icon

Rozmaznaný školák

lauriema
13. sep 2020

Dievcata moje, musím sa vyzalovat pretože už fakt neviem ako ďalej som dnes taka smutná sama zo seba aj zo syna. Pred časom som tu písala ze mam veľmi rozmaznaneho syna. Začala škola a on sa správa úplne katastrofálne. Vôbec sa nechce učiť, písať DU. Proste hodí mi ich že on to robiť nechce a hotovo. Maju sa učiť básničku nie proste nie. Tak som mu vzala mobil, zakázala TV. Nepomohlo. Proste sedí pozerá do blbá... Je nedeľa a on vôbec není pripravený na pondelok do školy. Pýtam sa ho Darko môj prečo sa nechceš učiť? A o mi odpovedal lebo nechcem a co. Vysvetľujem kričím. Samozrejme aj manžel dohovara. Priznám sa včera mi ruplo.. nervy a zbila som ho. Pretože je drzi. A on ešte skoro do mňa sa pustil, keď to videl manžel udrel ho aj on. Bitka vôbec nepomohla... Ani pekne slovo ako ešte na nho? Som zúfalá chce a mi plakať....

letfenixa
16. sep 2020

@stela01 ježišmária, že príklad dievčatám, synovia to nepotrebujú?

stela01
16. sep 2020

@letfenixa
@letfenixa

rubinka

Dnes o 07:43

@lauriema - no ja by som radila variť domácu stravu jednak vieš čo deťom dávaš, zadruhe je to zdravšie a lacnejšie a v neposlednom rade si príkladom pre svoje dcéry do budúcna, mali vidieť ako domácnosť funguje že žena varí, stará sa

Tu na toto som reagovala

katkaaaaaaaaaa
16. sep 2020

Môj ma 5 a tiež chodím s ním ku psychologičke 🙂 Nieje to hanba, je to pomoc dieťaťu, a maly hovorí že sa chodí hrať ku takej tete čo sa s ním veľa rozpráva 😃 Ísť s ním dobrovoľne nasilu ... Neskôr pochopí že to robíš pre neho aj pre svoje nervové zakončenia 😃🤷‍♀️😊

stela01
16. sep 2020

@letfenixa a za mna určite áno , potrebuju .

lauriema
autor
16. sep 2020

@stela01
@danim
@rubinka
@janulik2008
@monicka144
@yoxinka Dievčatá, ďakujem Vám za reakcie. Myslím si ze uz sa montujeme aj do veci na ktoré som sa Vás vôbec nepýtala. Napríklad varenie to nechajte na mňa. Je na každej žene ako si zorganizuje domácnosť, ďalšia vec ze si protirecim, nemyslím si ze takto cez soc. Sieť sa dá napísať všetko, pocit, túžba, čiže neberte to tak ze si protirecim, proste mam viac myšlienok a do jedného príspevku ich nevsuniem. Samozrejme ze aj varím napr.vcera som varila, dnes varím... Domáca strava je domáca strava to je pravda, ale obiednavam jedlo z kvalitnej restiky. Ja som proste taka ze musím mať doma úplne čisto. Manžel mi cez víkend samozrejme pomôže, ale tak to som rada keď sa venuje deťom. danim písala si ze mi treba zlepšiť finančnú gramotnosť, ver ze netreba,mame aj ušetrené peniaze, nebudem tu písať ze koľko ale som spokojná, možno by sa dalo odložiť ešte viac, ale tak to už je vec každej z nás koľko odkladá. Môj manžel je vynikajúci v sporení, dokáže usporiť dosť veľa. Takže som veľmi rada. Ďakujem Bohu za tak úžasného manžela a samozrejme aj zdravé detičky, to ze syn má skorú pubertu že je rozmaznany, určite vyuzijem napomenutie od Vás budem sa snažiť to zmeniť! Držte mi palce, veriace modlite sa za mňa prosím!

mondolina
16. sep 2020

Tak je potom všetko v poriadku...😉👍

felicitab
16. sep 2020

@rubinka Príkladom pre dcéry aby videli ako má fungovať domácnosť, že žena varí a stará sa o všetko? To vážne?! Synovia to nepotrebujú? Vážne treba vychovávať ďalšie generácie chlapov, ktorí si myslia, že nemusia doma ani pohnúť prstom, že domácnosť je výlučne povinnosťou ženy?

