Riaditeľka či žiak: Kto má pravdu v školskom konflikte?
Moja sesternica je dlhoročná riaditeľka základnej školy, v oblasti kde je všeobecne menej detí a reálne hrozí aj zánik školy v blízkej budúcnosti. Asi polovica z tých mála detí je rómov a viacero deti odchádza na 8 ročné gymnázium.
Teraz k veci, kamarátka a niekdajšia spolužiačka preložila dieťa pred mesiacom na inú zs , takto musí jej syn cestovať 30km denne. Ok jej vec, ale kade chodí tade kydá na sesternicu.
Ako môže byť vinná riaditeľka napr za to, že v triede zostali dvaja biel chlapci jej syn a jeden integrovaný.
Že jej syn tam nemá kamarátov. Poznám mamičku toho integrovaného chlapca, ona má úplne opačný názor. Podľa nej je kamoškyn syn nevychovaný a rozmaznaný puberťák.Možno som zaujatá, ale z môjho pohľadu robí sesternica všetko čo je v jej silách.
Nechcem sa opýtať kto má pravdu, možno každá strana si nesie svoju časť ,,viny,, a univerzálna pravda ani neexistuje.....
Ale veľmi ma mrzí, keď počujem že za základe jej poloprávd budúcich prvákov dajú na inú školu.
Mrzí ma že škola s dlhoročnou tradíciou môže zaniknúť.
Zároveň viem že ak sa to stane tak kamarátka za to nemôže, bude to vplyvom viacerých faktorov.
Moje deti a pár ďalších z rodiny je málo na udržanie školy. Ale predsa ,prečo musí mať rodič/žiak vždy pravdu a škola.sa.ťaha do úzadia?
Ak to vie tá riaditeľka školy, mala by ju konfrontovať.
@lukbe skôr či neskôr sa to dozvie, ale teraz už pedagóg nemá takú autoritu ako kedysi. Obaja teraz už nebohý rodičia mojej sesternice boli učitelia a oni ešte niečo v obci znamenali. Zdravili sa im dopredu, nikdy som na nich nepočula takto kydať.
Nebola tam nejaka sikana? Vtedy za to ozaj moze riaditel, ak to neriesi. Pripadne nejaky iny problem. Nepozname ziadne suvislosti ani fakty, takze tazko k tomu zaujat stanovisko.
Nebola tam nejaka sikana? Vtedy za to ozaj moze riaditel, ak to neriesi. Pripadne nejaky iny problem. Nepozname ziadne suvislosti ani fakty, takze tazko k tomu zaujat stanovisko.
@ullala keby tam bola šikana už by to bolo rozkríknuté po celej obci. Ona by si to pre seba nenechala
Všetko čo jej vadí sú pre mňa prkotinky. Napr presúvanie žiakov medzi ucebnami. V našich časoch boli v každom ročnom po dve triedy, kým teraz je v jednom slabšom ročníku 10-12 deti a polovica tried je prázdna. V prázdnych triedach sa za roky vybudovali učebne na jazyky, fyziku, chémiu, biológiu atď.
Neviem kde ako, ale v našich časoch sa na zemepis vlačili veľké mapy, na dejepis iné mapy, na biologiu kostra, a pod. Teraz sa nič nemusí navlačovať.
Všetko čo jej vadí sú pre mňa prkotinky. Napr presúvanie žiakov medzi ucebnami. V našich časoch boli v každom ročnom po dve triedy, kým teraz je v jednom slabšom ročníku 10-12 deti a polovica tried je prázdna. V prázdnych triedach sa za roky vybudovali učebne na jazyky, fyziku, chémiu, biológiu atď.
Neviem kde ako, ale v našich časoch sa na zemepis vlačili veľké mapy, na dejepis iné mapy, na biologiu kostra, a pod. Teraz sa nič nemusí navlačovať.
@anonym_autor Pozri sa, každý príčetný človek si iného vypočuje a urobí si názor sám. Tvoja kamarátka rozpráva svoju skúsenosť, ako ona vidí dane veci a prečo ona s nimi nie je spokojná. Kto si ju vypočuje, urobí si svoj názor.
Klame v niečom konkrétnom? Z toho čo píšeš, som zatiaľ žiadne klamstvo nepostrehla. Popisuje určitý stav z jej pohľadu. Niekto naopak môže dané veci oceniť.
Väčšinou chce matka pre svoje dieťa to najlepšie. A to zjavne hľadá i tvoja kamarátka.
@anonym_autor ak je dieťa integrované a niekto ho považuje len za rozmaznaného a nevychovaného, tak by sa nemal ani vyjadrovať… očividne také dieťa nikdy nemal. Ku zvyšku sa ti nevyjadrím, lebo chyba je určite na oboch stranách.
V dnešnej dobe, žiaľ, väčšina ľudí vníma akúkoľvek inštitúciu, alebo autoritu, ako nepriateľa, ktorý im ubližuje a škola a učitelia sa tiež nechtiac ocitli v tomto predsudkovom vreci.
@anonym_autor ak je dieťa integrované a niekto ho považuje len za rozmaznaného a nevychovaného, tak by sa nemal ani vyjadrovať… očividne také dieťa nikdy nemal. Ku zvyšku sa ti nevyjadrím, lebo chyba je určite na oboch stranách.
@anonym_ccb07f Mamička integrovaného chlapca je so školou spokojná, prečítaj si to, prosím, ešte raz. Chápem ťa, že ťa zabolela tá kritika, ak máš doma integrované dieťa, ale dieťa, o ktorom sa vyjadrili, že je rozmaznané a drzé, nie je integrované, integrované je to, ktoré na škole zostalo.
tiež máme školu na dedine a nedala som tam dcérku z dôvodu že je tam veľa rómskych detí zo susedných dedín....
tiež máme školu na dedine a nedala som tam dcérku z dôvodu že je tam veľa rómskych detí zo susedných dedín....
@mimaapeto je iné nedať tam dieťa vôbec alebo dať dám dieťa a po siedmich rokoch uprostred škol.r. prepísať inam a kydať
Tak ako si kazdy rad zanadava na starostu, primatora, tak to schytavaju aj riaditelia ZS. Tvoja sesterka sa mozno ide pre skolu pretrhnut a aj tak si nepomoze a škola zanikne a nejaky sociopat z Parchovian razi Som riaditel, kto je viac... Ty ju zbytocne riesis, vie sa obhajit aj sama a ten odideny kus, to je dnes bezne, maloktore decko je v jednej ZS 1.-8.,9. trieda, ako my. Niektori su schopni presedlat vsetky skoly v okoli a spoznat 4nasobok rovesnikov, co tiez nie je na skodu.

Ak to vie tá riaditeľka školy, mala by ju konfrontovať.