Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@zeriempizzu tak pardon, zle som si to precitala, ja si to kludne priznam ... nie som neomylna ... ja totiz okrem MK robim momentalne aj nieco ine, ovela dolezitejsie, takze toto tu celkom flakam 😉 ... ale inak, vsetko ostatne, co som Ti napisala, tak za tym si stojim. A neboj, citat viem a aj argumentovat 😉
@zeriempizzu Nikdy nehovor nikdy. Podla tvojich prispevkov si nikdy nebola v krajnej situacii, takze si mozes len mysliet ako by si reagovala. Ale s urcitostou to zistis az ked ti pojde o oko a ty zareagujes. A ako zareagujes, to dnes nevie nik! Drzim ti palce aby si utocnika pri REFLEXIVNOM konani neprizabila. A zvast ak to bude este dieta.
@bastika kazdy normalny clovek to pochopi ... ale co uz ... su aj nadludia, ktorych ziaden stres neovplyvni 😉 ... nemozeme sa im rovnat, vidis, ja ani citat neviem, lebo okrem vypisovania na MK robim aj ine veci, takze uz som za uplneho magora 😅
@zeriempizzu 63033 je uživateliek MK žijucich na slovensku a 2253 žije v zahraničí spolu na MK je 65286 takže je trufalé povedať že 90% nechápe to že násilie plodi násile. ano plodi ale je dobre rozlišovať čo je násilie a čo nie . 😉 argumentujem iba na štatistiku ktoru si uviedla nie je to relevantné 😉
@zuzka421 na to neexistuje ospravedlnenie....pediater je jedno z povolani,ktore musi s takym niecim, aj s horsim ratat a lekar sa musi kontrolovat a coviac, predvidat taketo situacie sposobene strachom, obavou, uzkostou alebo aj neviem cim este....nakolko zdravie a dovera k lekarovi je vysokocitliva zalezitost....ak na to nema, nech ide robit taku robotu, kde sa to nevyzaduje.....neodsudzujem ju, ale nezvladla predvidatelnu situaciu...ja by som od nej odisla..nasa dcera v roku a pol mala uz tretiu pediatricku...predsa mi stoji za to, aby som jej vybrala to najlepsie co mozem....
@domique a nezabudni mi to vsetko z celeho srdca priat, lebo som sa moc previnila - mam iny nazor 😀 na hranici ma upalit 😀
Figu vies v akych situaciach som bola a v akych nie.
@domique ono nejde ani tak o tom, ze zareagovala zle,ale hlavne o to, ze nepredvidala...aj ked soferujes, musis predvidat co sa moze stat aby si ochranila seba aj posadku tvojho auta..lekarka ma za den kopec pacientov s roznymi fobiami, tazkostami, vadami a ma predvidat co sa moze stat a vyhnut sa situacii, to znamena, ze ak je treba , porozpravat sa s pacientom, a ak treba drzat ho aj sestricka aj doktorka aby k uvedenej situacii nedoslo....mojej vtedy dvaapolrocnej dcere brali krv, a mali sme dve co robit, aby sme ju udrzali...a lekarka to vedela a pripravila ma na to...tak aku silu moze mat 9 rocny chlapec ak sa brani< to co je, lekarka bez praxe?
@zeriempizzu no neviem prirovnať die´tak podprsenke a stolici ..ja sa ťa pýtam či máš deti a riešila si zaťažkávajúce situácie ,ale asi nie ,keď máš problém odpovedať ,plus namiesto odpovede sem hdíš stolicu a podprsenku ......ja mám svoje deti aj vo fotobloku ,nehanbím sa za ne....
@zuzkaanicka ja neuznavam násilie od agresora ale pokial ide o obranu opravnenu tak je primerane násilie plne opravnene na odvratenie útoku. Inak plne súhlasím
@aristka ja si zas Vazim svoje sukromie. To neznamena ze nemam pravo na nazor a jeho vyjadrenie.
9 rozneho cloviecika volame dieta,dieta je dietatom preto,lebo nema spravanie a rozmyslanie dospeleho.Nerozumiem preto ako vacsina z vas tvrdi,ze chlapcek sa mal spravat slusne,ale konanie dospelej doktorky je ospravedlnujuce,pretoze mu facku dala v strese.Chyba je jedine v nej,pretoze bola neschopna zabranit tejto situacii,vidiet musela uz dopredu,ze chlapec sa boji a aj tak si nezavolala sestricku na pomoc.Ak by urobila toto mojmu synovi,tak by som jednoznacne podala staznost
@zeriempizzu ja si len skusim typnut,ze nemas dieta,lebo by si netvrdila,ze by si nikdy nebola nasilna. Stacil by maly podnet, ze niekdo by chcel ublizit tvojmu dietatku bezbrannemu a hned by si videla,ako by sa tvoje predsavzatie rozplynulo a ty by si svoje dieta branila a ver mi,ze nie prosbami.....a vobec to teraz nemyslim v zlom,ale stare dobre nikdy nehovor nikdy by si uz nepouzila. Ja sama som matka a ten ohromny cit branit svoje dieta je silnejsi,ako cokolvek ine na svete,a keby nejaky pedofil sa dotkol mojho dietata tak som schopna a pozor!!!! - vrazdit! A to som si myslela,ze nikdy by som ani muchu nezabila......
