icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

haslerka31
2. dec 2013

@elise Co ma metajuce dieta spolocne s tym,ze ho lekarka udrela?

elise
2. dec 2013

@haslerka31 pisala si ž ho sestrička neudržala že je neschopná aj s lekárkou .

zuzkat1
2. dec 2013

@haslerka31 je vinna tym ze nedrzala maleho. Mala byt pri nom. Aj ona mohla predvidat...je to jej dieta pozna ho najlepsie. A tou staznostou by si co dokazala? ukazala by si dietatu ze malo pravdu? ze zahanat sa ihlou je normalne?

aristka
2. dec 2013

@haslerka31 pokiaľ viem to bolo dieťa zo zbraňou v ruke ,smer špitál a choď si to tam skúsiť a uvidíš aká je pomoc personálu ak matka drží dieťa za ruku .....a potom si tu mudruj...

viera27
2. dec 2013

Tu je plno reci o tom, ako mala lekarka predvidat. A matka predvidat nemala? Ta bola len ako kulisa? vsak hlavne ona musi vediet, co na jej dietko plati.A 9 rokov je uz vek, kedy dieta rozumie a chape.
Mala som hysterickeho syna. Pri povinnom ockovani tusim v 11tich ci kedy to je, uz si nepamatam, robil neskutocny bordel. Vrieskal, hadzal sa, reval. Tak som ho pekne chytila, nech si neublizi a ked trochu vnimal, hovorim lekarke : "Ake ockovania mate este v ponuke? " vravi mi "vas syn velmi vela cestuje, hodilo by sa mu aj proti zltacke". Tak som sa otocila na syna a vravim: "pocuj bubo, bud prestanes robit divadlo a nechas sa pichnut, alebo ak nie, podrzime ta, pichneme a potom ako bonus strelime aj tu zltacku. Co ty na to?"
No na neuverenie, hned bolo po hysterii 😀. Potom sa chudak hanbil ako vyvadzal este dlho.

dai
2. dec 2013

@haslerka31 tym ze nebola pri svojom dietati - ze ona ako za neho zodpovedna osoba pripustila aby on ohrozoval lekarku... Ja mam 6rovne fievca ktore sa boji bratia krvi a vzdy som pri nej, vzdy ju drzim predovsetkym ja - ja ako jej matka viem ako sa moje dieta sprava , ake je silne... Mne ako matke zalezi aby sa mojmu dietatu nic nestalo a aby neublizila ludom okolo seba

zuzkaanicka
2. dec 2013

Toto tu fakt nema zmysel ... kazdy normalny clovek uzna, ze v strese sa neda vzdy chovat racionalne, ani profesionalne (mozno vojaci maju vhodny vycvik) ... niektore sa tu tvarite, ze by ste muche neublizili, ale tu sa nepise o pohodovom dopoludni ... tam bol zrejme celkom slusny cirkus ... neverim, ze si niekto necha dobrovolne vypichnut oci, resp. neverila som, ale mozno ma tu niektore presvedcia, ze sa take najdu ... osobne budem radsej za neschopnu ako slepu 😖 ... a znovu zopakujem, pri ockovani a odberoch si ma dieta v prvom rade drzat rodic (resp. osoba za neho zodpovedna) ... ak druhe dieta plakalo, tak by tu chvilu vydrzalo plakat a drzala by som toho 9-rocneho ... krv sa neberie hodinu, tu chvilu si poplakat mohlo ... tak tu uz nerobte z tej lekarky agresora a z matky a dietata obete 😉

haslerka31
2. dec 2013

@zuzkat1
@aristka
Dievcata,verim,ze to nerobila prvy a zial ani posledny krat.Lekari a sestricky su od toho plateni,aby ich drzali,pichali a vsetko mozne okrem bitia.

elise
2. dec 2013

@haslerka31 nie su platný aby deti držali 😉

zuzkat1
2. dec 2013

@zuzkaanicka presne. V Zivote som nenechala malu plakat ale toto je situacia kedy mam byt pri dietati ktoremu beru krv a nie utesovat to ktoremu nic nerobia.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@haslerka31 dobre, tak lekarka a sestra budu drzat a matka odoberat krv, ci ako si to myslela? ... verim, ze @aristka by to zvladla, ale ja napr. nie.

bombulka200
2. dec 2013

velmi ťažko posúditelná situácia 😔

haslerka31
2. dec 2013

@elise Su plateni od toho,aby im odobrali krv,takze vsetko,co to obnasa

aristka
2. dec 2013

@haslerka31 ak na ňu niekto zaútočí zbraňou ,určite sa bude brániť ,ale myslím si ,že tých prípadov takýchto na deckom nezažívajú denne ,aby sa dr.bála o svoj život...to by do práce mala nosiť okuliare ,prilbu a kaser vo vačku ,aby sa ubránila dieťaťu....

