Výbava a oblečenie pre prvákov: Čo je najdôležitejšie?
Ahojte, bola by som rada, keby mi odpovedali najma mamicky, ktore maju akurat doma prvakov, aby som ziskala co najcerstvejsie info 😁
Prosim vas, co vsetko ste kupovali svojim detom do prvej triedy, co sa ukazalo, ze je potrebnejsie a menej potrebne? Nemyslim len skolske potreby, to viem, ze kazda skola da zoznam, ale take napr menili ste satnik? Prechod od skolkarskych teplakov k niecomu slusnejsiemu a pod. Syncek nastupuje v septembri, tak nech postupne kupujem a pripravujem, pretoze viem, ze to bude stat dost penazi, tak nech to naraz tak "neboli" ☺️
Dakujem vsetkym za rady 👋
Praktická skúsenosť je, že prvé týždne ukážu, čo reálne treba. Škola aj učiteľka často upresnia požiadavky až po nástupe. Najväčší rozdiel oproti škôlke nie je v oblečení, ale v režime, dieťa potrebuje skôr jednoduché, pohodlné veci a systém doma na úlohy. Viac spodného prádla a ponožiek, pohodlné tenisky na prezutie, veci na telesnú, prezúvky s vreckom, kvalitná školská taška, box na desiatu a fľaša, ktorá netečie, menovky na veci. A potom prídu zošity, písacie potreby, na kreslenie.. to všetko už podľa zadania učiteľky.
@anonym_autor u nas co sa tyka zositov to bolo super, zaplatili sme a triedna objednala na cely rok co potrebovali.. Co sa tyka pomocok- taska, peracnik- najlepsie prazdny, lebo kazda triedna povie ine pero- jedna pilot, jedna gumovacie, jedna atramentove atd... na telesnu tenisky s bielou podrazkou, prezuvky pevne , nie slapky, crocsky, flasa , obedar...
este doplnim box na vytvarnu, lepsi je plastovy s vekom ako tie predrazene papierove kufriky, za tym sa obzeraj priebezne. Mal by byt aspon format A4, moze byt aj vacsi ale plochy. Nieco podobne
https://www.kaufland.sk/product/454134935/?utm_...
este doplnim box na vytvarnu, lepsi je plastovy s vekom ako tie predrazene papierove kufriky, za tym sa obzeraj priebezne. Mal by byt aspon format A4, moze byt aj vacsi ale plochy. Nieco podobne
https://www.kaufland.sk/product/454134935/?utm_...
@viestta no ale u nás toto napr. vybavila triedna pre všetkých rovnaké, len sme sa poskladali...

Nas ide tiež v septembri a určite budem meniť šatník nakoľko môj je 99% teplakovy takže jednoznačne budeme meniť na nohavice, rifle ale až v lete kvôli rastu 😁 tricka, mikiny kupujem priebežne, tu nič meniť nebudeme ale nohavice určite áno