Za čo dostávajú vaše deti poznámky v škole?
Dobrý deň. Za čo nosia Vaše deti poznámky? Je normálne, aby učiteľky písali poznámky za to,že cez prestávku hrali s papierovou guľou futbal, alebo cez prestávku vykopával papuče do vzduchu,alebo cez prestávku sa naháňal so spolužiakom, alebo po príchode do triedy sa so spolužiakom držali pod krkom,alebo cez hodinu sa stále niečo pýta,alebo aj žiak ma vôbec nerešpektuje..
Je toto normálne na všetkých školách,alebo to je len u nás?
Keď som sa na združení na to pýtala pani triednej, či to je normálne, len som nemala spomenúť že si posledné dva roky poznámky aj vytláčam a odkladám,tak sa na mňa osopila, že na čo mi to je a čo s tým mienim..
Otec chlapca sa k tomu ako stavia, vychováva ho a zaujíma sa ako sa mu darí v škole?
@sense
A keby učiteľ prišiel a dal obom poza uši a hneď bolo by po bitke? Ale síce ano,napísať poznámku je jednoduchšie..
Koľkokrát sa pýtam,ci vie ze dostal poznámku,niekedy povie že áno a niekedy ani nevie.
@anonym_autor Ahoj, v prvom rade je to tvoje decko a nie decko jeho ucitela a poriadky si mas narobit s nim ty. Keby mu dal ucitel poza ucho a mas takyto pristup, ze sa ti zda spravanie tvojho rozmaznanca normalne, tak to by si narobila este iny cirkus ako sa dotkol tvojho syna, tak tu nepis bludy, ze mal dat poza ucho a nepisat poznamky. Spravanie tvojho syna rozhodne normalne nie je. Presne kvoli takym matkam ako ty, co maju z decka poloboha sa potom deju otrasne veci na skolach. Teraz vyhadzuje papuce do vzduchu a chyta sa pod krk so spoluziakom, co bude robit ako starsi? Si si vedoma,ze bez ohladu na to, ze ci ich je v triede 16 alebo 30 sa tam ten uraz kvoli jeho spravaniu stat moze? Keby ta papuca nejako nestastne trafila spoluziacku, tak by si s tebou este jej rodicia dosli narobit poriadky a poznamku by si povazovala este za h.vno oproti tomu aky cirlus by ti narobili a ake dosledky by to mohlo mat! Takze nebud hrdinka,ze radsej nech da ucitel po papuli, lebo to by si potom toho ucitela asi zmasakrovala, uz ked teraz mas synacika ako zo skla a ofukujes ho este aj ked dostane opravnene poznamky! Ach jaj, take ako ty by radsej ani deti mat nemali, lebo necudo potom co sa na skolach zial deje. Vstup si do svedomia a prevychovaj si syna skor, nez to bude neunosne a bude ti nosit na vysvedcku 2 zo spravania a podobne. Mimochodom, ak je tento tvoj prispevok skutocny a nie si troll (po vcerajsej teme co sa stalo na Kysuciach), tak si fakt vadny kus matky, sorry. Spamätaj sa kym je cas!
@dskjhfdlkdjhl
Nemá ich 30, je ich 16 v triede. Nás bolo v triede 33 a tak nejak si vedeli dať učitelia s nami radu. Čím to asi tak mohlo byt?
