icon

Robia vaše dvojročné deti scény v obchodoch?

4. dec 2025

Neprejde jedina navsteva obchodu, ze moja 2 rocna nespusti plac a hodenie sa o zem. Uz sa normalne hambim.. Stava sa to aj vam? Ako vtedy reagujete?

Strana
z2
pupavocka101
4. dec 2025

@anonym_autor mne to tiez robila dcera, ked bola mala a potom som ju uz do obchodu nebrala, zakazdym som si to naplanovala tak, aby s niekym bola a po dlhom case, ked som ju potom zobrala, tak uz fajn. Treba tomu nechat cas a ak mas moznost ju tam nebrat, tak ju neber. Aspon si aj ty v klude nakupis, je to dobra psychohygiena sem-tam :D

galganka
4. dec 2025

najstaršia a najmenšia sa nehodili nikdy. Prostredný raz. v Tescu. Hodila som sa vedľa neho, a do troch minút bol kľud. A keď vidím cudzie hodené dieťa, iba si pomyslím, že vďakabohu, že toto neriešim a snáď sa im žiadny ďalší premúdrelec neprihovorí.

sanssa
4. dec 2025

Moj syn to nastastie nikdy nerobil a ked by robil, tak by som ho tam jednoducho nebrala ale aj co napisala galganka je spravna volba

martinka13
4. dec 2025
@galganka

najstaršia a najmenšia sa nehodili nikdy. Prostredný raz. v Tescu. Hodila som sa vedľa neho, a do troch minút bol kľud. A keď vidím cudzie hodené dieťa, iba si pomyslím, že vďakabohu, že toto neriešim a snáď sa im žiadny ďalší premúdrelec neprihovorí.

@galganka super reakcia 😀. Tiež neznášam,.keď decku, ktoré je v úplnom amoku niekto s kľudom v hlase dodávara. V živote som nevidela, aby to zabralo. Akurát sa ešte viac rozzúrilo. Nám sa to našťastie nedialo. Osobne by som.ho bez rečí vzala pod pazuchu a odišla. Riešenie, nebrať do obchodu, ak je to možné.

galganka
4. dec 2025
@martinka13

@galganka super reakcia 😀. Tiež neznášam,.keď decku, ktoré je v úplnom amoku niekto s kľudom v hlase dodávara. V živote som nevidela, aby to zabralo. Akurát sa ešte viac rozzúrilo. Nám sa to našťastie nedialo. Osobne by som.ho bez rečí vzala pod pazuchu a odišla. Riešenie, nebrať do obchodu, ak je to možné.

@martinka13 a nebrať do obchodu zas podľa mňa tiež nebude riešenie. To by som vedela o zopár ľuďoch, čo by tam nesmeli ani v dospelosti 😀

kvadrinkaaa
4. dec 2025

Naša sa nehádže ani nemá hysáky, ale už keď sme dlhšie, na väčšom nákupe, tak už chce ísť z košika von a behať po obchode. Nejako to vždy prežijeme, chvalabohu len niečo chytí, dá naspäť alebo pohladká - neberie potraviny.🙏

vevesh
4. dec 2025

Robilo mi to najstarsie dieta- vzdy som mu s kludom anglicana povedala, ze moze vytriet podlahu aj roh /regal dalej a ignorovala. Vyrastlo z toho...😄

jesenzima
4. dec 2025

@anonym_autor jasné, scény robí občas aj 8 ročná 😀 zvykla som si, keď nereagujem, prestane 🤷 už som sa navysvetlovala dosť, raz jej to do tej hlavy dorazí ...

svetlonos
4. dec 2025

@anonym_autor
nás okolo 2,5 roka preprataval tovar. Mozarelu odniesol k jogurtom, maslo hodil k mlieku, bakenu babovku do chladiaceho boxu 😁. Bol brutalne rychly. Toto stihol vzdy, kym som ja dala nieco do vozika. O zam sa nehadzal, tiez by som sa hodila k nemu 😁 teraz pri troch detoch si neviem oredstavit hodit sa tiez o zem 😂.
Inak bol rozumny, poveda som mu te hracky v tom obchode byvaju a moze sa na ne ken pozerat 🫣 Predlho to fungovalo suoer. Az raz sme iski s muzom a oboma do obchodu - 4 a 1,5 rocny cca. Obaja spustili olace, jeden chcek toho jednorožcaa na tyci druhy loptu. Akoby sa dohodlu. Nikdy toto neurobili a my sne tam stali uolne v soku a kupili im to 😂. Vyzerali sme ako dvaja neschopaci s ktorymi si deti robia co chcu 🙂. Kupili sme im to, kedze toho jednorozca maly uz dlho chcel a lopta sa nam znicila.
Ale robila toto kedysi kamoskina dcerka. A raz ribila takyto cirkus, lebo chcela kupit kondomy 😁
Prajem ti pevne nervy a trpezlivost. Inak sjus sa ozaj hodit k nej na zem a urob rovnaky cirkus ako ona.