acrobaleno
16. sep 2020

@felicitab a potom sa tu ženy sťažujú, že im doma muž nepomôže, že je to ženská robota a je na materskej a "čo celý deň robila" 😂

simca06022011
16. sep 2020

@felicitab
@acrobaleno jasne aj synovia potrebuju vidiet mamu varit a starat sa :D ale aby videli, co treba doma od zeny ocakavat ;)

acrobaleno
16. sep 2020

@simca06022011 Veď nikto netvrdí opak. Ale aby sa výhradne starala o všetko žena? Aj môj bio tatko aj nebio tatko si s mamou delili tieto práce 50/50 a ja očakávam to isté.

simca06022011
16. sep 2020

@acrobaleno to bolo myslene ironicky... ;) bohuzial ale aj take pripady su

taga
16. sep 2020

@lauriema myslim, ze tu uz naozaj nie je co viac napisat, len, ze komu niet rady, tomu niet pomoci.
Varenie sa zvrhlo do otrepanych diskusii o rozdelení prac, zatial co ja som sa ti snazila napisat nieco uplne ine. Nemusis pisat o vasich financiách, ani ci na to mas atd atd. Ja to tiez nepisem. Ver mi, ze tiez mam na to, aby som si objednavala. Ale moje deti vidia, ze aby sme sa najedli, tak ocko ide na nakup, maminka uvari.. ze potom treba upratat, ze to vsetko stoji cas a namahu. Snazime sa ich naucit o com je zivot, lebo takto to funguje so vsetkym, ci uz domacnost, praca atd atd, akakolvek povinnost, uplne irrelevantne, ci mužská, ci zenska. Nie ze jedlo nam prinesu, ked si objedname a potom len zahodim obaly a mozem dalej tukat do telefonu a kukat telku. Ale ze ked nieco chcem, musim tomu dat CAS A NAMAHU, NIECO SPRAVIT, POSNAZIT SA... nie v style ja na to mam, babka na to ma, tak podme a vsetko si kupme! Ale zacinam mat pocit, ze ty to len citas, pritakavas, dakujes, ale hlbsiu stopu to v tebe nezanecha. Pretoze nakoniec mas na vsetko obhajobu, ospravedlnenie, skvelu rodinu, vsetci ste krasni.. len sa mlatite a nikto nikoho nerespektuje 🤷‍♀️

taga
16. sep 2020

@stela01 neporovnavaj sa prosim s autorkou. Ja chapem, ked niekto nevari, lebo nestiha. Ty pracujes. Autorka je doma so 7 mes babatkom. Ja som napr tiez nestihala varit pri prvom, jednak bol narocny, zle spaval a kym bol len dojceny, tak len pre seba som nevarila kazdy den, muz jedol v praci. Radsej som cas venovala malemu, prechadzky atd.. kazda to mame nejako. Dnes varim denne, lebo... Lenze autorka na jednej strane nestiha varit, potom zas nema nic na praci a nakoniec objednava lebo na to ma.. akokolvek, chcela som skor poukazat na to, co deti ucime tym, ked vidia, ze nieco robime sami, alebo si to 'len' kupime v obchode. Lebo jej syn ocividne nepozna hodnotu veci, ked jeho prva otazka pre navstevu je 'co si mi doniesla' alebo este lepsie, ako kdesi autorka pise, ze rozkazom frkol svagrinej ci komu 'chod mi nieco kupit'... odniekial taketo spravanie ma.. preto myslim, ze treba viac dbat u nich na to, aby chapal, ze holuby pecene nikomu nepadaju.. a ako lepsie, ak nie prikladom? myslim, ze toto vobec nie je vas pripad

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lolita555
Autor odpoveď zmazal
lolita555
Autor odpoveď zmazal
mondolina
16. sep 2020

@taga
Úplne výstižne napísané 👍

lauriema
autor
16. sep 2020

@mondolina Ako to myslíš?

