icon

Rozmaznaný školák

lauriema
13. sep 2020

Dievcata moje, musím sa vyzalovat pretože už fakt neviem ako ďalej som dnes taka smutná sama zo seba aj zo syna. Pred časom som tu písala ze mam veľmi rozmaznaneho syna. Začala škola a on sa správa úplne katastrofálne. Vôbec sa nechce učiť, písať DU. Proste hodí mi ich že on to robiť nechce a hotovo. Maju sa učiť básničku nie proste nie. Tak som mu vzala mobil, zakázala TV. Nepomohlo. Proste sedí pozerá do blbá... Je nedeľa a on vôbec není pripravený na pondelok do školy. Pýtam sa ho Darko môj prečo sa nechceš učiť? A o mi odpovedal lebo nechcem a co. Vysvetľujem kričím. Samozrejme aj manžel dohovara. Priznám sa včera mi ruplo.. nervy a zbila som ho. Pretože je drzi. A on ešte skoro do mňa sa pustil, keď to videl manžel udrel ho aj on. Bitka vôbec nepomohla... Ani pekne slovo ako ešte na nho? Som zúfalá chce a mi plakať....

nini1010
16. sep 2020

@lauriema Necitala som vsetky komentare,ale niekde sa urcite stala chyba.Mozno prave tej lasky bolo privela v zmysle,ze ja moju sice vychovavam s laskou ale zaroven aj s pevnou rodicovskou rukou a zdravou prisnostou.Ma 7.A najma ked mi niekedy aj povie mami mne sa nechce robit ulohy tak ju necham tak.Poviem jej ze uz nie je v skolke,jej ulohy su jej zodpovednost a bide si vysvetlovat pred celou triedou ona ucitelke preco sa na to vykaslala,ze pre mna tie ulohy naozaj robit nemusi.Doteraz ju ta chut neurobit si ulohy vzdy okamzite presla.Myslim ze ho vychovavate opicou laskou a strasne benevolentne.Inak to takto nemoze dopadnut.Inak neviem naco ste tu pisali ked spatnu vazbu,nazory a rady od nikoho neberiete.

lauriema
autor
16. sep 2020

@nini1010 To nieje pravda ze názor od nikoho neberiem, skúste prečítať ostatné komentáre som vďačná za všetko čo dievčatá písali, len nemám rada ak niekto vytiahne môj pôvod, niektoré tu riešili ci varím alebo nevarim každý deň čo je úplne že moja vec. Preto už ku koncu som bola dá sa povedať taka nahnevaná, inak táto diskusia mne osobne veľa dala

danim
16. sep 2020

Autorke môžme len držať palce. Prešli roky, oni vedia čo a ako robili. Pýtala radu, dostala veľké množstvo správ, pohľadov, je len na nej čo si z toho vezme. Viac to nevieme ovplyvnit - žiadna z nás, preto by bola škoda keby sa to zvrhlo do útokov. Nič sa tým nedosiahne, akurát im ešte ubližite. Už to nechajte na nich. Držte sa a pracujte na sebe, keď Vám záleží na tom, akých ľudí zo svojich deti vychováte.

lauriema
autor
16. sep 2020

@danim pravdaže záleží, keby mi nezáležalo ani sem predsa nepíšem... Syn sa dnes učil, pekne si pripravil veci do školy, každý večer si sadneme a pýtam sa deti co sa im na dnešnom dni páčilo a co naopak nie, Syn sa mi sťažoval že sa mu vysmievaju že je cigan😪😪😪Je mi to tak ľúto. Písala som hneď P. Učiteľke že sa za ňou zastavím, ale neviem si predstaviť ze ako to bude riešiť

danim
16. sep 2020

@lauriema vidíš máš dôvod motivovať syna, aby sa učil bol silovny a nech im tam “vypáli rybník” 🙂

lauriema
autor
16. sep 2020

@danim Pekne si to napísala presne to som mu povedala, musíš sa snažiť aby deti videli ze možno si rom, ale slušný, poctivy, 🤟a keď sa ti budu vysmievať povedz deťom že ty si hrdý na to ze si Róm!

lenocka12345
16. sep 2020

@lauriema vieš čo , ja ti fandím . Osobne si neviem predstaviť mať v 26 rokoch 3 deti , ani mne by sa nechcelo asi variť . No veľa sa ľutuješ , keď je niečo zle. Na jednej strane nikto nemôže spomenúť tvoj pôvod , ale na druhej ty to vyťahuješ často. Nerob to . Ak sa ty prezentuješ ako hrdá rómka , utláčaná rómka , akákoľvek rómka , nemôžeš očakávať , že ľudia ťa nebudú brať ako rómku . Chapeš , čo tým myslím ?

lauriema
autor
16. sep 2020

@lenocka12345 Ahoj, áno ďakujem za názor viem co tým myslíš máš pravdu netreba sa ľutovať mne je len syna ľúto ze musí zažívať to co ja

letfenixa
16. sep 2020

@rubinka a chlapi nezleniveli? Príde z roboty, zje nachystané jedlo a zvalí sa na gauč.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
taga
16. sep 2020