@anonym_autor aj za našich čias sa dávali poznámky moja sestra ich mala požehnané a tiež bola kvietko a áno bolo nás 30 v triede a učitelia si s ňou rady vedeli dať ale aj tak dostávala poznámky. Tvoj syn je podľa mňa ten typ že proste sa v škole uvoľní .. povaha no treba mu to vysvetliť ...na konkrétnych situaciach ako chápem aj tvoju stranu tebe sa to asi javí kontraproduktívne tie poznámky lebo keď ich má stále očividne to nikam nevedie. Ale je to učiteľský postup čím netrvdim že na nejaké dieťa to môže pôsobiť úplne opačne aj na moju sestru to tak pôsobilo...naši to museli len prežiť a to mama bola učiteľka vo vedľajšej triede a rozhodne nás neofukovala... Jednoducho skús sa spýtať iných rodičov ak všetci nosia kopec poznámok môže veľmi teoreticky byť niečo na Tom že učiteľka si niečo kompenzuje nevravím vždy je všetko o ľuďoch ale podľa typu poznámok (ak ti syn povie že je to pravda ale...bola to podľa neho zebpecna nevinná zábava ) tak to skôr vyzerá že je až moc kreatívny... Ako chápem že ti to lezie na nervy aoz o si myslíš že poznámky nefungujú ..(ja netrvdim že áno ) ale pointa je že tvoje dieťa sa veľmi pravdepodobne správa v škole presne tak ...teda nevhodne a je na mieste to riešiť. Aj keď vieme že skrátka sú niektoré deti trochu akčnejšie a veľa neporiesis ale aj tak treba aj keby to malo efekt len malých krocikov zlepšenie a hlavne nepodkopavat autoritu učiteľa a jasne môžeš to s tým ucitelom konzultovať ak sa ti to nezdá primeraný jeho spôsob ako zabrániť takémuto správaniu u tvojho dieťaťa ale nie otázkou či je toto normálne. To sa ti zdá dobrá otázka na diskusiu o tvojom probléme?
Toto vam poniektorym pride normalne? Ved dieta? Nema cely den sediet na zadku? Normalne poznamky? Ako ano, kazdy sme v skole obcas nieco vyviedli, ale ked ucitel zavelil, tak sme sadli. Jedna taka poznamka samostatne - ok, stane sa, nepoviem pol slova. Skolu tu mame 4 tyzdne a ziak dostal 6 poznamok? To ma byt v poriadku? Mne toto normalne nepride.
@anonym_autor prosím ta, uč svojho syna, že škola nie je holubnik, a nemôže si tam robiť čo len chce. Sú nejaké pravidlá ktoré tam treba dodržiavať. Tak nech sa to chlapec naučí.
Lebo tie poznámky neprišli len tak z ničoho. Učiteľka ho pred tým určite už párkrát upozorňovala, a neposluchol. Poznámka sa píše až po upozornení. Ktoré on odignoroval.
@dskjhfdlkdjhl
Nemá ich 30, je ich 16 v triede. Nás bolo v triede 33 a tak nejak si vedeli dať učitelia s nami radu. Čím to asi tak mohlo byt?
@anonym_autor asi to bolo tvojimi rodičmi, ktorí ti vysvetlili pravidlá slušného správania... A určite sa nesťažovali učiteľke, že si dovolila pozrieť sa na teba krivo.
@anonym_autor dostane vôbec za poznámku nejaký trest? Či si pomyslíš, že učiteľka nemá čo robiť tak vypisuje poznámky? Keď vyšlo, že je zdravý tak sa vie aj normálne správať len ho treba vychovať doma. Koľko má rokov?
A tebe pride spravanie tvojho dietata normalne? Namiesto ucitelky by som si riesila dieta.
cez prestavku nema hrat futbal, ani sa nahanat, ani vykopavat papuce…ak ublizi sebe alebo niekomu inemu tak zas bude na vine ucitelka ze?
@anonym_1d688f škoda že si nezažila čo všetko sa robilo za komančov v triede 😂 a nemám pocit že by som ja alebo manžel boli grazlici 😂😂😂😂
neboli poznámky za to , nechali nás , teraz mám pocit že sa rieši aj každé prdnutie
@anonym_1d688f škoda že si nezažila čo všetko sa robilo za komančov v triede 😂 a nemám pocit že by som ja alebo manžel boli grazlici 😂😂😂😂
neboli poznámky za to , nechali nás , teraz mám pocit že sa rieši aj každé prdnutie
@anonym_b1f1ee ale prosim ta. Vtedy bol ucitel autorita, co povedal to platilo. A hlavne rodic neriesil “zlu” ucitelku za to ze si dovolila nieco povedat na dieta.
