icon

Adaptácia dieťaťa na škôlku - ranné scény

siskaa86
18. feb 2026

Syn má 2,5 r od decembra chodí do škôlky,teda v decembri bol cca 2 týždeň potom bol chorý a začala som ho dávať až teraz od pondelka. V pondelok bolo ok ale dnes a včera ráno za mnou už plakal a nechcel tam ani ísť
Som tehotná teda môže byť so mnou doma..mám ho nechať alebo je to len fáza?

Strana
z2
billy_jean
18. feb 2026

Určite to prejde, odvykol si. Ja len otázočka, prečo nemôže byť s tebou doma?

anonym_acbb86
18. feb 2026

Je malicky, ty si doma tak nechapem naco ho tam nosis

siskaa86
autor
18. feb 2026
@billy_jean

Určite to prejde, odvykol si. Ja len otázočka, prečo nemôže byť s tebou doma?

@billy_jean lebo mám pred pôrodom mať viac kľudu..kôli zdrav komplikáciam a on tak bol v decembri spokojný keď mal program

luccys
18. feb 2026
@anonym_acbb86

@anonym_acbb86 Typicky slovenske. Dieta ma byt do 3+ rokov doma matke pri sukni, inak je zla a necitliva. Ved to je len u nas. V zahranici sa maju obesit, ked mozu byt len rok-dva pri dietati?

anonym_acbb86
18. feb 2026
@siskaa86

@billy_jean lebo mám pred pôrodom mať viac kľudu..kôli zdrav komplikáciam a on tak bol v decembri spokojný keď mal program

Ale ona sa nemusi obesit je doma
@siskaa86 Zdravotne komplikacie? Uz nechces domaci porod?

luccys
18. feb 2026
@anonym_acbb86

Ale ona sa nemusi obesit je doma
@siskaa86 Zdravotne komplikacie? Uz nechces domaci porod?

@anonym_acbb86 Ok, je doma, a?
To nemoze dat dieta do skolky? Lebo proste chce?

anonym_acbb86
18. feb 2026
@luccys

@luccys urcite moze

siskaa86
autor
18. feb 2026
@luccys

@luccys o mňa by nešlo ja ho kľudne doma necham,ale jemu je doma dlho keď je zima a nedá sa moc ani nikam ísť.

parvinka0001
18. feb 2026

Netreba poľaviť .raz do tej škôlky bude musieť tak či tak . Čím je menší skôr si zvykne .

siskaa86
autor
18. feb 2026
@parvinka0001

Netreba poľaviť .raz do tej škôlky bude musieť tak či tak . Čím je menší skôr si zvykne .

@parvinka0001 však to hej..ale vie že ja som doma,tak asi preto alebo neviem čo tá zmena

anonym_b2614c
18. feb 2026

A iba na pár hodín sa nedá?nech sa vysanti a potom domov

parvinka0001
18. feb 2026
@siskaa86

@parvinka0001 však to hej..ale vie že ja som doma,tak asi preto alebo neviem čo tá zmena

@siskaa86 tak mu treba povedať že ty máš svoje povinnosti a on tiež . Moji tiež mali stavy keď videli že ocko ide do práce a mamka ako keby nechodila pritom ja som len ráno .odniesla ich do škôlky a poobede šla po nich tak mali pocit že nepracujem 😁keď sme začali nanich že ocko chodí aj poobede tak už bolo dobré . Aj teraz niekedy vymýšľajú tak vždy povieme každý má svoje povinnosti a musíte ísť a to už je jedno či ja ostanem doma alebo muž . Ale isto by som ho nenechavala už doma lebo toto vystrajanie bude aj neskôr a možno viac

anonym_7c8abb
18. feb 2026

Je to normalne, moze to trvat aj mesiac aj vzdy ked sa vrati po chorobe, prazdninach.. aj moze byt ze bude chvilu dobre a potom sa to zas objavi.. u kazdeho dietata to pride, len inokedy.. je to normalne, vyckat, chapat a rano sa rychlo lucit

siskaa86
autor
18. feb 2026
@anonym_b2614c

A iba na pár hodín sa nedá?nech sa vysanti a potom domov

@anonym_b2614c chodí len do 12..spi už doma

petamich
18. feb 2026

Myslim, ze sa nemas comu cudovat. Poriadne tam este nechodil. Este nebol riadne adaptovany a v skolke nebol pomaly dva mesiace 🙂 takze sa vlastne adaptuje od znovu.

siskaa86
autor
18. feb 2026
@petamich

Myslim, ze sa nemas comu cudovat. Poriadne tam este nechodil. Este nebol riadne adaptovany a v skolke nebol pomaly dva mesiace 🙂 takze sa vlastne adaptuje od znovu.

