icon

3-ročná dcéra veľa pozerá do tabletu

2. mar 2026

Ahojte, potrebujem sa zbavit vycitiek. Moja 3-rocna dcera travi denne aj 2-3 hodiny pozeranim rozpravok na tablete alebo TV. Ja viem ze je to vela, ale ja som na nu uplne sama, muz chodi na tyzdnovky a ja doma musim navarit, upratat, vybavit maily do prace a toto je jediny sposob ako ju udrzat v klude aby mi nerozobrala byt. Svokra mi stale vypisuje ze v ich dobe deti vonku behali a ze jej kazim oci. Potom sa citim ako najhorsia matka na svete. Ked jej to vypnem tak je hrozny krik a amok, tak to radsej necham. Su tu nejake matky co to maju podobne? Kolko casu vase deti realne travia pred obrazovkou? Da sa z toho nejako normalne vycuvat bez toho aby som prisla o rozum?

Strana
z2
anonym_6f3fdb
2. mar 2026

Do škôlky preco nechodí?

anonym_d4c2ee
2. mar 2026

@anonym_autor nech kričí, hádže sa o zem. Treba jej dať hračky, nie mobil. To je dobre len tak pre teba, nie dieťa.
Moje deti si napríklad maľujú. Dám im veľký gumený obrus na zem, veľký výkres, farby s vodou a maľujú. Potom ich umyjem. Obrus osprchujem, a je to. Áno, veľa roboty okolo toho, s mobilom stačí vytrhnúť z ruky. Potom o 2-3 roky si spomeniete na tie časy, koľko si toho vedela ty v jej veku, a koľko vie ona. A možno aj vie veľa, ale mobil jej zamestná hlavu, vypne myslenie a nevníma nič. Skús byť dôsledná. Skús tie 2 hodiny denne venovať dieťaťu a keď zaspí, potom pracuj, alebo ju daj do škôlky, a tam sa jej budú venovať.

anjelicek26
2. mar 2026

Vypinas jej mozog, nielen, ze kazis oci... take male dieta max. 30 minut denne (telka ci tablet, vsetko dokopi).. bohuzial v tom veku - skolka, potom sa venovat dietatu - ulozit dieta - potom varit, prat, upratovat, maily pisat aj za cenu menej hodin spanku... je mi jasne, ze je to zaberak, ale inak sa to neda. Casom ako bude vacsia, nauci sa prehrat sama viac. Ale ziadne zavislacenie nepestuj, je to zloba a tazko sa toho zbavuje...

anonym_ee1519
2. mar 2026

Krik amok
To hovorí samo o sebe
Neviem prečo to robíš vlastnému dieťaťu
A ako vycúvať?
Nezapni a hotovo
A nájdi inú zábavu, treba sa venovať a nie odstaviť na obrazovku

anonym_d2b645
2. mar 2026

@anonym_autor takej malej netreba ani telku ani tablet.. Nech si kreslí hra sa nech ti pomáha..

pikachu999
2. mar 2026

@anonym_autor normálne ho schovaj a povedz ze sa stratil a už jej ho nedávaj

anonym_9311ef
2. mar 2026

No ako nehnevajte sa na mna ale 2-3 hodiny je naozaj moc. Ked je muz na tyzdnovke navar aspon na dva dni. Kazdy den okrem hraciek nemusite upratovat. Max co teda prebehnete vecer vysavacom. Maily by som robila cez spanok. Az estw spi na obed. Alebo az potom vecer. Tu sa nezbavujte vycitiek ale tabletu. Niektorr cinnosti moze pomoct. Ako je oprat, utret prach. Daj jej handricku a nech akoze utiera. K svokre ju zaniest nemozte?
Samozrejme ze bude plakat ked jej to zoberiete. Ja by som ho zobrala a potom nasla nejaku cinnost co by sme spolu robili.