zuzkat1
2. dec 2013

@haslerka31 drzat hystericke dieta nie je ich povinnost... A povedala by som ze ani kolonka "necham si vypichnut oko" nie je na ich vyplatnej paske.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@haslerka31 Ty si bola s detmi na ockovani alebo odbere? ... schvalne, ako to prebieha u detskej lekarky Tvojich deti ... lebo ja ked idem na ockovanie, tak ja a sestra drzime dieta a lekarka ockuje ... mladsia dcera sa dokaze neuveritelne branit a uz ako miminko mala pri ockovani taku silu, ze sme mali so sestrickou co robit, aby sme to zvladli ... nenechala by som to na samotnu sestricku a uz vobec nie 9-rocneho chlapca 😉

elise
2. dec 2013

@haslerka31 odobrať krv tak ž prideš vystrieš ruku daju ti škrtidlo a pich a je odobrané nijaký lekár nie je povinný ešte pacienta fixovať, alebo mu tam robiť divadlo. ako su práva a povinnosti lekára tak su nielen práva ale aj povinnosti pacienta. 😉

haslerka31
2. dec 2013

@zuzkaanicka.lekari su plateni za odber krvi a vsetko,co to obnasa.Ked dieta odnesies do skolky,ci skoly,neostanes tam sediet,ale ucitela nechas ,nech hodiny oduci,bez tvojej pomoci.Ak tebe nevadi,ze tvojmu dietatu niekto vlepi,fajn.Respektuj nazor inych a nevnucuj svoj nazor za kazdu cenu

kolinia
2. dec 2013

@zuzka421 to si robis srandu? 9 rocny chalan by sa uz mohol krotit, ach jaj, kam tento svet speje.... ☹

zuzkat1
2. dec 2013

@haslerka31 takze prides das dieta lekarovi a cakas za dverami?

ivka_666
2. dec 2013

Nechápem prečo sa obúvate do mamičky! Dieťa mohlo mať panický strach ako má aj veľa dospelých ľudí. A chyba lekárky a sestričky, že mu nedržali obe ruky, pretože tak sa to v normálnych ambulanciách robí pri detičkách!!! Čo čakala že jej bude malý kľudne sedieť a usmievať sa na ňu?? Neprofesionálny prístup!!! Chlapec to neurobil isto naschvál bol to reflex a ešte raz jej chyba že mu nedržali ruky!!!

zuzkaanicka
2. dec 2013

@haslerka31 ja Ti svoj nazor nevnucujem, ja som len chcela vediet ako prebiehaju odbery u Tvojej pediatricky ... ale stale neviem ... ani mi to nevadi ... moje deti si pri ockovani a odberoch dokazem (ja alebo manzel) udrzat tak, aby neohrozovali lekarku ... mam k nej totiz uctu ... neberiem ju ako taku, co je platena za odber, beriem ju ako lekarku mojich deti, ktora sa mi vzdy snazi pomoct a poradit 😉

ivka_666
2. dec 2013

@zuzkat1 keď to nie je ich povinnosť ako zaočkovať dieťa s panickým strachom bez držania hmm....??? Nepoznám lekárku čo by očkovala bez držania!!!!

elise
2. dec 2013

@haslerka31 nie su platený "za všetko čo to obnáša"

elise
2. dec 2013

@ivka_666 držia a fixuju také dieťa rodičia nie?

ivka_666
2. dec 2013

@elise ale je to ich práca, ktorú si raz vybrali a preto sa tak majú aj správať! Deti sú rôzne..... Nikto nie je platený úplne za všetko čo k jeho práci patrí!

viera27
2. dec 2013

@ivka_666 a ked teda lekarka drzi, kto ockuje?

ivka_666
2. dec 2013

@elise nie LEN rodičia a ak tam bola mamička aj s druhým dieťaťom ako ho mala asi fixovať? Nie každý má možnosť dať druhé dieťa niekam keď ide na očkovanie.

ivka_666
2. dec 2013

@viera27 sestrička môže očkovať alebo sestrička držať a lekárka očkovať u nás je to tak bežné!

aliza
2. dec 2013

@zuzkaanicka len zabudas, ze my nie sme lekari, takze je uplne jedno, co by sme my robili. Toto nie je o nas, ale o cloveku, ktory vykonava profesiu, kde si taketo nieco zial nemoze dovolit. Neverim, ze keby danu situaciu podstupilo niekolko inych lekarov, ze by to zakazdym skoncilo fackou. To, ako reagovala, bola jej vizitka, ako zvlada/nezvlada zatazove situacie a v jej pripade by som dalsie posobenie ako lekarky zvazila. Moze sa do podobnej situacie dostat znova a svojou 'obrannou reakciou' moze sposobit nejakemu dietatu ublizenie na zdravi, napr. tym, ze dieta po facke, ci udere strati rovovahu a spadne zo stola alebo sa bude dieta snazit uhnut a buchne si hlavu do steny....komicke a bizarne, ale stava sa, zial.
A k danej mamicke, myslim, ze je pochopitelne, ze isla utisit mladsie dieta, vacsina z nas by tak reagovala. Chcem vas vidiet, ako nechate dieta revat a s kludom anglicana idete asistovat pri odbere. Cela ta situacia bola pre mamicku velmi stresujuca. Ano, mamicka mala byt pri synovi, ale lekarke nic nebranilo v tom, aby ju vyzvala alebo na nu pockala. Ale zial, neboli sme tam, nevieme, ako sa to presne stalo, takze vsetko, co tu piseme, je cisto hypoteticky.