@petamich však asi áno,len má to mrzí..vždy počúvam za dverami,ale teda plače Max pár sekúnd učiteľka ho zaujme..teda plakal tieto 2 dni zatiaľ

anonym_b2614c
18. feb 2026
@siskaa86

@petamich však asi áno,len má to mrzí..vždy počúvam za dverami,ale teda plače Max pár sekúnd učiteľka ho zaujme..teda plakal tieto 2 dni zatiaľ

@siskaa86 pár sekúnd plaču to nieje také dramatické

mimaapeto
18. feb 2026

úprimne dieťa pred pôrodom by som do škôlky nedávala a po pôrode už vôbec nie... rôzne "šmakotinky" donesie domov... Tebe aj bábätku... 5 alebo 6 choroba viem že je veľmi nebezpečná pre tehotné, kiahne... kľude vieš byť doma aj s ním... nebudeš mať stres že čo zase ráno bude aký cirkus... vymsli aktivity aby si ho zabavila nenudil sa 🙂

siskaa86
autor
18. feb 2026
@mimaapeto

úprimne dieťa pred pôrodom by som do škôlky nedávala a po pôrode už vôbec nie... rôzne "šmakotinky" donesie domov... Tebe aj bábätku... 5 alebo 6 choroba viem že je veľmi nebezpečná pre tehotné, kiahne... kľude vieš byť doma aj s ním... nebudeš mať stres že čo zase ráno bude aký cirkus... vymsli aktivity aby si ho zabavila nenudil sa 🙂

@mimaapeto no ja som momentálne 1.5 mes Ted pôrodom..6 chorobu mal v decembri,a to teda som nedostala až potom koncom decembra asi tu super chrípku .a preto bol doma až do teraz

anonym_c91ebf
18. feb 2026
@siskaa86

@siskaa86 Moja toto robila celu skolku +cely 1.stuoen ZS. Ale ja som chodila do prace, nemohla ostat doma v ziadnom pripade. A bolo to len pri odluceni tych par minut.
Starsi plakaval cele tri mesiace a nielen pri odluceni... Ale kedze coskoro sla do skolky aj mladsia, nemohla som ho nechavat doma s nami. Zvyjol si. Tak ak tovj placr len pri odluceni, je to ok a nech chodi, kedze ty potrrbujes oddychovat

behulka
18. feb 2026
@luccys

@anonym_acbb86 Typicky slovenske. Dieta ma byt do 3+ rokov doma matke pri sukni, inak je zla a necitliva. Ved to je len u nas. V zahranici sa maju obesit, ked mozu byt len rok-dva pri dietati?

@luccys áno, myslím si že dieťa, pokiaľ je tá možnosť a škôlku znáša ťažko by malo byť 3 roky doma s mamou. Mama je preňho ten najdôležitejší človek a istota, ťahá sa to s nami v dobrom aj zlom potom už celý život. A to píšem ako mama, ktorá začala pracovať keď mali moje deti menej než rok, lebo peniaze...

luccys
18. feb 2026
@behulka

@luccys áno, myslím si že dieťa, pokiaľ je tá možnosť a škôlku znáša ťažko by malo byť 3 roky doma s mamou. Mama je preňho ten najdôležitejší človek a istota, ťahá sa to s nami v dobrom aj zlom potom už celý život. A to píšem ako mama, ktorá začala pracovať keď mali moje deti menej než rok, lebo peniaze...

@behulka Nemyslim si, ze byt 3 roky s 1 osobou nejako tomu dietatu pomoze, ale tomje vec nazoru.

behulka
18. feb 2026
@luccys

@behulka Nemyslim si, ze byt 3 roky s 1 osobou nejako tomu dietatu pomoze, ale tomje vec nazoru.