Za mojich cias (cca 25 rokov dozadu) sa bezne za tieto veci davali poznamky. Nemohli sme nikoho skrtit, ani cez prestavky lietat po triede, ani hadzat papuce. Ale tak ak je pre rodica taketo spravanie normalne, tak sa necudujme co z tych deti vyrasta.
Učitelia si dnes vela dovoľujú, vkuse píšu presne tieto hlúpe poznámky ktoré tu boli vymenovane… ja som riešila poznámku od učiteľky ktorú dala nášmu malému . Že žiak sa na hodine pozeral von oknom. Riešili sme to zo zástupkyňou aj riaditeľom potom sa sudružka učiteľka skludnila. Jedine čo dokážu robiť je volať po vyšších platoch a srkať 5 kav denne po kabinetoch a ešte do toho tieto priblble poznámky. Takže nie nieje to normálne
@anonym_9fa2fa moj tiez dostaval ze pozera von oknom v prvom rocniku.
Toto vam poniektorym pride normalne? Ved dieta? Nema cely den sediet na zadku? Normalne poznamky? Ako ano, kazdy sme v skole obcas nieco vyviedli, ale ked ucitel zavelil, tak sme sadli. Jedna taka poznamka samostatne - ok, stane sa, nepoviem pol slova. Skolu tu mame 4 tyzdne a ziak dostal 6 poznamok? To ma byt v poriadku? Mne toto normalne nepride.
@anonym_1c269f
To ale nie je len za tento školský rok,to je zbierka top poznámok za cca posledné tri roky. Tento školský rok mal včera prvú poznámku, že sa na hodine zbytočne pýta a ruší tým priebeh vyučovania.
Otec chlapca sa k tomu ako stavia, vychováva ho a zaujíma sa ako sa mu darí v škole?
@anonym_7f3067
Otca-manžela to tiež samozrejme štve a mu dohovára,tušímze raz od neho aj dostal z varechou, syn sa v ňom doslova vidí, nakolko jazdí s kamiónom. Veľa času cez prázdniny s ním trávi v práci, doma tak isto si rozumejú, zaujíma ho všetko okolo áut, opravovať,spolu jazdia na motorke a podobne a doma u nas nikde nevidí také správanie. Veď mi sme sa s manželom ešte nikdy ani nepohádali.
@anonym_autor Tak trochu neverim, ze takto debilne moze jedna matka uvazovat, skor si myslim, ze si sem prisla vyskusat, co sa dozvies.
@dskjhfdlkdjhl ja aj verím, že niektoré mamky sú tak blbé. Trieda hore nohami, učiteľ pomaly na psychiatrii, ale synáčik ževraj anjel 🤦♀️
Moje deti v živote poznámku nedostali. Nevychovavam totiž zver, ako ty.
Učiť takých harantov a počúvať ich priblble matere musí byť teda radost
@anonym_7f3067
Otca-manžela to tiež samozrejme štve a mu dohovára,tušímze raz od neho aj dostal z varechou, syn sa v ňom doslova vidí, nakolko jazdí s kamiónom. Veľa času cez prázdniny s ním trávi v práci, doma tak isto si rozumejú, zaujíma ho všetko okolo áut, opravovať,spolu jazdia na motorke a podobne a doma u nas nikde nevidí také správanie. Veď mi sme sa s manželom ešte nikdy ani nepohádali.
@anonym_autor takže je víkendový alebo občasný otec a na jeho výchovu počas týždňa si prakticky sama?
moja známa mala manžela 2 deti a potom si muž našiel prácu kamionistu, chodil domov raz za pár týždňov, urobili tretie dieťa a ten syn bol nezvládnuteľný a agresívny, mama naňho nestačila, častokrát sa posťažovala že to nezvláda a nerešpektuje ju
@anonym_autor chýbajú fyzické tresty ako doma tak v školách 🤪
@anonym_53562a len ci nahodou problemovi bitkari len nepouzivaju vzorce spravania, ktore sa naucili doma. Moj syn sa v zivote nepobil mozno aj preto, ze sa doma nebijeme-asi keby to spravil si v prvom rade kladiem otazku z ktorej dzungle vypadol, kedze toto nikto v nasom okoli za srandu ani sposob riesenia konfliktov nepovazuje. Alebo si myslite, ze co presne si z bitky to dieta vezme? Empatickejsie zlomite a dravejsie si to zapamata ako sposob riesenia odporu. Hura potom byt zenou takeho vyrasteneho decka.
