Ponechať staršie dieťa v jasliach alebo nie?
Ahojte mamičky, poraďte mi prosím čo by ste robili na mojom mieste.
Moja staršia dcéra (2r4m) začala od januára tohto roku chodiť do jaslí. Prešli sme si na začiatku hneď 3 tyzdnovou chorobou ktorá potom odišla akoby nebola. Popritom mám doma aj mladšiu dcérku (7m). Donedávna neboli žiadne problémy čo sa týka zdravotného stavu ani nič. No potom mladšej išli zuby oslabila sa imunita a asi predpokladane chytila niečo od staršej (nemala silne prejavy iba raz teplotu a popritom jej vyšiel zadný zub) koncom apríla. To sme už museli byt hospitalizované pretože mladšia začala “pískať” a v nemocnici nám nakoniec zistili 2 baktérie, z toho jedna bola Moraxella a taktiež bronchitidu. Za pár dni sme sa z toho dostali s tým že mala už bola celkom dobre, no samozrejme aj teraz nám ešte stále idú zuby. Čiže tá imunita kolíše ako sa len dá. A čo čert nechcel ako bola mala v jasliach tak samozrejme zase chytila chorobu. Teraz to je momentálne len zacinajuca laryngitida a celkom sa z toho dostáva. Lenže ja sa bojím aby mi mladšia niečo tiež zrovna nechytila keďže sme teraz nedávno prekonali to všetko.
Moja otázka znie, mamičky tie ktoré máte takto deti v týchto menších vekových rozdieloch ako ste to riešili s imunitou? Ako ste sa snažili predchádzať chorobám?
Myslím to tak že nemuselo byt nutne staršie dieťa v jasliach ale napríklad aj v škôlke. Predsa len choroby vždy boli aj budú.
Mám ponechať staršiu radšej doma aby som predišla zbytočným komplikáciám? A zas na druhej strane by mi to bol ľúto skrze toho že ona tam už ma veľa kamarátov a lubi to tam. Plus ešte k tomu sa nám tam aj viac rozrozpravala a začína chápať viac druhému jazyku (doma rozprávame po slovenský a v jasliach po maďarsky).
Doktorka nám povedala že zatiaľ kým nebude nič vážnejšie že by nakazila znova mladšiu tak ju mame ponechať v kolektíve ale ja neviem.
Inak normálne aj jedna aj druha užívajú vitamíny C,D mladšia aj probiotiká (kvôli predošlým antibiotikám) a staršia ovocie zeleninu. Plus sme skoro stále vonku čo najviac sa dá…
Poraďte mi prosím lebo naozaj už neviem čo bude najlepšie riešenie 🙏🏻

No pytala si sa na názor ale dôležitá je aj motivácia
A vravíš, že aj čas,aj kamoš,prostredie je pre ňu prospešné....
Takže je viac výhod ako nevýhod
Áno začína teraz teplo, takže tie choroby nebudú také
Takže teraz by som to uz neriešila
Jedine jeseň,zima rozmýšľať ci jej neurobiť ,, prázdniny,,