Zápis do prvého ročníka - problém s farbami a počítanie
Ahojte prosím vás hneď na začiatku nie že sa pustite do mňa že čo som neučila skôr . Snažím sa všelijako ale proste nie a nie naučiť farby . Skúšame to už dávno asi aj od 3 rokov nie som si istá. Nie je to samozrejme každý deň. No za dverami je zápis do 1 ročníka a moje dieťa.nevie farby . A nie len farby ale aj rátať. Niekedy ide super len vynechá jedno číslo alebo po 3 už ide ako chce , farby vie prirovnávať. V určitých veciach je šikovná niečo vie povedať po anglický dokonca manžel keď sa pýtal po anglicky odpovedala ano alebo nie a odpovedala správne. Je hanblivá, radšej je ticho ako by niečo povedala . Ak si spomínate u pediatria sa nosili papiere čo dieťa vždy vedelo
Vždy sme boli po zadu proste to co v daný mesiac mala vedieť vedela to az dalsi mesiac, mesiac a pol niekedy . Určite veci boli z ničoho nič taky skok a vedela to, aj rozprávanie trvalo dlho začala nam lepšie a viac rozprávať keď mala 2 a pol roka a taketo preskočenie sme mali viac x . Ale bojím sa toho zápisu. Strašne nechcem odklad ale asi budem nútená od všetkých, bojím sa že teraz je takáto ale v lete pride ten skok a bude ok . Do septembra sa doučíme asi naspamäť jedine tie farby ináč neviem aj to rátanie no. Prosím vas je tu nejaká mamička ktorá prežívala to iste a vsetko dopadlo ok ? Mam ešte dve staršie deti ale takýto problém sme nemali u nich
Strašne nechceš odklad? Vieš koľko takych nešťastných detí som ja už v škole zažila, ktorých maminky nechceli odklad? A potom dieťa, ktoré o rok mohlo úplne ľahko tú školu zvládať, sa len trápilo a doma s maminou hodiny a hodiny drilovalo, lebo mamina straaaašne nechcela odklad. Pozeraj na blaho dcérky a nie na to, čo si o odklade myslíš (úplne pomýlene, lebo odklad je bežná vec).
Ja som sa u nas rozpravala so špeciálnou pedagogičku ohľadne farieb že by to extra rozoberala to nie dokonca mi povedala že ona ma muža ktory dlhšie rozmýšľa nad farbou a že signalizačné zariadenie svetelné keď he on farbám rozumie len mu dlhšie trvá teda povedať farbu a to ma cez 40 rokov že.
Ona neni spomalena takto už vôbec len do tych 3 rokov sme nešli podľa tych lekárskych tabuliek teda skôr potom len ohľadne rozprávania. Ináč všetko rozumie, ľavá, prava strana, nad ňou, pod ňou pred aj za ňou . Kreslenie , vystrihovanie ju bavy . Len ona pred druhými nechce nahlas rozprávať je taka utiahnuta povedane pred dospelými ale odpovie, len to že tie farby no a to rátanie. Ináč úlohy robíme matematické priradí číslice k danému počtu kusov, hráme človeče.
My sme mali minulý rok depistaz v škôlke, môj syn všetko vedel testy všetko ovládal, no napriek tomu mu odporučili odklad lebo bol hanblivý a mal problém vyslovovať sykavky.
Učiteľky v škôlke povedali že je pripravený na školu, že ony ho vidia každý deň aký je a čo ovláda, nie tie tety z cpp čo dôjdu na pár hodín sledovať deti.
Ja som odklad nedala ani som nad tým nerozmýšľala, malý je teraz prvák. Je šikovný vie pekne čítať rátať aj písať. V škole sa mu páči.
