Rozmaznaný školák
Dievcata moje, musím sa vyzalovat pretože už fakt neviem ako ďalej som dnes taka smutná sama zo seba aj zo syna. Pred časom som tu písala ze mam veľmi rozmaznaneho syna. Začala škola a on sa správa úplne katastrofálne. Vôbec sa nechce učiť, písať DU. Proste hodí mi ich že on to robiť nechce a hotovo. Maju sa učiť básničku nie proste nie. Tak som mu vzala mobil, zakázala TV. Nepomohlo. Proste sedí pozerá do blbá... Je nedeľa a on vôbec není pripravený na pondelok do školy. Pýtam sa ho Darko môj prečo sa nechceš učiť? A o mi odpovedal lebo nechcem a co. Vysvetľujem kričím. Samozrejme aj manžel dohovara. Priznám sa včera mi ruplo.. nervy a zbila som ho. Pretože je drzi. A on ešte skoro do mňa sa pustil, keď to videl manžel udrel ho aj on. Bitka vôbec nepomohla... Ani pekne slovo ako ešte na nho? Som zúfalá chce a mi plakať....
@lauriema Máš malé dieťa a nemáš čo na práci? Síce ani nevaríš, tak čo sa divím...
@acrobaleno Ty sa k môjmu pôvodu vôbec nevyjadruje, lebo veď medzi bielymi neni ani zlodej ani vrah len medzi nami.... 🤦♀️Hnusia sa mi také reči vraj tu vidno pôvod.... Keď máš písať také rasistické hlúposti nechaj si to pre seba pretože sa ma to dotklo a urazili, dievčatá tu pekne diskutovali a ani jednej nenapadlo naviazať sa tu do pôvodu! Tak sa uvedom
@mandarinka555 Mam na to aby som nevarila... Ale aj varím dnes som zapravila na buchty... Riešiš len to co si si sama vybrala a co sa ti nepáči aby si mi to mohla vyhodiť na oči....
@lauriema Tak asi si neprecitala cely prispevok. 🙄
@acrobaleno
Nič rasistické som na Tvojom príspevku nevidela....spomenúť pôvod je ako červené súkno pre býka.
Každý ma nejaký pôvod a nejaký spôsob života ( niečo zmeniť vie niečo nie ), vždy záleží akým spôsobom žije a ako sa chce a správa voči ostatným ( toto sa mne veľmi nepáči na MK to navázanie sa do druhých )... pozrite sa autorka požiadala o pomoc, dostala tu xy rad a je len na nej čo si z toho odnesie a osvojí do života. Preco jej ešte nakladať .. načo? Čo sa Vám niektorým uľaví? Autorka komunikuje isto pekne a slušne. Ja jej držím palce, aby si z tej diskusie vzala to pozitívne a pomohlo jej to.
@lauriema nečítala som úplne všetko ty máš obrovskú chybu, že Ti rodičia, babka kecaju do výchovy a syn vie, že sa má kde vyžadovať, poliskat, dostane darčeky, peniaze a ty si tá zlá, ktorá chce, aby sa učil,posluchal....vo veľa rodinách to tak je.A u Rómov sú deti sväté a hýčkané aspoň v tých rodinách, ktoré poznám ja.Su Rómovia, ale vysoké školy, práca na ministerstve nie je pekné tu vyťahovať komunitu a nejaké podpasovky.Ako pises mama ho považuje ako za svojho syna, lebo ho vychovávali a tebe pomáhala, tak ma pocit, že môže To do toho rozpravat..To, že zdvihol na teba ruku v takom veku je veľmi zle a podľa toho čo píšeš bude ťažký oriešok.Musis byť prísnejšia aj, keď to nemáš v povahe nemôžu si všetci na teba dovoľovať potom budeš naozaj len tá slúžka čo doma navari, napecie.Babku mamu nerieš spravili z toho teatro nech si vyvolávajú ty vieš prečo dostal a je to Vaša vec.Chlapec asi vie, že akonahle od neho niečo chceš zoberie sa a u babky ded nájde útočisko.
Len ideš robiť ďalšiu chybu, že aj ďalšie dieťa bude vychovávať svokra a nie ty.Ciel je pekný našetriť, mať dom len dávaj pozor už vôbec nebudeš mať dosah na deti.ono je pekné, že synovi hovoríš o vzdelaní a pod, ale 8 r dieťa tomu nerozumie ma z toho srandu.
Ideš dobre na to, že si rodičov stopla aspoň dočasne.Minule Ti bolo vytýkané, že veľa variš, pecies teraz si za lenivu, že si dáš donášku.
@puklica13 Mne vôbec nie je zbytočné niečo písať, mala som tu otvorenú diskusiu s dievčatami na úrovni...