destra
2. mar 2026

@anonym_autor hlavne sa necit ako zla matka. Proste pomaličky zmeňte režim a denný rytmus, prestaň jej ho davat a bude všetko ok 🙂

anonym_aa9631
2. mar 2026

Zbavit sa vycitiek? Zbav sa lenivosti. Aby denne 3hodiny pozerala do tabletu trojrocna, je naozaj na zamyslenie a na vycitky. A ano povedala som to mozno necitlivo, ale budeme si klamat? Velmi svojmu dietatu vedome a dobrovolne skodis. Je to velmi vela. Sadni si, porozmyslaj ako to zmenit postupne, mala kludne nech reve a robi sceny. Toto nie je riesenie. A sama si ten tablet nevezme, takze vsetko zacina a konci pri Tebe... Drzim palce nech mas odhodlanie to zmenit.

Da sa navarit na dva dni, da sa dat decko k opatrovatelke na pol dna, da sa k nemu zavolat studentka brigadnicka co sa s nim tie 2-3 hodiny radsej pohra kym navaris, atd. Cize moznosti SU. Len treba chciet. A nie chciet sa len "zbavit vycitiek". 🤦

elviku11
2. mar 2026

Dve hodiny denne je veľa aj na desaťročné dieťa, nieto na trojročné.
Maily do práce vybav keď zaspí. Upratovať byt stačí snáď 20 minút denne základné veci. Väčšie upratovanie keď je muž doma a venuje sa jej. A navariť? To je robota na hodinu raz za dva dni. Fakt treba prestať hľadať výhovorky a chodiť s malou von, vybehať ju. Už je teplo, môže byť dlho vonku.

elviku11
2. mar 2026
@anonym_aa9631

Zbavit sa vycitiek? Zbav sa lenivosti. Aby denne 3hodiny pozerala do tabletu trojrocna, je naozaj na zamyslenie a na vycitky. A ano povedala som to mozno necitlivo, ale budeme si klamat? Velmi svojmu dietatu vedome a dobrovolne skodis. Je to velmi vela. Sadni si, porozmyslaj ako to zmenit postupne, mala kludne nech reve a robi sceny. Toto nie je riesenie. A sama si ten tablet nevezme, takze vsetko zacina a konci pri Tebe... Drzim palce nech mas odhodlanie to zmenit.

Da sa navarit na dva dni, da sa dat decko k opatrovatelke na pol dna, da sa k nemu zavolat studentka brigadnicka co sa s nim tie 2-3 hodiny radsej pohra kym navaris, atd. Cize moznosti SU. Len treba chciet. A nie chciet sa len "zbavit vycitiek". 🤦

@anonym_aa9631 2-3 hodiny denne určite nevarí. Každý deň. To je blbosť. ŽIadnu opatrovateľku netreba, len si lepšie zorganizovať čas a nevyhovárať sa. Alebo ako bolo spomínané, zapájať malú do bežných činností.

a0
2. mar 2026

Prečítaj si čo robí tento fejkový dopamín s mozgom. 2-3h je fakt veľa. Vieš vymyslieť kopec aktivít, ktoré ju zabavia - nie hneď, lebo skrz fejkovy dopamín je teraz všetko okrem tabletu nuda. O pár dní/týždňov to bude lepšie. U nás v tom veku fungovali montessori aktivity. Hranie sa s ryžou, kinetický piesok ( s tým sa hráme do dnes), lego, rolka papiera na zemi a veľký obraz (rolku dostať napr v Ikei). Variť viete spoločne, daj jej priborový nôž nech s ním krája. Upratovať viete spoločne - handrička a čistá voda v rozprašovači. Všetko sa dá, len to nie je vždy najľahšia cesta. Vieš, vedieš ju k tomu, aby mala digitálnu demenciu. Výčitky sú na mieste a na mieste je aj to, zmeniť systém fungovania.

anonym_8e2bc4
2. mar 2026

@anonym_autor nemám vo zvyku dávať za pravdu svokrám, ale tvoja svokra ma pravdu. Celé generácie mám stíhali pracovať aj varit, upratať aj prať popri deťoch. A to nemali ani vymoženosti ako tablet automatická práčka, sušička, umývačka riadu, vysávač a moc v jednom na wifi, donášku potravín domov a mohla by som pokračovať.

