Synovcove tenisky nosí učiteľ
Ahojte maminy
Chcem sa spýtať ako by ste postupovali keby ste boli v takejto situácii.
Syn dostal tenisky trošku drahšie do školy ako prezuvky (nechcem aby ste riešili značku, cenu a prečo také drahšie)
Dostal ich ešte v decembri 2014 a nosil ich ako prezuvky školský rok do júna. Pretože sme neboli zo zdravotných dôvodov ani pre vysvedčenie, ostali jeho veci v škole. V septembri 2015 nastúpil do školy a hneď prvý deň sa pýtal na jeho veci. Najprv mu bolo povedané že sú v zbernej triede a asi o tri dni že všetky veci sa vyhodili.
Nikdy sa nič nevyhadzovalo za 5 rokov, vždy tam všetko mal. A tento rok sa akože vyhodili. Bol riadne poisteny, no cez poistku sa to zevraj nedá urobiť. A asi dva dní dozadu si všimol, že učiteľ má presne tie isté tenisky čo mal on. Je si na 100% istý lebo si ich syn poškodil a to poškodenie je presne na tom istom mieste.
Poraďte mi prosím ako by ste to riesili?
ďakujem za rady
@lolinko neviem prečo, ale mne je toho učiteľa ľúto. Priznávam sa, že moja empatia sa nachýlila na jeho stranu. Na tvojom mieste by som učiteľovi tie tenisky dožičila, aj tak by som nemala dobrý pocit, keby môj syn teraz mal nosiť prepotené tenisky po dospelom chlapovi. Divnéééé, nechcela by som byť v koži toho učiteľa, ani v koži tvojho syna. Pre tvojho syna táto konfrontácia asi nebol "zážitok týždňa"
@alaguema zalezi ako to tam maju zabehnute. Ak sa veci odkladaju v zbernej triede a on si to odtial zobral skor nez sa k tomu mohli stihnut dostat ziaci, tak to je podla mna kradez a za to si taku hanbu aj zasluzil. Ak tie veci vyhadzuju a on to zobral z kopy na vyhodenie, tak by som sa na to pozerala inac.
@wendy62 údajne veci zo zbernej triedy vyhodili. Aká je pravda sa už asi nikto nedozvie, ale fakt je ten, že decko si to tam zabudlo, rodičia to zanedbali a učiteľ bol ponížený. Ak si tenisky vzal, tak predpokladám, že s presvedčením, že ak ich nikto tak dlho nehľadal, tak už asi nebude. Krádež by to bola, keby to vzal zo skrinky toho chalana. Mimochodom, škola nie je povinná uschovávať zabudnuté veci, je to len ich dobrá vôľa. Kľudne môžu všetko vyhodiť a ak si to niekto vezme z kontajneru tak, to bude krádež?
A už by som mu ich asi neobula.
no a kvôli rôznym prípadným stratám je podľa mňa vhodné kupovať deťom na prezuvky bežnú obuv, nie takú, kvôli ktorej je človek schopný neoželieť jedny zapatrošené alebo stratené tenisky a riešiť a riešiť a ísť do takýchto nepríjemných situácií... mimochodom tenisky ako prezuvky je dosť atypická obuv namiesto prezuviek - ale toto nechcem radšej riešiť, ok, už som ticho 😎
Len mne príde divné, že zakladateľka je v podstate rozhodnutá ako bude danú situáciu riešiť a aj to tak urobí, tak nechápem na čo sa pýta. No šak ale aspoň máme o čom. 😀
@lolinko 😀 trapas ako sviňa, nechápem na čo to bolo dobré
Este aj do noveho casu sa to mohlo poslat 😕 😀
A ktovie, či to naozaj tak cele skončilo.....
ANO MALA SOM Z TOHO UPLNE PERFEKTNÝ POCIT!!!!
HNED NA ZAČIATKU SOM PÍSALA, ZE BOLO POVEDANE SYNOVI ZE VECI SU V ZBERNEJ TRIEDE A ZRAZU TAM NEBOLI. OSTATNÝ SI VECI NAŠLI, AKURAT MOJ SYN A ESTE 2 ŽIACI.
AJ RODICIA TÝCH DVOCH ŽIAKOV TO RIEŠILI A VYRIEŠILI.
A PREČO ZA ROVNO ZA RIADITEĽOM ŠKOLY? LEBO SA VYHOVÁRALI JEDEN NA DRUHÉHO, TRIEDNA NA UPRATOVAČKY, UPRATOVAČKY NA ZASTUPKYNU, A KOLOM DOKOLA.
TAK SA ISLO ZA RIADITEĽKOU A ONA O NIČOM ANI NEVEDELA :-/
A AKO SOM PÍSALA EŠTE NA ZAČIATKU, MNE ISLO O PRINCÍP.
NIE, SYN ICH NENOSÍ!
A PREPÁČTE, TIEZ SOM MOHLA RIESIT BEZ TOHO ABY STE TO VEDELI. VYRIEŠILA BY SOM SI TO A DALA SEM NA BAZÁR A PODAKTORE KÚPILI! TIEZ NEVIETE CI PRWDAVAJUCI NEMA PLIESEN!
No holt, ucitel je v dnesnej dobe chudak, ako tak citam niektore diskusie na tomto fore...mam problem s ucitelom v skole ci ucitelkou v skolke...co by som to riesila s nim/nou, sup ho rovno za riaditelom...a dobre ze nepisat rovno staznost na ministerstvo skolstva. Pritom staci zajst za dotycnom pedagogom a slusne sa s nim porozpravat, vypocut si jeho verziu, vysvetlenie danej situacie. Ked sa neda, tak potom nech to riesi vyssia inštancia.
Ucitelia zas nie su takí chudaci, aby kradli detom stare tenisky.
@lolinko tvoj syn urobil chybu a následne vy, rodičia. Mali ste si pre tenisky ísť. To je celý princíp. Nikto v škole nie je povinný vaše tenisky skladovať. Ani upratovačka, ani zástupkyňa, ani nikto. Byť na mieste tej riaditeľky, tak po tomto "zážitku" zruším zbernú triedu a oznámim rodičom, že škola nezodpovedá za zabudnuté veci. Tvoj synátor by sa aspoň naučil, čo je jeho povinnosť.
@sardinka32 no v poslednej dobe tiez sledujem ten hon na ucitelov s otvorenou hubou 😅 potom ze kto moze zo skolstva zdrhne, no cuduj sa svete 😖
no, riaditeľka je na tvojej strane - lebo ty, vlastne syn znamenajú pre školu peniaze ... ale myslieť si o tebe môže čokoľvek - približne tak, ako tu vacsina diskutujucich ... ;)
@lolinko LEBO SA VYHOVÁRALI JEDEN NA DRUHÉHO, TRIEDNA NA UPRATOVAČKY, UPRATOVAČKY NA ZASTUPKYNU, A KOLOM DOKOLA.
ale ty si predsa od zaciatku vedela ze ich ma ucitel - preco si neisla za nim to nechapem... ist pred riaditelku aj so synom... neviem - byt tvojim synom tak by som sa pred tym ucitelom uz navzdy citila neprijemne a ucitelom... to by som asi dala vypoved 😖

Ahojte
Aj keď oneskorene ale predsa napíšem ako to dopadlo. Nepotešim tých čo chceli aby som sa nato vykašľala. Nie nenechala som to tak. Zobrala blok z tenistiek a išla za riaditeľkou školy aj so synom. Nechali sme si zavolať aj pána učiteľa. Porozprávali sme sa slušne ako normálny ľudia, a pán učiteľ uznal chybu a tenisky nám vrátil a ešte sa aj ospravedlnil.