icon

Testovanie a škola

28. nov 2020

Viem, že ešte nič nie je isté, ale už teraz mám z toho depku. Môj muž je absolútne proti testovaniu. V zásade, aj mne sa to nepáči ale ak by bol podmienený nástup do školy, na testy by sme šli. Vidím, že deťom chýba sociálny kontakt. Ale teda, ak on nepôjde, tak neviem.... Este sa to dajak snažím neriešiť, pokiaľ nie je isté ale už ma to dosť stresuje. Ako to máte vy?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
28. nov 2020

@snezienka33 ale ja si nemyslim, ze ked odide z vlady (kludne nech ide), ze sa stav krajiny nejako zmeni, hocikto kto by teraz mal tu moc ako on podla mna striela opatrenia ako pride, zial.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
28. nov 2020

@snezienka33 zas polovica ludi tiez na tom nie je rozumovo najlepsie, takze problem nie je len v Matovicovi :D ja by som za sialenu oznacila aj tu zenu, co robila v nemocnici cirkus pri porode, lebo odmietla aj test, aj rusko, aj izolaciu :D

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
aristka
28. nov 2020

@babovka2321 urobit vyter dietatu ...komu hasicovi co ma vystudovanu urg.dtar.a nema kompetenciu robit vyter...veselo ...v spitaloch sa to robi dietatu pod dohladom zrkadiel orl dr....to je realita a nie hocikym bez menovky na ulici , to ako fakt s tymto niekto súhlasí ...

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
luuubik
28. nov 2020

@babovka2321 vzdelavat sa je pravo dietata zakotvene v ustave (dokonca sa, ak sa nemylim v clanku 42 vyslovene pise, ze sa ma realizovat v skole /nie doma!/). Poprosim uviest taky zakon (nadradeny ustavnemu), kde sa pise, ze testovanie je podmienkou plnohodnotneho vzdelavania. Taky neexistuje, ani existovat nemoze a nebude, kym sa nezmeni ustava. Je to holy fakt. A tuto sprofanovanu formulku o tom, ze prava znamenaju aj povinnosti si treba nechat pre vladnych cinitelov - ktori zasa zabudli, ze vlada neznamena diktatura. Ja - a drviva vacsina ludi vsetky opatrenia dodrziavame. Narozdiel od vladnych cinitelov, ktori ich porusuju (navstevy v nemocniciach, vynimky z karanteny a pod.). A aj nadalej budem dodrziavat nariadenia - avsak pokial sa len trochu budem moct rozhodnut - tak iba tie, ktore nepojdu proti ustave, zdravemu rozumu a ludskosti! Lebo napriklad nechat ludi zomierat v nemocniciach v osamoteni, nema s humanitou nic spolocne... A odstavit netestovane deti od vzdelania (ak to naozaj takto schvalia) mi nepride ani ustavne, ani rozumne ani humanne. A je sum a fuk, co tvrdi psychicky naruseny premier (som skalopevne presvedcena, ze ten clovek nie je dusevne zdravy).

babovka2321
28. nov 2020

@snezienka33 kollar je humusak, ale ta zena toez nebola pri zmysloch. Ti poviem, ze keby ma po porode dali na izbu s takou "mamickou" a mi nakazi dieta, lebo jej pred porodom robi problem nechat si urobit vyter, tak jej tu palicku pichnem nie do nosa ale niekam inam. Ine je, ked je niekto doma, nikam nechodi a nechce sa testovat, ale sa ani s nikym nestretava. Ale ist do nemocnice, kde je kopec rizikovych ludi, zeny v roznych stavoch po porode a novorodenci co nemaju ziadnu imunitu a ohanat sa pravami - nech sa paci, nech si rodi doma.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
28. nov 2020

@luuubik zase sa opakujem, netvrdim, ze sa zastavam testovania deti v skolach! Uz duplom nie Matovica ci jeho dusevneho zdravia, ved mas pravdu. Ja stale hovorim o dospelych ludoch, ktori vacsinu opatreni (aj takych, co ich naozaj neobmedzuju) bojkotuju, lebo "maju na to pravo".

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
28. nov 2020

@snezienka33 ved nikto zenam rodit doma nezakazuje, pokial viem.. ale doma rodi len zena, co mysli len na seba, nie na svoje dieta. O 3 mesiace rodim a ver, ze zo samotneho porodu nemam strach, len z toho, ako ma tam sestricky vytocia.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
babovka2321
28. nov 2020

@snezienka33 no ved ale oni patria tiez do skupiny nenormalnych ludi... kludne nech su predcasne volby, myslim, ze volicov uz mat nebude ani jeden z nich (aj ked aj tym si nie som ista, kedze ani fico po tom vsetkom co mal za usami stale mal velke percento volicov)

