6 ročný syn nás stále hladká
Dlho som premýšľala či sem vlastne napíšem túto otázku,ale možno mi niekto niečo poradí.Máme doma 6 ročného syna,kojila som ho rok aj 8 mesiacov-odvtedy mu ostal jeden zlozvyk.Hladká ma,keď nie mňa ,tak manžela,a čím je väčší tým je nám to nepríjemnejšie-už začínam rozmýšľať či to nemôže mať nejaký sexuálny podtón....Jedna vec je,že hocikedy v noci k nám vlezie do postele,to by nám až tak nevadilo,nebude to trvať naveky,ale to hladkanie.On spinká,ani si to neuvedomuje a šmátra nám pod pyžamami až pokým neucíti teplú kožu...keď bol menší sme si hovorili,že je to pre neho asi nejaká isota ,niečo čo mu pripomína to kojenie,ale teraz keď je už veľký,nevieme čo s tým.Ja mu dám ruku na bok a vzápäti zase robí to istéMali ste niekto taký problém?Myslíte,že by nebol trapas sa o tom poradiť s detskou psychologičkou?
@danula.ch no my sme začali teraz po 9 mes. mali sme dosť pod.problém. pomohla mi jedna diplomovka z tejto knihy a každým dňom je to lepšie . Musím sa priznať, že ja som ho naučila zaspávať pri cice a drobec si na to zvykol... dnes prešli 3 noci a už zaspáva v pohode bez cici aj ked chvilku počkam pokial zaspinka (5min.) nechcem ho uplne zrušiť 🙂 a rovnako sa nam do polnoci budil aj 3-5x a ja hlupa som mu dala bud cumlik a ked nechcel tak hned cicu čo som asi nemala ,ale teraz ho pomojkam,resp. moj manžel aby som ho ja moc neprovokovala a už 2 noci nam spinkal do polnoci bez cici a bez mojkania :o) tak som rada.
Je to tak ako píšeš kto si nezažil nevie ked dieťa každu hodinu vstáva ked matka je nevyspatá mrzutá a pod.
A ešte jedna vec čo som si všimla,je to,že drobec mi začal cez deň lepšie spinkať a papať. dosť vela "maličkosti" som si prečitala z diplomovky = knihy a pomohlo to nam a aj malemu. Deti v tomto veku su velmi vnímave, vedia rozlišiť už ked niečo robia zle vidím to na malom,vie ,že ked mu pohrozím alebo prísne poviem NIE tak reaguje na to a pod.
Ale je to vec každej matky, ako sa rozhodne vychovávať a starať o svoje dieťa. Každá z nás mu chce dať to najlepšie a najsprávnejšie. Ak by niektorá mamina chcela pošlem mailom tu diplomovku,možno pomôže tiež niektorej mamine predísť chybe ktoru som urobila aj ja 😀
@anna1980 drzim palce, nech sa vam to podari tak ako sa to pekne vyvija 🙂
kym som mohla davat cumlik, ochotne som ho davala. ale mesiac pred tym, ako som to uz nezvladala, zacal cumlik sam odmietat a slo to dole vodou. zo dna na den to bolo horsie, mohli sme robit cokolvek. netusila som ako dlho to bude trvat, ale dalej to uz neslo. fakt dufam, ze pri druhom mimi to poriesime lepsie 🙂
odkedy drobec zaspava sam, prestal sa tolko budit v noci. proste zistil, ze aj sam dokaze zaspat. aj teraz sa budi, ale staci mu dat trochu vody, alebo sa mu prihovorit a zaspi. aj tak skonci kazdu noc v nasej posteli, zvykol si na to 😅 . samozrejme, ked je drobec chory, alebo vidim, ze ho nieco trapi, ze len nevymysla, dam ho rovno spat na postel a dovtedy pri nom lezim, kym nezaspi. takze fakt nic drasticke sa u nas nedeje.
dokonca tvrdim, ze tym, ze sa naucil zaspavat sam, sa zlepsila kvalita nielen mojho, ale aj jeho zivota. ovela krajsie a dlhsie spava ako predtym a cez den tak nie je unaveny a vecne nervozny 😉 . a zo mna je tiez ovela trpezlivejsia a usmievavejsia mamina 🙂
@danula.ch hmmm presne tak.... 😉 ani u nás nič drastické aj ked sa priznávam ,že ked ma videl na začiatku odchádzať bol to hrozný plač (skor krik) srdce mi išlo puknuť,ale vedela som ,že nič mu nehrozí, že nikto mu neubližuje len nedostal čo chcel ... a to on si niekedy začína vydupkávať (ma 9 mes. a už chce so mnou manipulovať-beťárik) a teraz je to v pohodke až som prekvapená ,že to tak celkom dobre ide,lebo je neskutočne tvrdohlavy a nerváčik (má byť po kom 😉 ) ,ale práve preto sa musí naučiť ,že nemôže všetko, ako by chcel on (začal sa mi už aj hadzať o zem-musela som ráznejším slovom zakročiť). Nerada by som bola keby mi raz decko prerastlo cez hlavu. Inak teraz veľmi rýchlo sa vie naučiť čo smie a čo nie až príliš dobre reaguje čo som rada. Tak ako sa hovorí..."čo sa za mladí naučíš v starobe (v puberte) ako keby si našiel" 😉 a presne ako vravíš aj s tou chorobou vtedy je jasne ,že ten prístum je iný 🙂 tak držme si palcem pri výchove naších detičiek ....
