Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
Ja nie som súdny znalec nechápem co odo mna chces prepac 😀
inak tak rozmyslam, keby som bola v situacii, ze napr doktorka sa podtkne a obleje ma trebars vriacou vodou...ja k nej pridem a dam jej facku? ved ma ohrozila na zdravi... za dieta je zodpovedny rodic, dr tak mohla nan skriknut ale facka od dr to je trosku silna kava...keby mal chlapec 15 r, vytrhol by dr striekacku a UMYSELNE jej ju isiel bodnut napr do oka, to je pripad pre policiu...ale devatrocne dieta ze by UMYSELNE slo ublizit dr...sa mi nezda
Vela sa teraz hovori o tom Respektovat a byt respektovany. Ale pri vsetkej ucte vidime, ze mnohi sa dostaneme len po Respektovat a to byt respektovany sa nejak nedostavuje. Vo vsetkej tej mudrej prorespektujucej literature sa hovori o A, ale uz menej o B. Vyzaduje to doslova heroicky vykon, aby rodic dokazal dieta respektovat takym sposobom, ze mu ono za to nebude skakat po hlave. Vy to zvladate? Klobuk dolu, mam diplom z vychovavatelstva, dokonca so zameranim na emocionalne a socialne narusenych, a predsa vidim, ako tie teorie okolo nas poletuju vzduchom a nefunguju. Lahsie sa o tom pise a mamicky to len nuti mysliet si, ze su neschopne, ked to tak nevedia. Alebo to tak mamicky robia a bud vidia, alebo nevidia, ze to nefunguje, ale chybu hladaju inde. Alebo im to funguje - a ak je to vas pripad, potom sa chcem s vami zoznamit osobne a dlho dlho dlho sa uprimne rozpravat a ucit sa od vas. A to uprimne. No ja zatial nepoznam nikoho, kto by este po zadku necapol, alebo to bravurne zvladal inym sposobom. Mam znamu, co by po zadku podla jej slov nikdy nedala, ale prave teraz sa jej zacina rucat domcek z karat, lebo deti uz trosku povyrastli a nevedia sa vpratat do koze.
@bastika písala zakladeľka, že syna nevzala na zodpovednosť? že ho pochválila? prečítaj si ešte raz jej príspevok.a vziať na zodpovednosť neznamená dieťaťu dať facku...ja som malej , ked mala rok, vyklbila ručku. proste som ju držala a ona chcela vôjsť do potoka, tak som ju potiahla a nešťastie na svete. veľmi ma to mrzelo, ramienko ju bolelo , boli sme na rtg...ale nikto mi nedal za to facku...neviem, možno zlý príklad, ale nič iné ma nenapadlo...
@bastika áno, bola by som rada, že sa nič nestalo, ale zároveň by ma tá facka môjmu dieťaťu mrzela, a to teda dosť poriadne..
vytvorili sa tu dva tábory,, ktoré si tú situáciu predstavujú úplne inak.
@zuzkat1 ja si to predstavujem tak, že chlapec sa bránil, "hádzal", chcel zabrániť, aby ho dr.pichla, tak jej tu ihlu vytrhol a v tom hádzaní sa ju skoro pichol...
ty to vidíš tak, že vzal lekárke ihlu a rovno, ako do terča, snažil sa trafiť 100 bodov...
@bastika presne tak. Najpodstatnejsie je, ze sa nic vazne nestalo a verim, ze s odstupom casu sa zakladatelka aj so synom na takychto "vylomeninach" uz len s ulavou pobavia. Kym je na konte len jedna ustedrena facka a nie dozivotne znehodnotene oko tak je vsetko fajn a bola by som stastna ako blcha. Facku cas odveje. Zmrzacene oko nie.
A mozno prave vdaka tej facke sa dieta spamätalo a dostalo znovu k zmyslom. Mozno keby mala poruke kybel studenej vody, tak na neho vyleje ten. Neviem co je lepsie 🙂 ale ked je dieta teda v amoku a v ruke drzi ihlu ktorou (hoci aj nevedome) ohrozuje okolie, tak ta lekarka nema vela moznosti, ked je tam na to sama.