@danim
@taga
@rubinka je pod moju úroveň aby som si písala s niekym kto dáva na javo že pôvod je dôležitý neviem ako inak si to mam vysvetliť keď tak si to napísala 🤦♀️Dievčatá mi v tejto našej konverzácii ani raz nedali na javo môj pôvod...
@yoxinka
@lenocka12345
@0silvia0 Ďakujem Vám dievčatá ste zlaté ❤️Ďakujem za Vás Bohu že sa nájdu aj ľudia ktorývh farba pleti nezaujíma.
@0silvia0
@lauriema je hlúpe vyčítať ti pôvod .. veď čo sa máš teraz precarovat ?;) komunikujes pekne, slušne, píšeš bez pravopisných chýb- to nech si tie mudrlantky všimnú 🙂 ale vidíš na druhej strane to, že si prve zverila mame lebo si v 18 študovala a teraz ideš pracovať .... keby to bolo inak povedia, že máš ledva základnú a robiť sa ti nechce 🙈 myslím, že rozumieš na čo mierim. ( aj keď môj názor Ok v 18 to už nezmeníš, ale teraz ostan na MD a vychovávaj si vaše deti sama s manželom ).. ľuďom nevyhovies.. ale to nerieš. Vezmi si z tejto diskusie to, čo ti pomôže.
@lauriema este jednu vec by som ti poradila - ty si sadni sama so sebou a porozmyslaj aj nad svojim nastavenim. Lebo naozaj, si dost nestabilna - pises o hrackach a daroch od starkej ze isto ich hodim do kosa a o dva riadky nizsie nehodim ich uz kvoli ucte ci co? Takto nemozes, ak toto robis aj pred synom a este nahlas, ze sama nevies co a kam, tak jasne, ze s tebou bude kyvat. Napis si na papier co chces, ake pravidla sa maju dodrziavat, ako chceš svoju rodinu viest a za tym si stoj. Bez emocii, pragmaticky. Mne napr pride nevyzrete, ako tu pises babam 'si zlatucka' a pod, ocenujem, ze si vdacna, ale nie takto. Nie ako voci 2rocnemu babatku. A dalsie, ci varis alebo nie je tvoja vec, ale hovorit 'mozem si dovolit objednat' a pod - ty sama ukazujes pokriveny vztah k financiam svojim detom. Varenim im dokazujes aj svoju starostlivost voci nim...
@taga tiež si myslím, že ešte treba tu finančnú gramotnosť vycibriť. Lebo autorka povie, že idem do prace, aby som zarobila ušetrila lebo dom chcu stavat ci čo... a na druhej strane 8r synovi- prisľúbili elektrickú kolobezku - čo je hlavne nebezpečne pre take malé dieta, a stojí zo cca 400€ ( za ma nepotrebná a predražená vec - tiež si ju môžem dovoliť no nekúpim ju, lebo zas nemusim mat všetko a za takú cenu isto nie ), a varit doma je jednak zdravšie, ekonomické a rodinne a deti si zo fungovanie odnášajú do života ). Lebo tu nejde o to, čo si môžem dovolit- ale učím deti k hodnotám života.. a nie tým, že sa tam dookola pred synom peniaze dávajú. ( to že rodina ma, deti ani nemá čo zaujímať- oni maju byt zaneprázdnené inými témami )
@taga ach jaj to ze som napísala ze ich hodím do koša bolo v nervoch ty si určite nikdy nič nepovedala nervózna a nikdy si sa potom neopravila však? Keď niekomu napíšem ze si zlatúčka, tak preto lebo to tak cítim a ďakujem za podporu proste taka som a nebudem sa meniť alebo co pretože tebe sa to nepáči.V tejto situácii naozaj potrebujem podporu a dievčatá ma chápu, preto som napísala ze si zlatúčka. Pretože manžel je vkuse v práci. Nemám sa skym poriadne ani rozprávať atď. Keď je doma snaží sa čas využiť s deťmi prácou na chate... A k tomu varenie dievčatá mi v inej téme radili aby som jedlo objednávala, pretože nič nestíham. Teda ja musím mať obed presne na 12:00 tak som náučná. A pri mojom varení sa jedli niekedy okolo 14:00.... Pretože ráno vstanem, raňajky deťom, sebe, 7 mesačnej, upratať, každý deň periem takže prádlo žehliť, každý deň vysávam, a to ze som napísala ze na to mam tak áno mam, napísala som ti to preto takto lebo je to proste tak, nejde o to ze neviem variť len je to proste pomoc a by som mala viac času na deti. Dnes napr. Variť idem predstav si 😉
@rubinka čo je divne ? Ja zároveň pracujem a decko mi v noci absolútne nespáva tak že šetrím energiu kde sa dá . Navarí nám buď moja mama ale nemám problém si objednať aj menu z najbližšej restiky . Ako uvarim , veci čo sú 15 minútovky . Polievky tiež sa dá . Ale chápem ak niekto nestíha ... a starať sa má aj chlap a variť a vedieť ako domácnosť funguje na margo že dievčatá by to mohli ovládať .....
