Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
No myslím, že sa tu stale motame dookola. Nič nove nikto nepovedal/nenapisal, tzn. že téma pomaly a iste stráca na svojom progrese.
@ivka_666 dieta ma drzat matka. A vies preco. Ja teraz kaslem na bezpecnost dr... Chcem byt pri dietati ked sa boji,ked panikari,lebo vtedy potrebuje mna a nie dr alebo sestricku. chcem ho drzat a vraviet mu ze sa nemusi bat ze som pri nom. A nechcem sa iba z kuta pozerat ako ho drzi sestricka a moje dieta sa boji.
@zuzkat1 ano, to co pises, je sice pekne, ale je rozdiel ist k lekarovi s jednym dietatom a s dvomi. A chcem vidiet, ked budes mat deti dve, ako sa ti vzdy podari zariadit si veci tak, ze budes chodit k lekarovi len s jednym dietatom. Mozno budes mat na to ludi, ale nie vsetky mamicky maju tuto moznost, na to netreba zabudat.
@elise Tak mi vysvetli za co potom plateni su.A nezabudni este na sestricky,lebo nikde som necitala,alebo mi este nikto nikdy nepovedal,ze na odber krvi je okrem prazdneho zaludka potrebny aj clen rododiny,ktore dieta drzat bude.Detski lekari maju specializaciu dobrovolne vybratu-detsky lekar a pokial sa nemylim,mali by byt dostatocne pripraveni hlavne na taketo situacie
@ivka_666 druhé dieťa odvediem do vedlajšej miestnosti (ambulancia sa skladá z 2 miestnosti) dám tam hračky alebo ked je staršie dám kresliť.popripad požiadam sestričku ale ja som pri dieťati ktoré ma potrebuje v tej chvili viac a to j pri odbere ktorý ked budem nápomocná bude trvať možno minutku dve.
@aliza lekár ma hlavne poskytovať zdravotnú starostlivosť k tomu nepatrí aj obratnosť v bojových umeniach. Ublížiť v tomto prípade nemohla to by musela byt minimálne 100 kilova kulturistka. Kto v tomto prípade ublížiť mohol bolo to dieťa reálne. Mamička by potom mala dost veľký problém zaplatiť vzniknutu škodu na zdraví kedze za konanie deti je zodpovedný zákonný zástupca a nie lekár. Myslim si ze správanie dieťaťa by mala hlavne odhadnúť matka ktorá s ním žije 9 rokov a nie lekárka ktorá ho vidí prvý krát v živote. A áno deti sa nefackaju teda pokial fyzicky neutocia a nie je treba sa im brániť. Aha vlastne utocilo a dokonca ihlou takze obrana bola na mieste. Neviem ci si vies predstavit aku silu môže mat taky 9 ročný chalan a aka ostrá je taka odberovah ihla.
@ivka_666 akoze co? Vyznie to "kruto", ale z placu sa este ziadnemu dietatu nic nestalo. Najlepsie tam druhe dieta netrepat, ked to nie je nutne. A potom, ked bude mat tretie, stvrte dieta, ako ich bude ukludnovat vsetky?
Nejake "dalsie" dieta tu proste vobec nehra rolu. Matka sa ma v prvom rade starat, aby jej dieta neublizilo ostatnym, a ked sa o to pokusi, tak je za vzniknutu situaciu zodpovedna v prvom rade ona a nie lekarka ani "dalsie dieta". Strach je normalna vec a prepac, ale 9rocne dieta by malo byt uz dostatocne rozumne na to, aby sa mu taketo veci dali vysvetlit! Ci ked v skole "zo strachu" prepichne spoluziaka kruzidlom, to bude tiez v poriadku?