@zuzka421 necitala som ani jeden prispevok, ale chcela som zareagovat na prvotny prispevok od teba. Prva otazka je kde si bola ty ked mu brali krv? lebo ak vies, ze sa odberov boji mala si ho drzat... moj ma len 4 a stale ho drzim... bratov ma 6 a ak by ho nedrzali tak asi vsetko rozbije... ono clovek uz vie ake dieta ma... A taska facka vystreli skor ako si uvedomis.. aj ked je pravda ze lekar alebo zdravotna sestra by sa mali vediet obladat. a ak sa ospravedlnila tak by som to asi az tak neriesila. Po druhe ak niesi spokojna nevahaj.. popytaj sa v okoli a chod za lekarkom/kou ku ktorej by si najradsej presla a poinformuj sa tam, ci ta vezmu a co mas spravit aby ta vzali... drzim palce...
@jonas17 stále mi vkladas do úst to ze chlapec nieco chcel ci sa o nieco snažil. To ja netvrdim. Fakt je ze ju reálne ohrozil aj ked v afékte reflexivne čiže nechtiac. Prepac neviem ako to inak uz vysvetlit. Bolo tam nebezpečenstvo? Bolo a reflex bol facka. Ja som tu riešila tento skutkovy stav a nie pohnutky ci umysly.
.
@sherynkamalinka NEVYFACKALA............
ja to beriem tak, ze v tomto pripade neexistoval ziaden zly umysel. Na ani jednej strane. Situacia vsak nabrala nespravny smer s viac ci menej spravnymi dosledkami. Klucove je, ze hrozba poskodenia zraku nakoniec nenabrala na realite. Dieta takisto neutrpelo dozivotnu ujmu v podobe facky, ktora nepadla zamerne, ale ako podvedoma obranna reakcia. A treba mu to hadam aj vysvetlit. Lekarka udrela preto lebo....nie umyselne s vedomym cielom dietatu ublizovat! Posudzovat jej adekvatnost v kontexte danej situacie asi nema zmysel. Malo by ak by sa jednalo o lekarku, ktora ustedri facku dietatu len tak lebo fnuka, lebo sa boji a pod. Aj take su. Netrpezlive, necitlive, s dietatom to nevedia a rozhodi ich aj par mesacne babo, od ktoreho ocakavaju spravanie a uvedomelost kandidata vied. Lenze bol toto tento pripad? Nebol. Na otazku zakladatelky ci to bola primerana reakcia lekarky sa da teda odpovedat jedine - ano, bola. Ta facka sa totiz neda oddelovat ako solo akcia od celkoveho kontextu vzniknutej situacie! Su tu jasne suvislosti.
Mozno sa niekto zle vyjadril, ale tiez nemam dojem, ze chlapec bol umyselne zakerny a chcel napadnut ihlou lekarku, ale ma 9rokov a ma sa vediet ovladat.
Mama pracuje s mentalne retardovanymi detmi, ich prejavy su rozne, niektore sa v afekte a truci pomocia, pripadne viac......neovladnu sa, ale maju na to "papier"/
9rocne dieta sa ovladnut musi a nie chovat sa ako hystericky cvok.
Dnes som bola s 2,5r u lekarky, nevedela sa dockat dnu, pred nami bol 11r chlapec s mamou, pripadal mi sikovny a rozumny, pri vyteroch z hrdla a nosu trosku stonal, ale mamina mu povedala, ze je uz velky a brat 3rocny to zvladol v pohode, tak sa ukludnil. Nikto netvrdi, ze 9r ma byt hrdina a nema mat z ihiel strach, aj zakricat a poplakat si moze, ale nie sklbat lekarke z ruk ihlu a sibrinkovat s nou.
@andie25 povedala si ,že typické pre slovensko ,čo sa personálu týka a ja ti píšem ,že toto typické nie je a ja to považujem za obranu dr.pred malým útočníkom ,ktorého si neustrážila matka ,to ,že je niekto dr. alebo zdr.pracovník ,neznamená ,že je fackovací panák či pre malého alebo veľkého pacienta a či je malý alebo veľký pacient každý je pred zákrokom edukovaný aj počas zákroku sa mu prihovárame ,ale aj tak tu došlo k skratovej situácii dieťaťa a chýbali ďalšie ruky matky,ktoré ho mali utešovať ....takže bohužiaľ tu si sa absolútne netrafila a prepichnúť ihlou bulvu a lebku si nikto nenechá ....
hmmm.....tooolko stran zapisanych....z mojho rastie zatial tiez velky bojko a citliva som na neho teda dost,ale zase....uz dopredu vzdy lekarovi poviem,ze je dost citlivy a ze pri kadejakych odberoch a inych zasahoch budem asistovat,nech mi povie,co a ako ho mam drzat-prip.si doktorka zavola sestricku,pekne podrzia a rychlo poriesia,co treba....9rokov je dost...dieta by sa malo ovladat,resp.ked mama vie,ake je....mala by lekarku na to pripravit-okrem toho,ze pripravi vlastne dieta...ale tazko vynasat sudy...iba ta konkretna mamicka vie,ako to cele bolo.
