icon

Mám dať dvojročnú dcéru do jaslí?

29. dec 2025

Materstvo nezvladam. Mam 4 a 2 rocnu, starsia uz v skolke.Milujem ich nadivsetko ale su velmi narocne a ja som vyhoreta z materskej, unavena. Mam moznost dat do sukromnych jasli a sla by som do prace. Nie koli peniazom, ale koli mojej unave. Ale hned vycitky, ze som zla matka, ze mam byt s nou ja. Ake mate vy nazori?

Strana
z2
autor
30. dec 2025
@leonakr

@anonym_autor nezamýšľaľa si sa nad tým,že to môže byť späť ale s inými pocitmi?

@leonakr aj to ma uz napadlo. Ze sa to vratilo, ale vtedy to bolo pre mna velmi temne obdobie plac 24 hodin denne. Teraz citim len unavu a "nebavi ma materstvo" a nie som dost dobra matka v jasliach sa jej budu viac venovat. A pritom ich lubim najviac na svete, ved zivot by som za ne dala.

autor
30. dec 2025

@vsetci baby naozaj Vam dakujem za podporu, naozaj som necakala az takuto. Materstvo je naozaj narocne a bala som sa ze je somnou nieco zle, ze to tak berem ale vidim ze asi viacere to tak mame. Asi moc pozeram instagram mamicky, ktore vyzeraju ze ich to naplna.

zuzubb007
30. dec 2025

Išla by som do práce, brutálne ožiješ, aj keď bude to makačka a len ver zmena ti prospeje, píšem z vlastných skúseností, akurát tie choroby v kolektíve sú jediná nevyhoda

evazhoufova
30. dec 2025

Každý ma cestu k šťastiu inú. Keď som dala posledného do skolky, bol mi čas s nimi tak vzácny, konečne som si to začala užívať….

evazhoufova
30. dec 2025
@anonym_autor

@leonakr aj to ma uz napadlo. Ze sa to vratilo, ale vtedy to bolo pre mna velmi temne obdobie plac 24 hodin denne. Teraz citim len unavu a "nebavi ma materstvo" a nie som dost dobra matka v jasliach sa jej budu viac venovat. A pritom ich lubim najviac na svete, ved zivot by som za ne dala.

@anonym_autor práveže takéto rozhodnutia keď ideš proti niečomu ale výsledok bude lepší život ta robia lepším / silnejším človekom

tiika
4. jan 2026

@anonym_autor vieš, lenže deti potrebujú spokojnu mamu, nie nešťastnú, vyčerpanú, vynervovanu, taká im ťažko bude dávať lásku a všetku starostlivosť. Možno to z teba cítia a tiež zrkadlia ten nepokoj a frustráciu. Navyše nie je prirodzene, aby starostlivosť o seba, deti, domacnost a vzťah zvládal prevažne jeden človek. Radšej si zvol nejakú pomoc, ktorú potrebuješ, skolku, kde bude o dieťa postarané a ty sa mu venuj potom.

Strana
z2