A aj ta zena, co ma skusenost je sebecka, radsej prezit nepohodlie a nevhodne spravanie personalu par dni ako pripadne dozivotne nasledky ore dieta, ked ti nebude moct pomoct odbornik (co zas netvrdim, ze nerobia chyby, ale stale je tam vacsia sanca, ze nieco nedopadne dobre pri domacom porode)

luuubik
28. nov 2020

@babovka2321 v poriadku, rozumne opatrenia - a tych je dost a dodrziavaju sa po celom svete, takmer nik nespochybnuje. Ale tu sa bavime prave o tom jednom konkretnom opatreni podmienovat vzdelavanie testovanim - a to je uz ozaj daleko cez ciaru. A vzdy by som tento nazor mala, keby s tym napadom ktokolvek prisiel, nielen preto, ze to Matovic povedal. Hoci on uz ma toho ma rovasi dost a toto mu u ludi este pritazi - no tak mu treba, len zozne, co zasial.

danusiatko
28. nov 2020

Ako bude zabezpecene vzdelavanie deti, ktore nebudu testovane. Pokial viem, ma zatial kazde dieta pravo na vzdelanie. Alebo to uz neplati ?

babovka2321
28. nov 2020

@luuubik ved mu to mozno aspon urychli odchod 🙂) ja som v teme nereagovala na deti, ale na to, ze chlap je zasadne proti testovaniu. Nehovorim, ze hromadne a celoplosne testovania kadejakymi neodbornikmi su ok - nie su, ja chodim do centra, ked musim kvoli praci na normalne pcr testy - platene zamestnavatelom, ale stoj co stoj si nedat urobit vyter z nosa alebo odmerat teplotu, lebo nie, toto ma stve. A ja si napriklad nemyslim, ze normalnejsie opatrenia (nestretavanie sa v hojnych poctoch bez rusok a podobne) dodrziava drviva vacsina ludi, zial.

maciatkolulu
29. nov 2020

@jajka257 no ja naozaj nerozumiem aj naša učiteľka robid nadčas, keďže normálne deti končia každý deň o 11.30. Véd treba nájsť zlatú strednú cestu. A podla mňa deti môžu na sk v kľude nastúpiť, keďže sa môžu motať po plných centrách, ist do kina, tak nevidím dôvod prečo nemôžu sedieť v škole. Ale to si už musíte ošetriť vy. Hoci chápem, že vlastne obyčajný človek veľa nenarobi. Véd aj tu sú úplne odveci nariadenia, ale aspoň v rámci možností.

jajka257
29. nov 2020

@maciatkolulu no u nás je prvý stupeň v skole do 12.35.. Dokonca štvrtáci majú raz do 13.30.Ak pustia aj druhý, bude do 13.30. Nemáme skrátený vyučovanie. Nikto na to nemyslel. A teraz ako? Z triedy by to nešlo, lebo rodicia nemusia súhlasiť, že ich deti su nahrávanie a niekto to pozerá. To je dosť zamotana situácia. Ak to podmienka testovaním, polovica bude proti a polovica za
Polka bude v skole, druha doma. To nie je, že škola do 11.30. To je originál celý úväzok 2 krat. Cakam, ako chcú vyriešiť.

jajka257
29. nov 2020

@maciatkolulu a este, prvý stupeň a škôlky funguju, tie nie sú zatvorené a ani neboli.

stanulienkat
29. nov 2020

A ked muz nepojde a je proti,tak ty nemozes? Co si nesvojpravna? Muz nech nejde a ty s detmi chod. Ked ma niekto v hlave nasrane,nech sedi doma a stazuje sa.

leskovael
29. nov 2020

@luuubik výborne napísané a najsmutnejšie je to ,že ak toto niekomu prekáža, je väčšinou označený ako debil, alebo veľké decko, ktoré len má problém rešpektovať to, čo mu prikážu!! No áno mám problém, lebo nieje normálne, že iba preto, že sa jeden psychopat ktorý si honí ego natom že je pri moci robil z ľudí cvičené opice a tváril sa ako Boh.. Informácie ktoré sa denne cez médiá dostávajú sú len tie ktoré sa dostať majú podľa všemohúcich, ale hold toto je kapitola druhá, vždy to tak bolo. Prečo je veľa celosvetových odborníkov proti, prečo niektorí vysoko postavený ľudia, alebo odborníci či lekári niesu za? O tom sa už nehovorí..
Navyše sa divím ľuďom, že nevidia že zrazu chudobné Slovensko malo peniaze ako prvé na nákup testov, nikde inde nebolo celoplošne testovanie, no ale niekde si to treba vyskúšať a kde inde ako na našom malom hlúpom Slovensku, že ako sa dá ľudí vydierať a do akej miery... Nikdy na nič niesu peniaze, v prvej vlne nám ešte aj rúška výfukli a teraz zrazu bolo na nákup testov a žiadna krajina sa "nebila" aby ich ziskala 🤔 je to choré čo sa u nás deje, neukazujem prstom na tých ktorí toto podporujú a ešte schvaľujú, ale často sa stretávam s tým, že tí čo sú za práve označujú ostatných akí sú tí dementi ktorí sa nevedia prispôsobiť.

katulienkax
29. nov 2020

@gelifil ja byt učiteľom nech si rodičia čo nechajú doma učia sami pekne !!!!! A potom šupnúť test alebo komisionálne skusky