icon

Šiestak má pokarhanie triednym učiteľom

28. jan 2026

Prosím vás, ak sú tu najmä učitelia/učiteľky, ale aj hocikto, kto má skúsenosť. Syn je šiestak a dostal pokarhanie triednym učiteľom, že nerešpektuje napomenutia, nemá DÚ a pomôcky. O pomôckach sa "hádať" nebudem, to mal v EDU párkrát napísané, o úlohach môžem polemizovať, nakoľko v EDU má len jednu, či dve poznámky o zabudnutej úlohe. Čo ma zarazilo bolo, že nerešpektuje napomenutia. V EDU o tom nebolo ani raz písané, žiadny učiteľ ani učiteľka nič nepísali. Ako je možné, že dostal pokarhanie, keď v EDU nie je o jeho nerešpektovaní napomenutí ani slovo? Ako som mohla niečo takéto zmeniť (aspoň sa o to pokúsiť), keď o tom ako rodič neviem?

Nejde mi o vyvolanie vášní ani hádok, dieťa si poznám a viem, že nie je anjelik, ale o tom, že nerešpektuje učiteľov mi naozaj nikto nikdy nič nepovedal, nenapísal. Tak ma naozaj len zaujíma, či je to možné. A ako tomu v budúcnosti zabrániť, keďže už ďalšie vysvedčenia môžu ísť na prijímačky na SŠ a viem, že jeho triedna na ňom mierne "sedí".

Strana
z5
deedol
30. jan 2026

https://www.shop-army.sk/motylik-noz-na-trening
takto to vyzera a do skoly to podla mna nepatri, aj ked je tupy.
autorka, uz si komunikovala s ucitelkou?

zuzitka1004
30. jan 2026

@anonym_autor poznáš si dieťa, vies, či rešpektuje alebo nerešpektuje bez toho, aby to bolo písané kdesi v Edupage. A zbytočne sa to pýtaš nás, však zdvihni telefón keď si PN a zavolaj učiteľke.

hanahsuza
30. jan 2026

Je to polročné vysvedčenie, spolu so synom môžete popracovať, aby to tak pri koncoročnom nebolo, aby sa polepšil. Ohývaj ho mamko...teraz je to za d.ú., pomôcky, postupne to má tendenciu rásť a obalovať sa Učiteľov a školský poriadok vnímaj ako priateľov a nástroj, ktorý ti pomáha vychovať zodpovedného a poriadneho človeka, lebo už teraz tvorí svoju budúcnosť. Držím vám palce, veľa síl!

linduska86
31. jan 2026

Učiteľky na ZŠ sú diagnózy ... Nič si z toho nerob... A matky na modrom koní sú tiež diagnózy z tých si tiež nič nerob ... Idú iba rovno doprava a doľava sa nepozerajú.

stulrajterova
31. jan 2026
@anonym_autor

Ak ste všetky, ktoré ste sa do mňa a môjho syna pustili čítali všetko, tak rešpektujem rozhodnutie učiteľky za pomôcky, to dostal právom (aj keď si o poznámkach za pomôcky myslím svoje, dá sa to riešiť inak a efektívnejšie, ale to nie predmetom mojej otázky), riešim pokarhanie za správanie, pretože pre mňa "nerešpektuje napomenutia" nemalo žiadny súvis s tým, že zabúda pomôcky, nakoľko toto bolo samostatne spomenuté. Nerešpektuje napomenutia chápem v zmysle, že napr. skáče zo stoličky, behá po chodbe, prichádza neskoro z prestávky ..... Nie to, že zabudol pomôcky, keďže toto mi predsa výslovne v tom pokarhaní uviedla.

@anonym_eb5ea3 na poslednom rodičovskom som nebola, nakoľko som PN a nemám vychádzky.