@anonym_5f3b22 u nas to iste učiteľky ju vnímajú ako šikovnú len je hanblivá proste a tie farby a počty . Do školy sa teší. Dokonca sama si pýta pozrieť na nete tašku, peračník, papuče. Školu pozna bola tam už par x takže prostredie pozna aj učiteľky. Len u mas je malo deti sme na dedine takze na rok ma byť len 10 predškolakov a chcu par aby dalo odklad nakoľko teraz je dosť deti
Aby som len upresnila prečo sa tomu bránim. Sama som šla o rok neskôr ale len kvôli tomu ze som septembrova . Ale nejako mi to vadí aj mne aj manželovi že nepôjde so svojimi rovesníkmi neviem sa cez to preniesť. Ja viem pochybila som že som sa nevenovala viac tym farbam a počtom no starala som sa aj o onkologicku mamu do toho ďalšie 2 školo povine deti , domácnosť a na toto bolo menej času. No uz je na takéto veci čas, snažím sa dohnať zameškané tak snáď sa podarí raz dva. Keď ona mi fakt vydrží pozorne pri tom 15/20 min a musím zmeniť prácu na inu najviac sa osvedčí strihanie obrázkov a najesť a potom pokračujeme kreslíme podľa čísiel obrázky, počítame. Cez den skom skúšala volať na CPP no nedovolala som sa tak snáď zajtra a sama som zvedava čo oni tam na to povedia
Mrzi ma situacia, ktoru ste mali. Muselo to byt narocne. Ale aby sa dieta naucilo farby, tak netreba ani extra pozornost a ani specialne aktivity. Dieta sa hra s kockami, legom, autami ... a clovek len pomenuva - mas v ruke cervenu kocku, pridame zelenu kocku ... Tu ma cerveny pohar na pitie ... Za par dni vie dieta prve farby a postupne sa uci dalsie. Pises, ze sa vydrzi sustredit 15-20 min. Hodiny v skole trvaju 45 minut. Vysoko odporucam konzultovat s odbornikmi a podla toho sa rozhodovat v prospech dietata, nie podla svojich predsrav.
Mrzi ma situacia, ktoru ste mali. Muselo to byt narocne. Ale aby sa dieta naucilo farby, tak netreba ani extra pozornost a ani specialne aktivity. Dieta sa hra s kockami, legom, autami ... a clovek len pomenuva - mas v ruke cervenu kocku, pridame zelenu kocku ... Tu ma cerveny pohar na pitie ... Za par dni vie dieta prve farby a postupne sa uci dalsie. Pises, ze sa vydrzi sustredit 15-20 min. Hodiny v skole trvaju 45 minut. Vysoko odporucam konzultovat s odbornikmi a podla toho sa rozhodovat v prospech dietata, nie podla svojich predsrav.
@zuzanaete samozrejme vydrží aj dlhšie len aktualne mi takto 2 týždne robi že už to nechce robiť. Práveže mne učiteľka povedala ze keď vydrží pracovať tak dlho je to ok kebo ze oni tiez v kuse nerobia to iste celu hodinu . Ano náročné to bolo dosť deťom som sa venovala málo. Prvá pomoc bol pri nej telefón ci nodbuk aby som mohla upratať ,navariť, . Chyba veľká ale to uz nevrátim
Ja fakt nechápem, ako dieťa v 6. rokoch nepozná farby. Aké preboha učenie/drvenie farieb?
Normálne priemerné 2 ročné dieťa sa naučí farby z bežnej komunikácie, bez nejakeho drilu bez nejakých trávičkovych, slniečkovych, krvavých a neviem ešte akých názvov.
Ja neverim, že nejaký špeciálny pedagóg povie, že je to ok a že ani jej muž farby nepozná. Môj muž nemá farbocit a pozná a aj rozozná úplne všetky základné farby a vie pomenovať všetky farby, vrátane tých, ktoré poriadne nevidí.
Počítanie do 10? Veď je to ako básnička, 2-3 ročné deti to odrapocú. Dieťa sa pomýli po naratani do 3?
Dieťa by som rozhodne dala vyšetriť, to nie je normálne aby sa muselo drviť farby a aj tak ich stále nevedieť.
Ja fakt nechápem, ako dieťa v 6. rokoch nepozná farby. Aké preboha učenie/drvenie farieb?
Normálne priemerné 2 ročné dieťa sa naučí farby z bežnej komunikácie, bez nejakeho drilu bez nejakých trávičkovych, slniečkovych, krvavých a neviem ešte akých názvov.
Ja neverim, že nejaký špeciálny pedagóg povie, že je to ok a že ani jej muž farby nepozná. Môj muž nemá farbocit a pozná a aj rozozná úplne všetky základné farby a vie pomenovať všetky farby, vrátane tých, ktoré poriadne nevidí.
Počítanie do 10? Veď je to ako básnička, 2-3 ročné deti to odrapocú. Dieťa sa pomýli po naratani do 3?
Dieťa by som rozhodne dala vyšetriť, to nie je normálne aby sa muselo drviť farby a aj tak ich stále nevedieť.