@anonym_autor mne odkladanie poznámok, príde nenormálne ..... 😕
no nič, aspoň sa so synom sa v budúcnosti budete mať nad čím pousmiať
v našom školskom poriadku, nemáme nikde napísané, že dieťa môže cez prestávku zničiť celú triedu 😀 a ublížiť deťom - chtiac nechtiac, sa to podarí tvojmu synovi, potom čo? možno sa až príliš bojí tá pani učiteľka, preto tie poznámky
@anonym_autor raz som sa bavila s jednou detskou psychologickou a povedala mi, ze ak aj dieta doma o cas vyvadza, ale v skole sa sprava vzorne, tak je to v pohode. Ale ak sa doma tvari, ze je zlatucke a v skole robi pruser za pruserom, je to horsi pripad a rozhodne to treba riesit. Mozno doma sa drzi, neodvazi sa pustit svoju prirodzenost na povrch. Mozno je doma stredobodom pozornosti a nepotrebuje ju na seba putat, ale v skole je to ine kafe a nedava to. Niekde nastala chyba. Nie je normalne, ze sa takto sprava, je normalne, ze za to dostava poznamky. Ze sa drzia so spoluziakom pod krky, je uz totalne vez ciaru
@lindusss2016 u nas je ten prvy pripad...v skolke, skole vzorne deti a doma vystrajaju.... viem, ze to je ok takto. Ucitelia mi neverili, kym nebol covid a on line vyucko a vtedy sa syn ukazal, ze doma to nie je zlaticko ako v skole😀
Nie je to normálne, lepšie vychovávaj dieťa.
@anonym_7f3067 lepsie by som to nenapisala
@anonym_1c269f
To ale nie je len za tento školský rok,to je zbierka top poznámok za cca posledné tri roky. Tento školský rok mal včera prvú poznámku, že sa na hodine zbytočne pýta a ruší tým priebeh vyučovania.
@anonym_autor ine veci mimo skol.poriadok beriem...ale toto? Ze sa pyta? presne toto ja povazujem za neschopnost ucitelky urobit si poriadok na hodine.
Syn mal kamarata a spoluziaka z nasej dediny, no ako prisla puberta, doma a u nas bol zlaty, v skole ze uz vystrajal. Tiez otec na tyzdnovky chodi a viac nie je doma ako je. Moj sa uz prestal s nim kamaratit, dokonca 1 rok sme riesili to, ze este s jednym skrtil syna...ale aj inych. Nikto nic nevedel, az kym sme to nezacali riesit s triednou. A s nasim len rozhovory ako sa ma branit. Mame 3 synov a aj kvoli nim manzel nikde do zahranicia pracovat nejde. Ja by som to s nimi v puberte nezvladla. Vidim, ze v puberte je otec veeelmi dolezity aj na pochopenie ich sveta, aj na stanovenie hranic, kedze taky rok som bola pre syna ta najhorsia na svete. Ked to preslo, uz sa s nim zase da.
@anonym_autor v každej triede sa nájdu šašovia čo zabávajú celú triedu. Doma môže byť v kľude, poslúchať, ale keď je v kolektíve spolužiaka/kov, vtedy vymýšľajú hlúposti.
Ak nikomu neubližujú, nešikanujú spolužiakov... mal by tieto neškodné zábavky učiteľ riešiť so žiakmi a nie len písať poznámky, možno by ich deti viac rešpektovali.
Páči sa mi ako tu vypisujú matky, že ich deti nedostali žiadnu poznámku možno to bude tým, že niektorí učitelia poznámky nepíšu, ale spravia si poriadok s deťmi na mieste a tak si vytvárajú rešpekt...
Aspoň majú tie vzorné detičky nejakú zábavu v škole a budú mať na čo spomínať vďaka triednym šašom. Deti sú deti živé bytosti v puberte možno viac a nie cvičené opice.