@anonym_autor nehnevajte sa 3 mesiace PN nemate vychadzky, ste 1 rodic? Telefonicky ste nekontaktovali ucitela? Prosim skuste poradit a rozpisat svoj nazor, ako robit ked dieta nema pomocky, kedze niektori dokazu kvalitne rozbit hodinu len s tym, ze nenosia to co maju, neznacia si ulohy, nevedia co sa robi
..6tak skakat zo stolicky...skvely napad, nenapadlo ho ako ohrozuje seba a ostatnych? Aj doma to robi? Ano puberta robi svoje, oni chcu byt raz velmi vyrazni...a ked sa problem pomenuva...tak dotknuti a na urovni skolky .ved ja nic to on...a on to mohol? Prilisne ochranarstvo detom skodi...ideal situacia ked deti komunikuju a su vypocute...aj ked oni vidia pravdu inak..
Len tak mimochodom aj moj je takyto kvietok, a to nemal ani taku siroku skalu co hore menujete...a ano, tiez dostal napomenutie, lebo ...aby bol v partii ...akurat, ze partia nedostala...drzim vam.palce

iva_23
31. jan 2026

@anonym_autor Má len jednu či dve poznámky, ani to poriadne nevieš. Nerešpektuje učiteľa, keď si pravidelne zabúda úlohy, keď si pravidelne zabúda pomôcky , tak to pokarhanie je na mieste , Tvoj syn je lajdák , lajdák v šiestom ročníku a nie prvák! Keď si sám robí zo školy dobrý deň , nenosí si pomôcky, nerobí domáce úlohy, tak pokarhanie si právom zaslúžil. Ty máš komunikovať s triedny učiteľom aj keď si PN , Ty máš dohliadať na to , aby Tvoj syn chodil do školy pripravený a nie sa tu pýtať, že ako to je možné. Keďže so synom máte k vzdelávaniu benevolentny prístup, tak si iné ani čakať nemohla a pokiaľ nezačneš aspoň Ty používať rozum , tak do skončenia ZŠ bude tých pokarhaní oveľa viac .

mikadooo
31. jan 2026

@anonym_autor príde mi to divné, ak nemal poznámky v edupage. Mám 3 deti, na rodičovské združenia chodím, tam sa riešia všeobecné veci, nie konkrétne každé jedno dieťa... Ak by malo dieťa v edu pár poznámok za zabudnuté pomôcky (majú mimochodom všetky tri deti) a zrazu mi príde takéto pokarhanie, tak áno, idem sa pýtať do školy, či náhodou nedošlo k omylu, lebo cez edupage som o tom nemala žiadne informácie. Nech si aj učiteľ uvedomí, že rodič nemá vešteckú guľu a to decko sa samozrejme doma neprizná, že sa v škole niečo stalo...

autor
31. jan 2026

Nepotrebujem ofukovanie a pritakávanie za každú cenu, ale nenechám na seba "útočiť" aká som neschopná a aký je môj syn zlý, takže túto "debatu" z mojej strany ukončujem.

Všetkým, ktoré ma povzbudzovali, snažili sa ma pochopiť a aj tým, ktoré mi chceli poradiť a vysvetliť s rešpektom ich pohľad a názor zo srdca ďakujem a veľmi si to vážim. Asi si ani neviete predstaviť, ako mi vaše slová pomohli. Verím, že takto dokážete pomôcť aj iným. ❤️❤️❤️

biba_18
31. jan 2026

@zuzitka1004 prečo neodpovieš na otázku. nič o soplavom nepoznám a s tým nožom ma to vážne zaujíma 🤷‍♀️

daaaaaska
31. jan 2026
@anonym_autor

Ak ste všetky, ktoré ste sa do mňa a môjho syna pustili čítali všetko, tak rešpektujem rozhodnutie učiteľky za pomôcky, to dostal právom (aj keď si o poznámkach za pomôcky myslím svoje, dá sa to riešiť inak a efektívnejšie, ale to nie predmetom mojej otázky), riešim pokarhanie za správanie, pretože pre mňa "nerešpektuje napomenutia" nemalo žiadny súvis s tým, že zabúda pomôcky, nakoľko toto bolo samostatne spomenuté. Nerešpektuje napomenutia chápem v zmysle, že napr. skáče zo stoličky, behá po chodbe, prichádza neskoro z prestávky ..... Nie to, že zabudol pomôcky, keďže toto mi predsa výslovne v tom pokarhaní uviedla.

@anonym_eb5ea3 na poslednom rodičovskom som nebola, nakoľko som PN a nemám vychádzky.