@anonym_c8341e úplne súhlasím.
Náš syn mal odklad kvôli sociálnej a emocionálnej nezrelosti, vedomostne by dal školu bez problémov, v 2 rokoch rozprával úplne plynule a bez problémov.
Keď isiel na zápis v odkladovom roku, to bolo sto a jedno.
@anonym_5f3b22 u nas to iste učiteľky ju vnímajú ako šikovnú len je hanblivá proste a tie farby a počty . Do školy sa teší. Dokonca sama si pýta pozrieť na nete tašku, peračník, papuče. Školu pozna bola tam už par x takže prostredie pozna aj učiteľky. Len u mas je malo deti sme na dedine takze na rok ma byť len 10 predškolakov a chcu par aby dalo odklad nakoľko teraz je dosť deti
@anonym_autor Každopádne je to na tebe ako sa rozhodneš a keď učiteľky hovoria že je šikovná, ja by som išla na zápis do školy. Si zober voľakedy neboli žiadne odklady, išli všetky deti do škôlky podľa toho v aký dátum sa narodili a bolo dobré. Teraz každý každý na depistazi len odklad odklad, čo už cudzie tety môžu vedieť o tom dieťati čo ovláda keď s ňou není v kontakte každý deň.
@anonym_autor Každopádne je to na tebe ako sa rozhodneš a keď učiteľky hovoria že je šikovná, ja by som išla na zápis do školy. Si zober voľakedy neboli žiadne odklady, išli všetky deti do škôlky podľa toho v aký dátum sa narodili a bolo dobré. Teraz každý každý na depistazi len odklad odklad, čo už cudzie tety môžu vedieť o tom dieťati čo ovláda keď s ňou není v kontakte každý deň.
@anonym_5f3b22 omyl, odklady boli aj v minulosti. Môj brat napríklad kvôli rečovej vade išiel o rok neskôr. Vôbec mu to neublížilo. Brat má 37 rokov
@anonym_5f3b22 niekedy sa zo školy dalo vrátiť do škôlky, dnes to nejde. Jedno zlé rozhodnutie a s dieťaťom sa to povezie veľmi dlho.
Necitala som komentare. Ale nemoze byt farboslepy alebo mat poruchu farbocitu? Manzel je farboslepy a tiez ako dieta z neho mali v uvodzovkach srandu, ze nepozna farby, ale nenapadlo im v tej dobe, ze moze mat ozak problem, ani mozno netusili, ze to existuje. Az ked šiel k ocnej kvoli vodicaku, tak mu povedala, ze je
@anonym_c8341e su rozne poruchy a stupne farbosleposti. To ze tvoj manzel ma s tym problem, ale coso rozozna podla seba, neznamena, ze niekto nemoze mat tahsiu formu. Moj manzel ma dost silnu farboslepost, ked sme boli u špecializovanej ocnej, aby mu ponukli okuliare, ukazovala mi obrazky ako on vlastne vidi. Vidi naozaj na trd - hneda, zelena sú úplne rovnaké, červená vyzera tiez ako ista forma hnedej. Svetloruzova je biela alebo siva... Jedine co vidi ako my je podstate modra, fialova je tiez u neho modrá. Žltú tiez vidi nic moc..
@anonym_c8341e su rozne poruchy a stupne farbosleposti. To ze tvoj manzel ma s tym problem, ale coso rozozna podla seba, neznamena, ze niekto nemoze mat tahsiu formu. Moj manzel ma dost silnu farboslepost, ked sme boli u špecializovanej ocnej, aby mu ponukli okuliare, ukazovala mi obrazky ako on vlastne vidi. Vidi naozaj na trd - hneda, zelena sú úplne rovnaké, červená vyzera tiez ako ista forma hnedej. Svetloruzova je biela alebo siva... Jedine co vidi ako my je podstate modra, fialova je tiez u neho modrá. Žltú tiez vidi nic moc..
@anonym_1e70f9 ak si si nevšimla autorka píše, že farby dieťa vie priraďovať, nie je schopná si zapamätať ich názvy. Tiež píše, že farboslepá nie je. Ja som spomenula muža len v súvislosti s tým, že aj ako farboslepý bol ako dieťa schopný sa naučiť pomenovať farby a fakt som sa ešte nestretla s tým, že by normálne inteligentný dospely človek nepoznal nazvy farieb a to mám kolegu úplne farboslepeho, takže neverim, že špeciálna pedagogička zadrela, že pohoda, môj muž tiež nevie farby.
