5 ročný chlapček je nízky a drobunký
mam chlapčeka ktory je od narodenia dost maličky a cely taky drobčurik.Ma 105cm a 16kg 🙂 V škole ma zatial odklad aj kvoli vzrastu lebo vraj by si kvoli tomu vytrpel. 🙄 Ake mate skusenosti s maličkymi detičkami v škole popripade v školke.Po pravde niekedy ma to dost otravuje tie blbe pripomienky že aky maly a to je predškolak 😠 S mužom sme nizky ,takže nema byt pokom velky.PO zdr. stranke je ok.
@babulka82 odklad koli vzrastu? To by som nikdy nesuhlasila, to je co za komancovsky pristup, dieta sa nezmesti do tabuliek, tak nechame v skolke, kym sa nezmesti do tabuliek? 😝 Kamaratka ma syna tiez uplneho stuplika, moj syn je rovnako stary a ten maly mu je po plecia a nosi jeho veci, ktore mal ked mal 3 roky. Obidvaja sa chystaju od septembra do prvej triedy, skola s tym nema ziaden problem, ze je nizkeho vzrastu (tiez ma nizkych rodicov, hormonalnu poruchu vylucili), maly je po inteligencnej stranke uplne v poriadku a ze bude pravdepodobne najnizsi v triede? No a co, vsak niekto musi byt najvyssi, niekto najnizsi, niekto najtucnejsi .....
@babulka82 ahoj, ja mam mladsiu 3,5rocnu malinku. Teraz ma 95cm a 12kg. Ja uz nepocuvam take reci, ze je malinka a pod. No a? Nema byt po kom. A som aj rada, ze nie je ako niektore deti, kt. su mega velke a maju pomaly nabeh na obezitu. A povedzme si, ked sa prejdes po vonku, tak tych vacsich ludi je prevazna vacsina. Ja sa vzdy smejem, ze moje deti budu vytrcat z radu, lebo budu normalne 🙂. No ale, u nas to zatial nijako neriesime, proste taka je. Do skolky, medzi 3 a 4 rocne deticky isla ako 2r2m. Cize si to vies asi predstavit. 🙂 ale ona je taka, ze ju sice nie je vidiet od zeme, ale pocut ju je a to statocne. Do pozoru dokaze postavit aj ucitelky. My osobne zatial neuvazujeme o odklade do skoly, i ked je julova. Ja mam totiz pocit, ze ona sa bude nudit v tej prvej triede (starsia je starsia o rok a pol, cize ak to bude tak ako doteraz, tak tie prvacke veci mladsia odkuka od starsej). No a to, ze je malicka nevadi, tasku jej aj tak budeme nosit my 🙂

môj syn išiel do školy ,mal v septembri 107cm(6r).Na endokrinológii tiež pomerala,odvážila a sleduje nás.Ale keďže narastie ročne cca 6cm,povedala,že si drží svoju rastovú krivku a ani s rastovým hormónom by nenarástol viac.Jedine ak by sa mu spomalil rast alebo úplne zastavil.Samozrejme potrebovala aj výšku nás oboch,pôrodnú váhu...Ak sa ti niečo nezdá,pýtaj sa na endokrinológiu,ak má problémy s príjmom stravy aj na gastro.Mňa to netrápi,jedine hlúpe poznámky okolia,prečo je syn taký malý.Inak je úplne šikovný,už je druhák a nosí samé jednotky.Hlavu má dobrú🙂 😉