@lauriema tesim sa s tebou z vasich prvych uspechov 😊 predstav si, aj ja som veriaca, dnes za vas hodim modlitbu +

lauriema
autor
16. sep 2020

@rubinka Áno pravdaže, slušne správanie je veľmi veľmi dôležité. Aj ja budem šťastná ak moje deti budú slušne, šikovné a nie lenivci a povalači! Aj ja keď som chcela aby niečo zo mňa boli musela som študovať manžel tak isto, vlastne každý jeden slušný človek, chodí do školy preto aby si našiel slušne zamestnanie

lauriema
autor
16. sep 2020

@taga Ďakujem ti teda.

sonnenshein
16. sep 2020

@lauriema Ja som mala v triede na ZS dve spoluziacky romky a vies co? Vacsina deti totalne neriesila, lebo ani ony to neriesili. Z jednej je vyborna pravnicka, druha vedkyna v oblasti genetiky.

lauriema
autor
16. sep 2020

@sonnenshein No vidíš, ale nie všade sú ľudia tak ďaleko, aby to neriešili, osobne si myslím ze môj syn ani nevyzerá ako Romak a predsa vidíš tyo riešia deti. Deti sú ale deti ak by to začalo pravdaže naberať na obrátkach začnem to viac riešiť zatiaľ len skočím zajtra za učiteľkou

sonnenshein
16. sep 2020

@lauriema Dolezity je jeho postoj, nc ine. Kazdy totiz nejako vyzera a sudit sa podla toho nema vyznam.

mandarinka555
17. sep 2020

@lauriema Máš akurát na to, aby si bola voči svojej matke benevolentná, lebo sa jej bojíš.....vygoogli si ten výraz, lebo viem, že ho nepoznáš.....tie tvoje stupídne témy.....choré...

lauriema
autor
18. sep 2020

@mandarinka555 Ty si radšej vygoogli vetu Neotravuj slušných ľudí tvojimi hlupostami 🤦‍♀️Na čo vlastne píšeš ak máš urážať? Ľudia v dnešnej ťažkej dobe potrebujú prívetivé slovo, nie komunikáciu akú vedies ty....

renab
18. sep 2020

@lauriema necitala som celu diskusiu, ale ja na tvojom mieste by som sa spojila s ucitelkou. Nechce sa mu robit ulohy a ucit sa? Nech ide nenauceny. Nech zazije ten pocit, ze nic nevie. Nech mu to da ucitelka riadne vyzrat. Normalne by som sa s nou dohodla. A nech ho necha po vyucovani vsetko podopisovat. Keby som jej za tuto sluzbu, ze s nim.ostane po vyucovani, mala aj zaplatit. Aby pochopil, ze povinnosti su a musi si ich plnit.

lauriema
autor
22. sep 2020

@taga
@rubinka
@letfenixa
@lauriema
@lauriema
@nini1010 Ahojte, tak syn sa pekne začal učiť, včera trucovať, ale chudák som mu ktivdila, totiž prišiel zo školy, najedol sa oddýchol a ja teda ze poďme na DU. A on mi po edal mami je mi zle myslela som teda ze si vymýšľa aby nemusel robiť domáce, zrazu sa pozvracal, že ho strašne boli hlava, dala som mu paralen,obklad a šiel spinkať, dnes prišiel zo školy, najedol sa a ja teda ze poďme spraviť domáce pekne išiel, spravil všetko, pripravil si veci do školy. Takže fakt ďakujem za vaše poznatky, komunikujem veľa s triedou p. Učiteľkou.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lauriema
autor
23. sep 2020

@rubinka Predpokladám to ze namiesto družiny ostáva po skole, zákaz babky, dedka, sladkosti, TV, a vôbec všetkého. Som zvedavá ako bude dnes včera si pekne pripravil veci, učil sa, dokonca dostal 1 zo SJ. Tak ma dnes poprosil ci môže do 15:00ostat v druzine, dovolila som tu

rubinka
Autor odpoveď zmazal
taga
23. sep 2020

@lauriema skvele spravy, tak si to vyborne nastavila a teraz si drzte tento system a pojde to ❤

lauriema
autor
23. sep 2020

@taga Áno, ďakujeme 😉Teším sa, Chvála Bohu určite

lauriema
autor
23. sep 2020

@rubinka Presne, moja mamka to veeeeeelmi ťažko znáša, ale tak musí si zvyknut

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kassandra25
6. okt 2020

@lauriema 8 rocny??? Treba ho strapnovat a velmi tvrdu ruku nanho, ani pipnut by nemal a plus ten psycholog, aby sa strapnil aj tam. Jaj, no a tresty. Odobrat, co ma rad. Jednoducho, nie domov, basa. Basa a disciplina, lebo sa nenauci.

stela01
7. okt 2020

@kassandra25 jak strapnovat ? Zas preboha brrrr

0silvia0
7. okt 2020

@kassandra25 a ty si mala akú výchovu? a akú výchovu používaš na svoje deti?😲