anonym_fd52d3
2. mar 2026

Keď nebude mať tablet nájde si iné možnosti ako sa zabaviť

anonym_f8da19
2. mar 2026

Aj moje 4 ročné dieťa trávi na tablete, TV, konzole, 2-3 hodinky denne. Tiež som doma väčšinu dňa sama a robím z domu. Rozprávky pozerá v angličtine a naučilo sa naozaj perfektne anglicky. Hry sa snažím regulovať a keď už tak náučné. Zvyšok dňa sa hráme spolu, chodíme von, tvoríme. Veľmi veľa matiek v mojom okolí to má podobne.

d_anica
2. mar 2026

Tak 3 hodiny je brutálne veľa. To nemá dovolené ani môj 14 ročný. A tie hysáky by ma dali do pozoru, to už môže byť závislosť. Pre 3 ročné dieťa maximálne hodinu, a teda za hodinu sa dá spraviť veľa. Bežné upratovanie bytu, alebo navariť úplne v pohode. A trojročné dieťa sa dá už aj zapojiť do fungovania domácnosti, môže ti ,,pomáhať" . Ja viem, že potom tá robota nejde tak od ruky, ale rozhodne naučí dieťa viac ako čumenie do tabletu.

anonym_94e5a2
2. mar 2026

Krik a amok je kvôli závislosti. A veľmi dobre vie keď bude kričať tak ustúpis. Ja poznam len jednu matku ktorej dieťa trávilo toľko času na tablete a majú problém doteraz. Aj s učením,aj krikom a revom a dokonca trieskanim dverami plus ničením veci a to už nie je žiadne malé dieťa. Tablet je dobrý pomocník ale veľmi zlý pán.

anonym_37f3d9
2. mar 2026

Najlepsie co mozes urobit je dat ju do skolky. Ine podnety, socializacia, ty si oddychnes/porobis.

2-3 hodiny (realne to bude asi viac, ze hej?) je mega vela.

simca06022011
2. mar 2026

Budujes jej peknu zavislost, povedz ze je tablet rozbity a daj ho prec. Je to strasne vela. Ako rozoberie byt? 3r nema miesto na hranie pri tebe aby bola pod dohladom, kreslit, stavebnice, varit s tebou, upratovat... cez obed spi upraces si aj hlbkovo po castiach ak potrebujes.. muz chodi na tyzdnovky, bordel mate len taky aky si dve urobite a to nie je na 3-4h pracu v domacnosti.. rano von, poobede von, cez obed spat...
ono ano bude to chvilu tazke, lebo hladat si zabavku aktivnu, nie len pasivne cumiet do tabletu je tazsie a je to nezvyk. Vycuvat bez prace sa z toho neda, je to proste navyk, moja 3r na tablete bola max u lekara v cakarni aj to chvilu, inak telka a pustala som jej vybrane rozpravky :D sem tam, tak max 30min v kuse, a mozno 2x denne?? mozno.. ak nebola ina aktivita rano..
Ak to nedavas, skolka.. jednoznacne, nauci sa tak kopec veci, aktivity denno denne,deti = a ak vies popri tom byt aj doma, lbeo ta nic netlaci do prace, super, choroby si odskaces v klude a nie z prace odbiehat.
A este dodam, ze ak by si nasla skolku od jari.. april/maj.. tak za mna je to velke plus, lebo v septembri vsetky chorobi do zimy idu a taha sa to (to je aspon moja skusenost)

anonym_ad3009
2. mar 2026

Ty jej nedavas mobil, lebo potrebujes upratat alebo navarit, to je denne cinnost na max 2 hodiny ...ty potrebujes klud kym si pokukas insta..😆

zuzubb007
2. mar 2026

Vo škôlke prečo nieje? Ano nemáš toto robiť, že dieťa reve a ty jej necháš tablet dobre ti skáče po hlave

anonym_52bd57
2. mar 2026

@anonym_autor tak ako prepáč ale vždy sa to dá vyriešiť aj inak. ono je to o pohodlnosti. krik a amok ke preto že tvoja mala je už pekná zavislacka a vie že toto na teba platí. proste zregulovat cas, dať za nejakú odmenu alebo naozaj v kríze, ak varis keď je pri tebe a pomáha ti ale áno byt asi budeš mať rozobraty. ale radšej toto ako decko závislé od tabletu. mimochodom v dobe kedy je na trhu milión hračiek od výmyslu sveta?