@ivankaalenka tvbo príspevok si písala k tejto téme už dávnejšie,ale ja som to zbadala až teraz,pýtala som sa preto či to nemôže mať sex.podtón nakoľko vo veku 5-6 rokov sa deti "objavujú"(čítala sa v nejakej inej téme) 😉 a je trošinku rozdiel keď oblapkáva pod pyžamom 3 ročné dieťa a iné ,keď už 6 ročné dieťa.To bolo,ale vtedy,my sme to už poriešili,keď som otvárala tému,bolo to také intenzívnejšie v tej dobre,že som sa chcela poradiť s mamičkami,ktoré sa v tom čase s niečím podobným stretlli.My sme nakoniec boli u detskej psychologičky,ktorá nám poradila trpezlivosť a veľa nehy,a bol to veľmi dobrý krok 🙂 .My sme sa samozrejme,malému venovali veľa aj dovtedy,ale nakoľko máme ešte mladšiu dcérku,nebolo to v takom množstveako pokým bol jedináčik-čo je zase samozrejme
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit, zda byste kamarádce nevyplnili dotazník. Je anonymní, kratičký, zabere to pár minutek. Moc tím pomůžete. Prosím, fakt to nezabere moc času. Předem děkuji
Dotazník najdete na tomto odkaze:
http://www.survio.com/survey/d/J1Z6G7K7O0X4C8H6M
no, tak moja sa ukludnuje obcas aj teraz, mame z toho trochu zlozvyk, ale nie je to nic tragicke, ked je chora, ze ma horucku, alebo jej je zle, tak sa potrebuje tulit aj takto. Ale kedze je jedinacik, tak to neriesime a pomaly to odchadza samo 🙂
@miruska320 AHOJM ja mam ten isty problem maly ma 5.5 roka a kedykolvek moze tak si siahne na prsia, xkrat som mu vravela ze je uz velky ale stale ak moze tak sa prituli, kojeny bol veruze dlho do 2.5 roka intenziv a do 3 sem tam.... neviem ci to ma suvis, ale uz ma chcel chytit aj v dolnych partiach tak to som uz vybuchla , vraj to videl vo filme, no neviem teda ci v nejakej reklame lebo isto cosi take mu nepustam ..........tiez neviem ci to je este v norme, alebo ma to iny podtom, u vas sa to teda ukludnilo,?

Moj tiež zaspava doteraz na prsniku 🙂
To s tym hlasom som pisala kvôli mojmu silnemu zažitku ktory som prežila v porodnici. KEd miho doniesli na JISku velmi velmi plakal a v momente akos ommu začala spievať tak prestal a počuval moj hlas- bolo to strašne krasne. PReto som si ista že dieťa jednoducho matku potrebuje pri sebe. Ten zažitok bol pre mna toho dôkazom že dieťa matku citi uplne inak ako ostatnych ludi tvorila cely jeho svet vyvyjalo sa v jej tele jej srdce počulo od prvej sekundy svojho života.
Vôbec nieje pravda že mu stačilo pri mne ležkať. Až do leta som tiež musela maleho uspavať na rukach plus cicik v puse. V leeete asi mu bolo teplo ked som ho držala tak si sam rozhodol že chce pri mne už len ležkať a cicikať. Tak teraz sa uspavame tak.
A mal všelijake obdobia niekedy zaspal behom 10 minu niekedy aj dve hodiny zaspať nemohol. Ale vždy tam bola pričina, bud zuvky alebo v ten den zažil vela toho a večer to spracovaval. Ale radšej nech to spracuje na mojom prsniku ako sam v postielke.
Ja som jednoducho tohoto nazoru. Viem že viacere dievčata somnou suhlasiť nebudu, ale proste viem ako som sa mala bala sama v izbe ked nas otec chcel naučiť samych. Proste nebolo pre mna nič prijemnejšie ako zaspať vedla mamičky pri tom ako nam rozpravala vymyslene rozpravky.