Výbava a oblečenie pre prvákov: Čo je najdôležitejšie?
Ahojte, bola by som rada, keby mi odpovedali najma mamicky, ktore maju akurat doma prvakov, aby som ziskala co najcerstvejsie info 😁
Prosim vas, co vsetko ste kupovali svojim detom do prvej triedy, co sa ukazalo, ze je potrebnejsie a menej potrebne? Nemyslim len skolske potreby, to viem, ze kazda skola da zoznam, ale take napr menili ste satnik? Prechod od skolkarskych teplakov k niecomu slusnejsiemu a pod. Syncek nastupuje v septembri, tak nech postupne kupujem a pripravujem, pretoze viem, ze to bude stat dost penazi, tak nech to naraz tak "neboli" ☺️
Dakujem vsetkym za rady 👋
Praktická skúsenosť je, že prvé týždne ukážu, čo reálne treba. Škola aj učiteľka často upresnia požiadavky až po nástupe. Najväčší rozdiel oproti škôlke nie je v oblečení, ale v režime, dieťa potrebuje skôr jednoduché, pohodlné veci a systém doma na úlohy. Viac spodného prádla a ponožiek, pohodlné tenisky na prezutie, veci na telesnú, prezúvky s vreckom, kvalitná školská taška, box na desiatu a fľaša, ktorá netečie, menovky na veci. A potom prídu zošity, písacie potreby, na kreslenie.. to všetko už podľa zadania učiteľky.
@anonym_autor u nas co sa tyka zositov to bolo super, zaplatili sme a triedna objednala na cely rok co potrebovali.. Co sa tyka pomocok- taska, peracnik- najlepsie prazdny, lebo kazda triedna povie ine pero- jedna pilot, jedna gumovacie, jedna atramentove atd... na telesnu tenisky s bielou podrazkou, prezuvky pevne , nie slapky, crocsky, flasa , obedar...
este doplnim box na vytvarnu, lepsi je plastovy s vekom ako tie predrazene papierove kufriky, za tym sa obzeraj priebezne. Mal by byt aspon format A4, moze byt aj vacsi ale plochy. Nieco podobne
https://www.kaufland.sk/product/454134935/?utm_...
este doplnim box na vytvarnu, lepsi je plastovy s vekom ako tie predrazene papierove kufriky, za tym sa obzeraj priebezne. Mal by byt aspon format A4, moze byt aj vacsi ale plochy. Nieco podobne
https://www.kaufland.sk/product/454134935/?utm_...
@viestta no ale u nás toto napr. vybavila triedna pre všetkých rovnaké, len sme sa poskladali...
@viestta no ale u nás toto napr. vybavila triedna pre všetkých rovnaké, len sme sa poskladali...
@anonym_16a775 ja som zvedavá ako ako bude u nás s týmto...my sme napr dostali zoznam na zápise co všetko treba ako aj pomôcky na výtvarnú ale box tam nespomínajú, to potom asi počkáme na triednu co nám povie keď nastúpi aby sme zbytočne nekupovali dopredu nejaké boxy 🤔
U syna sme prešli z teplákov na džínsové a od jari na nedžínsové joggery. Boli mu pohodlnejšie ako klasické rifle na gombík a zips. Papuče uzatvorené (nie šľapky, kroksy), ale to Ti už písali vyššie. Tenisky s bielou podrážkou na telesnú výchovu (plus úbor a tričko). Rozmýšľala som nad teplákmi do družiny, ale vychovávateľka sa len zasmiala, že decká sa neprezliekajú, že to je zbytočné tam nosiť (až v zime chcela staré otepľováky a rukavice, keď pôjdu do snehu). Všetko ostatné kúp, až keď budeš mať zoznam od učiteľky. Naša nechcela box ani kufrík na výtvarnú výchovu, ale škatuľu od topánok...

Nas ide tiež v septembri a určite budem meniť šatník nakoľko môj je 99% teplakovy takže jednoznačne budeme meniť na nohavice, rifle ale až v lete kvôli rastu 😁 tricka, mikiny kupujem priebežne, tu nič meniť nebudeme ale nohavice určite áno