anonym_e4f563
2. mar 2026

Chápem ta, ja som to tiež takto riešila nie tabletom ale telkou. Tiež bola ma tom uz závislá, bola histericka ked som to vypla a ked som nezapla este viac. Bola moja chyba, ze som.to nechala zájsť tak ďaleko az do tej závislosti. Musela som byt len trpezlivá, snažila som sa vymýšľať kadečo aby som odputala pozornosť od toho, ze chce zapnut tv. Prvé dni bolo ťažko, plaču az az ale bolo to na mne, vydržať to. Teraz uz tv ani nepýta 🙂

abbey1
2. mar 2026

@anonym_autor Čo myslíš? Ako sme varili a upratovali pri deťoch pred 30 rokmi?

akvi
2. mar 2026

Autorka -sama citis, ze je to pre tak male dieta neprimerane vela. Chapem, ze je to pre teba rychla pomoc, ale dosledky uvidis az ovela neskor a ani si vsetky neuvedomujes. Ako z toho von - proste to bud stopni naraz - mozno bude par dni rev - ako pri zavislostiach, lebo ano, tvoje dieta uz je zavisle. Alebo to sprav postupne, uberaj po 10-20 minutach denne a zredukuj to na 10 minut denne, radsej TV rozpravka, ako tablet.. Je to este male dieta, este to vies zvratit pomerne jednoducho.. A ak mas tak velky problem venovat gro casu doma dietatu, tak ho daj do skolky. Ja teda vobec nie som zastanca institucii,ale v tvojom pripade to bude pre to dieta ovela lepsie. Minimalne sa tam vyhne tomu casu pri elektronicej zabavke a bude travit cas tak, ako to 3 rocne deti potrebuju - hranim sa a pohybom.

17alexis
2. mar 2026

Nasa ma 3,5r a telku pozera 10 minut denne. 🙈 Velmi zriedkavo jej pustime na viac. Ked potrebujem mat pokoj (podnikame), ona sa zabavi aj sama - vezme si hracky a rozprava si rozne pribehy. Hra sa s tymi hrackami, ze su to postavy z knizky a celkom zaujimave hefty im rozprava. Ak nemas na nu cas popri povinnostiam, daj ju do skolky. Nasa do skolky nechodi, venujeme sa jej doma.

januska12323
2. mar 2026

Neverím, že toto dospelá žena a matka dopustí a ešte sa pýta čo robiť.

hederamonstera
2. mar 2026
@abbey1

@anonym_autor Čo myslíš? Ako sme varili a upratovali pri deťoch pred 30 rokmi?

@abbey1 no ja si pamatam ze som vyrastala pri telke🤣

ivicatolic
2. mar 2026

@anonym_autor detské hračky už neexistujú?

hederamonstera
2. mar 2026

Ja mojim tie 2-3 hodiny dovolim, ked sme fakt chori a potrebujem ich udrzat v lahu. Ale zvycajne kuknu max 1hodinu doobeda a 1h poobede. Pomale kludne rozpravky typu Bluey a pod. Ale mne nevystrajaju ked im to vypnem. To je moje uplne maximum. A nemam vycitky, chodime von, hrame sa, plne sa im venujem. Ale tiez som clovek a na nich treba stale dozerat, lebo su to dvaja divosi a ja nemam na to kapacitu, vsetko je len na mne. Ale teda ako chodia do skolky, tak to uz jedine mozno vecer do pol hodky. Ale tablet im nemam v plane dat vobec.

Strana
z2