@amy2807
Vidíš a ked si dospelí ako ty myslia že môžu všetko,čo sa potom čudujeme deťom?
Fagan,rošambo, sopliak to sa tak normálne doma oslovujete? Samozrejme chybu si treba priznať, ale pokiaľ by sa ku mne niekto takto choval, nemám problém aj ja hocikoho chytiť pod krk.
@anonym_autor a čo sa tak radšej ospravedlniť za spôsobenú škodu? Vtedy by asi ani rošambo byť nemuselo.
Ešte doplním,že doma s ním nemáme žiadny problém,ani so správaním ani s ničím..
@anonym_autor to teda neviem čo z tvojho dieťaťa vyrastie. Škoda, že existujú také matere ako ty, ktoré si nevedia upratať decko. Učitelia by mali mať väčšie právomoci.....🤮
@sense
A keby učiteľ prišiel a dal obom poza uši a hneď bolo by po bitke? Ale síce ano,napísať poznámku je jednoduchšie..
Koľkokrát sa pýtam,ci vie ze dostal poznámku,niekedy povie že áno a niekedy ani nevie.
@anonym_autor poznamky neznamenaju nic… poza usi by bolo praktickejsie. A kedze tvoj syn vie ze si to moze dovolit lebo to este vycitas ucitelke je mu to suma fuk
@anonym_autor to teda neviem čo z tvojho dieťaťa vyrastie. Škoda, že existujú také matere ako ty, ktoré si nevedia upratať decko. Učitelia by mali mať väčšie právomoci.....🤮
@weronika171717
Ktovie,to ukáže len čas a možno dokáže v živote viac ako tvoje. Možno zachráni len jeden život a bude to hodné viac ako ty aj s celou tvojou rodinou 😉
@anonym_autor takže je víkendový alebo občasný otec a na jeho výchovu počas týždňa si prakticky sama?
moja známa mala manžela 2 deti a potom si muž našiel prácu kamionistu, chodil domov raz za pár týždňov, urobili tretie dieťa a ten syn bol nezvládnuteľný a agresívny, mama naňho nestačila, častokrát sa posťažovala že to nezvláda a nerešpektuje ju
@anonym_7f3067
Nie nechodí ani na týždňový,maximálne dva dni je preč. A je viac doma,ako napr zdravotná sestra čo robí na smeny, čiže má dosť času sa mu venovať a aj sa mu venuje,myslím že viac ako 80 percent iných otcov podľa toho čo tu čítam.
@weronika171717
Ktovie,to ukáže len čas a možno dokáže v živote viac ako tvoje. Možno zachráni len jeden život a bude to hodné viac ako ty aj s celou tvojou rodinou 😉
@anonym_autor A možno ten tvoj vydarený syn onedlho niekoho zabije a budete v novinách. Pre dobro všetkých dúfam, že obeť si vyberie v rámci rodiny.
@anonym_autor A možno ten tvoj vydarený syn onedlho niekoho zabije a budete v novinách. Pre dobro všetkých dúfam, že obeť si vyberie v rámci rodiny.
@anonym_3874c5
Áno možno..
Len tak ma napadlo a premýšľam či niekedy ľutujú matky ten deň,ked vysrali také hovno ako si napr aj ty.. 🤔

@anonym_autor ja som si to isla najskor vyriesit slusne ale ked ten sopliak ( ano lebo inak ho nazvat neviem) este na mna zhucal drzo a nasledne aj jeho tatko tak som sa neudrzala..a nikto nebude moje dieta sacat zo schodov hnusne zakerne od zadu len preto ze isla po schodoch velmi pomaly a on sa ponahlal..tak to kde sme..a co som ako mala urobit?.. ho ist za to pohladkat po vlasoch?..ze dakujem ze si mi skoro prizabil dieta?..aa takze ty nemas problem hocikoho chytit pod krk..tak uz vieme odkial to ma tvoje decko..
@amy2807
Ano nemám problém,ale mňa kedysi v škole tak učili,že na kkta treba kktsky aby ti rozumel. Ale to už bolo veľmi dávno. 👍