Taktiež farbosleposť u žien je veľmi zriedkavá, tie sú zvyčajne len nosičky génu, ale to určite vieš, keď to má muž v rodine.
Neschopnosť v 6. rokoch narátať do 10 ti tiež príde normálna?
Na co si vobec dieta niekedy ucila farby, ako slnieckova a pod.? To je hrozne. Uz male dietatko som ucila zlta, zelena a vsetky farby. Ked moje dieta este nevedelo rozpravat. Otazky boli ktora je zelena. A nie, ukaz travickovu 🤦♀️. Nehnevaj sa, ale ja vidim aj teba ako chybu. Tiez ze sa nevie naucit 10 slov za sebou, myslim cisla. Ucila si ju vobec niekedy basnicku? Vie si zapamatat basnicku? Navsteva neurologa, psychologa a ty sa viac venuj dietatu. A urcite odklad.
@anonym_autor tvoje dieťa má problém,kto tvrdí,že nie klame. Určite si dohodni stretnutie v cppp, kvôli posudku. Zabudni na travickovu a slnieckovu farbu. Áno 6r. Deti dokážu počítať do 10 úplne bez problemov
Normálne ju nechaj v škôlke, dozreje a naberie sebavedomie, bude menej hanblivá. Na čo silou mocou? Jedno zlé rozhodnutie a budete trpieť všetci. Ako sa budeš cítiť o rok, keď dieťa "nechytí niť" v škole? Sebavedomie na bode mrazu a bude sa viac hanbiť a viac uzatvorené.
Bude mať o rok dlhšie bezstarostné detstvo.
Ty sama sebe odporujes. Furt tu omielas farbicky, pritom si jasne definovala sama, ze dcera CELKOVO je pomala a tazko chape. Ale silou mocou si ides svoje. Chuda dieta.
Mne to príde celkom divné až v 6tich rokoch sa spamätať, že dieťa nevie farby, je spomalené atď. Prečo s ním nikto doteraz nepracoval, nevenoval sa mu? Prečo sa dieťa nerozvíjalo na nejakých terapiách? Nechápem to "veď to dobehne", ak je dieťa pomalšie, rozdiel oproti rovesníkom bude stále len a len väčší. Dieťaťu treba pozornosť, nech ho vidí odborník, teda ozajstný, nie typu "ani môj manžel nevie farby", a odporučí činnosti, terapie na rozvíjanie dieťaťa. Nechápem, prečo sa dieťa pri dvoch starších súrodencoch nič nenaučilo, ak už matka nemala čas/chuť/energiu. Ak sa dieťa nenaučilo a malo kedy a od koho, jednoznačne sa mu mala venovať špeciálna pozornosť. Mne to príde ako zanedbané dieťa a ďalšia neprávosť je silou-mocou ho pchať do školy s rovesníkmi, ak na to nie je dozreté/pripravené. Tak sa mu autorka mala venovať ako iní rodičia rovesníkom, možno by skôr odhalila, že čosi nie je v poriadku.
Ty sama sebe odporujes. Furt tu omielas farbicky, pritom si jasne definovala sama, ze dcera CELKOVO je pomala a tazko chape. Ale silou mocou si ides svoje. Chuda dieta.
@anonym_4e8b52 kde konkrétne som definovala ze je pomalá??? . Pisala som ohľadne tom ze do určitého veku nešla podľa tabuliek lekárov. .a neomielam dookola tie tvoje farbičky
Takže este raz a viac na vaše pochopenie . Farby sme pri nej hovorili normálne v ich názvoch, ona si ich časom prirovnala .
Farboslepa nebude lebo ich vie nájsť vsade kde su tie farby a ukázať
Po zadu nie je ako tu podaktore tvrdíte lebo jej jedina nevýhoda je tie farby
Po ďalšie rátať vie do 10 len sem tam mi povie miesto 7 napr 8 proste vynechá mi číslo ale keď rata od znova ide pekne , niekedy mi toto urobi pri inom čísle
Rátať ich vie na palcoch a aj ked je to napísané číslo
Hanblivá že je . Koľko takých deti je že su hanblive
Za ďalšie nejdem na 100% že nechcem dať odklad len to že by som nechcela . Myšlienkach ide aj to že ten odklad bude asi najlepšie.