anonym_2ee319
4. dec 2025

Je to normálna reakcia dietata , v obchode nie ,ale vonku ked chcela ist uplne iny smer .
Nerobila som zo seba tela ako tu podaktoré , zobrala som ju plačúcu ma ruky , vysvetľovala ze tade nemôžeme ist ,mozno inokedy , a odniesla som ju domov .

galganka
4. dec 2025
@anonym_2ee319

Je to normálna reakcia dietata , v obchode nie ,ale vonku ked chcela ist uplne iny smer .
Nerobila som zo seba tela ako tu podaktoré , zobrala som ju plačúcu ma ruky , vysvetľovala ze tade nemôžeme ist ,mozno inokedy , a odniesla som ju domov .

@anonym_2ee319 Ďakujeme. 😀 Teda vlastne "mú" 👏

martul
4. dec 2025

@anonym_autor Chválabohu nikdy, ani jedno z troch.

diaszoky
4. dec 2025

@anonym_autor nie nerobi chvalabohu vysvetlim jpej ze to nieje nase a hotovo zrejme si jej vela dovolovala ked toto robi

vevesh
4. dec 2025
@anonym_2ee319

@anonym_2ee319 tak to sa ti dieta nehodilo poriadne. Moje by si ani na ruky nedala, nieto niekam odniesla. Musim.povedat, ze par krar mi vtedy preblesklo, ci sa k dietatu ma zem sama nehodim, ale tak som kludas a bola som na to pripravena, kedze som to robila aj ja za mala a vsetci ma pred tym varovali....🫣🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

anjelicek26
4. dec 2025

Mlady ma skoro dva roky, sceny nerobi, moja zasluha to nie je, ale ma fajn povahu... kasli na to, nepovol, neries, zapni do kocika alebo posad do vozika a vybavene. Prestane s tym.

zonjushe
4. dec 2025

Boze to fakt existuju deti, co to nerobia?Moje vsetky 4 to robili a trvalo to nie ze mesiace, ale roky. Stale som dufala, ze aspon 1 nebude take vzdorovite, ale boli vsetky extremne..

vilma7
4. dec 2025
@zonjushe

Boze to fakt existuju deti, co to nerobia?Moje vsetky 4 to robili a trvalo to nie ze mesiace, ale roky. Stale som dufala, ze aspon 1 nebude take vzdorovite, ale boli vsetky extremne..

@zonjushe ja mam dve a ani jedno to našťastie nerobilo. Ale moje su obidve veľmi kľudne povahy.
Moja sa zvykli zhrozene pozerať ak sme napríklad boli svedkom niečoho podobného. Ale sama somto v obchode videla veľmi málo x, môžem na jednej ruke spočítať.

anonym_e8bc00
4. dec 2025

@anonym_autor Áno stavalo sa to. Aj napriek bodovým pohľadom predavačiek a nakupujúcich som ho ignorovala. A prešlo to.

anonym_b28257
4. dec 2025

@anonym_autor sceny nie, no chce ujst z kocara..riesim to tak, ze dam do ruky presnidavku ,,taki tu na pitie. Alebo kukuricnu chrumku alebo daco male. Pri pokladni zaplatume a je klud. Ale.cim dlej jento horsie, cize ocakavam aj tu scenu 🙂

anonym_2ee319
4. dec 2025
@galganka

@anonym_2ee319 Ďakujeme. 😀 Teda vlastne "mú" 👏

@vevesh co by nie …a ked som ju domov brala metala sa ako voda na suchu 🫣🫣🫣
@galganka cítiš sa dotknutá ? Asi si svojim konaním neni stotoznena 😳

anonym_b28257
4. dec 2025
@anonym_e8bc00

@anonym_autor Áno stavalo sa to. Aj napriek bodovým pohľadom predavačiek a nakupujúcich som ho ignorovala. A prešlo to.

