Šiestak má pokarhanie triednym učiteľom
Prosím vás, ak sú tu najmä učitelia/učiteľky, ale aj hocikto, kto má skúsenosť. Syn je šiestak a dostal pokarhanie triednym učiteľom, že nerešpektuje napomenutia, nemá DÚ a pomôcky. O pomôckach sa "hádať" nebudem, to mal v EDU párkrát napísané, o úlohach môžem polemizovať, nakoľko v EDU má len jednu, či dve poznámky o zabudnutej úlohe. Čo ma zarazilo bolo, že nerešpektuje napomenutia. V EDU o tom nebolo ani raz písané, žiadny učiteľ ani učiteľka nič nepísali. Ako je možné, že dostal pokarhanie, keď v EDU nie je o jeho nerešpektovaní napomenutí ani slovo? Ako som mohla niečo takéto zmeniť (aspoň sa o to pokúsiť), keď o tom ako rodič neviem?
Nejde mi o vyvolanie vášní ani hádok, dieťa si poznám a viem, že nie je anjelik, ale o tom, že nerešpektuje učiteľov mi naozaj nikto nikdy nič nepovedal, nenapísal. Tak ma naozaj len zaujíma, či je to možné. A ako tomu v budúcnosti zabrániť, keďže už ďalšie vysvedčenia môžu ísť na prijímačky na SŠ a viem, že jeho triedna na ňom mierne "sedí".
Moji chalani maju pokarhania stale. Uz som sa prestala nad tym rozculovat. Pamatam si ze za mojich cias mali pokarhania len najvacsi vyvrheli.
Moj siestak mal napr teraz pokarhanie lebo si opakovane zabudal cip. 🤷♀️
Starsi syn mal pokarhanie lebo doniesol do skoly srobovak - chcel si opravit svojpomocne panty na skrinke.
Obaja su pritom dobri ziaci, kedysi sa takym viac tolerovalo 😀
Ja uz to naozaj neriesim, furt v tej skole nieco riesia, kolkokrat uplne prehnane mam pocit.
@anonym_autor Ved je to len pokarhanie triednym ucitelom. Ziadna tragédia. Ale jemu to nehovor 😉😉. Hnevaj sa na neho za to. U nas na skole je to za 15 poznamok, ci kolko. Poznamky aj typu zabudol si zosit, knihu atd….
Opatrenia vo vychove musia mat nejaku postupnost. Kazda skola to ma mat uvedene v skolskom poriadku. Vacsinou je uplne presne napisane, ze za kolko "precinov" je napomenutie, za kolko je pokarhanie, 2 zo spravanaia a pod... Pravidla musia byt jasne dane. Takze pozri si skolsky poriadok, ze ako to mate. Ak to tam nie je, pytaj si od ucitelky, aby ste sa do buducna vyhli opatreniam. Deti casto ani netusia, ze uz prekrocili nejake medze a ze im to opatrenie hrozi.. To, ze ta neinformovali, ze nerespektuje napomenutia, to tiez nie je ok. Rodic ma byt informovany. Toto by som sa urcite tiez ozvala. Nejde vobec o to napomenutie ako take, to nie je nic hrozne a nechapem tie komentujuce tu, ako hned ohodnotili tvoje dieta.. Ide o to, ze skola to ma komunikovat, ty si pravom nastvana, ze si o tom nevedela..
Ja som mala take pokarhanie uz v 2.triede na ZŠ, za správanie, nie pomôcky. A to som bola denne mlátená mamou, ak som len maličkosť vyviedla. Nepomahalo, nuž.
Výsledky ma v skole ake syn?
Niekedy aj to zlé pomôže, aby sa nieco zlepšilo, tak mozno sa kus chalan ponauči, a bude si dávať pozor ,ci na zabúdanie, ci na správanie. A ano, ani tupý nôž do skoly nepatrí. Jasne ,ze aj obyčajná ceruzka je nebezpečná, u nas raz zapichol pero do nohy jednému ,ale nikto nepredpokladá, ze sa budu deti bodat perami alebo ceruzkami, no pri noži uz je ten predpoklad. Ja som dostala poznamku aj za to, ze som spoluziakovi vystrihovala dámy z časopisov pre dospelych😀 on to chcel, on nic, ja poznamka 😁 kedysi sa horšie veci na školách vyparatili, len kedysi bohužiaľ učitelia aj bili deti :-/
@anonym_6fb4e3 len ked nema to pravitko, tak na hodine geometrie nerysuje a nic nerobi, alebo vyrusuje neustale spoluziakov, aby mu pozicali
@zuzana76 tak zase, ak by sme sli do dosledkov, pomocky na hodiny ma zabezpecit skola, je to v ustave - vzdelanie je bezplatne.
To, ze rodic musi zabezpecovat vsetko za vlastne, z toho vyplyva aj to, ze decka to nemaju v skole, prevlacuju hore dole a zabudaju. Niekto sa tomu cuduje? Ved kolki dospeli zabudaju a ovela viac, ako deti, ktore maju v pazi nejake pravitko. Ja mam stale dojem, ze skoly, ked nemaju problem, tak si ho vyrobia. Ved akoze je taky problem mat sadu pravitok a rozdat ich, ked treba? Ja som mala decko na sukromnej skole a toto bola jedna z veci, ktore tam fungovali uplne paradne. Deti si nenosili ziadne pomocky z domu, mali ich proste v skole. My sme vlastne nic ani nekupovali, vsetko zabezpecila skola a vsetkym to tak vyhovovalo. A pre rypalky, skolne u nas bolo 25 eur mesacne /pred cca 15 rokmi/, takze nie, neboli sme nobl skola pre vyvolenych.. len sa proste zdroje pouzivali efektivne.. a v prospech deti. Sa cudujem, ze to tym ucitelkam vobec stoji zato rozculovat sa kazdu hodinu nad tym, ze niekto nieco zabudol a pisat poznamky za take blbosti, ktore sa stavaju kazdemu..
moje dieťa malo napomenutie riaditeľa už v prvom ročníku zš 😏 takže ste na tom ešte dobre 😂
a je tupý nôž ešte vôbec nôž?
Más tam upozornenie na chýbajúce DU a s tým si nespravila nič. Určite by si niečo spravila s inými upozorneniami. 😂No to určite. Más to na háku rovnako ako dieta

Prosimta svet sa nezruti. Neobhajujem to, ale na zakladnej som mala pokarhanie kazdy rok, pretoze som lajdak bola a co z toho? Nic …chill:D