@anonym_autor ak sa chces do budúcna tomuto vyhnúť na tvojom mieste by som išla za triednou a požiadala ju aby ťa informovala ak bude nejaký problém.je v 6 triede tam už ani mojej dcére neposielali všetko.takze buď v kontakte s triednou aby videla že sa zaujímala a komunikujte,rodičovské nevynechavaj a keď áno tak sa jej aspoň telefonicky ozvi. Synovi vysvetlí že už sa to nesmie opakovať kvôli ďalšiemu štúdiu na strednej a radšej ho kontroluj dokým neuvidis že je zodpovedný aj keď to sa môže stat všetkým za zabudnú pomôcky. Niekedy aj učitelia sú prednostivovani

simoli
31. jan 2026

absolútne otrasné, určite by som išla do školy, nie je možné aby si o tom vopred nemala info, že sa k tomu blíži. To ako už naozaj kde sme....to akože nezapíše tri päťky a dá ho prepadnúť a ty sa to dozvieš keď donesie vysvečko ?? je mi do plaču

senta_sofia
31. jan 2026

@anonym_autor ta formulacia je nestastna, ale zrejme sa tie napomenutia tykaju poznamok, ktore dostal. Ako spravne uvazujes, nemal by dostat pokarhanie bez vystrahy. Siestak by si naozaj mal uz ustriehnut, co potrebuje a ak sa to opakuje, smola.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
alexanderkovacs
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak preco nesiel vas manzel, ci otec dietata, alebo stary rodic na rodicovske. Ja som bol svojmu mladsiemu bratovi aby sme boli v obraze.

tom_i
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_a2e866 ďakujem za snahu mňa a môjho syna rovno neodsúdiť. Po tých odpovediach, ktoré sa mi dostali si to veľmi vážim.

@anonym_autor teba sa porozprávať so synom, potom triednou. Hlavne chalan nech povie čo stvára. Ja som si už dávno všimla, že tu skoro všetky majú doma v škole anjelov a len pár z nás sú motyky. Ja som napríklad mala pokarhanie za to, že keď som za trest (lebo som sa rozprávala) sedela v prvej lavici...tak keď som držala Peťo v ruke, spolužiak s dlhým pravítkom mi ho vyrazil a jeeeb učke do zadku 🫣😁 a? V škole nám vynadala učiteľka, doma rodičia...ale život ide ďalej...dnes mám dcéru, vnučku a život ide ďalej...to len moralisti si myslia, že sú pupok sveta

ria_sprout
1. feb 2026

Ja si myslím, že učiteľ by mal pri problémovom správani komunikovať s rodicmi. Aj keď chápem, že je to pre neho nepríjemne, inak ako komunikaciou sa to vyriešiť nedá - lebo iba tak rodič vie že jeho dieťa má v škole problém. To že dostane poznámku nič nepovie. Následne pokarhanie nič nerieši. Dospelí ľudia - rodic a učiteľ - majú medzi sebou komunikovať aby problémy riešili.

Čo mám skúsenosť z triedy mojich dcér - učiteľ strka hlavu do piesku rovnako ako je to tu a matka si myslí, že jej syn ktorý neustále vyvoláva hádky medzi deťmi, ktorý je nepríjemný k učiteľom a ostatným je hotový anjel. Ktovie aký má ten chlapec problém, ale viem že učiteľ ani matka to neriešia medzi sebou. (Učiteľ mladý chalan - sám nam pri sťažnosti povedal, že sa mu to nechce riešiť a matka pri kontaktovaní sa tvárila urazene )

anonym_2df2ed
1. feb 2026

@anonym_9ead52 Pokarhanie triednym je len slabší odvar, tak sa nepajeď a urob všetko preto, aby si v budúcnosti zabránila pokarhaniam riaditeľom či 2,3-...kám zo správania. Každá škola má svoj školský poriadok, tak si ho naštuduj.

princezna_bosorka
1. feb 2026

@anonym_autor odpovedala si si sama... triedna na nom sedi. sadni si s nim doma a poriadne prediskutujte, ako to zlepsit😉 drzim palce

pipistrel13
1. feb 2026
@anonym_9ead52

Podla mna , ak ani raz nedostal upozornenie o jeho spravani na edupage, z akeho titulu ma pokarhanie??? Ved za zabudnute ulohy da ucitel 5 a vybavene. Pakarhanie je predsa za spravanie ziaka, ci je drzy, sposobil nejaky uraz alebo hrubo porusil skolsky poriadok, ale nie za zabudnute ulohy a pomocky...

@anonym_9ead52 zabudnuté úlohy a pomôcky opakovane sú porušením školského poriadku - žiak má povinnosť pripravovať sa na vyučovanie..

Strana
z5