mondolina
16. sep 2020

@lauriema
Teraz čo ako myslím?

lauriema
autor
16. sep 2020

@taga Ešte jedna vec ma zaujíma ako vieš ze nemám job aj pri 7 mesačnej? Myslím si ze mame úplne iné hodnoty v živote, ty len hodnotí mňa, čo ma uráža prepáč ale kde berieš tu drzosť? Ja ti do hrncov nepozerám. Téma bola rozmaznany školák, nie varenie, ale evidentne chceš riešiť len to co sa tebe nepáči áno doma sa bijeme🤦‍♀️aj teraz mam modrinu pod okom, akože prepáč ale už len toto je drzosť že si dovolíš i niečo také napísať.

lauriema
autor
16. sep 2020

@mondolina že všetko je v poriadku to je ironický? Alebo normálne? Prepáč uztoneviem rozoznať keď sú tu aj také ktoré sa chcú do mňa len navazat

mondolina
16. sep 2020

@lauriema
No lebo v úvodnom príspevku píšeš, že si zo situácie so synom zúfalá.....a v tom dnešnom to vyzerá, že vlastne žiaden problém.
@taga ti napísala pravdu, pod pojmom, že sa bijete myslela to, že syn kope do dedka( to si písala ty), potom ty udrieš syna, on ti to vráti, tak mu šlahne manžel 🧐 veď to sú bitky nie?

lauriema
autor
16. sep 2020

@mondolina ja už nemám energiu na tieto za ie vojny... Každý si vyberá co chce.. Ani syn kope do dedka ani zbila som ho on to vrátil... Ale prečo ste na mňa také škaredé? Píšete to tak ztroho odmerane ako keby som bola jediná na svete ktorá má doma problém. Ako ze žiadny problém? Véd so synom sa to rieši. Inak problém doma nemám žiadny 🤟Nebudem teraz preto vkuse plakať pre pána Jana mam doma ešte ďalšie 2 deti🤔

lauriema
autor
16. sep 2020

Dievcata, cele sa to zvrhava už nie veľmi pekným smerom, ďakujem Vám za radu, využijem určite viac z nich. Do varenia sa mi nekecajte prosím Vás, pýtala som radu ohľadne syna tu som dostala. ĎAKUJEM VÁM VŠETKÝM

taga
16. sep 2020

@lauriema zena ty nemas sudnost! Od zaciatku som sa ti snazila radit, podporit.. precitaj si vsetky moje prispevky! Pisem len to, co si nam ty sama opisala ako vase problemy. To je moja drzost? Ale ty nemas ziadnu sebareflexiu! Proste ked neotvoris oci, nikdy sa u vas nic nezlepsi..

mondolina
16. sep 2020

@taga
Škoda slov na ňu. Napíš jej, že je zlatučká a milučká a hneď nebudeš drzá 😂

nini1010
16. sep 2020

Fuu,to ste to museli tych 8 rokov ale strasne pokaslat (a to som sa vyjadrila slusne) ked ste sa dopracovali az sem.Toto sa nestalo zo dna na den.Museli ste ho hrozne vychovavat.

stanislavicenka
16. sep 2020

@syslik81 ja si tiez myslim Toto.

@lauriema musite si stat za svojim a v podstate suhlasim s prispevkom od syslik81.
On tiez potrebuje vasu lasku, podporu, a pocut, ze je ore vas dolezity. A nie ho mlatit, booze. A stari rodicia nerespektuju? Tak kontaktna minimalny.
Este ma napadlo, ze je to chlapec, a time chlapci byvaju na tu mamu velmi naviazani.
Spomen si, kedy si ho naposledy objala, pochvalila, podakovala sa mu za nieco

lauriema
autor
16. sep 2020

Dievcata, predstavte si môj syn sa učí 😘😘😘viem ze sme len na začiatku ale zákaz mobilu, TV, psp pomohol 🤟A samozrejme modlidba❤️@taga a mandolina ste zlatúčke, milucke, rozkosnucke 😘😘😘

lauriema
autor
16. sep 2020

@nini1010 Co je hrozne? S láskou sme ho vychovávali, a takto to dopadlo