@anonym_e8bc00 vidis, u nas predavacky su zas v pohode. Minule estw prisla jedna, ci nepotrebujem pomoc

jablkovastrudla
4. dec 2025

Prvy to nerobil, druhorodeny je nervak tak cakam co bude 😃 Na deti som sama od rana do vecera takze obchody riesil ja, krpec je zatial v kociku a ma dost jedla tak to zatial zabera. Chrumky a kapsicka, plus nakrajane ovocie je moja spasa a bez toho nejdeme z domu 😁

anonym_b28257
4. dec 2025
@svetlonos

@anonym_autor
nás okolo 2,5 roka preprataval tovar. Mozarelu odniesol k jogurtom, maslo hodil k mlieku, bakenu babovku do chladiaceho boxu 😁. Bol brutalne rychly. Toto stihol vzdy, kym som ja dala nieco do vozika. O zam sa nehadzal, tiez by som sa hodila k nemu 😁 teraz pri troch detoch si neviem oredstavit hodit sa tiez o zem 😂.
Inak bol rozumny, poveda som mu te hracky v tom obchode byvaju a moze sa na ne ken pozerat 🫣 Predlho to fungovalo suoer. Az raz sme iski s muzom a oboma do obchodu - 4 a 1,5 rocny cca. Obaja spustili olace, jeden chcek toho jednorožcaa na tyci druhy loptu. Akoby sa dohodlu. Nikdy toto neurobili a my sne tam stali uolne v soku a kupili im to 😂. Vyzerali sme ako dvaja neschopaci s ktorymi si deti robia co chcu 🙂. Kupili sme im to, kedze toho jednorozca maly uz dlho chcel a lopta sa nam znicila.
Ale robila toto kedysi kamoskina dcerka. A raz ribila takyto cirkus, lebo chcela kupit kondomy 😁
Prajem ti pevne nervy a trpezlivost. Inak sjus sa ozaj hodit k nej na zem a urob rovnaky cirkus ako ona.

@svetlonos joooj tie kondomy
Ano, tie drobnosti pri pokladniach su vzdy lakave : -) 🙂🙂

anonym_875550
4. dec 2025

Nikdy sa mo deti o zem nehadzali v obchode, ale najmladší odkedy chodí, lieta po obchode ako blázon, nedá si povedať, poprípade mi vezme kosik ked niečo vyberám a začne lietať s nim, občas aj do niekoho vrazí 🤦‍♀️ za mna horšie, radšej keby sa kvôli čokoláde švacne o zem.Beriem ho na nákup len v naozaj nutnom pripade

anonym_3f2ea4
4. dec 2025

Je to len obdobie, treba vydržať. Čím viac pozornosti v tom momente dostane,tým viac ju to bude "baviť". Keď bude v puberte,ešte budeš spomínať na tieto časy. Aj keď chápem, že v danom momente je to na nervy,skús sa na situáciu pozerať z nadhľadom.

jablkovastrudla
4. dec 2025
@zonjushe

@zonjushe prvorodeny to naozaj nerobil, nemam dovod klamat. Ale to neznamena ze som lepsia mama, neboj nic 😜

anonym_96e5af
4. dec 2025

Nie, ani jedno dieťa. ale tusim asi tri krát si ľahla protestne na cestu ( veľmi opatrne, aby sa nedajboze neudrela;), keď ešte nechcela ísť z ihriska.

galganka
4. dec 2025
@anonym_2ee319

@vevesh co by nie …a ked som ju domov brala metala sa ako voda na suchu 🫣🫣🫣
@galganka cítiš sa dotknutá ? Asi si svojim konaním neni stotoznena 😳

@anonym_2ee319 vôbec. Anonymné nicky sa ma nejako nedotýkajú osobne. 😀 ja si v tom obchode kľudne sadkám aj teraz. hlavne v tomto romantickom a láskavom období, keď sú všetci plní vianočnej radosti a pokoja a džugajú sa košíkmi pri pokladniach. 😀

anonym_e8bc00
4. dec 2025
@anonym_b28257

@anonym_e8bc00 vidis, u nas predavacky su zas v pohode. Minule estw prisla jedna, ci nepotrebujem pomoc

@anonym_b28257 tak to máš super. U nás sa naozaj pozerajú že čo vlastne som si dovolila vojsť do obchodu ešte aj s dieťaťom čo robí scénu. No žiaľ najest mu musím dať a nemam ho kde nechať.

oblecenie99
4. dec 2025

Spomínam si na jednu takú scénu, ináč to bežné nerobil, on skôr len hundral a skúšal.. Zapáčil sa mu nejaký malý bicykel či odrážadlo a hodil sa o zem. Ja som ho vtedy chytila za členky a odtiahla z obchodu 🙈
Ale minule som videla už také trošku staršie dieťa, ako brutálne revalo a protestovalo (nechcelo niekam vojsť či čo, fakt cirkus) a mamička na to reagovala tak, že ho hladkala a spievala mu. Malý začal vrestat ešte viac, ona vytrvalo s úsmevom spievala ďalej. Podľa mňa ho tým viac a viac nasierala, akože fakt ja byt na mieste toho dieťaťa, tiež dostanem väčší amok 😶

Strana
z2