Prosím vas nikto nechce obuť topánky tych druhých tak sa podľa toho chovajte a nie hned hejtovať . Každá ste vo výchove urobili chybu nie som jedina .
Takže este raz a viac na vaše pochopenie . Farby sme pri nej hovorili normálne v ich názvoch, ona si ich časom prirovnala .
Farboslepa nebude lebo ich vie nájsť vsade kde su tie farby a ukázať
Po zadu nie je ako tu podaktore tvrdíte lebo jej jedina nevýhoda je tie farby
Po ďalšie rátať vie do 10 len sem tam mi povie miesto 7 napr 8 proste vynechá mi číslo ale keď rata od znova ide pekne , niekedy mi toto urobi pri inom čísle
Rátať ich vie na palcoch a aj ked je to napísané číslo
Hanblivá že je . Koľko takých deti je že su hanblive
Za ďalšie nejdem na 100% že nechcem dať odklad len to že by som nechcela . Myšlienkach ide aj to že ten odklad bude asi najlepšie.
Prosím vas nikto nechce obuť topánky tych druhých tak sa podľa toho chovajte a nie hned hejtovať . Každá ste vo výchove urobili chybu nie som jedina .
@anonym_autor Ale ty si urobila extra chybu, uplne hrozne. Za 6 rokov si nedokazala svoje dieta naucit farby a pocitat. Ked ako pises, ze sama povedala travickova, mala si ju opravovat. Tiez, si ju nedokazala do 10 pocitat. Uz davno mala vediet pocitat do ovela viac, a nie ze urobi chybu v pocitani do 10. Podla mna ani basnicku si ju neucila, nic. Ale ides si svoje. Urcite jej daj odklad a zacni sa jej venovat konecne. Vraj slnieckova povie 6 rocne dieta, naozaj tvoja hanba. Kup si knihu predskolak a pekne hravou formou zacni svoje dieta ucit, lebo bude uplne stratene v skole.
@anonym_autor Ale ty si urobila extra chybu, uplne hrozne. Za 6 rokov si nedokazala svoje dieta naucit farby a pocitat. Ked ako pises, ze sama povedala travickova, mala si ju opravovat. Tiez, si ju nedokazala do 10 pocitat. Uz davno mala vediet pocitat do ovela viac, a nie ze urobi chybu v pocitani do 10. Podla mna ani basnicku si ju neucila, nic. Ale ides si svoje. Urcite jej daj odklad a zacni sa jej venovat konecne. Vraj slnieckova povie 6 rocne dieta, naozaj tvoja hanba. Kup si knihu predskolak a pekne hravou formou zacni svoje dieta ucit, lebo bude uplne stratene v skole.
@anonym_4c73cf do 2 a pol mi nerozprávali naporiadok od 2 a pol bol prelom a začala takze tých 6 rokov ze som ju neucila farby si nechaj pre svoje dieťa a kľudne daj sem ako tvoje vedelo v 1 roku povedať základné farby . Neboj sa nie len basičku ale aj pesničky vie . Všetko vie len farby su jej zla stránka a nehnevaj sa u nas teda žiadne dieta nevie viac naratať ako do 10 podaktore vedia napísať len svoje meno . Moja vie napísať mena celej rodiny a vie aj co píše..a neboj nepoužívala stále prirovnanie . Takže si nájdi na hejtovanie inu diskusiu
@anonym_4c73cf do 2 a pol mi nerozprávali naporiadok od 2 a pol bol prelom a začala takze tých 6 rokov ze som ju neucila farby si nechaj pre svoje dieťa a kľudne daj sem ako tvoje vedelo v 1 roku povedať základné farby . Neboj sa nie len basičku ale aj pesničky vie . Všetko vie len farby su jej zla stránka a nehnevaj sa u nas teda žiadne dieta nevie viac naratať ako do 10 podaktore vedia napísať len svoje meno . Moja vie napísať mena celej rodiny a vie aj co píše..a neboj nepoužívala stále prirovnanie . Takže si nájdi na hejtovanie inu diskusiu
@anonym_autor Zbytocne sa tu obhajujes. Mne si ukradnuta. Zacni sa venovat dietatu. Nikde som nepisala, ze moje dieta v 1 roku vedelo farby. Ale, ked 6 rocne nevie niekde si urobila chybu. Hladaj chybu v sebe a opakujem aby si pochopila. Venuj sa jej.
