3,5 ročné dieťa má blok zo škôlky
ahojte poprosim o radu ci vasu skusenost.moja dcerka 3,5 zacala skolku .prve 4 dni bolo super vstavala pred budikom.cestou do skolky si spievala.plakala,len ked jej prislo smutno,ale dala sa rychlo upokojit.no a ten 5 den.zevraj to bola katastrofa,ze raz plakala ona a raz jej kamoska.a od toho dna je posadnuta nosenim svojich veci .uteracik,pyzamko atd.mala svoju tasticku kde to vsetko strkala.prestala sa zapajat do aktivit,lebo (jej slova) musi strazit svoje veci.presvedcila som ju nechat tu tasticku doma,ze sa jej zaspini a uteracik sme zavesili x krat spolu do kupelne.no hned bol plac,ze ona ho musi mat.no proste strasna fixacia na svoje veci.a v piatok ked som pre nu prisla tak drzala v ruke mikinku,ktora nebola jej.musela som jej ju nakoniec vytrhnut z ruky(snazila som sa jej to vysvetlit,ze to je ineho dievcatka co maju spolu skrinku,ze taku mikinku mi nemame atd)zacala byt velmi ticha,ustrachana.v priebehu dna si spomenie na nieco zo skolky a place a velmi tazko sa upokoji.dozvedela som sa od jej kamosky,ze ju udrelo dievcatko a ze ked place tak ju jedna z uciteliek posle plakat tak,aby nerusila ine deti.(este sa chystam s pani ucitelkou pohovorit)nesnazia sa ju zapajat,lebo povie,ze nemusi atd.a teraz zacala rozpravat,ze nemusi spinkat,ze nemusi lezkat,ze bude plakat,ze chce svoju mamku a pritom to vravi mne.a ked sa jej spytam,ze kde je mamka tak tu.dnes si chcela pustit cd a ked som pustila rozpravku tak neskutocny plac.ked som jej zapla pesnicky tak sa ukludnila hned.ale ako keby sa dostala do tranzu.tento tyzden sme chore doma.tak sa ju snazim motivovat a usmernovat,ze je tam dobre.mame termin u psychologicky,ale to je az za 3 tyzdne.co vam pomohlo?a dalsia vec ako by mali ucitelky utisit dieta?urcite nie je ok poslat ju mimo kolektiv ,len preto,ze place a oni si citaju rozpravku.ved keby ju zavolala a sadla by si jej na kolena alebo by ju pomojkala hned by sa ukludnila.aj dnes mi vravela mami mojkaj ma.tak som sa jej pytala ked place ci ju ucitelky pomjkaju tak,ze nie,ze ju poslu plakat ku polickam.to fakt je ich riesenie??
ale ako baby pisu, placuce deti stale ucitelky vezmu na ruky a mojkaju... ked ich reve 10 naraz ta bohuzial :D
@lucinocka aj my nosime vsetko domov.uteracik.papuce.to sme sa tak dohodli.ja ich chapem 17 deti sa neda zobrat na ruky.tu bol problem ten,ze ju posielala plakat mimo kolektiv deti.miske staci ak ju len pohladka a porozprava s nou .nie posielat ju plakat do kuta
@katulka1141 to nie je spravne, hlavne, ked je este len oktober a zacala pred mesiacom chodit do skolky...moja je v zmiesanej skupine a maju tam deti od roka a pol do 7... a pre kazdeho sa nasiel cas na tisenie pri placi...

@katulka1141 tiez moja prvy rok nosila veci z domu.. hlavne prstene, naramky, hocico co drzala cely den v ruke... len potom, to nechcela pustit z ruky,a ni ked jedli, ani ked ruky umyvali a ked jej ucitelka zobrala nasilu tak bol cirkus... potom ucitelky sa stazovali, nechh jej nic z domu nedavam, ze potom s nou maju problem...tak som ju pomaly oducila od veci, mohla si rano zobrat ale musela nechat v aute...
Teraz ma posledne tyzdne (uz je druhy rok v skolke) nejaku maniu okolo vetrovky, mikiny...stale zacne plakat, ze ju mam zobrat domov, nenechavat v skolke, lebo jej nejaky Andrej vezme :D neviem, co to je zase za fazu:D
Ale ti poviem, boli aj tyzdne, ked sme ju tam niesli vrieskajucu nepricetnu...a preslo to...