@haslerka31 rodič je zákonný zástupca a je s dieťaťom všade kde môže byť. čiže aj dieťa by mal na vyšetreni (to je aj odber ) sprevádzať rodič. ty svoje deti posielaš sama k lekárovi? ja som od určitého veku (mala som 14 rokov chodila sama k lekárovi) vieš nikde nie je napisané že musiš ísť s dieťaťom na poradnu je tam napisané že dieťa má absolvovať poradňu
@aliza vies, ja som uz k tejto teme povedala vsetko, co som chcela, kto chcel pochopit, ten pochopil, kto nechcel-nepochopil a je mi to uplne jedno ... kedze som uz dokoncila pracu, ktoru som si spestrila prispevkami na MK, tak sa lucim a prajem vsetkym dobru noc 😉
@haslerka31 dieťa nemôže ísť samo k lekárovi kedze je potrebný informovaný súhlas zodpovedneho zástupcu takze je potrebný aj ten rodič. Teória je pekná vec ale lekár ma právo odmietnuť poskytnúť Zs pokial to nie je surny prípad a agresivita pacienta je jeden z dôvodov. Lekár ma odobrat krv a pacient tento odber absolvuje dobrovoľne. Takze lekár ma čakať kým si rodič spacifikuje dieťa za ktoré je zodpovedný a nie s ním bojovat. Ty ako rodič si máš udržať dieťa a pomáha sestricka. Lekárka sa musí sústrediť na odber krvi teda aby trafila zilu a vytiahla krv pripadne vymenila skumavku niekedy aj dva krát. Uz fakt neviem co si ty predstavujes o povinnostiach lekára ale si riadne mimo
@zuzkat1 Zuzi, a Ty uz tiez chod spat, toto aj tak niektorym nevysvetlis a to male zabiatko, co mas v brusku potrebuje vyspatu mamu a samozrejme ta velka bambulka tiez 😉 ... dobru noc 😉
@zuzkaanicka dobru noc...idem aj ja lebo rano nevstanem..😝
@zuzkat1 sme to naraz pisali 😅
@zuzkaanicka to male zabiatko je najaktivnejsie v noci🙂ale uz idem🙂
@bastika Krasne vysvetlene,este je tam vynechany dodatok o facke a uz mozem spokojne spat,aj s poopravenym nazorom o Slovensku,ktore ako tvrdia moji kolegovia sto rokov za opicami.Uplne odbocene od temy.Este raz a poslednykrat, lekarka v ziadnom pripade nemala dat dietatu facku mimo uzemia Slovenskej republiky by po tomto incidente velmi rychlo svoju lekarsku karieru ukoncila
@maslenka47 zachádzaš do extrémov! Samozrejme nie je to v poriadku, ale ani to, aby lekárka reagovala tak, že dá dieťaťu facku! Neviem akú má tá lekárka dlhú prax, ale určite musí denno denne prichádzať do kontaktu aj s takýmito prípadmi. Vieš koľko faciek by denne lietalo keby to robila každá lekárka v každej ambulancii? Vysvetliť samozrejme dieťaťu môžeš, ale ak by to čo sa stalo bol panický strach vysvetľovanie by nepomohlo, to by tak reagoval aj dospelý človek. Určite sa zľakla aj lekárka a aj chlapec. A keby chlapčeka držala mamicka a vytrhol by sa jej dostala by facku aj ona? Prečo sa potom tá lekárka ospravedlňovala? Lebo urobila chybu aj ona a to neprimeranou reakciou. Ako som už napísala každá mamička tu má na vec svoj vlastný názor, takmer v každom názore je aj kúsok pravdy keď sa človek zamyslí, neboli sme tam, nevieme detaily a hlavne nevieme ako by sme reagovali.... Určite by žiadna mamička nechela, aby jej niekto fackoval dieťa a žiadna lekárka nechde byť bez oka.
Strach v nás vyvoláva reakcie, ktoré sa niekedy vymykajú normálu. On sa bránil a dr. tiež. No myslím, že syn nechcel a rovnako ako aj doktorka. Napriek tomu by som menila dr. nakoľko kvôli tomuto neúmyselnému konfliktu bude medzi vami napätie.

@ivka_666 preto rodičia maju byť nápomocný ved oni musia podpisať suhlas s odberom alebo pichanim injekcii naša pediatrička to tak vždy robi a ja samozrejme nestojim za dverami ani bokom ale som vyslovene pri mojom dieťati, som pediatričke nápomocná s tým že ukludnujem a fixujem moje dieťa - moja povinnosť ako matky, aby si ona mola splniť tu platenu prácu ako lekárka.