Súkromná základná škola v Košiciach
Ahojte, prosím vás máte niekto skúsenosť osobnú alebo sprostredkovane od niekoho so súkromnou základnou školou na Masarykovej ulici v Košiciach?
Prosím ak áno, napíšte svoje názory.
Ďakujem.
@poppiee ono zalezi, ake mate poziadavky a co preferujete. Tiez vyberame aktualne skolu, aj sme si viacere presli. Zhodnotila by som to asi tak, ze skoly SNP a Slobody, to je taka klasicka vyucba, len s mensim poctom ziakov, co je urcite vyhoda, pracovat s mensou skupinou deti. Ucia sa klasicky pisane pismo a matematiku, maju rozne kruzky. Human sa nam pozdaval, tam bola velmi mila a rozhladena pani riaditelka. Tam sice pisu klasicky pisanym, ale matematiku ucia Hejneho metodou, co nam sa pozdavalo. Anglictina je tam tiez vyhodou, postupne ju zaclenuju aj do predmetov. Slovne hodnotenia maju do tretieho rocnika. A Felix, tam sa nam to pozdavalo najviac,ale o tom viac pisala @theresiasophia...ja osobne tam vidim nevyhodu v tom, ze jedalen je mimo priestorov skoly... ale pokial viem, tak pracuju na tom, aby to casom mali v jednej budove.
@theresiasophia ahoj mohla by som sa Ťa taktiež ešte k Felixovi opýtať,ako ste spokojni s priestormi ? Oni vlastne priestory nemajú ,tak ako sú tam šatne ,obedy? Nieje problém že sú tak malé deti medzi stredoskolakmi?ďakujem .
@theresiasophia ahoj.Dcera rozpráva rozumie slovensky? Môj syn nerozpráva ani nerozumie po slovensky.Ovlada len angličtinu.
@evik.z dobrý deň. Vás komentár je už veľmi starý,no premýšľam nad škôlkou na Jiskrovej ul. Píšete,že tam chodil vás malý
Viete mi napísať ako ste boli spokojní? Prípadne nejaké ďalšie info
Neviem tu nič o tej škôlke nájsť. Samozrejme net som ciatala a aj volala do škôlky, no osobna skúsenosť je neico iné. Vdaka
@theresiasophia ahoj, konverzácia je už staršia ale chcela by som sa opýtať, či ešte navštevujete skoku Félix….zvazujeme, že by sme tam dali dcéru do 1. Ročníka len si nie som istá tou rozdielnou výučbou, či to potom vedomostne stačí na strednú školu. Nejaké plusy a mínusy?dakujem
@jolie1 dcéra tam už nechodí
@theresiasophia ak sa môžem spýtať boli ste spokojní so školou? Alebo tam boli nejaké problémy? Veľmi by mi to pomohlo pri rozhodovaní sa medzi dvoma školami. Ďakujem
@ghaneska Nečudujem sa, že chcú také deti. Oni môžu fungovať len do určitého roku a momentálne sú len ako experimentálna škola. Ak neprejdú cez testy, tak sa škola zatvorí. Je smutné, že škola nie je pre každé dieťa, ale zase len pre tie "vyvolené". Oni si zoberú tie najlepšie deti, ktoré vychovala normálna štátna ZŠ a oni žnú úspechy na úkor našeho školstva. Je to smutné, ale je to tak. A normálni učitelia nech sa trápia na ZŠ s deťmi. Kus nefér a podkopávanie školského systému....
Chcela by som sa opytat na aktualne skusenosti so SZS Didacticus. Uvazujem nad nou pre syna. Ak zatial nehovori anglicky, bude to problem pri studiu?
@jolie1 Môžem sa opýtať či ste sa nakoniec rozhodli pre školu Felix? Dostali ste sa tam alebo nemáte skúsenosť? Aj my zvažujeme, ale nepoznám zatiaľ nikoho, kto tam má dieťa. Ďakujem za odpoveď.
@zuzkakikta kľudne mi píšte ss,ja tam mám dieťa 🙂
@theresiasophia ako nedostavavaju znamky? Znama mi ukazala ze vsetko sa teraz riesi cez edupage aj zbamky vidim online....
Vo felixovi nedavaju znamky iba v prvej triede, alebo ako to je?
Dcerke musime vybrat skolu a stake zvazujeme....
@zuzkakikta aj mna by to zaujimalo
@zuzkakikta nakoniec sme neboli ani na zápis, rozhodli sme sa pre štátnu ZŠ takže nemáme vôbec skúsenosti s tým, ako to tam funguje
@ewissa kde chodí teraz vas syn. A koľko rokov mal ked ste ho prihlásili do slovenskej skoly
@lapersefona nakoniec som sa so synom na Sk neprestahovala.Nenasla som 100% satisfakciu v tom, ze by sa uplne mohol zaradit do Sk systems v KE ako vobec neovladajuci Sk jazyk a aby uroven vzdelania bola taka na aku bol zvyknuty (do uvahy propadala mozno Bratislava alebo AU iba)
@ewissa kolko ma teraz rokov? Vie trosku rozpravat po slovensky?
@lapersefona syn ma 9.Po slovensky nerozprava vobec.
@ewissa ten isty problem mam aj ja a neviem ci sa to zmeni
@lapersefona vy už ste na Sk? Strávila som na tel s pani riaditeľkou veľa času (veľmi milá, ústretová, vysvetlila a odpovedala na vs.moje otázky) pre mňa osobne bol rozhodujúci moment, že syn odmietal návrat na Sk z pochopiteľných dôvodov( cudzia krajina, atď) ale to že tam výučba je síce dvoj jazycna ale len u selekt predmetoch a väčšinou sa jednalo o druhý stupeň. Qvazi bilingválne gymko
Predstavovala som si výučbu plynule len v Anglickom jazyku a začleňovanie sk.jazyka , bohužiaľ bol len anglický krúžok po škole.
@ewissa 😔. Skoda. My sme este tu tiez nerozprava po slovensky a vela deti cudzincov ma s fym problem ,e iba nemcinu preferuje. Tiez si neviem predstavit akoby sa zaclenil do skoly. Len ja bojujem s myslienkou ze ostat tu este asi 15 cp 20 rokov neviem si to predstaviť nebol to moj napad sa tu prestahovat q strasne mi chýba rodina. Alo to prezivas ty. Mozme aj ss

@theresiasophia dakujem za odpoved, na ich stranke somnasla ze_: Škola sa zameriava na rozšírenú výučbu prírodných a technických vied, programovania, robotiky a logiky. Co presne si mám pod tou robotikou predstavit prosim? A čo sídlo školy? Ked som zadala adresu do google vyskocila mi nejaká stredná škola. Ideálna by bola návšteva ale v týchto časoch je to nemožné... A čo strava? Varia alebo vozia jedlo z vonku(je tam skolska jedalen?