icon

Výber správnej školy pre prváčika

Včera o 17:34

Dobrý deň prajem .
Zvažujem kam dať prváka do školy.
Bývame na dedine. Je tu škola ale to su spojené triedy 1 a 3 ročník a 2-4 ročník.
Prvákov by malo byt tento rok 3.
Celkovo tu je maličko deti.
Zvažujem dat prvaka o 3 dediny ďalej kde je až po 9.ročnik .
V rodine ma odhovárajú aby som nedávala tak ďalej do školy ale ajstak by tam potom od piatej triedy chodil.
V mojom vnútri mi čosi hovorí aby som dala do tej väčšej školy aspoň by si zvykol na nových spolužiakov ale zároveň ma to aj brzdí. Čo keď by som z výberom školy spravila chybu.
Možno sa tu nájde mamička čo bola v podobnej situácii

anonym_e6f5c1
Včera o 17:40

@anonym_autor Neblázni a využi možnosť malej školy, kde sa im budú individuálne venovať. Na prvom stupni je aj tak najdôležitejšia učiteľka a aby bol blízko domu, keby niečo.
Od 5. triedy ho pokojne daj ďalej, to už bude samostatný a spolužiaci pôjdu s ním.

anonym_7446a0
Včera o 17:57

@anonym_autor príliš málo info si dala,
keď ma naši zapísali do 1tr tiež sme boli traja v spojenej triede 1-2 ale z15 žiakov som bola jediná biela, naši sa prosíkali učiteľke aby mi dala viac úloh , aby bola na mňa prísnejšia atď,lebo ja som vedela viac ako druháci. Mne sa nemusela ani venovať, bola som žial vo všetkých predmetoch lepšia čo sa vypomstilo keď naši stratili trpezlivosť a do 3tr ma prepísali do mesta. Dosť som ten rozdiel cítili. Kým vyrástli moje deti už boli spojené triedy 1-4 dokopy 8-12 deti ani ma nenapadlo zapísať ich tam..Síce bolo veľmi kompaktné dochádzanie ale neľutujem ani minútu.
Pomeru u vás si musíš zistiť ty

anonym_da355e
Včera o 18:32

ved vyskusaj 1. triedu v malej a uvidis, dieta sa potrebuje naucit pisat, citat, pocitat...

anonym_d2d69c
Včera o 18:36

@anonym_autor radšej si over etnické zloženie triedy. Je možné, že prvákov bude p. učiteľka učiť základným hygienickým návykom, jesť s príborom a prvé slovenské slová. Zároveň sa bude robiť diagnostika, a zisťovať sa všetky možné poruchy a úľavy z učenia. Tvoje dieťa sa prispôsobí väčšine ( teda zatiaľ menšine) ale na niektorých dedinách už bohužiaľ väčšine.

petronelag
Včera o 19:14

AK sú to nie romske deti, tak lepšie je prvákovi v menšom kolektíve a aj bližšie domu.

anonym_8b3aa6
Včera o 19:19

Nie som v podobnej situácii ale budem, lebo to máme u nás tak isto. No a rodičia dávajú deti do tej väčšej školy. Teda väčšina to tak robí. Má vyššiu úroveň, telocvičňu a spoje sú tam dobré. Spýtala by som sa mamičiek tých budúcich prvákov, ako zmýšlajú ony.

oblecenie99
Včera o 19:23

Nedala by som dieťa do takejto spojenej triedy nikdy.

anonym_e81dbd
Včera o 19:30

Do malej a ešte spojenej nie, aj tak budeš chodiť s ním, tak radšej odviezť ďalej, kde bude chodiť aj neskôr

zuzana76
Včera o 19:34

Je to malotriedka, pocas jednej hodiny sa bude ucitelka venovat aj prvakom, aj tretiakom, podla mna menej efektivne ako ked je v jednej triede len jeden rocnik a vsetci robia to iste. Dala by som do tej vacsej plne organizovanej skoly

zuzana76
Včera o 19:35

Ale zase zavisi, ak budu prvaci len traja a aj tretiaci su napriklad traja, tak ok, to je 6 ziakov, to by sa dalo. Ale tiez som za, ze si pozri zlozenie triedy.