Zápis do prvého ročníka - problém s farbami a počítanie
Ahojte prosím vás hneď na začiatku nie že sa pustite do mňa že čo som neučila skôr . Snažím sa všelijako ale proste nie a nie naučiť farby . Skúšame to už dávno asi aj od 3 rokov nie som si istá. Nie je to samozrejme každý deň. No za dverami je zápis do 1 ročníka a moje dieťa.nevie farby . A nie len farby ale aj rátať. Niekedy ide super len vynechá jedno číslo alebo po 3 už ide ako chce , farby vie prirovnávať. V určitých veciach je šikovná niečo vie povedať po anglický dokonca manžel keď sa pýtal po anglicky odpovedala ano alebo nie a odpovedala správne. Je hanblivá, radšej je ticho ako by niečo povedala . Ak si spomínate u pediatria sa nosili papiere čo dieťa vždy vedelo
Vždy sme boli po zadu proste to co v daný mesiac mala vedieť vedela to az dalsi mesiac, mesiac a pol niekedy . Určite veci boli z ničoho nič taky skok a vedela to, aj rozprávanie trvalo dlho začala nam lepšie a viac rozprávať keď mala 2 a pol roka a taketo preskočenie sme mali viac x . Ale bojím sa toho zápisu. Strašne nechcem odklad ale asi budem nútená od všetkých, bojím sa že teraz je takáto ale v lete pride ten skok a bude ok . Do septembra sa doučíme asi naspamäť jedine tie farby ináč neviem aj to rátanie no. Prosím vas je tu nejaká mamička ktorá prežívala to iste a vsetko dopadlo ok ? Mam ešte dve staršie deti ale takýto problém sme nemali u nich
U dcery mame v prvej triede teraz 2 deti a toto je uz ich druhy pokus- prepadli. Ja nad nimi casto rozmyslam a aj dcera sem tam o nich rozprava. Ja nechapem, ze sa na nich za cely rok co tam boli nenalepili urcite veci - jeden sa nevie bez chyby podpisat (obratene pismeno), druhy okrem vyrusovania, nehlasenia sa a pod napr. v oktobri poznal pismena, ale nevedel vsetky ani len tlacenym napisat. Tak sice netusim, ako zvladnu tento rocnik tentokrat, ale zase co by s nimi bolo, keby boli o rok dlhsie v skolke, vsak to by tak ci tak museli opakovat ten prvy rocnik, ak im treba tolko casu. A co by boli, 8-9 rocni prvaci? Oficialne nemaju ziadne diagnozy. Ono to asi nebolo pre nich zle, prejst si tu prvu triedu nanecisto. (Zijem v zahranici, asi na Slovensku je hanba prepadnut v prvej triede, preto sa tak masovo vyuziva odklad.)
@anonym_6e4953 no prepadnutie je problém hlavne v prvej triede tiež som prepadla ja som stim bola ako že okej časom som sa dozvedela že to bolo na žiadosť matky lebo mi vode vychádzali 2patky a mohla som na komisionálne skúšky ale matka požiadala o 3 päťku a opakovanie ročníka trochou som súrodencom závidela že oni mali odklad a boli 2krat škôlke ale
Áno je to problém nepekné som bola zato na prvom stupni spolužiakmi šikanovania .a dodnes si pamätám že sa ma zastal akurát spolužiak čo somnou chodil do prvej triedy prvý krát a bol rom a on bol jediný ktorý má nešikamoval lebo ostanú má parádne zošikanovali či z nový spolužiaci keď som bola druhý krát prváčka viem že sme boli A a B a ako stim začalo niektorý spolužiaci z béčka mojej novej triedi sa pridali a pridali sa kunim aj bývalí spolužiaci z prvého ročníka plus 4rocnik

@anonym_4c73cf do 2 a pol mi nerozprávali naporiadok od 2 a pol bol prelom a začala takze tých 6 rokov ze som ju neucila farby si nechaj pre svoje dieťa a kľudne daj sem ako tvoje vedelo v 1 roku povedať základné farby . Neboj sa nie len basičku ale aj pesničky vie . Všetko vie len farby su jej zla stránka a nehnevaj sa u nas teda žiadne dieta nevie viac naratať ako do 10 podaktore vedia napísať len svoje meno . Moja vie napísať mena celej rodiny a vie aj co píše..a neboj nepoužívala stále prirovnanie . Takže si nájdi na hejtovanie inu diskusiu
@anonym_autor absolutne nemas preco sa urazat a urazene tu reagovat.