@haslerka31 sestricka dieta drzala-zakladatelka temy to uviedla...dieta sa jej vytrhlo
@dai tak potom su neschopne obe
@zeriempizzu Takze uz si bola v situacii ze ti islo o oko, alebo o zivot, o zdravie, alebo ta niekto ohrozil, napadol. Potom by si mala vediet co je to instinktivne, reflexne konanie. Ak sa u teba nedostavilo tak si sa asi dost nezlakla. Vies o tom ze aj v justicii sa pouziva pojem ako povolena sebeobrana? Ja sa tej lekarky nechcem zastavat ale ani ju nemienim ukamenovat za to ze sa branila. Ak ta facka bola premyslena a naschval tak je ta lekarka krava a mala by sa ist past a nie pichat detom ihli do ruky. Ale ak to bol reflex tak za to nemoze. Len ona, ten 9 rocny chlapec a jeho matka vedia co sa tam stalo. Lekarka sa ospravedlnila takze nie je ziadna chudera co si neprizna chybu aj ked vynutenu okolnostami.
@haslerka31 a keby jej tvoje dieta vypichne oko,tiez podas staznost?
@haslerka31 podla teba matka natom nema ziaden podiel viny?
@usiko samozrejme vyberaj ale poviem ti ako to je z pohladu lekára ten sa len velmi teší ked takýto pacient a iné hysterky od neho odídu. A ja by som zase bola rada ze ti lekári robia tu velmi náročnú prácu lebo ja by som to napríklad robit nevedela a uz teraz je u nás kopec Ukrajincov a podobne kedze našich lekárov je stále menej a menej. Len aby sme sa este nemodlili aby boli aj taki ktorí nie sú dokonali ale len proste chcú liečiť ludi aj ked sa niekedy nespravaju tak ako to pán pacient predstavuje.
@zeriempizzu to či máš deti alebo nemáš alebo ,že či si zažila takúto situáciu ,nie je narúšanie tvojho súkromia ,ja neviem či si do 1 hod spomeniem na tvoj nick.....
@usiko Ano mas pravdu mala predvidat. Podcenila situaciu a skoro ohrozila svoje zdravie. Ta reakcia, ze dala facku nebola spravna a ona to zjavne vedela lebo sa hned ospravedlnila. Ale myslim si ze to bol reflex a nemohla tomu zabranit. Neurobila to schvalne. Vsetci mame pravo na chybu. Aj podla mna urobila lekarka chybu ze nepredvidala a mamicka ma preto plne pravo najst si inu lekarku.
Precitala si si poriadne,co som napisala???Keby neboli neschopne,tak sa im dieta nevytrhne,keby sa toto stalo niekde inde ako na Slovensku a matka sa stazovala,lekarka skoncila.
@haslerka31 9 ročne dieťa uz musí vediet ze násilie ako zahnat sa na niekoho ihlou smerom na tvar je neprípustné. Ja to vtlkam do hlavy aj mojej 4 ročnej. A co by si tou staznostou dosiahla? By si jej ukázala kto je tu pán ci co? Ved ona to neurobila s úmyslom tomu dieťaťu ublížiť ale ochrániť seba
@haslerka31 reagujem na to že dieťa ma vtom momente veľku silu prečitaj si moje prispevky dozadu, zažila si také metajuce sa dieťa čo reve strachom ? ( nielen plačuce ale ozaj čo ma poriadny hysák z ihiel? môjho syna skoro 7 ročného sme mali problém udržať traja a to sme ho fakt fixovali ako sa dalo.
Nie,nema.Cim je matka vinna?Ze sestricka jej dieta nedokazala poriadne drzat?
inak to tu rozoberáte všetko tak detailne, ako by ste tam boli, videli, zažili.... čo ak to všetko boli skutočne sekundy.... myslím, že sa celé zbehlo naozaj veľmi rýchlo, inak si nedokážem predstaviť, že by tam matka stála a nečinne sa prizerala.... áno, dr. má predvídať... ale pracuje na pediatrii a išla brať krv 9 ročnému dieťaťu.... uznajte, že nie je až tak bežné, aby sa takto správalo také veľké dieťa... nebola pripravená, nečakala takú reakciu... áno, jej chyba... ale pracuje s deťmi, nie s opilcami, feťákmi a rôznymi inými agresívnymi ľuďmi napr, na záchranke. kde je to zrejme na bežnom poriadku....
možno sa fakt veľmi vyľakala, a nech hodí kameňom, kto v živote - v šoku nekonal iracionálne???
aj chlapec konal iracionálne, hoci je dieťa, takéto správanie je k jeho veku neprimerané
k vlastným chybám a k chybám svojich blízkych sme zhovievaví, k chybám alebo momentálnemu zlyhaniu iných - už nie...
nemyslím si, že doktorke netreba dávať najavo, že to prehnala... nakoľko sa ospravedlnila, je si toho plne vedomá aj bez takéhoto demonštratívneho gesta
@haslerka31 jedna z nich mala ihlu lebo sla brat krv. Tak ho drzat nemohla a sestricka ho drzala ale 9rocne dieta je uz silne najma v amoku. Co tak matka? ta tisila dieta ktoremu nic nerobili.
@haslerka31 4 ruky neudržia 9 ročné dieťa a asi to nebolo metajúce dieťa ,inak by ho nepichali ,plus ,kde bola matka ....máš veľmi veĺa skúseností s ľuďmi a čo to obnáša ....

vidim to tak, ze mnohe mamicky su ostrovy pokoja a vyrovnanosti, a radsej by si sami nechali pichnut injekciu do oka, ako instinktivne sa branit.
Pre mna, ked sa doktorka nasledne ospravedlnila, je to v pohode - rozhodne myslim, ze pud sebazachovy ma v tomto prednost, urcite nechcela mlatit decko este k tomu aj pred matkou...
No uznavam, ze pre niekoho moze byt lepsia jednooka pediatricka nez aby sme si priznali, ze chyba moze byt aj na nasej strane.