@luccys to, že je dieťa doma s mamou, neznamená, že je zavreté v byte a na hodinu vyjde na ihrisko.
Som to nenapísala presne, moja chyba. S mojimi deťmi som chodila medzi iné maminy a deti, do materského centra, na ihriská, plávať, na výtvarku. Nemám pocit, že by im to, že nechodili do škôlky nejak chýbalo.

anonym_8417c8
18. feb 2026
@anonym_acbb86

@anonym_acbb86 Asi si chce od neho aj oddýchnuť ? Trocha pokoja, súkromia, času pre seba, muža i na iné povinnosti ? Netočí sa všetko len okolo decka, ona má aj svoj život aj iné starosti čo myslíš. Mať dieťa na krku nie je med lízať. Matka nemá povinnosť byť nonstop 24/7 s deckom po dobu 18 rokov bez možnosti byť čo i len na čas bez neho. Ona nie je väzeň ale normálny človek čo má tiez právo na slobodu, dýchať a žiť, sa uvedom. Keď má niekto možnosť dávať dieťa preč - je jedno či do škôlky, rodine, známym, to žene vždycky bodne a nie je na tom nič zlé. Kto má túto možnosť má proste výhodu.

majlo1234
18. feb 2026
@luccys

@luccys to nie je 1 osoba, je to mama 🙂 a pomoze to obrovsky

Autorka, to, ze place, je normalny prejav odlucenia od matky, este je malicky, je to tazke. Pytaj sa uciteliek, co si o tom myslia. Ci sa cez den hra, zapaja, ci papa, vtedy je to vraj v poriadku.
A ked sa pytas na nazor vseobecne, ja by som ho nedala do skolky. Ani svojho syna som nedala, siel ako 4 rocny, a vobec nelutujem. Ano, samozrejme, ze je to tazke s malym dietatom, ked si twhotna, a potom s dvoma. Ale aspon sme boli zdravi🤣 a spolu, bwz stresu, co sa uz teraz povedat neda

siskaa86
autor
18. feb 2026
@majlo1234

@luccys to nie je 1 osoba, je to mama 🙂 a pomoze to obrovsky

Autorka, to, ze place, je normalny prejav odlucenia od matky, este je malicky, je to tazke. Pytaj sa uciteliek, co si o tom myslia. Ci sa cez den hra, zapaja, ci papa, vtedy je to vraj v poriadku.
A ked sa pytas na nazor vseobecne, ja by som ho nedala do skolky. Ani svojho syna som nedala, siel ako 4 rocny, a vobec nelutujem. Ano, samozrejme, ze je to tazke s malym dietatom, ked si twhotna, a potom s dvoma. Ale aspon sme boli zdravi🤣 a spolu, bwz stresu, co sa uz teraz povedat neda

@majlo1234 pýtala som sa,že áno..len ráno keď ho dávam tu chvilinku plače,keď prídem o 12 sa smeje a objíma má,ale aj tak ma to ráno trápi..

majlo1234
18. feb 2026
@siskaa86

@majlo1234 pýtala som sa,že áno..len ráno keď ho dávam tu chvilinku plače,keď prídem o 12 sa smeje a objíma má,ale aj tak ma to ráno trápi..

@siskaa86 pozri, to bude teraz nejaky cas tak, skor by bolo cudne, keby neplakal. Ide k cudzim ludom, do cudzieho prostredia a je malicky. Ja ako dospela mam problem v takych situaciach🫣 on si zvykne

culienka
18. feb 2026

@siskaa86 niektoré deti robia scény. aj moje robili skoro každé ráno aspoň maličká scéna musela byť 🙂, niekedy boli aj také riadne, ale v škôlke boli spokojné, páčilo sa im tam, vždy keď som sa ich pýtala poobede tak boli spokojné. Tak som sa tým netrápila. Ak to zvláda v škôlke dobre, tak sa nemusíš trápiť. Aj keď chápem, že je to nepríjemné, treba mu dať čas, ešte je maličký.

anonym_85a805
22. feb 2026

@siskaa86 moj ma 3,5 roka, a ked ide po chorobe do skolky place. A to chodi od septembra. Je rad doma. Ked ho raz necham doma, uz bude chciet stale zostat doma. Takze vzdy ked je zdravy ide do skolky, poplace si 2 dni, treti den uz neplace. Tvoj chodi asi do sukromnej? Moj do statnej, v sukromnej maju krajsi program pre deti a viac sa im venuju. Nechala by som ho uz v skolke ide jar, zacnu chodit von. Dvakrat som to mala tak ze jedno dieta doma plus babatko a mala som co robit, aby som zladila ich rezimy a aby som sa ja nezblaznila 🙂

lilian183
22. feb 2026

@siskaa86 nech si postupne zvyká. Raz tam bude musieť chodiť. Ja pracujem v škôlke a deti čo nemajú 3 roky neplačú, skôr tie čo majú 4roky robia scény

Strana
z2