odstrkovat se ušima... Ale na jeho chování fakt nevidím nic divného, je mu šest, co chceš, aby hrál první fotbalovou ligu a chodil na box?? 🙄 🤐

ajca123
2. jún 2012

@evulkara cica nikde nerobiš chybu.. Nas maly ked mal 2rocky tak chcel mat nalakovane nozky či na rukách ako mám ja rad ma češe. A strašne rad so mnou chodi po obchodoch s oblečenim a vyberá si..
Aj nas má kočík či kuchynku...
A viem že nie je žiaden bukvicak... A že nas tiez nemusí športy je to tím že náš tatko nie je fanda do športu.. Čo jedine naši pozerajú sú majstrovstvá sveta v hokeji a to je vše..
Tvoj syn je normálny ale má rad ine zajmy.. Keby sme boli všetci stejni uz sa asi aj pozabijame...
Klud si dobra mamča

nibiru
2. jún 2012

@zajaciq nie bola to klinicka študia za ktoru sa postavili popredny americky,europsky aj iny vedci bola po dlhoročnom skumani skumali tam chovanie,fungovanie ludi s inou orientaciou ale tiež obojpohlavie a ine vyvojove vady aj dôsledky rôznych hormonalnych poruch,tiež učinok hormonalnych liečiv nepametam si presny nazov ale ak ma discoveris archiv dakde to bude pozerala som to tak 2-3r spat bola tam jedna krasna žena s krasnymi prsiami,vlasmi jedna krasavica nikdy nemala menštruaciu začala to riešit až ked chcela dieta ostala prekvapena ked jej oznamili že nema maternicu ale semenniky a v poctate vobec nemala bit žena nakoniec sa dozvedela že ma mužske chromozomy ....neviem kolko poznaš homosexualov ja teda dost aj mladych aj starých a to že su nimi by si nikto dobrovolne nevybral pretože tato spoločnost je este stale dost netolerantna a ty ludia doslova trpia pre nich je detstvo puberta utrpenie nie preto že nevedia prijat seba ale preto že ich trapi tak ako inych teenagerov že ich odvrhne spoločnost a bohužial stale tomu tak je,preto maju svoju komunitu ktorej sa držia no nikto len tak z rozmaru nedojde ano chcem bit homosexual ano chcem stebou žit,milovat sa ...dalej nechapem ako si trebars 2r dieta same može vybrat orientaciu ked netuši čo to obnaša ano cca 2r. si postupne začnu uvedomovat sexualitu a to že otecko ma pipika maminka pipinku ale nie to že chce bit ženou,mužom to chovanie vidiš už od velmi skoreho veku a aj v takych rodinach kde si nikdy nepripustia že ano moje dieta by mohlo bit homosexual a s čoho ved u nas to vidiet nemohol to len cirkev a najnovšie rusi si myslia že homosexualita sa da liečit nie neda pretože fungovanie toho človeka je inak nastavene nastavena na inu vlnu dokazatelne mu funguje mozok ko u opačneho pohlavia niekde chyba nastala a to už vo vyvoji tak ako s homosexuala nikdy neurobiš heterosexuala s heterosexuala nikdy neurobiš homosexuala to sa proste neda neoklameš to ...ano život v klamstve može par rokou fungovat pre okolie ale nie večne!vätčinou ty ludia maju v sukromi svojich vyhovujucich partnerov

nibiru
2. jún 2012

no a tiež treba pododknut že tu na sk ja aj kazdy metrosexual zaškatulkovany pod homosexuala hoci tomu tak nieje takže to možno ani take strašne nieje 😀 len niekto zbada načančaneho nagelovane chlapca a už musi bit buzík aj ked ho nepozna (podla mna tiež blba moda)osobne sa priznám aj mne sa to už stalo no podla pohybov-vyjadrovania už viem odhadnut ako tak či som sa zmylila.

evulkara
autor
3. jún 2012

@irriss Prosím? ak je niekto podla mna velmi štedrý a ochotný robiť dobro, ako si písala že tvoj syn bol nejako výnimočný stal sa obeťou šikany? prosím ťa, ako si to zistila, ako sa to prejavovalo?

asasasa
3. jún 2012

Kamaratkin brat sa od detstva hraval s babikami, najlepsie sa citil v dievcenskej spolocnosti, cesal vsetky kamaratky a v teenage veku sa okolo neho krutilo aj dost dievcat a myslim ze s nejakymi aj nieco riesil. No a teraz je uz dospely a ma dlhodoby vztah s muzom. Takze tu to bolo ocividne uz od zaciatku. Ale asi je to tak ze niekoho prejde a niekoho nie, no vychovou to neovplyvnis kedze homosexualita je vrodena. Nie je to zavideniahodna situacia ale skus sa s tym zmierit, homosexual z neho nemusi byt ale mozno aj ano, ale podstatne je aby si vychovala z neho sebavedomeho cloveka ktory s tou nelahkou situaciou bude vediet vyrovnat. Vela stastia

nela82
3. jún 2012

@evulkara nemusis sa nad tym trapit 😉Necitala som celu diskusiu..neviem co ti ine pisali-no urcite sa to tu zvrtlo,ako je to tu uz bezne 😅 Este len nedavno davali v TV rozhovor so psychlogickou co sa tohto tyka-je to uplne normalne 😉 Tiez mam synov.Starsi mi pomaha varit,piect,rad vysava...tiez ked sme dosli niekam na navstevu,kde boli dievcatka tak ako prve ho zaujal kocik a babika-to predsa doma nemal 😀 Vobec nie je pravda,ze ak chlapec sa viac mota v kuchyni...bude inak orientovany..Moj brat sa od detstva rad motal v kuchyni..a je z neho velky kuchar-zivy sa tym v zahranici a je spokojny-uz je aj zenaty-teply nie je 😅
Tie tvoje kamaratky asi nevedia co od nudy 😖
Bud rada,ze mas slusneho syna a zbytocne sa nestresuj... 😉