Fuuu a prečo ste to neriešili doteraz? Farby vie už moja 2 ročná. Veď aspoň u nás na 3 ročnej poradni sa dr vzdy pýta na základne farby. Či dieťa pozná a vidí. Úprimne, odklad by bola posledná vec čoho by som sa bála. Začni to riešiť. Cppp prvorade. Možno nejaká ďalšia diagnostika. V škole sa utrapi, ak ma teraz problém s farbami. Idú veľmi rýchlo.
@anonym_autor skús si znova prečítať úvod, ktorý si napísala. Sama tam píšeš,že bola a vlastne aj je pozadu. Nám je to vo všeobecnosti jedno,tvoje dieťa sa bude trápiť v škole. Chceme ti len pomôcť. Len pre info v škole sa učia dve písmenká týždenne!
@anonym_autor My na diaľku tvoje dieťa nezdiagnostikujeme. Mali ste v škôlke depistáž? Aké mala odporúčanie? Naozaj si myslíš, že psychologička odporučí odklad len tak? Môžeš ju na vlastné náklady dať diagnostikovať aj v lete a niekým iným. Ja mám mimoriadne nadané dieťa a išla do škôlky tiež po 4 rokoch, lebo jej "zle" vychádzali roky. Nič je neušlo. Potrebovala sa ešte vyhrať. Druhá dcéra tiež šikovná, tiež išla kvôli rokom neskôr. A aj na tom šikovnom dieťati bol rozdiel vidieť - prvú triedu dáva úplne bez problémov. Moja dcéra má kamošku, ktorá vyslovene nešla do školy, lebo v škôlke 3 roky na učiteľky neprehovorila ani slovo. Išla do školy s partiou dievčat, čo si rozumie, dozrela. Neľutujú to. Ja už som niekedy na to taká nahnevaná, aj ako učiteľka. Pošlú dieťa do školy, lebo babka kúpila aktovku, lebo je veľký, lebo kamaráti.... A potom sa tie deti trápia. A mrzí to všetkých naokolo. Takže, daj na odborníkov - a riaď sa tým prosím. Ak ti ju odporučia, tak kľudne s ňou pracuj pred školou. Ak navrhnú odklad, tak daj odklad a máš rok čas s ňou ešte pracovať, aby prišla do školy pripravená najviac ako jej schopnosti umožňujú a nemusela zažívať stres a sklamanie.
@anonym_autor urob termin v cppp a zariadte sa podla toho. Moj syn odmietol vobec farby vymenovat a ani im do 10 nenapocital na zapise- odmietol sa s ucitelkou rozpravat😄ale kedze sme v zahranici, toto sa neriesi. K teme, do skoly mal ist o rok skor (mal vsetko pripravne, len kvoli stahovanie prepadol do "odkladky) a u nas bol odklad na skodu-velku skodu, ale uz s tym nic nenarobim. Tym som chcela povedat, ze sa mas riadit odbornym posudkom z cppp, ziadnym "mne sa to nepaci, nebude mat kamaratov, mne sa zda pripravea(toboz ked to nevies realne zhodnotit) a podobne". A je dost neskoro riesit to koncom marca🤔, kde su zapisy za rohom. Ja som riesila nastup do skoly v septembri, cize rok skor....
Na zápis musíte ísť tak, či tak. Niektoré školy deti na zápise skúšajú z rôznych oblastí. Preveria si pripravenosť dieťaťa na školu. Uvidíš, ako to zvládne. Poraď sa aj s učiteľkou, ktorá s ňou bude pracovať na zápise. Zároveň choďte na vyšetrenie školskej zrelosti do poradne. Ísť do školy o rok neskôr nie je žiadna hanba. Iné veci vie vymenovať? napr. ročné obdobia? povedať čo je drevené? dokáže sa naučiť naspamäť krátku básničku? je zvláštne, že vie povedať 'trávičková', ale 'zelená' už nie.....

My sme mali minulý rok depistaz v škôlke, môj syn všetko vedel testy všetko ovládal, no napriek tomu mu odporučili odklad lebo bol hanblivý a mal problém vyslovovať sykavky.
Učiteľky v škôlke povedali že je pripravený na školu, že ony ho vidia každý deň aký je a čo ovláda, nie tie tety z cpp čo dôjdu na pár hodín sledovať deti.
Ja som odklad nedala ani som nad tým nerozmýšľala, malý je teraz prvák. Je šikovný vie pekne čítať rátať aj písať. V škole sa mu páči.