2,5-ročné dieťa málo odpovedá
Dobrý deň, mamičky idem si k vám po radu. Mam 2,5 ročného synčeka ktorý už rozprával slová mami, dedo, bábka, baba aj zvuky zvierat. Teraz keď sa ho spýtame málo na čo odpovie a veľmi málo ukazuje ale potom náhodne sa spýtame a niečo ukáže ako keby len keď sa jemu chce. Akurát sme boli aj chorý plus sa mu prerezavanie zadne stoličky môže to mať súvis aj s tým? Stretli ste sa s niečím podobným upravilo sa to?
Rastu NAM zuby
@najulka Tak to rozprával málo aj pred tým. ..na svoj vek.... Toto bežne vedia mnohé ročné deti. Teda vedeli, v dobe predmobilovej.
Áno boli sme so synom chorí plus to prerezavanie zúbkov
@najulka mozno sa maly neciti stale dobre, ci uz zuby, ci po chorobe a nema chut rozpravat.
Vela mu citaj, vela rozpravkovych knih, kreslite, lebo ani pred chorobou nerozpraval dostatocne
A prestal hovori uplne alebo hovori iba menej? Pokial by prestal hovorit uplne, tak viem, ze aj odborna literatura odporuca hned takuto zmenu hlasit lekarovi a dieta vysetrit. Ak je to iba nizsia intenzita, ale stale rozprava, tak je to velakrat tym, ze je pred nejakym vyvinovym skokom a sustreduje sa na ine zrucnosti, ktore ho aktualne zaujimaju viacej...casom by sa mal rozkecat ☺️.
ano je to normalne, plus dieta prechadza vyvinovym obdobim kedy sa rec zameriava na porozumenie a nie vyjadrovanie. je to normalna faza. plus po chorobe sa mu moc nechce drzim palceky
Nie, mal by uz rozpravat dvojslovne vety a mat vacsiu slovnu zasobu nez tie slova, co si napisala. Smer pediater a logoped
Syn hovoril zhruba 50-60 slov nebolo to len mama, oco..., povie niečo ale minimálne, ukazovať nám vedel všetko v knižke ešte pred pár týždňami teraz malo čo, veľa s ním čítame každý večer. Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Syn hovoril zhruba 50-60 slov nebolo to len mama, oco..., povie niečo ale minimálne, ukazovať nám vedel všetko v knižke ešte pred pár týždňami teraz malo čo, veľa s ním čítame každý večer. Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
@najulka po očkovaní nám prestalo dieťa takto rozprávať. MMR
Mne dieta prestalo rozpravat aj to malo co vedelo, jest, ukazovat a mali sme doma opät mimino. Bolo to po ockovani . Potvrdene lekarmi a preockovanie zakazane . Ale o ockovani nepises 🤔
Mne dieta prestalo rozpravat aj to malo co vedelo, jest, ukazovat a mali sme doma opät mimino. Bolo to po ockovani . Potvrdene lekarmi a preockovanie zakazane . Ale o ockovani nepises 🤔
@ivik4 mali sme to isté. Aj s tým zákazom.
Rieš s lekárom, dosť možné že to bude diagnóza.
@najulka Tak to rozprával málo aj pred tým. ..na svoj vek.... Toto bežne vedia mnohé ročné deti. Teda vedeli, v dobe predmobilovej.
@anonym_96f053 no to vobec nie je mobilom. Nas prvorodeny zacal rozpravat ako 2,5 rocny, dovtedy len citoslovcia a mama...stacilo mu to. A v prvej triede mi ucitelka povedala, ze ma slovnu zasobu ako 15 rocny, ze tie suvetia, co on hovori, a sposob, ako sa vyjadruje, ze to je ako stredoskolak/gymanzista. Takze asi tolko k tomu.
Ziadny mobil v ruke ako male dieta nikdy nemal.
Podla mna to moze byt tou chorobou, ak ho este boli v hrdle alebo celkovo je vycerpany. Treba to sledovat. V 2,5 roku asi ani nemal byt ockovany, vsak MMR sa dava skor, hoci my sme mali okolo 2 rokov az...
Ak by to pretrvavalo, sla by som sa poradit s lekarkou.
@anonym_96f053 no to vobec nie je mobilom. Nas prvorodeny zacal rozpravat ako 2,5 rocny, dovtedy len citoslovcia a mama...stacilo mu to. A v prvej triede mi ucitelka povedala, ze ma slovnu zasobu ako 15 rocny, ze tie suvetia, co on hovori, a sposob, ako sa vyjadruje, ze to je ako stredoskolak/gymanzista. Takze asi tolko k tomu.
Ziadny mobil v ruke ako male dieta nikdy nemal.
@anonym_08a827 Tiez nechapem tieto prblbe komentare alebo, ze by na svoj vek mal uz vediet lepsie rozpravat. 🤷 Sice moj syn bol na tom recovo velmi dobre, mnoho deti v mojom okoli zacalo rozpravat az v troch rokoch svoje prve slova a tie deti nepozerali ziadne TV a nemali ani ziadne problemy v buducnosti...
Kazde dieta je ine a ma ine tempo, ale ocividne si to mnohe neuvedomuju 🤦.
Moj v 2.5 roku mama,dedo, ham teraz ma 6.5 a usta sa mu nezavru na minutu. A rozprava vsetko krasne.
Ja by som to riesila s lekarom. Moze byt, ze mu po soplikoch ostala tekutina v usiach a horsie pocuje (to sa zvykne casom upravit), no moze to byt aj cokolvek ine co my tu na MK netusime. Urcite riesit, radsej zbytocne ako nieco zanedbat.

@najulka všetci ste boli chorí doma?