@lauriema
A to žehlíš ráno? Ja som po narodení tretieho dieťaťa žehliť prestala, lebo to neskutočná strata času, ale kým som žehlila, tak po večeroch, pri telke, keď deti pospali. Teraz mám sušičku, operiem tak 2x týždenne, nahádžem do sušičky, teplé poskladám hotovo. A to pranie ešte riešim tak, že si prádlo nahádžem do práčky večer, pred tým ako idem spať a nastavím ju, aby skončila ráno o 7.30, takže sa ráno zapne sama a 7.30 mám opraté. Áno mám vydumanú práčku, ale toto sa dalo aj na mojej starej nastaviť a tá až taká múdra nebola. Môj muž ráno robí synovi desiatu a vezie ho do školy, lebo on musí byť prvý tam dovezený. Bábo vstáva neskôr a staršia dcéra tiež. Ja napríklad veziem dcéru do škôlky, to musím vychystať ju aj malú ročnú, ktorá ide s nami, čiže prezliecť, prebaliť, nakŕmiť, raňajky im mne, cestou zo škôlky sa stavíme v obchode niekedy, nakúpime a doma som okolo 10.00. Ja si varenie premýšľam deň dopredu a vždy mám aspoň polievku dva dni alebo mám druhé a rýchlo polievku spravím. Ja varím ozaj že pestro, zdravo, veľa zaleniny, strukoviny, aj palacinky spravím aj buchtičky dukátové, ale všetko tak rozumne s mierou. Ale mne to varenie bežné cez týždeň zaberie max hodku. A to varím aj pre muža, ten robí z domu. Včera si písala, že si zarábala buchty. Tak ja napríklad také veci robím deň dopredu poobede, keď už môže byť pri deťoch muž alebo večer zase, keď pospia. Večer si upečiem 2 plechy dukátových, nastrkám do sáčkov, polovica ide do mraziaka, druhá je ďalší deň na obed a to je ozaj 15 minút roboty, lebo polievku viem, že mám, uvarím puding, dám buchtičky a navarené ... A taký deň idem s deckami von doobeda, lebo viem, že obed bude raz dva. Vysávať každý deň pri malých deťoch je otročina, takže vysávam tyčovým okolo stola po jedle, lebo tam je bordel furt a sem tam pobehám obyvku, taz týždenne popraceme spolu dom, povysávame, umyjeme, kúpelne umyjeme a je. Aj my si objednáme jedlo a radi, ale gro je u nás domáca varená strava, lebo to je, podľa mňa, dôležitejšie ako mať každý deň povysávané a ožehlené.
Je to jedno, ale 8 rocny chlapec sa nema co k rodicom takto spravat. Uz je dost velky aby chapal veci. Ja by som mu pohrozila ustavom a hotovo. Prestante ho obskakovat, proste si ho nevsimajte a mozno mu to dopne
K pôvodu. Mala som kolegyňu Rómku mala iba ZŠ ale vôbec nebolo na nej poznať. Dokončila SŠ kvôli zdraviu ale ozaj klobúk dole. A ako nám vravela že keď sa napr ako deti hrali vnútri v dome s loptou otec im povedal raz max 2x aby sa nehrali ... nepamätám si či niečo rozbili alebo nie ale viem že otec im loptu prepichol a vyhodil lebo neposlúchli. Mali prísnejšiu výchovu ale vždy o otcovi rozprávala a úctou ako jej dal z dreva spravený koč tuším a ako ho zachránila keď jej na totálku zhorel dom. U nich také že neučiť sa neexist ... max mohli tuším 2ky alebo 3ky mať na vysvečku.
@stela01 súhlasím s tvojim prispevkom. Autorka si v tej diskusii dosť protirečí- keď jej baby napísali, že sa ma venovat deťom, nie za taký krátky čas od registrácie mat tolko príspevkov na MK- na to reagovala, že keďže je doma, nemá moc čo robiť ( ja osobne som sa zacudovala lebo mama pri deťoch sa fakt nemá čas nudiť )- a potom reči, že ona na to ma, a neskôr zas, že to preto, že nestíha... tak preto jej tu mnohé píšu, že treba utriediť priority.

Najlepsi argument, ale aky je pekny. 6 stran o nicom. Pride streda o tri tyzdne a znova to iste. Nech sa na mna nikto nehneva, ale tu vidno tu vychovu a aj povod. A skor nez ma tu niekto obvini z rasizmu. Ja sama som z dost miesanej rodiny (if you know what I mean😂). Takze nieco podobne som mala pred ocami zo sirsieho okolia. Rodicia sa mohli dotrhat, ale ked on bol taky pekny a “sikovny”. Teraz ma 40 a ani zakladu neskoncenu, ale mudry ako radio.