evulkara
autor
3. jún 2012

Jej dakujem Nela, inak pridala som len včera 1. diskusiu, ale máš pravdu, nejako sa to medzi maminami zvrtlo. Takže ani nestíham reagovať, ale vlastne, tie ktoré to poznáte, a máte s tým skúsenosti, tak mi pomáhate to pochopiť. dakujem všetkým evka.

richardcs
3. jún 2012

o tom či bude dieta homo-alebo heterosexuálne je rozhodnuté už dávno pred narodením,výchova a prostredie dieťa len formuje -bud homosexualitu potláča ,alebo liberálnejšie prostredie umožní inej orientácií otvorenejší spôsob života
výchova sexuálnu orientáciu neurčuje,ved každý človek-aj hetero-aj homosexuálne orientovaný vzniká zo vzťahu heterosexuálneho páru
ja som tiež ako dieťa v škole vyšíval,chodil som do pestovatelského krúžku-a som normálne orientovaný
to len predsudky spoločnosti určujú čo je vhodné pre chlapca a čo pre dievča!

graceful9
3. jún 2012

@evulkara nečítala som odpovede iných, ale aj tak som presvedčená, že to tu už odznelo,,,je to úplne normálne,,,proste každé dieťa je individuálne a má iné záľuby atď,,,ja som sa hrávala s autíčkami, kamošky som veľmi nemala, behala som skôr s chlapcami a nie som ani homo ani travesty,,,netráp sa a nedaj na nejaké blbé reči 😉

renab
4. jún 2012

@evulkara neboj sa, ja som mala niečo podobné doma (teda ešte mám, len má 19 a už je chlap 😀 ). nikdy sa nehral s autíčkami, do lopty nevie kopnúť vôbec (ak vôbec vie, na čo lopta slúži 😀 😀 😀 ). keď bol vo veku tvojho syna, mal najväčšiu zásobu riadikov spomedzi všetkých dievčat z paneláku. stále varil a rád varí aj teraz - na internáte varí pre všetkých kamarátov. tiež sme museli kúpiť kočík, lebo sa chcel s ním prechádzať ako staršia sestra. nosil "prsia z vlny", vložky. skúšal v kúpeľni menštruačné tampóny v pohároch vody. do ôsmych rokov to všetko prešlo. presedlal na elektriku a ako som bola nešťastná z riadikov, tak som si potom želala, aby v tom pokračoval 😀 😀 😀 Bolo to totiž neškodnejšie ako pokusy, ktoré nasledovali.

sissmiss
4. jún 2012

dva krat odoslany prispevok...sorry

sissmiss
4. jún 2012

🙂 @evulkara ja som si niecim podobnym presla. Vyrastala som na ulici kde nebolo jedine dievca, len vela chalanov...nemala som sa s kym inym hrat, a sice som od 4 rokov chodila na vytvarnu a bavilo a bavi ma to, tiez som hravala futbal, hokej, stavala bunkre, citala tarzana...v skolke ma nasilu odvliekli od futbalu a posadili na lavicku k dievcatam ktore mali v kocikoch nezive deti a tvarili sa ze su zive. Uplne som bola sokovana preco to robia a zdalo sa mi to divne a nehorazne nudne. Zial moja mama to riesila podobne ako ty...na nejake dobre rady znamych som absolvovala iks rozhovorov ci som neni nahodou divna...To jej pochybovanie ma zneistilo natolko ze som sa asi naozaj divne spravala lebo som si nebola ista ako sa mozem spravat aby som bola akoze ok a ake spravanie je uz divne...a az ked som dospela, dokazala som to ublizenie, tu krivdu spracovat a pohnut sa dalej. Ale tolko bolesti...zbytocne. Dnes najradsej nosim sukne a saty, vysoke opatky, dlhe vlasy, som zena. Dnes viem ze mama si mala riesit svoje problemy a nehladat stale nieco na mne, len aby skryla svoju neschopnost a strach, matky casto takto utekaju od problemov v manzelstve ze riesia deti... Ty ale napises ze ziadne problemy nemas...a ako si na tom so svojou sexualitou? 🙂 A prijala si syna ako chlapca alebo si sa s tym doteraz nevyrovnala, len potlacila?

luciana157
4. jún 2012

ahoj,necitala som ine prispevky,napisem ti len moj nazor.mojej kamaratky syn ma tiez doma babiku,ze mu ju museli niekde kupit lebo nechcel bez nej odist🙂tak ako moja malinka ma doma aj auticko a kope si s tatom loptu🙂je malinky na to aby sa to daloí posudit.a myslim si ze by si to ani nemala riesit,lebo najdolezitejsie je ze mas zdraveho krasneho syna. a ci uz bude bi,hetero alebo homo je uplne ale uplne jedno.je to raz tvoj syn a naozaj dolezite je len jeho zdravie a stastie v zivote.takze nech sa hra tak ako ho to bavi,nech chodi na vytvarnu s dievcatami,mozno ma na to talent.nepocuvala by som nikoho,na svoje dieta by som bola hrda vzdy.