Ale reakciu lekarky beriem ako obranny reflex-na tie mamicky,kt.ju tak vehementne kritizuju by som mala jednu otazku:keby vam vase dieta toto urobilo,co by ste robili?mozno tiez takto skratovo reagovali...chranili sa...toto nie je o profesionalite lekarky,je tiez iba clovek....
@livka_ no vidim, ze si obmedzenejsia ako som si myslela....ja som ti tym chcela iba povedat, ze bit niekoho nie je spravne..tak ako by sa to nepacilo tebe, sa to urcite nepaci aj tvojim detom.....vsetko sa da vyriesit aj rozhovorom a nie bitim niekoho kto je slabsi. chapes???? a riesit pocet lajkov???? 😀 😀 😀 co sme na zakladnej skole...???
kazda normalna matka chce pre svoje dieta to najlepsie ... ziadna nevidi rada, ked jej dietatu niekto ublizuje ... ale kazda by sa mala ucit divat na svoje dieta objektivne, cimskor sa to nauci, tym lepsie-hlavne pre to dieta ... toto je ale poriadne tazke ucenie 😉 ... zakladatelka temy urobila chybu, lebo svoje dieta pri odbere nedrzala a dopadlo to tak ako dopadlo ... mohlo to dopadnut ovela horsie, mohol chlapec trafit a z lekarky urobit mrzaka ... toto dufam kazda uzna, ze by bol byval velmi zly koniec 😔 ... dopadnut to mohlo aj tak, ze sa chlapec mohol poranit sam, alebo niekoho ineho ... tiez velmi zly koniec😔 ... jeho reakcia bola v strese, to tu snad vsetky uznali ... a teraz sa naozaj kazda skuste zamysliet, ci by ste mali chladnu hlavu, keby vam niekto simrikoval pred ocami odberovou ihlou ... ja sa priznam, bala by som sa ... a urobila by som vsetko preto, aby som predisla urazu (je jedno ci mojmu, alebo chlapcovmu) ... ak tu nejaka napise (lebo aj take som citala), ze by ho za tento vykon pohladila, tak trepe 😝 ... mozete mat akykolkvek vycvik, nemate zarucene, ze v strese sa budete chovat racionalne ... a doktorka v strese bola ... nikto tu nepodporuje otlkanie, ale naozaj by sa niektore mali zamysliet, co pisu, lebo nikdy neviete ako prave vy zareagujete, ked budete v strese ... este aby ste neboli prekvapene, ze zareagujete horsie ako jednou fackou 😖 ... chce to len trochu empatie (a nielen k dietatu, nepoznam zatial ziadnu lekarku, ktora by bola robot, ale mozno na Slovensku uz take ordinuju-nemam info) a sebareflexie, skor ako tu niekoho oznacite za agresora 😉
@melesmeles Primitivovi nevysvetlis,ze je primitiv....🙂)Usmej sa aj ty,zbytocne sa budeme rozculovat🙂
@haslerka31 myslim, ze reagovat sa da aj bez vulgarizmov ... vulgarizmy su tiez prejavom agresie, nie? 😉
@zuzkaanicka Este aj ja som to napisala ako jeden z nich.Primitivovi nevysvetlis,ze je primitiv,lebo je primitiv🙂Primitiv nie je vulgarizmus
.k ínej doktorke HNED AKOBY SA LEN DOTKLA MOJHO SYNA!!!!
@haslerka31 no, mozno to nie je vulgarizmus, ale oznacit niekoho primitivom ... nehnevaj sa, kde sme? 😉

@bastika super, daj teda resultat ako by dopadli dve doktorky ktore proti predpisom dali rodicovi pre dieta s dychacimi problemami z ambulancie liek ktory bol zle oznaceny a slo o iny liek a dieta sa doma zadusilo. napoviem ti, nic sa nestalo, ziaden trest