Skĺbenie príprav na prijímačky a športové aktivity u deviatakov
Ahojte, tie, co mate deviatakov, ak chodia na nejake kruzky ( tanecna, futbal, hokej, tenis a pod.) a mavaju sustredenia, zapasy, teraz, ked sa pripravuju na prijimacky, obmedzili ste im tieto aktivity a na niektore treningy ci zapasy im nedovolite ist?
Nie , dcéra síce išla iba na osemročný gympel . Tréning ma niekedy an 2 x denne , kazd víkend ma zápas . Nevynechala ani jeden . Stále mala dosť času sa na prijímačky pripravovať . Zas si neviem predstaviť , že príde zo školy , dajme tomu cca o 15:00 a do 21:00 sa bude len učiť . Aj ten šport mu lepšie naštartuje hlavu
Pohyb je skvela psychohygiena. Pokial zostava cas aj na studium, vobec by som to neriesila.
Myslíš, že sa namiesto tréningu bude učiť?
@januska12323 Ja si to nemyslim, akurat bude viac za pc ci mobilom. V mojich ociach je sport super na odreagovanie zvlast, ked dieta ma mierne adhd. Ale moj muz asi ano, asi ma predstavu, ze sa potom syn bude ucit viac.
Pohyb je skvela psychohygiena. Pokial zostava cas aj na studium, vobec by som to neriesila.
@simsalabim Maju aj v skole pripravu, aj chodi na doucovanie. Aj sam si doma robieva testy. Len s muzom bojujeme, ma iny nazor ako ja.
Syn mal prijimacky minuly rok, neobmedzovali sme nič, zas nechcem aby sa z toho zblaznil, potrebuje si od školy aj oddýchnuť, zrelaxovať
Ak si myslíš, že nude mat non stop nos v knihách tak je to naivná predstava
Chalanovi držím palce
Syn mal prijimacky minuly rok, neobmedzovali sme nič, zas nechcem aby sa z toho zblaznil, potrebuje si od školy aj oddýchnuť, zrelaxovať
Ak si myslíš, že nude mat non stop nos v knihách tak je to naivná predstava
Chalanovi držím palce
@pribinak Ja si to nemyslim, taka naivna nie som, viem, ako som sa ucila na skusky ci na statnice..relax je dolezity. KTO TO NECHAPE, JE MOJ MUZ. Ten mu to zakazuje a obmedzuje.
A dakujem za potvrdenie mojho nazoru vam vsetkym tu.
@anonym_autor Nikdy sme takéto niečo neriešili. Vzdelanie je dôležité, ale nejde o život. Koníčky sú rovnako dôležité a dieťa sa má rozvíjať v tom, čo mu ide.
Nikdy sme kvôli skúškam nemenili ani bežné aktivity.
Muža aj všetkých takýchto rodičov by som poslala do teplých krajín. Mám deviataka a nijak extra sa nepripravuje. A žiadne krúžky nezanedbáva. Normálne chodí na tréningy a na celé dni preč na zápasy.
Poznam take pripady, ze to obmedzili, my sme neobmedzili a myslim, ze kazda rodina si to ma urobit tak, ako to citi.
@januska12323 Ja si to nemyslim, akurat bude viac za pc ci mobilom. V mojich ociach je sport super na odreagovanie zvlast, ked dieta ma mierne adhd. Ale moj muz asi ano, asi ma predstavu, ze sa potom syn bude ucit viac.
@anonym_autor tak mu to vysvetli, dieťa si potrebuje aj oddýchnuť od školy a čo sa nenaučil doteraz už ťažko dobehne.
@anonym_autor kazde dieta je ine , poznam deti co napr. na 8r skoncili s kruzkami, aby mali cas na ucenie - sami sa tak rozhodli ,aj take co sportovali zavodne na svetovej urovni .Ty si dieta poznas ,ale vovseobecnosti tie sikovne v uceni stihaju vsetko a maju aj lepsi time management a tie menej to skor obmedzia.

Myslíš, že sa namiesto tréningu bude učiť?